Unde mancam in Volendam
In ziua in care am vizitat Volendam, fiind duminica, am hotarat sa mancam intr-un restaurant local, pe care l-am ales la intamplare pentru ca nu gasisem suficiente pareri care sa ma convinga de o anumita locatie. Am intrat in incinta (erau si oameni la terase dar pe mine ideea de a imi sufla vantul puternic mancarea de pe masa nu ma incanta), ne-am asezat la o masa si am zis: ce-o fi, o fi!
Ne-a intampinat o domnisoara, ne-a inmanat un meniu destul de bine pus la punct si ne-am hotarat rapid.
Sotul a comandat coaste de porc marinate cu faimosii lor cartofi olandezi cu maioneza. Subsembata a comandat scoici fierte in legume. Bere olandeza ca bauturi, fireste.
Mancarea a venit repede. Si acum vine grozavia: La sot n-as fi zis ca era ceva deosebit insa scoicile mele erau intr-o oala imensa, multe, amestecate cu legume delicioase. Pe care s-au gandit sa le insoteasca de alti cartofi prajiti alaturi de cel putin 6 feluri de maioneza. N-am vazut in viata mea asa ceva! E o blasfemie, mi-am zis, sa mananc scoici cu cartofi prajiti! Ei bine, recunosc: Am incercat unul cu maioneza si nu mai m-am putut opri.
Preturile au fost bune, ne-a costat in jur de 40 de Eur si am fost surprinsi ca desi citisem ca bacsisul este trecut in nota de plata, noi nu l-am regasit acolo.
A fost o locatie frumoasa, traditionala, care ne-a placut mult.
Trimis de Simona1976 in 06.02.18 21:42:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Simona1976); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Volendam?, VOLENDAM" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecție.
Chiar asa... unde mancam in Volendam?
Am citit articolul de cateva ori, ne zici doar ca era un restaurant local... unde e situat, cum ii zice... macar cum arata... nimic.
Ne-ai facut pofta de mancare si ne-ai lasat asa... dezorientati.
PS. Am dibuit pana la urma, scris cu rosu ca e restaurantul unui hotel. Alta viata.
@marius gaudi: eu am scris ca este Restaurantul Van den Hogen dar s-a pierdut cumva denumirea la validarea textului, sau nu stiu ce s-a intamplat. Voi incerca sa reeditez textul. Ca reper, in fata lui e o casa din lemn verde inchis (1934 scrie pe ea), ridicata pe piloni inalti de ciment, iar adresa este Haven 106