GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bistorant, ciorbă de jumări într-un loc fițos
Piața Klauzal, una dintre preferatele mele datorită spațiului larg, a simplității locului cald și-al micuțului târg de Crăciun.
Bistorant avea lumini slabe, parcă scufundate un pic în întuneric, în mijloc de săptămână erau ocupate doar câteva mese. Fiind modern, mai tineresc, l-a ales soțul meu. Și nu a greșit, și-a asumat și prețurile locului, eram în centrul vechi al orașului.
Modernismul ăsta din colțul pieței Klauzal a fost așa... neimpresionant. Doar drăguț.
Interiorul restaurantului e frumușel, atmosfera e plăcută, câteva scaune neon erau pete de culoare în acel spațiu. Pe o tablă erau niște oferte, în maghiară, cred că era vorba despre meniul zilei.
Ospătarul tinerel rupea engleza, ne-a adus meniurile stufoase, cu prețuri uriașe. Multe, multe preparate, nu știam ce să aleg. Culmea, nu aveau șnițel...:(
Eu am plecat hotărâtă de acasă, zilnic am căutat să mănânc câte un gulaș unguresc. Am comandat câte un gulaș-specialitatea casei, o apă și-un cola. Dar, omul meu a dorit și felul doi, mare greșeală, am mai adăugat la comandă un ciolan tăvălit în varză călită, însoțit de o frigăruie „ciupercoasă” și-o friptură de pui în crustă crocantă așezată pe un pat de cartofi trași prin smântână și brânză, astea fiind însoțite de roșii cherry, rucola și kaiser afumat rumenit la tigaie. O combinație năucitoare, porțiile erau uriașe.
Ei bine, gulașul era ciudat, a fost foarte gustos dar nimic din rețeta originală nu exista în acele castroane. Din jumări și cârnați de porc, bucătarul a creat propria lui rețetă, ardeii iuți, pâinea și sosul de smântână au completat perfect zeama din porcușor.
Cât despre celelate porții inedite pentru noi, pot spune că au rămas mai mult de jumătate în farfurii, am gustat mai mult din curiozitate, nu erau rele dar nu mai puteam mânca. Ospătarul m-a întrebat dacă le doresc la pachet, nu era cazul, am refuzat politicos.
Restaurantul are și-o terasă deschisă în sezonul cald, barul este bine aprovizionat, la subsol este un salon mare, acolo sunt și toaletele parfumate și moderne.
Wi-fi era ok, plata se putea face și cu cardul.
Acest Bistorant este unul dintre locurile scumpe din Szeged, la fel ca Novotel - vezi impresii.
Dar, sunt o mulțime de locuri plăcute și ieftine, o să vă povestesc despre un alt restaurant care m-a impresionat, unde gulașul a fost gulaș, țărănesc și tradițional.
Am achitat la fițosul de Bistorant 10600 forinți (32 euro), nu e exagerat dar se putea și mai ieftin, și mai bun :)
Vacanțe savuroase vă doresc!
Trimis de krisstinna in 21.12.19 08:08:10
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@krisstinna: Adevărul e că locul arată foarte bine! Și adevărul e că ați comandat voi cam mult; altfel, raportul preț/ calitate ar fi fost ok pentru un restaurant unguresc.
Să vă fie de bine!
(Doamne, ce-i cu mine?! M-am trezit în dimineața asta cu chef de a cârcoti pe la articole despre mâncătorii?!
@crismis: Ai perfectă dreptate, am comandat prea multe, a fost ultima dată când m-am mai luat după C., era suficientă o ciorbiță pentru că târgurile aveau de toate și trebuia să mâncăm și langoș cu usturoi, kurtos și bomboane de pom plus vinul fiert, cel din afine era deosebit de gustos
Oricum, nu sunt prețuri mari, mie așa mi se pare, sunt chiar bune pentru ceva „central”.
Sărbători frumoase
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@krisstinna: Azi a fost a doua oara cand am auzit de ciorba de jumere! Prima oara mi-a spus mama! Am cautat reteta si-am gasit una fara carnati!
M-ai facut pofta!
Mda, locul e dragutel, curatel, cam... intim (sa nu spun in bezna semiopaca!)
Nu ma pot pronunta raportat la pret! Nu ma pricep, nu ma bag, dar arata binisor bucatele!
Si cum, bre, fara snitel? Maaare greseala!
@Zoazore: Bunica din partea mamei gătea demențial. Ciorba ei de jumări, ca și cea de fasole, era vrăjită.
Ea făcea jumarile mari, le arunca in ciorbă și făcea o adevarata magie, n-am furat rețeta, carnea de porc nu e printre preferințele mele
Mănânc dar nu plâng dacă nu există porc, prefer pestele și oaia.
La acest restaurant jumarile erau piticanii crocante, carnatii erau tăiați bucatele mici, lipseau galustile din ciorba de gulaș, de fapt lipsea vita, întreaga rețeta
Am mâncat-o pe toată, mi-a plăcut combinatia cu pâine țărănească, smântâna și ardei iute. Îmi place teribil sa experimentez gusturi noi, sa descopăr gastronomia unui loc. Poate și din curiozitate, poate și pentru că ador să gătesc, sa îmbunătățesc retete și să fac minuni in cratiță. E valabil și pentru prăjituri
Da, in vacanța asta friguroasă am întâlnit câteva locuri in care lipsea șnițelul, a fost o binecuvântare din punctul meu de vedere, a gustat și el altceva
Mulțumesc de vizită
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 [Restaurant han Kiskorossy Halaszcsarda] Nu recomand — scris în 03.06.23 de ux129214 din SZEGED - nu recomandă
- Dec.2021 [Restaurant (han) GulyasCsarda] Restaurant GulyasCsarda — scris în 02.01.22 de alex1987sb din SIBIU - RECOMANDĂ
- Nov.2019 [Restaurant Propeller Sorozo] Propeller Söröző, excelent la un preț decent — scris în 26.12.19 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2017 [Restaurant han Fehertoi Halaszcsarda] Fehertoi Halaszcsarda (Szeged) - Ciorba de peste - Da! In rest... denumiri sofisticate si gust ca la 'meniul zilei'! — scris în 07.05.17 de calatoru din ARAD - nu recomandă
- Feb.2015 Prânzul în Szeged — scris în 08.02.15 de dognean din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Sep.2010 [Restaurant han Fehertoi Halaszcsarda] Fehertoi Halaszcsarda es Panzio / La un gulas... si cumparaturi la Szeged — scris în 25.09.10 de hlli din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2010 [Restaurant han Kiskorossy Halaszcsarda] Kiskorossy Halaszcsarda — scris în 13.11.10 de georgiana din SANNICOLAU MARE - RECOMANDĂ