Limenaria, TAVERNA KOUKOUTSIS, ceva grecesc
Se spune ca acolo unde mananca localnicii trebuie sa mananci si tu.
Intr-o plimbare de seara prin Limenaria, am descoperit taverna.
Am zarit niste scaune si mese ce ocupau o parte din strada pe care mergeam agale catre hotel.
Aici, multi straini, dar si multi localnici... un nene vesel si foarte amabil servea pe toata lumea, vorbea cu fiecare in parte, zambea... ne-a atras si am poposit aici.
Am mancat aici in fiecare seara, Sotiris si mancarea sa ne-a cucerit.
Programul incepe la 20 si se incheie undeva spre dimineata.
Costul meselor servite aici nu a depasit niciodata 45 euro/4 persoane, in care am inclus bautura (vin) + uzo (din partea casei) + desert si fructe (din partea casei) + paine copata cu ulei de masline si mirodenii (din partea casei).
Desi au un meniu stufost nu am stat niciodata sa-l analizam, l-am rugat pe Sotiris sa ne aduca ce crede el de cuviinta :) si nu a dat gres niciodata.
Platoul meu preferat ramane cel de peste: caracatita, calamari, creveti, cod pane, hamsii si alte cateva tipuri de peste :)
ne-am intoarce oricand in Limenaria pentru KOUKOUTSIS.
Intr-o seara am dorit sa mancam pizza, Sotiris ne-a spus ca ei nu prepara pizza...........tristete :(......
Nu este nici un fel de problema, ne-a spus el si a comandat pizza si asa am mancat ceea ce ne-am dorit
Am atasat si cateva fotografii, sper sa va fac pofta!!! :)
zi frumoasa!
Trimis de A.E.N in 24.07.12 13:49:45
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (A.E.N); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Pozele sunt frumoase, pacat ca la unele mancaruri, care ne-au facut pofta intr-adevar, nu ai pus si denumirea lor. M-ar fi interesat cele cu fasole sau cele ce seamana cu niste parjoale. Restul le-am dibuit eu!
fasolea era preparata cu ulei de masline, sos de rosii si mirodenii, iar "parjoalele" - aluat, branza si sunca, unele aveau doar branza sau cascava.
Nu am retinut denumirea preparatelor, promit ca data viitoare ma documentez mai mult.
Super review!
Asa trebuie scrie despre locurile in care ne petrecem vacantele!
Multumiri!
P. s. Am fost... pe acolo, dar nu la taverna respectiva.
chiar imi doresc sa merg impreuna cu familia!
'neata,
Marian,
multumesc pt. aprecieri
iti recomand cu caldura taverna
o zi frumoasa!
A. E. N
@70cata: bouyourdi se numeste preparatul din cea de-a 9-a fotografie (postata de mine), cel cu branza si ardei gras
Este un aperitiv facut la cuptor din rosii, branza sarata, ardei iute (sau chili), oregano si ulei de masline.
zi frumoasa!
@A. E. N: Merci, da asta il stiam, facem si noi acasa
M-ar interesa poza 10 (ardei umpluti??), poza 13 (kleftiko??) si poza 16 (n-am idee...)... poate stiu ceilalti prieteni. Toate bune.
Cata.
@70cata: of ) si eu care m-am chinuit vreo 2 zile sa-mi aduc aminte denumirea
* poza 10, imediat sub bouyourdi - este un ardei rosu copt, vinete si dovlecei - prajiti, cartof copt cu sunca si cascaval, fasole cu sos de rosii, bulete de cascaval, rulouri cu sunca si feta, tatiki si inca un sos... de iaurt cu ceva... un fel de tatiki
@70cata: foto 13:
nu este stufat de miel seamana mai mult cu o tigaie picanta.
Piept de pui cu ardei gras si mirodenii
foto 16:
tatiki, dovlecei si vinete la gratar, chiftelute din legume (delicioase) si cartofi cu feta si sunca
@A. E. N: Multumesc tare mult pt. efort. Ma descurc eu de acum Si sunt sigur ca in concediul urmator, o sa faci poze la meniu
Concedii placute si numai de bine sa auzim!!
Cata
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Taverne în sudul Thassosului (Potos, Limenaria etc) " -- nou-creată, între timp, pe sait.
Mutat în rubrica "Taverne în Limenaria, THASSOS" (nou-creată pe sait)
- Jun.2017 Fericita ca mananc (in sfarsit) kleftiko la Taverna Mouragio — scris în 04.08.17 de Cristofor din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Restaurant Koukoutsis Limenaria: Mancare adevarat Greceasca — scris în 09.07.15 de Bogdan Baluta din BRASOV - RECOMANDĂ
- Jun.2015 LIMANI (Limenaria): Peste proaspăt perfect gătit — scris în 26.06.15 de Romanita din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Taverna pescareasca ,,Limani'' - Thassos, Limenaria — scris în 02.08.13 de diana-camelia* din BACAU - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Restaurantul Dionisos [Limenaria] - se poate si altfel — scris în 13.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Asterias [Limenaria], un restaurant cu gazde primitoare — scris în 12.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2012 HELLO [Limenaria] - o poveste despre oameni — scris în 11.08.12 de Dabator din BUCUREșTI - RECOMANDĂ