REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Zum-Zum, un loc in care am simtit ospitalitatea greaca.
Data sejur: 30.06 - 13.07.2018
Primul sejur din Rodos s-a desfasurat fara grija pandemiei de COVID 19. Am optat pentru Rodos Town, la Hotel Mediteranean, in regim de MD. Pentru masa de pranz si cina m-am orientat catre restaurantele si tavernele de pe stradutele din jurul hotelului sau cele din „Old Town".
In prima zi, imediat dupa cazare am efectuat un scurt tur prin „New Town" si „Old Town" pentru familiarizare cu locurile. Am ales pentru cina restaurantul Anthony situat in apropiere de locul de cazare, vis-a-vis de Casino Rhodos. Nu pot descrie serviciile decat printr-un singur cuvant: execrabile. Pentru o portie de lamb chops am achitat 19 euro desi in meniu era 14 euro. Am avut de asteptat vreo ora pana cand a venit comanda. Prin urmare am taiat acest loc de pe lista, la fel si cu taverna Marina unde preturile se umfla sub proprii ochi.
In urmatoarele patru zile din sejur am trecut pragul mai multor localuri, cum ar fi George' s din„New Agora", Zizi din„Old Town", Andreas Oasis si Nissos de pe Odos Georgiou Papanikolau fiind multumit de serviciile oferite. Chiar nu stiam la care sa ma opresc la orele pranzului sau seara desi am observat ca turisti de anumite nationalitati sunt tratati preferential. Esti britanic sunt in stare sa stea in genunchi in fata ta. Daca spui ca esti din Romania, bine ai venit, insa astepti pana vine comanda si nota de plata la final. La Andreas Oasis, la ultima masa servita, chelnerul a incurcat comenzile, cu toate ca nu era prea multa lume in local.
Restaurantul Zum-Zum l-am descoperit intamplator, in dupa amiaza zilei de 6 iulie. Am venit de la plaja, un dus rapid la camera, apoi iesire prin oras impreuna cu doi prieteni. Nu eram inca decis sa servesc masa de pranz. Ne-am plimbat prin Gabriel Charitos Square dupa care ne-am deplasat pe Odos Georgiou Papanikolau cu intentia de a ajunge in Parcul Eleftherias si mai departe in„Old Town". Brusc s-a facut o pofta de mancare, dar nu orice, ci kalamari proaspeti. Asa mi-a sarit in ochi restaurantul Zum-Zum unde destul de repede suntem intampinati politicos de un domn intre doua varste, cu ochelari, pantaloni negri si camasa alba. Ne-a condus elegant catre o masa cu patru scaune si, dupa ce am luat loc, a venit cu meniurile. Aveam sa aflu ca este patronul acestui local, afacere de familie, si se numeste Mihalis. Am comandat kalamari la un pret de 11,80 euro si un saganaki la 4,80 euro portia asortate cu salata greceasca (6,90 euro). Kalamarii au fost preparati excelent de un master-chef. Gata! Pana la finalul sejurului urma sa servesc masa de seara numai la Zum-Zum.
Restaurantul Zum-Zum este un loc care te atrage prin simplitatea sa. Nu este un local de lux. Are vedere la strada si nu se prezinta prin dimensiuni uriase. Totul, absolut totul, de la coloanele din piatra pana la ramele din lemn de la geamuri, garduletul de la intrare, mesele si scaunele sunt vopsite in culorile alb-albastru. Un local traditional grecesc care poate gazdui cu aproximatie 80 de persoane. Clientul este intampinat cu cele mai mari onoruri si obligat sa se simta bine. In prima zi, imediat ce am comandat portia de kalamari, am primit un pahar cu apa si unul mai mic cu ouzo din partea casei. La final erai tratat cu o prajitura mica sau pepene rosu. Acest tratament s-a aplicat pe toata durata sejurului. In fiecare seara aveam grija sa ma prezint la orele 18:30 pentru a mai prinde un loc liber. Localul nu a dus lipsa de clientela chiar daca n-avea televizor avand in vedere faptul ca sejurul a coincis cu CM de Fotbal din Rusia, iar multi turisti se orientau catre restaurante si taverne dotate cu televizoare. Nu am avut cum sa ma declar nemultulit de acest local care straluceste prin curatenie, serviciile oferite si ospilitate.
Restaurantul Zum-Zum este un local cu mancare traditionala greaca, bucatarie mediteraneana si internationala. Meniul este diversificat si pe gustul tuturor: paine si lipie, salate proaspete, aperitive, supe, paste, pizza, mancaruri traditionale grecesti, specialitati din pui, peste proaspat, specialitati de porc, miel si vita, bauturi nealcoolice, bauturi spirtoase, bere si vinuri, cafea, inghetata, fructe si prajituri.
Alimente de baza: Paine si unt (0,90 euro); Lipie (1,80 euro); Paine cu usturoi/garlic breed (2,30 euro).
Salate proaspete: Salata greceasca/6,90 euro (rosii, ceapa, castraveti, piper verde, masline, branza feta); Salata de ton/8,90 euro (salata verde, ton, rosii, masline, ceapa, anice); Salata bucatarului/7,50 euro (salata verde, rosii, oua, castraveti, branza, sunca); Salata Cesar/7,50 euro (salata verde, pui, crutoane, branza, parmezan); Salata de somon/8,80 euro (salata verde, somon afumat, crutoane, oua, anice); Salata„Zum-Zum"/8,80 euro (salata verde, rosii, oua, crutoane, castraveti, pui, bacon).
Aperitive: Tzatziki cu usturoi (3,40 euro); Humus (3,40 euro); Salata Tarama cu peste si rom (3,40 euro); Salata de vinete (3,40 euro); Tirokafteri cu branza (3,40 euro); branza Feta (3,40 euro); Saganaki (4,80 euro); branza Feta prajita in crusta cu miere si susan (5,50 euro); Bile de branza (5,50 euro); Bujurdi (5,50 euro); Mozzarela Caprese cu rosii (4,50 euro); Haloumi la gratar (4,80 euro); Dolmades umplute cu orez, vin, servite cu tzatziki (4,50 euro); ciuperci Champignon umplute cu branza si usturoi (5,50 euro); Keftedakia, chiftele prajite din carne proaspata de vita (6,90 euro); Spetsofai, carnati grecesti in sos de rosii cu branza feta si ardei (6,90 euro); cocktail cu creveti (5,90 euro); creveti cu Saganaki la cuptor (8,50 euro); midii coapte cu unt si usturoi (6,90 euro); varietate Mezes de aperitive grecesti (10,80 euro); octopus (9,80 euro); peste Mezes, varietate (10,80 euro).
Supe: supa de rosii (4,80 euro); supa de ceapa (4,80 euro); supa de carne (5,90 euro); supa de peste (8,40 euro).
Paste: Bolognese (8,50 euro); Carbonara (8,90 EURO); Arrabiata (7,90 euro); Aglio Olio (9,50 euro); paste cu Fructe de mare (12,00 euro); paste specialitatea„Zum-Zum cu pui, bacon, ciuperci in sos de smantana (9,50 euro); paste cu somon afumat in sos de smantana (14,00 euro).
Pizza: Margherita (7,90 euro); Mozzarela (8,80 euro); Cappriciola (8,80 euro); Bologna (9,80 euro); Greek (9,50 euro); Mexicana (9,70 euro); Hawaii (9,50 euro); Vegetariana (9,50 euro); Il tonno (10,80 euro); Frutti di Mare (12,00 euro); Speciale (9,80 euro).
Mancaruri traditionale grecesti: Moussaka (7,90 euro); Stifado (12,00 euro); Exochiko (12,00 euro); Yiouvetsi (12,00 euro); Soutzoukakis (9,50 euro); Vegetarian Moussaka (7,90 euro); Seafood Yiouvetsi (13,80 euro); Kleftiko (13,50 euro); Roast lamb (11,50 euro); Punghi (13,50 euro); Lamb Punghi (13,50 euro); Stamna (13,00 euro); Greek Plate (12,80 euro) /
Specialitati din pui: Grilled chicken filet (9,50 euro); Gyros chicken (10,90 euro); Souvlaki chicken (9,90 euro); Chicken filet (9,90 euro); Chicken schnitzel (9,90 euro); Fried chicken nuggets (8,50 euro); Chicken filet curry (11,50 euro); Chicken filet bearnaise (11,50 euro); Chicken a la creme (11,50 euro).
Peste proaspat: Kalamari (11.80 euro); Grilled fresh salmon (13,50 euro); Salmon a la creme (14,50 euro); Sole fish filet (12,00 euro); Grilled sword fish (12,80 euro); Tsipoura (14,50 euro); Fagkri (18.50 euro); Shrimjos from the grill (19,90 euro); Mix fish (22,00 euro).
Specialitati de porc, miel si vita: Souvlaki pork filet (9,50 euro); Souvlaki beef (12,50 euro); Gyros plats (10,90 euro); Spare ribs (12,50 euro); Texas burger (8,50 euro); Schnitzel pork (9,70 euro); Schnitzel a la creme (10,80 euro); Meatballs (9,50 euro); Burgers (9,90 euro); Fried beef liver (10,80 euro); Grilled lamb chops (12,00 euro); Mix Souvlaki (12,00 euro); Mix grill filet pork, beef, lamb. burger si carnati (30,00 euro); Pork filet cu ciuperci (12,50 euro); Pork filet cu sos Bearnaise (12,50 euro); Pork filet a la creme (12,50 euro); Beef steak cu ceapa prajita (13,50 euro); Beef steak cu unt si usturoi (13,50 euro); Beef steak cu sos de ardei (13,50 euro); Beef steak cu sos Bearnaise (13,50 euro); Beef steak cu sos Jack Dabiels (13,50 euro); Beef filet cu ceapa prajita (22,00 euro); Pepper steak filet (22,00 euro); Bearnaise filet (22,00 euro); Filet a la creme (22,00 euro); Roquefort filet (22,00 euro); Tornedeaux filet (22,00 euro); Jack Daniels filet steak (22,00 euro); Chateaubriand (22,50 euro).
Bauturi nealcoolice: Apa minerala plata/500 ml (1,50 euro); Apa minerala plata/1 l (2,50 euro); Soda water/250 ml (2,80 euro); Tonic water/250 ml (2,80 euro); Coca Cola/250 ml (2,80 euro); Coca Cola Light/250 ml (2,80 euro); Sprite/250 ml (2,80 euro); Fanta Orange/250 ml (2,80 euro); Fanta Lemon/250 ml (2,80 euro); Ice Tea lemon/330 ml (2,90 euro); Pahar cu lapte/250 ml (2,20 euro); Red Bull (4,20 euro); Fresh Orange Juice/330 ml (3,90 euro); Orange Juice/330 ml (3,20 euro); Apple Juice/330 ml (3,20 euro); Pineapple Juice/330 ml (3,20 euro); Tomatoe Juice/330 ml (3,20 euro); Mix fruit juice/330 ml (3,20 euro).
Aperitive si Cidru: Ouzo (2,50 euro); Ouzo Plamari (6,90 euro); Dry Martini cocktail (3,50 euro); Campari (3,50 euro); Mar de cidru (5,50 euro); Pere de cidru (5,90 euro); Smirnoff la gheata (5,50 euro); Bacardi Breezer (5,50 euro).
Bauturi spirtoase: Aquavit (3,20 euro); Brandy Metaxa***** (4,00 euro); Cognac Martell (6,50 euro); Greek liqueurs (3,00 euro); Whiski (3,50 euro); Vodka (3,50 euro); Gin (3,50 euro); Rum (3,50 euro); Long drinks (5,00 euro); Cocktails (7,00 euro); Cocktails„Zum-Zum" (7,50 euro).
Bere: Mythos/330 ml (3,20 euro); Mythos/500 ml (3,90 euro); Alfa/330 ml (3,20 euro); Alfa/500 ml (3,90 euro); Amstel/330 ml (3,20 euro).
Vin alb: Glass of wine (4,00 euro); Carafe of wine house/500 ml (7,50 euro); Carafe of wine house/1l (14,00 euro); Bootle white wine (18,00 euro); Moschofilero (19,00 euro); Sawatiano (19,00 euro); Chardonnay (21,00 euro); Sauvignon Blanc (21,00 euro).
Vin rosu: Glass of wine (4,00 euro); Carafe of house wine/500 ml (7,50 euro); Carafe of house wine/1l (14,00 euro); Bootle red wine (18,00 euro); Syrah (19,00 euro); Cabernet - Syrah (19,00 euro); Agiorgitiko (19.00 euro); Merlot (21,00 euro); Cabernet Sauvignon (21,00 euro).
Vin rose: Glass of wine (4,00 euro); Carafe of house wine/500 ml (7,50 euro); Carafe of house wine/1l (18,00 euro).
Champagnes: Cair of Rhodes/750 ml (32,50 euro); Moet et Chandon/750 ml (85,00 euro).
Cafea: Cafea filtru (2,50 euro); Nesscaffe (2,50 euro); Ice coffe frappe (2,50 euro); Espesso (2,50 euro); Double espresso (3,90 euro); Greek coffee (4,90 euro); Cappuccino (3,50 euro); Pot of tea (2,30 euro); Irish coffee (5,50 euro).
Personalul restaurantului este extrem de amabil si politicos, mai tot timpul cu zambetul pe buze. Cu domnul Mihalis v-am facut deja cunostinta. Alaturi de el este o echipa, o familie, in care bucatarul - master chef - este fratele sau, apoi vine domnul Tito, chelnerul-sef, secondat de o doamna blonda si alti doi ospatari tineri, baiat si fata, nepotii domnului Mihalis. Responsabil la Bar este mister Georgios din ale carui maini ies cele mai bune cafele si cocktail-uri.
Va recomand cu mare placere acest restaurant pentru faptul ca aveti parte de ospitalitate greceasca, voie buna si un festin gastronomic pe masura.
In incheiere vreau sa mai adaug ca in acest an am revenit in Rodos, la Faliraki, pentru un sejur se sapte zile. In ziua de Sfanta Marie, o sambata, am vizitat Rodos Town si, evident, la orele pranzului am servit o portie de lamb chops la „Zum-Zum". Domnul Mihalis m-a recunoscut imediat si a venit sa ma salute bucuros. Au trecut doi ani, dar memoria nu l-a parasit in ciuda varstei inaintate. Era suparat din cauza pandemiei COVID 19 care i-a afectat grav afacerea, terasa fiind inchisa in perioada martie - iunie. A acuzat autoritatile locale si guvernul de la Atena ca au inchis insula patru luni desi pe insula s-au inregistrat doar doua cazuri de imbolnaviri, insa privea cu incredere spre un viitor mai bun. Ne-am despartit cu urari de sanattate si ganduri bune ca ne vom mai revedea.
Acelasi lucru doresc tuturor membrilor AFA: sanatate si alegeri inspirate (fie ca este Rodos sau altele) !
Trimis de ovidiuyepi in 12.12.20 19:13:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ovidiuyepi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ovidiuyepi: Start vot! Ce sa comentez ca nu am ce, ai ales inspirat si mi-a placut si ce am vazut in poze, am rezistat eroic si textului, pana la afirmatia ta
”am servit o portie de lamb chops
aici s-a rupt filmul, asta e nu am ce sa fac, decat sa spun felicitari, votat cu mare drag.
Subscriu la cele spuse de tine. Si eu am mancat la Zum Zum cand am fost in Rhodos. E o taverna bine pozitionata si cu o mancare de-men-ti-a-la!!!
Eu merg in Grecia din 2013, dar cel mai gustos miel aici l-am mancat. Fie ca erau cotlete fripte, muschiulet la cuptor sau rulada de miel la cuptor, totul a fost un deliciu. Si mai au un desert Chocolate cake absolut delicios.
Plus felul lor de a fi, de a se apropia de tine ca si client dar si ca prieten in acelasi timp, te fac sa te simti extraordinar si sa ai o vacanta de vis.
Imi doresc sa revin acolo si cu siguranta ca o s-o fac, pentru ca am aruncat banut in fantana din centru
@mishu: Rezistenta a fost pe masura! Si acum duc dorul dupa... lamb chops... !
Multumesc pentrtu aprecieri !
Am fost și noi la taverna Zum-Zum într-o seară, când am fost în Rhodos la sfârșitul lui septembrie... în acest an pandemic (așa o să rămână amintirea despre 20 20... pandemie) și confirm cele scrise de tine despre tavernă.
Atunci era deschis doar pentru masa de seară din lipsă de clienți și chiar și așa era cam pustiu...
Mâncare bună și personal foarte amabil!
Sperăm să revenim la vremuri mai bune și să putem călătorii unde ne dorim!
Toate cele bune!
@ANILU: Tot sezonul a fost eclipsat de lipsa turistilor, dar Zum-Zum o sa supravietuiasca. Imi pare bine ca v-a placut localul.
Numai bine va doresc si un an mai bun pentru calatorii!
Frățicule, poza cu lamb chops si cartofiori prăjiți m-a dărâmat, mi-a căzut salivă pe tastatură.
@Gabones:
Parca numai tie?
Mi-e de de mor de Grecia si abia astept sa revin la anul, oriunde, cu toate testele din lume. Le fac fara discutie.
@danapp: La fel am procedat si eu. Un banut in fantana din Piata Hippokrates.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2022 De foame şi de sete în Rhodos Town — scris în 20.03.23 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Jun.2022 [Napoli Pizzeria [Ialisos]] Am fost la Napoli — Restaurantul Napoli, în Rhodos, Ixia! — scris în 10.08.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Taverne în zona de nord a orașului Rhodos — scris în 15.10.20 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 [Meltemi Cafe Restaurant] Un prânz grecesc pe faleză la Meltemi — scris în 14.10.20 de ANILU din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Afrodithi Venus Bar] Afrodithi Venus Bar, Rhodos, Grecia — scris în 16.04.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Alte restaurante și taverne în Rhodos (1) - în capitala Rhodos Town — scris în 20.10.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 [Taverna Paragadi fish (Paragadi Ouzeri)] Paragadi Fish - restaurantul din colț — scris în 13.10.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ