GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mancare 'home-made' la ANGELICA - Pentati, Corfu
In timpul sejurului in Agios Gordis, Corfu, am servit masa de pranz si seara la diverse taverne din statiune.
Intr-o zi am facut o plimbare pana in satul PENTATI aflat la 3 km (aprox 45-60 minute de mers pe jos -urcat- din Agios Gordis) pt ca un localnic ne-a spus ca din Pentati este o panorama frumoasa asupra plajei din Agios Gordis, satucul Pentati aflandu-se pe munte mai sus. Nu numai atat, din Pentati se poate merge la o plaja mica si cu pietre, dar unde poti sa ai privilegiul de a fi singur cu perechea, ceea ce este foarte romantic, iar marea este limpede si apa calda, fiind un mic golfulet (FIROULA BEACH, este indicator din Pentati).
In fine, dupa ce am facut plaja dimineata la Firoula, pe la ora 13.30 ni s-a facut foame si am decis sa incercam sa mancam LA ANGELICA, era o casa pe langa care trecusem si unde era afisat ca se serveste mancare "organica home-made", cum spun ei.
Am intrat in curte si de acolo am urcat pe terasa cu vedere panoramica asupra marii, unde erau cateva mese dintre care la una stateau niste olandezi care tocmai terminasera de mancat.
Ne-am asezat si noi, era racoare, umbra, privelistea minunata de acolo de sus, gradina plina de flori colorate, printre portocali si lamai sau alti copaci inverziti, ca peste tot in Corfu.
Dupa vreun sfert de ora a venit un domn, probabil sotul Angelicai, si intr-o engleza aproximativa ne-a invitat in bucatarie!
Vazand ca pe mese nu erau meniuri, am inteles ca probabil vom vedea "meniul" direct la locul prepararii, si asa a fost.
Am coborat treptele in timp de grecul vesel ne intreba de unde suntem, si in bucatarie erau pe plita mai multe oale al caror capac a fost ridicat rand pe rand, explicandu-ne cam ce contine fiecare fel.
Am avut de ales intre mancarica de pui cu rosii (un fel de ostropel picant), mancarica de spanac si cartofi, tocanita de dovlecei si alte legume, cartofi la cuptor, musaca si mai erau inca vreo 2 feluri, tot un fel de tocanite, pe care nu le-am retinut.
Ideea este ca parea chiar mancare proaspat gatita, el sustinea ca sunt legume chiar din gradina lui.
Am luat si o salata greceasca si o bere tot greceasca la sticla (nu Mythos ci alta dar nu ami retin numele).
In timp ce asteptam sa vina mancarea (nu a durat deloc mult) am savurat berea admirand peisajul uimiti de frumusetea marii, florilor, si a tot ce ne inconjoara.
Am comandat o tocanita de dovlecei, un ostropel de pui si o mancarica de spanac, a venit si painea greceasca precum si un mic aperitiv, un fel de biscuiti destul de consistenti probabil tot facuti in casa.
Mancarea a fost foarte buna si total diferita fata de ce am mancat la taverne, un pic "ca la mama acasa" cum se spune fata de felurile probabil semipreparate si mai fara gust de la taverne, oricat de bune ar fi fost ele.
Ce retin in mod deosebit este prospetimea si gustul castarvetilor din salata greceasca, chiar era gustul de castravete asa cum il stiam de cand eram mica si mancam mancare naturala nu cu chimicale cum e acum.
Pt tot acest deliciu ne-a cerut 18 euro dar am lasat 20, am primit si 2 portocale culese direct din portocal "pentru drum" (si cei de dinaintea noastra au primit).
Mi s-a parut ceva deosebit aceasta masa (bineinteles nu am primit nici un bon) si am simtit nevoia sa povestesc poate ajuta pe cineva care va poposi la Agios Gordi si se va plimba pe la Pentati.
Trimis de FrancescaClara in 23.06.14 09:55:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (FrancescaClara); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 [Taverna Taverna Maria (George's) [Ermones Beach]] O zi deosebita in Ermones beach — scris în 29.08.20 de ux117269 din BRAşOV - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Preturi mari, mancare banala, la 'Stevens on the hills' — scris în 27.06.14 de FrancescaClara din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jun.2014 Lunch for 2 - greek meze - taverna Thalassa, Agios Gordis — scris în 25.06.14 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Delicioase Pasta garlic-oil la 'ARGO' - Agios Gordis — scris în 24.06.14 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 O cina cu peste (Fresh fish) la Zephyros, Agios Gordis — scris în 23.06.14 de FrancescaClara din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2013 Stevenʼs on the Hill în Agios Gordios — scris în 26.07.13 de baby eyes din ORășTIE [HD] - nu recomandă
- Jun.2013 Sea Breeze [Agios Gordios] - cea mai gustoasă mâncare din experienţa noastră corfiotă — scris în 23.07.13 de baby eyes din ORășTIE [HD] - RECOMANDĂ