Un restaurant tipic francez

În săptămâna petrecută la Nisa, datorită Carnavalului, în unele zile circulația era restricționată și se ajungea mai greu în orașul vechi, plin de taverne și baruri.
Așa că, într-o seară am zis că merită o încercare la un restaurant pe care îl văzusem pe timpul plimbărilor matinale - Le Cenac. Se află pe o străduță, chiar în spatele centrului comercial Nice Etoile, foarte ușor de găsit!
Este un restaurant cu o terasă generoasă, deschis de luni până sâmbătă (verificați programul, deoarece are doar câteva ore la prânz și câteva seara), cu un meniu tipic francez și produse de sezon din zonă (asta nu știam când l-am ales, dar am constatat citind meniul).
Pe scurt, a fost o cină foarte bună, acompaniată de un pahar de vin, într-o atmosferă tipic franceză - o zumzăială permanentă, dar fără a te deranja zgomotul, toată lumea vorbește, dar pe nimeni nu interesează conversația de la masa de alături, fiecare e concentrat asupra celor cu care a venit să petreacă câteva clipe frumoase!
Vă recomand cu mare căldură Magret de Canard, ceva ce numai în Franța poți mânca gătit exact așa cum vrei (eu am comandat ''saignant'' și puteți vedea în poză cum arăta!).
Dacă nu vrei să te aventurezi în zona foarte turistică, acesta e unul din locurile unde clienții sunt majoritari localnici!
Trimis de Marelte in 09.03.25 09:28:05
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Marelte); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Nisa?, NISA [NICE]" (nou-creată pe sait)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
- Feb.2025 [Restaurant Le Sauveur] Le Saveur, alegere excelentă pentru pește și fructe de mare — scris în 09.03.25 de Marelte din BUCURESTI - RECOMANDĂ