GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
„... be happy! ” la Happy Bar&Grill din Ruse
Aflându-ne, deja, în drum spre Ruse, cu ocazia Revelionului 2016, ne sună unul dintre bunii noştri prieteni de călătorii ce rămăsese de data asta să petreacă în ţară cumpăna dintre ani şi ne anunţă triumfător că ne dădea pontul excursiei: ”Vedeţi că la Ruse se mănâncă foarte bine la Happy, în centru!" Răspund eu: ”Ştiu, că mi-am făcut bine lecţiile, am studiat pe AFA şi nu, numai. Nici măcar nu e foarte scump, din ce am văzut!”
Aşa că după ce ne-am cazat în hotel, ne-am instalat în camere şi ne-am despachetat bagajele făcându-ne comozi, iar ca să ne potolim foamea ce începuse să se facă simţită cu ceva vreme în urmă şi ne cam rodea în stomac, am pornit-o spre inima oraşului în căutarea localului. Cum în bilet nu aveam asigurate decât micul dejun şi masa festivă de Revelion, trebuia să completăm şi cu alte mese. Ne-am gândit să încercăm la vestitul Happy (aici cuvântul meu a atârnat mai greu) şi nu ne-a părut rău. Dimpotrivă!
L-am găsit repede, situat la parter, într-un capăt al celei mai emblematice clădiri din Ruse: Dohodno Zdanie sau Clădirea Profitabilă sau Teatrul „Sava Ognianov”, în larga deschidere a Pieţei Svoboda. Happy se bucură în anotimpurile mai calde de o terasă generoasă în faţa sa, acum pe un ger tăios, de minus 10 grade, am găsit mesele de-afară strânse şi doar câteva persoane la intrare ce aşteptau la coadă să intre. Asta pentru că înăuntru încăpeau numai 80 de persoane, dacă terasa ar fi fost funcţională ar mai fi „înghiţit” încă 160 clienţi. Ne-am aşezat şi noi la rând, numai că fata frumoasă de la uşă care se ocupa cu plasarea musafirilor, întrebându-ne dacă suntem doar patru, ne-a invitat imediat înăuntru căci tocmai se eliberase o masă de patru persoane, spre vociferările unor conaţionali care, deşi erau înaintea noastră, făcând parte dintr-un grup mai mare, nu fuseseră poftiţi din lipsă de locuri suficiente pentru ei.
Odată ce-am intrat, prima impresie (păstrată şi ulterior) a fost că localul aranjat în stilul dezinhibat al anilor’80, dar de bun gust, emană multă căldură la propriu şi la figurat. Decorul ambiental plăcut ochiului, monitoare mari pe care se derulează filmuleţe cu produsele proprii sau acţiunile în care este implicat Happy (unele chiar umanitare), atmosfera primitoare, acestea sunt atributele pe care le întâlneşti când îi treci pragul. Aici se simţeau în largul lor, fiind prezenţi în acelaşi timp, atât rockeri rebeli, cât şi persoane distinse, trecute de prima şi a doua tinereţe care afişau un aspect şi maniere sofisticate. Probabil şi datorită faimei, majoritatea clienţilor, însă, erau români de-ai noştri.
Happy prezintă drept în faţă, de cum se intră, barul, iar în partea stângă extremă o secţiune specială în care sushi e vedeta, căci e servit şi savurat cu mare artă, fiind una dintre specialităţile casei. În drum spre baie (care fie vorba între noi, e modernă şi curată), te „loveşti” de un perete întreg de diplome primite de Happy cu diverse ocazii.
Personalul de servire era format numai din tinere frumoase, subţirele şi amabile, îmbrăcate în uniformă specifică (cu fustiţe trăsnet), peste care monitoriza discret un supervizor, atent la „tot ce mişcă”. Fetele cu nume precum Gherghina, Boyana, Nevena, aveau faţa, toate, numai un zâmbet, erau, dacă nu vorbitoare de română, cel puţin înţelegeau destul de bine limba noastră, foarte prompte şi drăguţe. Se putea achita cu cardul fără probleme, cu cash în leva, dar şi în lei la o paritate corectă scrisă pe nota de plată şi bonul fiscal, după ce precizai că vrei să plăteşti în lei. Comenzile au fost onorate destul de rapid în raport cu aglomeraţia din local, iar băieţii ce se ocupau cu cele de catering se mişcau neobosit.
Meniul primit, de fapt mai multe broşuri, precum: bar&grill, sushi, breakfeast, cocktails and desserts, children’s menu, conţinea o mare varietate de produse, că nu prea ştiai la ce să te opreşti. Noi am început cu o mastică deschizătoare de pofte şi responsabilă de reglajul şi echilibrul termic. Apoi, fiecare a comandat ce i-a făcut cu ochiul mai bine dintre mâncărurile ilustrate în reviste. Unul midii şi calamari pané, altul salată Caesar, noi, fetele, am vrut „Biţi de pui cu brânză topită”, o bunătate ce conţinea bucăţele din piept de pui, ciuperci gătite în sos de brânză topită care mai avea ca garnitură şi cartofi copţi. Apoi, în timp ce băieţii au dat-o pe bere neagră Kamenitza, noi ne-am delectat cu sangria roşie. Nu, să nu credeţi că e un pleonasm, există şi sangria albă, la ei, am încercat-o cu proxima ocazie, ziua următoare! La final, ne-am dorit să gustăm şi un desert, alegând specialitatea casei: Happy Cream, adică o crème brûlée împodobită cu un bulgăraş de mascarpone. Buuuună! Şi toate acestea situându-se pe la 65 leva în patru persoane, deloc scump!
Ne-am simţit atât de bine la Happy că am întrebat de curioşi dacă organizau şi ei revelionul care era peste numai câteva ore, şi la răspunsul primit că da, organizau, mai-mai că ne venea să tragem o plimbare scurtă până acolo, mai cu seamă că distanţa până la hotel s-a dovedit destul de mică. Nu ne-am întors în noaptea revelionului, dar am făcut-o în după-amiaza primei zile din 2016. Să nu credeţi că era mai liber, deşi Aleksandrovska Uliţa, artera principală pietonală din Ruse, adiacentă localului, era goală, n-am mai avut norocul de deunăzi: abia după vreun sfert de oră am fost plasaţi în interior, iar gerul de afară (-8 grade C) nu era uşor de suportat.
La această a doua vizită ne-am înfruptat cu alte preparate precum: „Chifteluţele bunicii cu sos de ciuperci”, sau „Bon-fileuri de pui/peşte în parmezan”, „File de porc la tigaie cu hribi, ceapă, bacon, sos de ciuperci” la cuptor în renumitele lor vase de fontă care fac un deliciu din orice. Neapărat toate erau servite cu garnitură de piure de cartofi şi multă salată, menită să ne facă masa mai uşoară. Băuturile au fost cam aceleaşi, doar culoarea sangriei a fost alta, gustul şi aroma la fel de reuşite. Fiindcă desertul n-a mai avut loc în program urmare unui revelion copios, masa a fost mai puţin costisitoare: 53 leva/4 persoane, dar la fel de apetisantă.
Câteva informaţii despre Happy
Happy Bar&Grill a fost deschis prima dată în Ruse pe 28 iunie 1997, făcând parte dintr-o reţea de patru localuri omonime în toată Bulgaria. Primul restaurant Happy Bar&Grill a fost inaugurat în Varna în urmă cu peste douăzeci ani, înainte de Crăciun, pe 24 decembrie 1994, având specific preponderent pescăresc, bucurându-se de un succes nesperat în oraşul de la Marea Neagră. De aceea, anul următor, pe 06 iunie 1995, a fost deschis al doilea local, tot în Varna, iar în anii ce au venit un adevărat lanţ care, în prezent, cuprinde 22 de restaurante în Bulgaria şi două în Barcelona, Spania. Toate sunt situate, în general, central, în oraşele cele mai mari din Bulgaria, existând mai multe restaurante de acest tip în fiecare. Happy Bar&Grill este implicat şi în campanii umanitare, oferă tot felul de promoţii, pentru detalii, consultaţi: happy.bg/en/our_restauran ... restaurant=ruse
Concluzie
Happy Bar&Grill din Ruse trebuie încercat şi atunci când terasa sa amplă este funcţională, când mesele-i ce dau cu faţa spre parc, Palatul de Justiţie, Statuia Libertăţii îndeamnă pe oricine să poposească să mănânce, sau măcar să bea o cafea. Renumele său câştigat în cei aproape 19 ani de existenţă, ca şi numele său descriu starea de bună dispoziţie pe care clienţii o afişează ori de câte ori îi trec pragul. De aceea, ne dorim să repetăm experienţa Happy şi la vară când avem în plan un week-end în zonă şi vă doresc şi vouă acelaşi lucru dacă ajungeţi într-unul din cele şase oraşe mari: Sofia, Plovdiv, Varna, Burgas, Sandanski, Ruse, unde puteţi da de vreun Happy, că doar e un adevărat brand în Bulgaria!
Vă rog ataşaţi următorul videoclip:
https://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU
Trimis de irinad in 04.03.16 05:32:14
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
26 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
Primul vot dar te rog nu posta articole din astea la micul dejun, lasa pt pranz. Sper sa merg in aprilie acolo. O zi frumoasa sa ai!
@elviramvio - Muţumesc, la fel vă doresc şi eu! Veţi fi, sper eu, încântată de Happy, până atunci să ne vedem cu bine la Cinciş!
Cred ca daca plec acum de la serviciu cu tot cu stat la pod daca se mai sta si tot sunt pana in pranz acolo. Intra-adevar si in Burgas exista Happy Bar&Grill, si sunt chiar 3 locatii, insa cea la care am mancat noi am ales-o in functie pe pozitia din clasamentul Tripadvisor (si am scris un articol despre acest local). Aici insa spre deosebire de Burgas meniul este si in romana, insa acesta nu este un impediment deoarece avand poze e simplu. Din cate pare au cam aceeasi gama de produse si aici nu stiu daca si aici au freshuri de fructe, banuiesc ca da, pe mine m-a atras sangria in pozele tale asa ca e bine de stiut. Trebuie mers acolo neaparat (adica acum vorbeam cu mine ca doar Ruse e aproape de Bucuresti)
@irinad - Confirm și eu că se mănâncă bine la Happy. Noi am fost vara la terasă, dar și într-o toamnă târzie, la interior. La fel ca și ție mi-au plăcut ospătărițele și amabilitatea lor, dar mai ales, umorul. Este genul de cârciumă în care îți place să lenevești și să stai de vorbă, să faci planuri, să te uiți acolo... Cel puțin cu noi așa se întâmplă. Poate și pentru că prima dată am ajuns într-o zi urâtă, era frig tare afară și când am intrat acolo, la căldurică n-a trebuit mult ca să ne cucerească cu mâncarea bună și atmosfera de "acasă".
@mishu: Cred că articolul tău m-a inspirat, deşi intenționam să scriu la un moment dat un review despre Happy, că de-aia am făcut poze, nu era în plan chiar acum. Văzând ce ai scris tu despre "fratele" său din Burgas, m-am hotărât nai repede.
Mulțumesc de vizită!
@irinad - Frumos scris si descris, despre un lant de restaurante foarte bun, pe care l-as vrea si pe la noi. Prin decembrie am papat si eu pentru prima oara intr-un Happy, cand l-am incercat pe cel din Plovdiv si am fost placut impresionat - am gasit aceeasi atmosfera placuta si aceleasi produse de te lingi pe degete pe care le-ati gasit si voi la Ruse.
Sa va fie de bine!
@Aurici: Mă bucur că eşti în asentimentul meu şi a multor iubitori de Happy. De fapt, ştii tu că noi ne cam asemănăm în gusturi şi opinii.
Cred că şi anul ăsta ne vom mai "întâlni" într-un punct comun din Mediterana, dar, până atunci mai vorbim.
Mulțumesc pentru vizită şi cuvintele frumoase!
@papone - Mulţumesc pentru aprecieri, mă gândeam eu că mulţi membri din comunitatea AFA au ajuns pe la câte un Happy, iată de data asta, tu spui de unul din Plovdiv. Îmi place să constat că la Happy toată lumea se simte bine, că e pe aceeaşi lungime de undă cu noi.
Toate cele bune şi să ne vedem cu bine la Cinciş!
@irinad - Te gândeai bine, mulți membri au fost acolo. Eu am fost prima data acum 10 ani. Și de atunci, mergem de câteva ori pe lună, în fiecare an.
Interesanta locatie. O intrebare am: pentru Ruse mai trebuie cumparata vigneta?
@krisstinna - Da, aşa frecvenţă a vizitelor spune ceva, bravo!
@bobyrodin - Am văzut că ţi-a răspuns @johnnyredlabel care din Giurgiu fiind, ştie mai bine. Noi am plătit vigneta deoarece pe 02 ianuarie, după check-out am mers la mănăstirile săpate în piatră (Basarbovo şi Ivanovo) din apropierea oraşului Ruse, deci ne trebuia oricum.
Apropo, tocmai am aflat de la o altă colegă de sait, că de la 01 ianuarie cea pentru o săptămână costă 15 leva.
Simpatica relatare si pozele sale, cam asta e si meniul cautat de mine, de regula in Blacic sau imprejurimi, cand ne bucuram de freamatul marii. Multumim si vacante frumoase!
@calatorul: Şi ție la fel îți doresc să ai parte de vacanțe cât mai frumoase, mulțumesc mult pentru cuvintele de apreciere!
Extraordinar de buna mancarea la Happy si asta vine din partea unei persoane care in unele zile uita sa manance
@traveler: Mă bucur că ţi-a plăcut la Happy, recunosc că este şi unul dintre localurile mele preferate!
@irinad: M as fi bucurat sa am parte de propriile impresii despre mincarea din acest restaurant. Din pacate simbata 15.09.2018 aglomeratia si dezordinea erau maxime. Nu era cazul sa astept eliberarea unei mese, pentru a sta in galagie si... mizerie. Farfuriile ce le erau aduse celor de pe la mese aratau a prajeli... intense. Asa ca am mers, in zona, la o alta terasa mai putin cunoscuta si mai libera. Am mincat ceva, la un pret decent. Nu simt nevoia sa recomand un loc absolut banal. Ideea este aceea ca... la pomul laudat sa nu te duci cu sacul
@marga draghici: Din păcate, ai dreptate! Şi noi am mai vrut să mâncăm acolo anul următor după ce am scris acest articol laudativ, dar nici n-am apucat să mai intrăm (era iarna), aşa că ne -am reorientat către vecina sa oarecum "La Strada" unde ne-am simțit foarte bine şi despre care am scris un articol.
În condițiile pe care le-ai menționat tu, nici eu nu aş fi mai rămas pe acolo, dar eu am scris acest articol acum aproape trei ani când am găsit altceva, ceva care m-a impresionat plăcut. Stii şi tu că oamenii si lucrurile se schimbă, şi nu neapărat in bine.
@marga draghici: imi pare rau daca ai ramas cu impresia ca am criticat cele scrise. Era doar, asa, o aducere la zi a ceea ce se mai intimpla pe acolo. Voi incerca la Strada, data viitoare cind va fi aceasta. Multumesc
@marga draghici: Nu, nu te-am înțeles greşit, este chiar foarte bine că ai arătat ce ai găsit tu acolo în acea zi, cititorii trebuie să vadă toate aspectele privitoare la un local, pentru a fi bine şi corect informați.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2024 [Restaurant Terassa] Masa cu vedere frumoasa catre Dunare — scris în 04.02.24 de Deborah77 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2023 [Restaurant Complex Ciflishki Han] Complex Cifliski Han - Ruse — scris în 25.05.23 de fregata din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Kaufland Ruse (+Lidl) — scris în 07.06.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2017 [Restaurant La Strada] La Strada, eleganţă italiană în centrul oraşului Ruse — scris în 28.03.17 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Nov.2011 [Restaurant Happy Bar & Grill] Happy !? - [Bistro Happy] — scris în 09.11.11 de radu.ro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2011 [Restaurant Complex Ciflishki Han] Mehana Ciflika - merita incercat — scris în 16.10.11 de radu.ro din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jan.2011 [Restaurant Happy Bar & Grill] Bistro HAPPY / Mancare buna, aproape de casa — scris în 17.01.11 de greeneyes din BUCUREşTI - RECOMANDĂ