La Tapera – atmosferă patagoneză și pizza extraordinară
Conform programului circuitului nostru prin Patagonia, pe care îl aveam încă de acasă, știam că vom petrece două zile în Puerto Natales, așa că ne-am făcut temele din timp și am căutat un restaurant unde să putem mânca. Alegerea noastră a fost restaurantul La Tapera din Puerto Natales, notată pe Booking cu 4,5 și recenzii foarte bune.
DATA DE CONTACT
ADRESA: Manuel Bulnes 470, Puerto Natales, Chile
TELEFON: +56 61 241 4241
Program: zilnic 12:00 – 23:00
Specific: preparate tradiționale patagonice, fructe de mare și carne de miel
Din fericire, restaurantul se află foarte aproape de cazarea noastră de la Hotel Big Sur, la o distanță de aproximativ 600 de metri.
Puerto Natales este un oraș mic și cochet din Chile, cu aproximativ 20.000 de locuitori, considerat principalul punct de plecare spre Parcul Național Torres del Paine.
Străzile pe care am mers aveau clădiri joase, cu unul sau două etaje, cu arhitectură simplă, cochetă și plină de farmec local.
Ne-am ghidat după GPS ca să ajungem la restaurant. Prima impresie a acestuia din exterior a fost cea a unei clădiri rustice, cu pereți din cărămidă aparentă și ferestre mari, care îi ofereau un aspect cald și primitor. Față de austeritatea hotelului la care eram cazați, restaurantul ni sa părut chiar plăcut!
Când am ajuns noi era deja după-amiază, iar mesele de lângă geam, cu vedere spre stradă, erau ocupate, așa că am găsit o masă cu două scaune, mai retrasă, lângă perete, în apropierea barului. Restaurantul era amenajat în stil rustic, cu multe mese și scaune din lemn, care completează foarte bine atmosfera specifică stilului patagonez.
Mi-a plăcut muzica ambientală din interior, dar și personalul restaurantului, format în mare parte din tinerii foarte sociabili și zâmbitori. Aceștia vorbeau spaniola și se comporta foarte natural și afectuos între ei, salutându-se și îmbrățișându-se atunci când intra cineva cunoscut în restaurant, probabil localnici.
Ne-am uitat prin meniu și am descoperit multe preparate, puțin destul de scumpe, dacă astfel nu știam exact ce să alegem și merită să riscăm sau nu. În final, am optat pentru o porție mare de cartofi prăjiți și două pizza, una cu somon și creveți, iar ceaaltă cu prosciutto și rucola, alături de trei beri mari Patagonia, brune, care s-au dovedit a fi excelent! În meniu mai există diferite tipuri de carne Angus, coaste, miel patagonez, burgeri, somon austral, fructe de mare și alte preparate specifice bucătăriei chiliene și patagonez.
Cele două pizza au fost foarte, foarte bune și pot spune, cu mâna pe inimă, că pizza cu somon și creveți a fost cea mai bună pizza pe care am mâncat-o vreodată!
Toată consumația ne-a costat 61.500 de pesos chilieni, echivalentul a aproximativ 300 de lei românești, ceea ce, pentru anul 2024, nu sa părut destul de scump, chiar dacă mâncarea a fost foarte bună...
După ce am servit masa, ne-am întors la hotel pe un alt traseu, puțin mai lung, care prin zona centrală a trecerii orașului, destul de animată, plină de restaurant, cafenele și magazine pentru turiști.
Pentru că nu se întâlnește încă, am avut ocazia și timpul necesar să nu mai plimbăm aproximativ douăzeci de minute în apropierea hotelului, pe marginea fiordului Ultima Esperanza, să respirăm aerul rece și foarte curat la Patagonie și să admirăm peisajele din jur. A fost o experiență culinară reușită, care, împreună cu plimbarea prin oraș și cea pe marginea fiordului, a mai indulcit putin impresia neplacuta lasata de cazarea de la hotelul Big Sur!
Dacă vă aflați prin Puerto Natales, recomand cu drag acest restaurant, mai ales pentru atmosfera plăcută, berea Patagonia și pizza excelentă pe care am mâncat-o aici!
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de elenaadina in 28.05.26 10:41:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Sep.2018 [Restaurant hostal La Picada de Carlitos] „La Picada de Carlitos” - un local decent — scris în 10.10.18 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ