Taverna pescareasca ,,Limani'' - Thassos, Limenaria
Deoarece nu sunt o gurmanda si prefer sa aloc din fondurile unui concediu pe excursii si mai putin pe mancare, nu mi-am imaginat ca voi scrie despre o taverna... si totusi...
In prima seara a sejurului nostru in Thassos, plimbandu-ne prin Limenaria ,am auzit, de undeva o muzica life live, cantata in cel mai pur stil grecesc. Suna mai mult a incantatie, era tulburator si neasteptat, intr-o zona de pe faleza, aglomerata. Am identificat de unde se auzea muzica si mi-am promis cel putin o seara acolo.
Este vorba despre taverna Limani, situata vizavi de portul Limenariei. Aici gasesti produse proaspete pescaresti foarte gustos gatite. Dealtfel, in port, in dreptul tavernei se pot vedea, intinse, pentru a fi uscate la soare ,tentacule de caracatita. Am aflat ulterior ,ca taverna este condusa de domnul Argyropoulos, iar fratele dumnealui este cel care canta la bouzouki si impreuna cu prietenii, creeaza niste seri remarcabile. Eu am avut norocul, sa beau un pahar de vin, aici, cand era ziua mea si am fost foarte emotionata de cadrul existent.
Daca ajungeti, dupa noua seara, taverna este full, de oaspeti, greci si nu numai. I- am vazut cantand laolalta, muzicieni si turisti, i -am vazut dansand printre bliturile aparateor de fotografiat, iar pauzele se faceau dupa aplauze, doar pentru ca cei care cantau sa-si odihneasca vocile.
Mai puneti la tot ce v-am descris, marea care se vede in fata, Palataki, emblema Limenariei, luminata feeric sus pe deal si o sa intelegeti de ce a trebuit sa scriu neaparat despre taverna pescareasca Limani.
Ca preturi, o salata greceasca cam 5 euro, o portie de caracatita 9-10 euro, un pahar de vin 1.5 euro, totul e rezonabil si foarte bine pregatit. Puteti intra in bucataria tavernei, unde din vitrina frigorifica va puteti alege ce peste anume doriti sa consumati...
Consider ca sansa a fost de partea mea, in acea seara minunata in Thassos si tocmai din acest motiv simt nevoia sa impartasesc aici toate astea si sa va recomand acest loc.
Trimis de diana-camelia* in 02.08.13 06:12:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (diana-camelia*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
@diana-camelia, având în vedere că ai scris despre un restaurant, la preţ ar fi fost util să treci costul mesei, nu cel al întregului sejur.
Dacă doreşti să modifici, foloseşte link-ul EDIT IMPRESII sau scrie un ecou şi modificăm noi.
Mutat la rubrica "Taverne, terase din Thassos" (deja existentă pe sait).
@webmaster28: E ok, se poate trece 25 euro... (cu tot cu vin) merci pentru sesizare! o zi buna!
@diana-camelia, mulţumesc, am modificat preţul în caseta tehnică.
@diana-camelia: cu mult respect, dar este o singura poza cu taverna "full" cu doua mese libere, si cu Palataki ce stralucea feeric pe deal, desi cam intunecat, cred ca era tocmai o pana de curent in Limenaria... cred totusi, da, daaaa, cred ca aici am vrut sa luam si noi masa, ne-a placut acea plasa de pescar in loc de tavan, cu o gaura patrata la mijloc, aici ne-a prins ploaia, am luat un snitzel la 7.5 euro si fructe de mare la 10 euro (cu toate ca in meniu scria 9, sa n-ai incredere in greci) am observat ca toate carnurile erau tavalite tare, in mult pesmet si ulei refolosit, de-am zis, ca nu mai vrem niciodata de mancare in Limenaria, mai bine sunca cu telemea la vila cu scobitoarea si am jurat ca la anu' mergem la Paris... seara era in camera un du-te vino, nu mai aveam stare, am baut ceai mult, mult, cat incape, eram mereu intre doua ape, ne clatinam, cadeam de pe picioare, ne-a durut pe-amandoi grozav burta, cred ca le-am infundat grecilor toaleta cu cateva reviste si ziare, ca hartia higienica am epuizat-o demult... ei, cam asa a fost cu taverna aceea, ma crezi, nu ma crezi, pana la urma am fost salvati de-o zama de morcovi cu orez...
@dorgo: In fiecare seara "Palatiki"era luminat, "jur" ca era atat de "full"cum am scris, Ceea ce vezi in poza, este grupul de interpreti si toti ii aplaudam. Imi pare rau, ca nu te mai poti entuziasma, eu nu am cum sa creez ceea ce sciu, din imaginatie, chiar asa simt si vad lucrurile (din fericire pentru mine) Am scris in dreptul fiecarei poze ce reprezinta. Mi -as dori, odata, candva, sa vad un "ecou" care sa intregeasca si nu sa demoleze spusele mele. Sincer si cu acelasi respect
@diana-camelia:
În septembrie am fost şi eu într-o seară şi am mâncat acolo.
A fost singura tavernă din Limenaria care avea în meniu vulpe de mare (vatos). De la unul dintre cei doi fraţi am aflat că se pregăteşte şi clasic, pe grătar, şi înăbuşită cu sos de lămâie. Am ales a doua variantă şi n-am regretat.
De asemenea, salata de vinete a fost delicioasă şi mi-a explicat şi cum se prepară.
Pentru că eram nehotărâţi ce se mai luăm, ne-a invitat înăuntru la vitrina cu peşte proaspăt să-l alegem pe care îl vrem. Până la urmă, am luat midii.
Iar ca preţ, tot undeva la 25 de euro cu tot 1/2 litru de vin.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Taverne în sudul Thassosului (Potos, Limenaria etc) " -- nou-creată, între timp, pe sait.
Mutat în rubrica "Taverne în Limenaria, THASSOS" (nou-creată pe sait)
- Jun.2017 Fericita ca mananc (in sfarsit) kleftiko la Taverna Mouragio — scris în 04.08.17 de Cristofor din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Restaurant Koukoutsis Limenaria: Mancare adevarat Greceasca — scris în 09.07.15 de Bogdan Baluta din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jun.2015 LIMANI (Limenaria): Peste proaspăt perfect gătit — scris în 26.06.15 de Romanita din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Restaurantul Dionisos [Limenaria] - se poate si altfel — scris în 13.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Asterias [Limenaria], un restaurant cu gazde primitoare — scris în 12.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 HELLO [Limenaria] - o poveste despre oameni — scris în 11.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2012 Limenaria, TAVERNA KOUKOUTSIS, ceva grecesc — scris în 24.07.12 de A.E.N din BUCURESTI - RECOMANDĂ