ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.09.2022
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 17.07.14
STATUS: PRETOR
LUNA
SEP-2022
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Pe urmele Döner-ului autentic turcesc - Edirne Food, partea a II-a

TIPĂREȘTE URM de aici

În parte, secretul sucesului în viață constă în abilitatea de a mânca orice iți place și de a lăsa pe seama mâncării lupta care se dă înlăuntrul tău. – Mark Twain

Adresa: Sabuni, Tahmis Çarşısı Sk. No:19,22100 Edirne Merkez/Edirne, Turkey

Link Google Maps: click aici

Continuând seria crăpelnițelor turcești, am ajuns în a doua zi aici, la Ekrem Coşkun Döner. Așa cum am menționat în recenzia anterioară, voiam să mergem tot la Aydın Tava Ciğer, locul unde ficatul renumit de aici ne-a impresionat deși eu cel puțin nu consum de fel așa ceva. Dar... fiind aglomerat, am mers mai departe. Am ajuns la nici 20-30 de metri distanță la Ekrem Coşkun.

Locația ceva mai mică, cu mult mai mică față de vecinii de la Aydin. Afară 2 mese chiar lângă intrare și vis a vis încă o masă. În interior încă 2-3 mese dacă îmi aduc bine aminte. Se asemăna mai mult cu un fast-food dar asta nu a fost neapărat ceva negativ. Am intrat și am studiat puțin oferta. Pe partea stângă era casa unde se și comanda și plătea comanda + oferta de mâncare expusă iar pe dreapta era locul unde se petrece magia ca să zic așa... adică unde se afla carnea rotisată, ingredientele + domnii ce montau donerul.

Am fost de 2 ori aici și ambele dăți am comandat ceva diferit ca să putem testa și încerca cât mai multe preparate.

#1 Așadar prima dată am comandat...

-Et Doner la chiflă care avea cărnița de vită, roșii și o porție de cartofi separat + suc pentru că am ales meniu

-Et Doner... pe lângă chiflă adică la farfurie. Conținea carnea de vită, roșii, ceapă, ardei subțiri copți, ardei iuți mici (care erau suuuper iuți) + orez + chiflă lângă

Astea au costat 120 de lire... Adică vreo 32 de lei. La noi nu cumperi nici măcar UN meniu cu banii ăștia.

Nu cred că trebuie să mai spun ce bune au fost, din nou orgasm culinar ca de fiecare dată. ????

#2 Și am venit din nou...

În o altă zi am revenit aici la Doner și am comandat...

-1 meniu Iskender (74 lire)

-1 meniu cu 4 chiftele (Kofte) la 55 lire

Cred că Iskenderul ar trebui inclus pe lista de Chestii de mâncat din Turcia - neapărat!! La bază este un preparat banal dar este al naibii de bun. Prima dată se taie o lipie în bucățele apoi se așează pe farfurie. Peste pâine se pun fâșii subțiri de carne rotisată, apoi un sus roșu (cred că de roșii) apoi se pune unt încins peste toate acestea. Se servește cu iaurt iar combinația este divină!

____

Concluzii

Deși oferta nu era foarte variată, totul învârtindu-se în jurul cărnii de vită rotisate, donerul era curat adică nu e ca la noi cu de toate. Pune boss acolo și ceapă și roșii și verdeață și salată și toate sosurile de acolo. Carcalete direct eji nebun la cap? ????

Nu tati, era DOAR carnea cu roșiile și olecuță de ceapă și avea un gust de 10 ori mai bun vs carcaleții care se vând la noi cu 25-35 sau poate și mai mult. Aici predomină gustul cărnii, ceea cred că este foarte bine. Nu sosuri, nu usturoaie, nu maioneze și toate legumele din grădină aruncate prin lipia aia, sau chiflă cum era aici că lipii nu am văzut.

Mai departe vă invit la o serie de fotografii culinare ce surprind cât de bine s-a putut, preparatele mai sus descrise. Practic asta este arta.

Tot în calupul de fotografii veți vedea și domnul (shaormar) care taie carnea fâșii subțiri și montează șaormili , pardon donărili! Acesta este artistul! Apropo, porțiile, deși le-am ales pe alea mai mici, erau îndestulătoare! Nici nu-ți ieșeau burțili pe afară dar nici nu plecai nemâncat.

Ah și bonus, un video cu domnul shaormar care taie carnea...

Poftă Bună, pardon... Afiyet Olsun!

????????????

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 15.09.22 14:22:45
Validat / Publicat: 15.09.22 14:52:58
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 980 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Un vizitator neașteptat care nu a plecat până nu și-a primit porția.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mishu
[15.09.22 15:07:22]
»

@⭐ValentinB_88⭐:

Deși oferta nu era foarte variată, totul învârtindu-se în jurul cărnii de vită rotisate, donerul era curat adică nu e ca la noi cu de toate.

ascultam la TV ca turcii vor sa inregistreze Donner-ul ca marca, tocmai pentru ca peste tot se face cu de toate, ori cel origial nu este asa, si ulterior daca il vei face altfel decat este inregistrat nu ii vei mai putea spune donner.

In rest ce sa spun, daca mai povestesti mult cred ca trebuie sa prioritizez o mica vacanta in Turcia.

Felicitari, votat cu mare drag.

⭐ValentinB_88⭐AUTOR REVIEW
[15.09.22 15:29:02]
»

@mishu: Hehehe, ți-am făcut poftă mishule! ???? Mulțumesc pentru completările utile. Nu cred că ar strica să facă Donerul Trade Mark. Oricum rețeta lor nu are nici o legătură cu ce avem noi.

Gustul ăla divin este demențial și asta doar din carne, fără carcaleți. Mă bucur că ți-a plăcut recenzia. Mai am de scris ceva despre bucătăria turcească, încă nu am terminat... ????

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu, Yoda, ⭐ValentinB_88⭐
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în zona Edirne? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054570198059082 sec
    ecranul dvs: 1 x 1