ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 30.03.10
STATUS: AUGUSTUS
LUNA
NOV-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

Bistorant, ciorbă de jumări într-un loc fițos

TIPĂREȘTE URM de aici

Piața Klauzal, una dintre preferatele mele datorită spațiului larg, a simplității locului cald și-al micuțului târg de Crăciun.

Bistorant avea lumini slabe, parcă scufundate un pic în întuneric, în mijloc de săptămână erau ocupate doar câteva mese. Fiind modern, mai tineresc, l-a ales soțul meu. Și nu a greșit, și-a asumat și prețurile locului, eram în centrul vechi al orașului.

Modernismul ăsta din colțul pieței Klauzal a fost așa... neimpresionant. Doar drăguț.

Interiorul restaurantului e frumușel, atmosfera e plăcută, câteva scaune neon erau pete de culoare în acel spațiu. Pe o tablă erau niște oferte, în maghiară, cred că era vorba despre meniul zilei.

Ospătarul tinerel rupea engleza, ne-a adus meniurile stufoase, cu prețuri uriașe. Multe, multe preparate, nu știam ce să aleg. Culmea, nu aveau șnițel...:(

Eu am plecat hotărâtă de acasă, zilnic am căutat să mănânc câte un gulaș unguresc. Am comandat câte un gulaș-specialitatea casei, o apă și-un cola. Dar, omul meu a dorit și felul doi, mare greșeală, am mai adăugat la comandă un ciolan tăvălit în varză călită, însoțit de o frigăruie „ciupercoasă” și-o friptură de pui în crustă crocantă așezată pe un pat de cartofi trași prin smântână și brânză, astea fiind însoțite de roșii cherry, rucola și kaiser afumat rumenit la tigaie. O combinație năucitoare, porțiile erau uriașe.

Ei bine, gulașul era ciudat, a fost foarte gustos dar nimic din rețeta originală nu exista în acele castroane. Din jumări și cârnați de porc, bucătarul a creat propria lui rețetă, ardeii iuți, pâinea și sosul de smântână au completat perfect zeama din porcușor.

Cât despre celelate porții inedite pentru noi, pot spune că au rămas mai mult de jumătate în farfurii, am gustat mai mult din curiozitate, nu erau rele dar nu mai puteam mânca. Ospătarul m-a întrebat dacă le doresc la pachet, nu era cazul, am refuzat politicos.

Restaurantul are și-o terasă deschisă în sezonul cald, barul este bine aprovizionat, la subsol este un salon mare, acolo sunt și toaletele parfumate și moderne.

Wi-fi era ok, plata se putea face și cu cardul.

Acest Bistorant este unul dintre locurile scumpe din Szeged, la fel ca Novotel - vezi impresii.

Dar, sunt o mulțime de locuri plăcute și ieftine, o să vă povestesc despre un alt restaurant care m-a impresionat, unde gulașul a fost gulaș, țărănesc și tradițional.

Am achitat la fițosul de Bistorant 10600 forinți (32 euro), nu e exagerat dar se putea și mai ieftin, și mai bun :)

Vacanțe savuroase vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de krisstinna in 21.12.19 08:08:10
Validat / Publicat: 21.12.19 08:40:32

VIZUALIZĂRI: 1308 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (krisstinna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P07 Bistorant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42300 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

crismis
[21.12.19 09:32:11]
»

@krisstinna: Adevărul e că locul arată foarte bine! Și adevărul e că ați comandat voi cam mult; altfel, raportul preț/ calitate ar fi fost ok pentru un restaurant unguresc.

Să vă fie de bine!

(Doamne, ce-i cu mine?! M-am trezit în dimineața asta cu chef de a cârcoti pe la articole despre mâncătorii?!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.12.19 09:55:50]
»

@crismis: Ai perfectă dreptate, am comandat prea multe, a fost ultima dată când m-am mai luat după C., era suficientă o ciorbiță pentru că târgurile aveau de toate și trebuia să mâncăm și langoș cu usturoi, kurtos și bomboane de pom plus vinul fiert, cel din afine era deosebit de gustos

Oricum, nu sunt prețuri mari, mie așa mi se pare, sunt chiar bune pentru ceva „central”.

Sărbători frumoase

webmaster
[21.12.19 14:06:51]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.12.19 14:13:54]
»

@webmaster: Mulțumesc

Zoazore
[21.12.19 18:25:49]
»

@krisstinna: Azi a fost a doua oara cand am auzit de ciorba de jumere! Prima oara mi-a spus mama! Am cautat reteta si-am gasit una fara carnati!

M-ai facut pofta!

Mda, locul e dragutel, curatel, cam... intim (sa nu spun in bezna semiopaca!)

Nu ma pot pronunta raportat la pret! Nu ma pricep, nu ma bag, dar arata binisor bucatele!

Si cum, bre, fara snitel? Maaare greseala!

krisstinnaAUTOR REVIEW
[21.12.19 20:26:53]
»

@Zoazore: Bunica din partea mamei gătea demențial. Ciorba ei de jumări, ca și cea de fasole, era vrăjită.

Ea făcea jumarile mari, le arunca in ciorbă și făcea o adevarata magie, n-am furat rețeta, carnea de porc nu e printre preferințele mele

Mănânc dar nu plâng dacă nu există porc, prefer pestele și oaia.

La acest restaurant jumarile erau piticanii crocante, carnatii erau tăiați bucatele mici, lipseau galustile din ciorba de gulaș, de fapt lipsea vita, întreaga rețeta

Am mâncat-o pe toată, mi-a plăcut combinatia cu pâine țărănească, smântâna și ardei iute. Îmi place teribil sa experimentez gusturi noi, sa descopăr gastronomia unui loc. Poate și din curiozitate, poate și pentru că ador să gătesc, sa îmbunătățesc retete și să fac minuni in cratiță. E valabil și pentru prăjituri

Da, in vacanța asta friguroasă am întâlnit câteva locuri in care lipsea șnițelul, a fost o binecuvântare din punctul meu de vedere, a gustat și el altceva

Mulțumesc de vizită

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Szeged? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.063688039779663 sec
    ecranul dvs: 1 x 1