ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.01.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
LUNA
AUG-2023
Cuplu
PREȚ 57
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Scara și Scărița din Trebon - pește proaspăt gătit în stil Masterchef

TIPĂREȘTE URM de aici

Între Fabrica istorică de bere Regent și Castelul Třebon ne-a pus piedică Restaurantul Šupina a Šupinka (Scara și Scărița) . Degustarea de bere ne cam făcuse foame și, în plus, și picioarele noastre simțeau nevoia unei mici pauze. Aruncasem rapid un ochi pe Google să văd ce-i poate pielea – restaurant de pește, nota 4,5, prețuri $$$ (adică nu chiar mici, dar nici de vândut rinichii). Și puteam avea certitudinea că peștele va fi proaspăt, după toate câte le aflasem despre tradiția seculară a orașului în acvacultură. Proprietatea beneficiază și de cazare, de fapt prima care ne atrăsese atenția fusese mica pensiune de peste drum, cu ferestrele ei decorate cu mușcate înflorite. Pentru amănunte, puteți consulta site-ul supina.cz

Restaurantul are o terasă suspendată și acoperită, cu 2 secțiuni, dintre care doar una părea funcțională; suficient și atât, cel puțin la ora la care am ajuns noi. (Și am observat că pe sub 2-3 mese stăteau întinși cățeluși, deci se poate spune că locația este pet friendly. ) Am ocupat masa care ne-a fost indicată și ne-am pornit a studia meniurile (scrise în 3 limbi: cehă, germană și engleză) – deloc stufoase, cuprinzând însă destule preparate ca să nu zici că n-ai de unde alege.

Și am ales: o porție de supă de pește (115 czk), că eram curioși cum o fac cehii; crap cu năut (389 czk); păstrăv și risotto cu mazăre (398 czk). De băut, o sticlă mare de apă (49 czk) și o bere draft (65 czk). Îmi suna bine și una dintre variantele de desert, dar... vom vedea la final dacă mai rămâne loc.

Vizitarea toaletelor ne-a oferit ocazia să vedem și interiorul – cochet, stilat, nimic extravagant. Între timp primiserăm băuturile și, din partea casei, un bol cu ceva ce părea tartinabil și câteva felii de pâine. Acel ceva s-a dovedit a fi una dintre cele mai savuroase surprize de acest fel! O cremă fină de brânză, bucățele de păstrăv afumat, coajă de lime și cepșoară tăiat fin-finuț! Hm, înghit în sec. Doar pentru acest on the house,  și zău dacă nu merită să ne mai facem de drum într-acolo... Ce zici, Tati?! 😉

Supa a fost o supă-cremă în care fuseseră încorporate smântână și bucățele de pește. Servită cu crutoane și pătrunjel proaspăt. Foarte bună.  

Mie mi-a revenit păstrăvul, iar într-un bol separat am avut garnitura – nu era chiar risotto, adică nu era orez, ci mai degrabă bulgur subțiat cu un piure fin de mazăre și acoperit cu ceva legume (ridichi albe și roșii). A, și un sos de unt și lămâie în alt bol; n-am abuzat de el, nu că nu era bun, ci doar așa, din principiu... Tati a avut crap cu năut cremos – delicios, am gustat și eu un pic. Nu vă zic cum arătau toate! Masterchef!  

Un pic de loc mai rămăsese, deci am îndrăznit și la desert – ceva cu pară și cu înghețată (198 czk). Para era poșată și apoi tăvălită prin alune pisate, înghețata era de vanilie și mai era și un crumble de ciocolată. De-li-cios! Tati a plusat cu o cafea espresso, care i-a fost servită cu tot tacâmul – lapte, zahăr, apă fiartă (pentru „lungit” , just in case).  

Una peste alta – 1272 czk = 57,8 euro ne costă distracția. Am plătit cu cardul, ca prin majoritatea locurilor din Cehia și am adăugat cash serviciul, așa cum facem de obicei. Un prânz minunat, ușor și sățios în același timp, de care ne amintim cu drag! Nu știu care fu mai cu noroc: scara sau scărița?! 😊

 

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 14.01.24 18:35:59
Validat / Publicat: 14.01.24 19:09:32
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CEHIA.

VIZUALIZĂRI: 352 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Pară poșată cu înghețată de vanilie
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43600 PMA (din 32 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

4 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.01.24 18:56:07]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în zona Ceske Budejovice?, CESKE BUDEJOVICE" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

Adina - addcont
[14.01.24 19:46:39]
»

Sa va fie de bine! Si sa va mai fie si altadata!

Nici nu stiu ce sentiment ma incearca acum mai tare... pofta pentru mancarurile descrise, pentru berea lor, sau dorul de Cehia in generral

crismisPHONEAUTOR REVIEW
[14.01.24 19:49:35]
»

@addcont: Asta spuneam acum maxim 5 minute: big, big, big fan Cehia!!! Cu cât citesc mai mult și cu cât mă uit mai mult pe pozele de astă vară, și cu cât decantez mai mult amintirile... Fabuloasă țară!!!

webmasterPHONE
[14.01.24 22:27:30]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adina - addcont

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.039919137954712 sec
    ecranul dvs: 1 x 1