GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Unde am mâncat în Ponta Delgada
Spuneam cu altă ocazie că pentru noi, în excursiile pe care le facem, masa de prânz se rezumă la ceva frugal, stradal, fructe și sucuri cât mai naturale, masa de seară fiind cea de bază. Și în Ponta Delgada, vezi impresii, a fost tot așa. Am făcut circuite destul de lungi, ajungeam seara pentru cină și pentru odihnă, am luat mesele de seară la două restaurante mai mici, aproape de cazarea noastră, restaurante familiale, Casa O Galego și Restaurante Gastronomo, despre care citisem bune aprecieri și despre care voi povesti în cotinuare.
Casa O Galego
Denumirea completă, Casa Do Bife O Galego, restaurantul ales pentru prima seară, recunosc și cu ajutorul lui Nicolau, amabila noastră gazdă din Ponta Delgada, care ni l-a recomandat și a făcut telefonic rezervarea unei mese, se află la doar 150 de metri est de Casa da Ilha, cazarea nostră, pe Rua Praia Santos 21.
Are telefoanele cu numerele +351 296 700 857, apel gratuit și +351 296 636 362, tarif normal, doar suntem în Europa, la care se pot primi diverse informaţii sau se pot face rezervări. Localul este prezentat pe site-ul pe FB.
Este închis duminica, deschis în celelalte zile între orele 12:00 și 15:00 program de prânz, și seară de la ora 19:00 la ora 22:00.
Ocupă parterul unei case specific azoreană transformată într-un mic restaurant, “o casă a fripturilor”, care oferă diferite tipuri de fripuri, specialitățile casei, mâncăruri tradiționale sau europene. Are și o terasă cu câteva mese și vedere la mare.
Pe Triadvisor, care în 2015 i-a acordat Certificat de Excelență, sunt scrise peste 700 de recenzii, punctajul mediu obținut fiind 4,5 din maxim 5 puncte, același punctaj fiind obținut și pe Google, din peste 450 impresii, fiind considerat printre cele mai bune restaurante din Ponta Delgada, locul 10 din peste 180 de restaurante, Galego este foarte apreciat de străinii care găsesc aici atmosfera specifică insulei, dar și de localnicii amatori de mâncăruri rafinate.
În jurul orei 19 ora de deschidere, după o plimbare de 7 – 8 minute, timp în care am mai și pozat câte ceva, veneam doar de la cazarea noastră, intram într-un mic hol amenajat ca bar-sală de primire, unde o tânără, vorbitoare de engleză ne-a urat obișnuitul “Welcome”. Având rezervare, a chemat un tânăr care ne-a condus pe terasă. Atât pe terasă cât și în local, la acea oră erau puțini vizitatori, când am plecat noi erau pline.
Am primit Meniurile, denumirile preparatelor sunt scrise în portugheză și în engleză, cu mâncăruri locale și tradiționale, aperitive și salate, preparate din carne de porc, vită, la cuptor sau pe grătar, pește, deserturi…
Ca băuturi sunt oferite diverse vinuri albe, roșii sau verzi, și aici se oferă vinuri în cantități mici, carafă sau pahar, bere, sangria, apă și alte răcoritoare. Mi-a plăcut oferta lor de “Digestivos” care cuprindea whisky, coniac și alte asemenea…
Am pozat şi postat câteva pagini din meniu în care sunt detaliate mâncărurile și se văd preţurile practicate.
Meniul
Nu prea ştiam ce să comandăm dar ne-a ajutat tânărul care ne condusese la masă, prezentându-ne pe scurt câteva din produsele lor, așa că am ales produse specifice locale, nelipsita vită, Bife de Lombo, muschi de vită la grătar cu sos, ciuperci, cartofi prăjiți, și un ochi, ou, și Bife de Vazia, pulpă de vită la grătar cu sos, ou, cartofi prăjiți, ciuperci. Ofereau și porții mai mici, notate cu ½, cum a fost și a mea.
Ca băutură am solicitat Agua s/gas, apă plată azoreană, dar carafele cu vin erau tentante, așa că soțul a comandat și o carafă cu Vinho da Casa, vin roșu, eu optând și pentru desert Mousse Chocolate, spumă de ciocolată care mie îmi place.
Până să vină comanda am mai pozat recepția și barul, sala interioară și terasa, și chiar oceanul...
A sosit comanda, porții mari, apetisante, ca de obicei am gustat din amândouă, carnea era fragedă și gustoasă, suculentă, bună rău…
Am achitat costul consumației, 32 euro, un cost bun, zic eu, pentru ceea ce a oferit acea masă, am rezervat o masă pentru seara următoare și ne-am întors la camera noastră.
A doua seară am comandat Bife de Porco a Casa, friptură de porc la grătar, se servește și prăjită, cu sos, ciuperci, cartofi prăjiți, și un ou ochi, Bacalhau, cod fript cu sos, conopidă și cartofi natur, însoțite de o salată pentru amândoi.
Ca băutură am optat pentru Agua s/gas și o carafă cu Vinho da Casa, alb de această dată, iar ca desert Gelado de Bolacha Oreo, o înghețată de casă cu Oreo.
Carnea de porc pe care doar am gustat-o a fost reușită, iar tonul a fost delicios. În Azore trebuie neapărat să mănânci vită și pește. De înghețată nu mai spun nimic…
Personalul restaurantului a fost atent, politicos și amabil, profesionist, localul foarte curat, bine îngrijit și întreținut, iar costul mesei servite în acea seară a fost de 32,50 euro.
Restaurante Gastronomo
Este localul la care am mers a treia seară, se află la circa 400 metri de cazarea nostră, pe Rua da Boa Nova, la numărul 49. Ca date de contact trebuie menționat numărul de telefon +351 296 636 362 la care se pot face rezervări sau cere anumite informaţii și site-ul restaurante-gastronomo.business.site, unde se găsesc multe detalii despre restaurant. Este deschis între orele 12:00 – 15:00 și 19:00 – 22:00, duminica fiind închis.
Ocupă parterul unei case transformată într-un plăcut restaurant unde se găsesc fripuri de vită, porc sau pui, specialitățile casei, mâncăruri tradiționale sau europene.
Aflat pe locul 6 din cele peste 180 de restaurante din Ponta Delgada, Gastronomo, considerat unul din cele mai bune, este foarte apreciat de străini și de localnici care merg să savureze diferitele preparate, să petreacă o seară plăcută… Pe Triadvisor sunt scrise peste 1300 de recenzii, punctajul mediu obținut fiind 4,5 din maxim 5 puncte, iar pe Google punctajul este 4,7 din 300 de impresii.
În jurul orei 20:00, după câteva minute de mers pe jos, nu am mai pozat pentru că pe același drum mersesem la Supermarketul Casa Cheia, intram într-un mic hol fiind întâmpinați de Sonia și salutați de la distanță de Gabriel, cei doi soți proprietari ai localului. Ne-a vorbit în engleză și ne-a condus la masa pe care am ales-o noi, localul fiind destul de gol la acea oră, nu și mai târziu.
Am primit Meniurile, denumirile preparatelor sunt scrise în portugheză și în engleză, cu mâncăruri locale și tradiționale, aperitive și salate, preparate din carne de porc, vită și pui, la cuptor sau pe grătar, pește, fructe de mare, deserturi…
Ca băuturi sunt oferite diverse vinuri albe și roșii, și aici se oferă vinuri în cantități mici, carafă sau pahar, bere la sticlă sau la halbă, apă și alte răcoritoare.
Am pozat și aici câteva pagini din meniu pentru a le posta pe Am Fost Acolo.
Meniul
Sonia ne-a prezentat câteva din preparatele lor, așa că am ales din produsele specifice restaurantului Espetada a Gastronomo, bucăți de carne de vită fripte pe o țepușă împreună cu diverse legume, o frigăruie ceva mai mare, alături de chifteluțe crocante, garnitura fiind cartofii prăjiți, și Nacos de carne a chefe, bucăți de carne de vită friptă și chifteluțe crocante, cu sos, cartofi dulci și legume gratinate, ca desert Mousse Chocolate.
Pentru băut am solicitat Agua sem gas, apă plată azoreană, și Caneca, bere locală la halbă, care au fost aduse foarte reci și foarte repede. Până să fie pregătită comanda eu am mai pozat câte ceva, altcineva a transformat berea în aperitiv. Când am terminat de pozat s-a terminat și berea, iar când a venit comanda a trebuit să o suplimenteze.
Porțiile erau mari, apetisante, Espetada arăta foarte bine pe masă, ca de obicei am gustat din amândouă meniurile, atât carnea cât și legumele care o însoțeau au fost fragede și gustoare, foarte bune.
Masa s-a încheiat cu un păhărel de lichior, de banane și de maracuja, bine cunoscut, apreciat și premiat, erau și alte sortimente, ofertă din partea casei pentru toți consumatorii. Sonia venea pe la fiecare masă cu lichiorurile ei și insista să fie gustate…
Am achitat costul, 44 euro, un cost bun pentru acea masă, am rezervat o masă pentru seara următoare și ne-am întors la camera noastră.
A doua seară am comandat Peixes do Dia Grelhado, pește proaspăt fript pentru amândoi, un Boca-Negra pe care l-am văzut și pozat fiind adus de Sonia înainte de a fi preparat. Nu am dorit desert de acea dată, iar pentru băut, la fel ca în prima zi, costul fiind ceva mai mare, 54 de euro.
Deosebit a fost că din aperitiv am gustat și eu, brânza și sosul picant de roșii fiind o combinație reușită, nu știu cum erau combinate cu bere??
Peștele a fost dulce, delicios, nu se simțea gustul de pește, a fost pentru mine cel mai bun pește pe care l-am mâncat...
Pentru soțul meu cea mai bună a fost berea aburindă, o simțea și a doua zi în Lisabona, a simțit-o chiar și câteva zile în țară, până la urmă nu a fost nevoie de antibiotice…
La plecare Sonia m-a pupat, i-am spus că ne-a plăcut totul dar că este ultima noastră seară petrecută în Azore, cred că am fost primii ei clienți din România, vorbea bine engleza și la un moment dat ne-am înțeles și verbal, eu cu româna, ea cu portugheza….
Concluzii
Timpii de așteptare au fost cam aceeași, Gastronomo este mai mare, O Galego are terasă, la ambele restaurante mâncarea a fost bine preparată, gustoasă și ambianța plăcută azoreană, Gastronomo are o ofertă mai bogată și personal mai apropiat de musafiri, O Galego are prețuri mai mici…
Toate acestea recomandă cele două restaurante turiștilor ce ajung în Ponta Delgada, mesele luate acolo devenind alte experiențe plăcute în Sao Miguel și în Azore…
Trimis de mprofeanu in 06.10.18 20:27:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în PORTUGALIA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm pe insula Sao Miguel?, SAO MIGUEL / LAGOA" (nou-creată pe sait)
@mprofeanu: Start vot! Totul arata minunat asa ca plec la masa... dar mai intai felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Mulțumesc frumos pentru ecou! Și poftă bună sau să-ți fie de bine!...
Cu drag
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@elviramvio: Ai dreptate, ideal ar fi să nu mănânci seara, dar... nu știu când o să scap de astfel de obicei, mai ales în excursii... Uit și acasă să mănânc la timp mai ales când lucrez la calculator.....
Cu drag
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)