Restaurant Shastlevitsa / Bucataria bulgara la SUPERLATIV!
Am mai spus pe acest site ca restaurantele bulgaresti au ceva aparte. Au gust. Au o mancare foarte buna si foarte gustoasa! Si, cel putin eu, am niste papile foarte antrenate: D
La restaurantul Shastelvitsa am ajuns intamplator. Nu citisem despre el inainte. Am iesit din hotel strict cu intentia de a manca. Este plasat in apropierea hotelului Yantra si ne-a atras atentia prin aceea ca aproape toate mesele de pe terasa erau ocupate! Am aflat apoi de ce...
Ne-am asezat la singura masa libera si am inceput sa comandam. Asa cum suntem obisnuiti. Salata, fel principal, garnitura. Plus o bere de-a lor, Starobrno.
Initial primisem un meniu in bulgara, ulterior ne-au dat unul si in engleza.
Aaaa... sa nu uit sa mentionez. Lista lor de meniu... este enorma. Am numarat 19 file - 38 de pagini, pe fiecare pagina fiind cam 20 de produse!!!
Ma rog... comandam. Am comandat cam la intamplare, nu prea ne-am dat seama ce e pe acolo. Primesc eu salata. Mare, dar nu m-am speriat. Stiam ca bulgarii au portiile mai mari. Sotia primeste cartofii, ceruti ca garnitura. Portie mare, cartofi super gustosi...
Apoi... surpriza... Felul principal cerut de sotie... O TIGAIE cu un mix de friptura, pe un pat de fasole... Ar fi mancat lejer patru persoane. UN GUST FABULOS!
ne-am ghiftuit, fara sa razbim. Si a venit si felul principal cerut de mine. Ciolan de porc cu cartofi aromati. Demential. Extraordinar. Dar ditamai portia!
NOTA DE PLATA?? total 48,4 LEVA! Pana intr-un milion, in conditiile in care am mancat cea mai buna mancare de la un restaurnat din BUlgaria... in portii cat pentru SASE persoane! SI NU EXAGEREZ.
Am revenit la acest restaurant a doua zi la pranz. Si apoi seara... Si apoi pranzul urmator! Am incercat sa ne reglam comanda in functie de marimea portiilor, dar tot am fost invinsi. Verdictul final? Ceea ce comandam noi pentru doua persoane ar fi saturat PATRU.
Asta din punct de vedere al marimii portiilor.
Ca gust?? Cea mai gustoasa si diversificata mancare servitade noi in afara Romaniei!
Ca pret? patru mese in trei zile, cu bautura aferenta... total 130 leva! Din care ar fi putut manca lejer patru persoane.
Ce ar mai fi de mentionat? Restaurantul area aproximativ 60 de mese. O parte pe terasa dinspre strada, o parte la interior iar alta parte la subsol, cu vedere spre relieful zonei. In permamnenta era PLIN! Mesele goale erau exceptia.
Trebuie sa vedeti insa neaparat pozele. Si trebuie sa treceti restaurantul pe lista de obiective turistice din Veliko Tarnovo!
Trimis de turist2 in 12.09.10 20:10:44
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (turist2); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
eu ti-as sterge review instantaneu! nu te gandesti ca mai sunt si cititori pofticiosi sau chair cititoare gravide? atat de mult m-a marcat review-ul tau ca sigur mi s-au diluat sucurile gastrice, ca sa nu mai spun ca si tastatura pare compromisa... si eu care incercam sa nu mai mananc dupa 7 seara... lipsesc vreo 15 minute!
Am sters P07, conform solicitarii autorului review-ului.
Apropo. Ce poze face un D-SLR!!!
Redenumit rubrica initiata de autor in 'Restaurante din zona Veliko Tarnovo', pentru a se putea aduna aici alte recomandari pe aceasta tema.
Da, face niste poze destul de bune... dar mai conteaza si fotograful -- Nu in cazul meu, desigur
Draga Claudiu,
chiar ieri m-am intors de la acest loc minunat in care este rapus cel mai aprig gurmand.
Cred ca ai for putin cam zgarcit cu aprecierile tale referitoare la arome, gusturi, mirosuri si sa nu mai vorbim de cantitate si preturi.
Acest restaurant este RAIUL CULINAR!!!
Noi am ajuns tot din intamplare, criteriul bine cunoscut fiind cel al aglomeratiei (este greu sa fie multi nebuni in acelasi loc).
Oamenii care vin acolo stiu ei de ce!!!
Acum cand am sa merg in Veliko Trnovo stiu si eu de ce am sa pun frana la acest restaurant (foarte greu de pronuntat).
Credeti ca se va avunge si in Romania la asemena performante? EU NU CRED!
Va doresc tuturor care mergeti acolo sa va bucurati, iar ca sfat, NU INTRATI IN RESTAURANT FLAMANZI!!!
Ai mare dreptate cu tot ce ai scris in acest review. Este de departe cel mai bun restaurant bulgaresc la care am mancat. Din intamplare l-am descoperit si pot sa jur cu mana pe inima ca mancarea este dumnezeiasca.
Uitandu-ma la poze abia mai pot sa tin dieta inceputa de ceva vreme si singurul lucru care m-a facut sa nu schimb site-ul este ca doream enorm sa spun si celor care vor ajunge pe acolo ca ar trebui sa-l incerce. Nota 20+. Chiar nu stiu ce si-ar dori cineva daca nu i-ar placea mancarea de acolo deoarece au un meniu mai mult decat generos.
foarte bun restaurantul ,gasit in pelerinajul facut orasului atrasi fiind de aglomeratie si numarului mare de motociclete parcate in fata restaurantului ,interiorul pare mic la prima vedere dar te obisnuiesti,toti chelnerii sunt ca titirezii iar la final nu se uita urat la tine daca platesti cu cardul (la noi nu mai ramane loc de bacsis) in rest subscriu la tot ce sa scris mai sus.
Da, da si inca o data da, am fost acolo cu prietenii, le-am promis ceva deosebit si am petrecut aproape 4 ore in restaurant, un fel fiind mai delicios ca precedentul.
Am ras, am depanat amintiri, nu m-am mai simtit atat de bine de foarte mult timp.
A meritat pe deplin jumatatea de ora in care am stat "de paza" la intrare asteptand sa se elibereze o masa
Tip: Pentru pofticiosii care doresc sa verifice meniul inainte de a ajunge acolo:
http://shtastliveca.com/index.php? option=com_content&view=article&id=90&Itemid=69
добър апетит!
- Dec.2022 [Restaurant Ego (1) Pizza & Grill / Nezavisimost] O surpriză plăcută — scris în 22.09.23 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2022 [Restaurant Ego (1) Pizza & Grill / Nezavisimost] Restaurant Ego 1 - un prânz bun în frumosul Veliko — scris în 28.07.22 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- May.2021 [Restaurant Shtastliveca] Restaurant Shtastliveca din Veliko Tarnovo, un restaurant de top — scris în 14.11.21 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2020 [Restaurant Casa di Bianco] Ne-am simtit bine aici — scris în 03.10.20 de adrianbogdan din CHITILA [IF] - RECOMANDĂ
- Oct.2018 [Restaurant Club Na Arhitekta] Mehana “Club na Arhitekta” — scris în 27.10.18 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2018 [Restaurant Ego (2) Pizza & Grill / Stefan Stambolov] Restaurant EGO Pizza & Grill 2. Deci, da! :)) Plus alte locații unde papa bun!!! — scris în 25.10.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Oct.2018 [Restaurant hotel Gurko] Restaurant Gurko. Nimic deosebit — scris în 24.10.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ