GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un restaurant bun
Imediat dupa ce ne-am cazat la hotelul Bio Suites si ne-am asezat lucrurile in camera, ne-am luat costumele de plaja si am coborat la receptie pentru a ne lua prosoapele de plaja, desigur, gratuite si schimbabile le 3 zile. Dupa cei maximum 150 m parcursi pana pe faleza, dar in special dupa zbor si dupa cele doua ore cu autocarul eram aproape deshidratati asa ca prima taverna iesita in cale, prima stationare … plaja mai putea astepta …
Restaurantul Dabarias nu ne-a atras in alt fel decat datorita halbelor de bere pe care unii dintre clienti le aveau pe masa si datorita faptului ca imediat ce traversam mica sosea, ajungeam pe plaja rezervata clientilor Bio Suites Hotel (si nu numai) cu discountul de 25 %, rezultand, cum cred ca am mai spus, un pret de 6 euro/zi de cuplu.
Asadar am ales o masa de 4 persoane, pentru ca aveam de unde alege si imediat am fost preluati de un tinerel care ne-a adus meniurile si dupa ce ne-a salutat, ne-a intrebat de unde suntem, auzind de Romania a spus 'multumesc ' si a plecat.
Dupa doua-trei minute la masa a venit o tanara impreuna cu un tip barbos si mai solid care ne-a salutat in romana, ne-a urat bun venit si ni l-a prezentat pe sotul sau impreuna cu care conducea restaurantul. Simpatica, si foarte volubila, a inceput sa ne recomande felurile de mancare pe care le servesc doar ca nu ne era atat de foame cat sete... :) In fine, i-am multumit, am deschis meniurile si am inceput sa le consultam. Era prima oara cand luam 'pulsul' Rethymno-ului la acest capitol, si din fericire la capitolul culinar nu erau preturi extravagante, insa Mythos-ul la draft 0,5 l era nu mai putin de 4,5 euro! Acum, de bun simt am luat cate o bere ca pentru ea venisem de fapt si am mai amanat putin alta comanda.
Restaurantul este foarte bine asezat, exact langa cateva magazine si un supermarket, asa ca dupa stagiunea de cumparaturi, poti sa 'cazi' usor pe unul din scaunele sale confortabile si sa ramai in a admira marea, plaja, trecatorii, in timp ce te refaci cu o bere sau altceva. Terasa propriu zisa este o prelungire a partii construite cu care face parte comuna, neexistand pereti sau usi care sa le desparta. Doar undeva in spate erau doua usi batante care separau spatiul de luat masa de bucatarie.
Peretii sunt frumos ornamentati cu tablouri reprezentand constructii si peisaje, cu precadere din Rethymno. Exista din loc in loc ventilatoare fixate sus, pe tavan pentru mai multa racoare, la nevoie. Deasemenea erau montate disopzitive pentru lumina suplimentara.
Exista si un bar, insa nu statea nimeni pe scaunele asezate in fata sa, pentru ca era in interior si asa cum va spuneam, acel spatiu nu prezinta interes pentru nimeni atata timp cat afara este cald si vremea este frumoasa.
Chiar daca nu erau multi clienti la acel moment, asta si din cauza orei, cred ca in jur de 15, erau doi baieti si o fata care in permanenta se invarteau printre mese si intrebau daca mai e nevoie de ceva. Intr-un final, mai ales dupa berea aceea, ne-am mai revenit si pentru ca pana la masa de seara mai era ceva timp, am hotarat sa luam totusi doua pizza speciale, rugand ca porumbul (nu il plac in pizza) sa fie inlocuit cu masline.
Am luat doar doua pentru ca ne-am gandit si la faptul ca vom merge in apa, vom face miscare si nu prea se potrivesc una cu cealalta.
Acum, ca tot suntem in concediu si meritam tot ce e mai bun, am trecut si peste pretul 'sarit' al berii si am mai luat un rand. In circa 15 minute a sosit si piza... Wow! Nu ma refer la marimea sa, pentru ca nu avea mai mult de 40 cm diametru, iar noi am vazut acasa si de 80-100 (era o pizzarie in Venus) ci la cum arata! Pe cuvant ca a fost pentru prima oara cand am vazut o pizza ca acelea! La ce ma refer? De regula, toate cele pe care le-am mancat pana acum acasa, comandate din diverse locuri, au marginile blatului goale de continut, motiv pentru care le si decupezfara a le manca. Apoi, ingredientele puse sunt corecte, probabil ca potrivit gramajului, ceea ce cred ca acolo, la Dabarias nu era cazul!
Asadar, pizzele care ne-au fost aduse, erau pline, fara a avea margini, iar ingredientelor parca li se pierduse masura! Grosimea unei pizze era de minim 4 cm, abundand in cascaval, bacon, sunca, ciuperci, masline... Si atat de bine era facuta, un pic crocanta pe margini, cu un blat pufos... si atat de buna ….
Nu glumesc cu nimic cand voi afirma ca a fost cea mai buna pizza mancata vreodata! Si pentru ca mi-a placut atat de mult, am vorbit despre ea cu fetele care ne serveau masa la restaurantul hotelului. Una dintre ele a spus ca poate face pariu ca si pizza de la restaurantul lor este la fel de buna, motiv pentru care in ziua urmatoare am comandat de la hotel... Si am pierdut pariul! :))
Am aflat si de ce: cei doi pizzari, de la restaurant si cel de la hotel sunt frati!! :))
Pana la plecare desi am mai mancat o data acest fel de pizza, am facut-o tot la hotel, pentru ca, asa cum v-am spus, era la fel de buna, era mai aproape cu 150 m, important aspect daca ai in plan sa mananci si sa-ti faci somnul de frumusete de la 14 la 15 si mai ales sa poti bea o bere, tot Mythos, la fel de rece, dar la 1,42 euro/ doza de 0,5. :)
Acum nu stiu daca accesul din exterior la restaurantul hotelului este permis, dar pretul este similar, produsele aproape identice si la fel de gustoase, asa ca mergeti la sigur la restaurantul Diabarias!
Trimis de iulian68 in 28.09.18 17:57:52
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@iulian68: Start vot! Sa va fie de bine, dar cu P09 ești chiar sadic.
@mishu: multumesc pentru vizită, ecou si vot! P9 este esența articolului, si dacă as gasi o pizzerie in Bucuresti care sa faca asa o pizza, m-aș abona! Pe cuvânt de onoate, nu am găsit nicăieri ceva asemănător@????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2023 [Taverna Karavostasi [Bali]] Taverna Karavostasi — mâncare delicioasă și peisaje uimitoare — scris în 23.10.23 de alinafulg din OţELU ROşU [CS] - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Unde am mâncat în Rethymno — scris în 11.01.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2020 Trei cârciumioare la margine de mare — scris în 16.12.20 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Taverna Arhaia Lappa (Ancient Lappa) [Argyroupoli]] Un pic din vechea Creta — scris în 23.09.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 [Restaurant PETRINO Grill House] Mergeti cu incredere! — scris în 19.09.18 de iulian68 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Un rău necesar, tavernele grecești — scris în 28.09.17 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2017 Palios Milos Taverna – Argyroupoli Rethymno — scris în 15.08.17 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ