EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Kebapurile lor merită încercate
Buna!
Cum am povestit în luna august am fost câteva zile cazați în zona Mării Negre de la turci mai exact la Yalikoy la vreo 500 km de casă.
Categoric a trebuit sa și mâncăm ceva, în micuța așezare de la țărmul mării Negre nu am găsit ceva care să ne mulțumească, așa că am mers cu auto în următoarea așezare Saray mai ales că în urmă cu 3 ani mai mâncasem bine pe aici.
Zis și executat, am oprit mașina la bordură undeva în zona centrală. adică Ayaspaşa Camii și totodată zona unde se găsește bătrânul hamam. Mai întâi ne-am plimbat în aceea zonă istorică a orașului încercând să intuim care ar fi cel mai ok restaurant în care putem mânca cât mai turcește posibil. În final ne-a atras atenția un mic restaurant cu 2 etaje și cu bucătăria la parter, la vedere, Am fost primiți super bine de un domn zâmbitor cu care am reușit să încropim o conversație româno-turco-engleză. Tipul foarte răbdător ne-a prezentat cât a putut de bine meniul, chiar ne-a adus niște poze, ne-a explicat el ce nu trebuie ratat din meniul casei, în final am încercat noi, adică: fratele meu cu cumnata și Bogdan cu mine să alegem diferit pentru a putea gusta din toate. Meniul cuprindea destule feluri de mâncare, pilaf, fasole, ciorbă dar și diverse tipuri de pide, lachmacum, salate, kunefe, adana kebap, yagurtlu kebap, sis kebap, iskender kebap, în orice caz aveai de unde alege, pui, vită, oaie. Normal s-a comandat kebap dar și pide plus salate și un antreu cu o lipie caldă scoasă din cuptor. În încheiere domnul zâmbitor a ținut să ne servească cu un kunefe fierbinte venit de la cuptor, deși toți eram sătui ochi, cu toții am făcut un ultim efort culinar numai să nu lăsăm în farfurie bunătate de preparat.
Masa ne-am ales-o noi la primul etaj al cârciumii unde aveai posibilitatea să și fumezi dar să și vezi freamătul străzii.
Baia de afla la etajul doi, foarte bazic curată și funcțională. Tot la etajul 2 se afla și cămara de legume dar și locul unde se curățau acestea. Următoarea data când am mâncat aici domnul zâmbitor ne-a poftit la masă la acest etaj pentru a fi singuri în salon.
Normal că a doua zi nu am rezistat tentației și ne-am întors la Kebabpci pentru a savura o altă masa de prânz.
Ca zi prețuri pot să spun ca au fost normale pentru Turcia. În prima zi am achitat vre0 750 de lire turcești pentru o masă de 4 persoane, adică 130 lei (ceva de genul), a doua zi am achitat vreo 820 de lire turcești, adică vreo 140 lei. Eu zic că pentru bănuții ăștia am plătit un preț foarte bun.
Știu că românii nu merg la Marea Neagră în Turcia dar dacă se întâmplă să ajungeți in zona Yalikoy, Karakcakoy, Kiykoy, Saray negreșit să încercați și bucătăria locală.
Trimis de adrianbogdan in 04.11.23 08:37:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianbogdan); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte bine arată toată mâncarea! Felicitări pentru alegere!????
Vezi că pozele de la P14... P17 sunt „botezate” greșit!
@adrianbogdan:
Să vă fie de bine!
Tare mi-ai făcut poftă de mâncare turcească. Mi-a plăcut aproape tot ce am văzut în fotografiile postate. În ultimii ani şi noi am început să căutăm genul acesta de localuri tradiţionale, fără mari pretenţii, dar cu mâncare gustoasă.
”Ca zi prețuri pot să spun ca au fost normale pentru Turcia. În prima zi am achitat vre0 750 de lire turcești pentru o masă de 4 persoane, adică 130 lei (ceva de genul), a doua zi am achitat vreo 820 de lire turcești, adică vreo 140 lei.
Preţul mi se pare foarte bun pentru cele oferite. În alte zone din Turcia vizitate anul acesta noi am plătit mai mult.
Pide din poza P02 arată excelent şi mie îmi place mult.
În poza P03 nu cred să fie Iskender Kebap, ci mai degrabă Adana Kebap, în schimb am descoperit Iskender-ul în poza P09.
Nici Lahmacun-ul din poza P10 nu este de refuzat, deşi de obicei este cam picant pentru gustul meu şi cere multă bere
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: bună ziua!
As încadra articolul în categorii Unde mâncam în zona Tekirdag, categorie deja existenta și unde se află un articol încărcat tot de mine.
Orașul unde se află restaurantul se numește Saray, provincia Tekirdag
@adrianbogdan:
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în zona Tekirdag?, TEKIRDAG" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2021 [Bayraktar Kofte Salonu [Saray]] Turkish cuisine — scris în 16.10.21 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ