GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O cină pe cinste la Cockney`s Restaurant, La Valletta
În prima seară petrecută în La Valletta ne-am dorit să experimentăm o cină pe bază de pește și fructe de mare, scop în care am „periat” internetul și harta orașului în căutarea unui restaurant potrivit pentru a sărbători în intimitate un anume eveniment la care ținem mult.
Deși numele complet al capitalei Maltei este La Valletta, am văzut că de cele mai multe ori acesta este prescurtat la forma Valletta, pe care o voi folosi și eu din comoditate.
În căutările mele, după ce am dat la o parte mai multe variante neispititoare, mi-a atras atenția un local select, situat la țărm exact lângă terminalul de ferry spre Sliema. Localul se numește Cockney`s Restaurant și este specializat în preparate pe bază de pește și fructe de mare, exact ce ne doream noi. Se dovedea că are și o istorie veche, datând din 1932, fiind în proprietatea unei familii cunoscute în comunitatea locală drept pescari înveterați, apoi deveniți cârciumari de tradiție. Astăzi este un local select, cu pretenții, însă nu mi s-a părut a fi scump din cale afară, de aceea l-am și ales.
Pentru că era vorba de sâmbătă seara, m-am gândit că n-ar fi rău să facem și rezervare, dacă era posibil, spre a evita vreo situație neplăcută. Pe website-ul propriu am rezervat o masă de două persoane pentru orele 19,30.
Date de identificare
Adresă: Marsamxett Wharf, Valletta
Website: https://www.cockneysrestaurant.com/
Tel. : +35621236065
Program: luni-joi 10,00-22,00, vineri -sâmbătă 12,00-15,00 și 18,30-22,00, duminică 12,00-16,00
E-mail: info@cockneysrestaurant.com
foesprogrtaurant.cominfo@cockneysrestaurant.cominfo@cockneysrestaunt.com
Am găsit Valletta îmbrăcată încă în hainele de sărbătoare în care fusese decorată cu prilejul Crăciunului și al Anului Nou, peste tot întâlneam luminițe, ornamente sofisticate luminoase, ghirlande colorate, brazi împodobiți, o feerie relevată în mai cu seamă după ce se lăsa seara! A fost o adevărată plăcere să admirăm capitala Valletta așa cum nu ne-o imaginaserăm. În plus, târgul de iarnă, organizat lângă Fântâna Triton (altă „vecină„cu hotelul nostru), era în funcțiune, așa că ne-am foit pe acolo în fiecare seară.
Trebuia să plecăm de la hotel cu cel puțin douăzeci de minute înainte pentru a ne asigura că ajungem la restaurant la ora stabilită.
a fost dificil să găsim locația restaurantului, mai ales că am fost ghidați foarte bine de google. maps. Restaurantul este găzduit de o clădire destul de mare, însă vis-á-vis, cumva peste stradă, are o terasă generoasă situată chiar pe malul mării. Am preferat să ne așezăm pe terasă, vremea fiind călduță, deși văzusem că erau pregătiți la nevoie și cu radiatoare din acelea vericale. Mese libere am văzut foarte multe, așa că pe moment, atunci când a apărut ospătarul (și a apărut repede), nici nu ne venea să spunem că avem rezervare, apoi am spus totuși pentru a demonstra că suntem oameni de cuvânt și ni-l respectăm.
Ospătarul a venit degrabă și cu meniurile tipărite, pe care ne-am apucat să le răsfoim, deși ne erau cunoscute de pe website.
Am ales să comandăm două ciorbe de pește cu fructe de mare și două porții de calamari prăjiți. De băut, am vrut neapărat vin alb sec pentru a face să alunece mai bine fostele vietăți ale mării transformate în bucate gustoase, așa că ne-am orientat la două pahare de vin alb, sec.
La scurt timp, ospătarul ne-a dus câteva felii de pâine care s-au dovedit a fi din partea casei, neregăsindu-le în nota de plată, precum și un sos iute, roșu, pesemne pe bază de ardei iuți.
Supa de pește cu fructe de mare am regăsit-o în meniu ca supa făcută după rețeta bunicii (sale) care s-a dovedit o bunătate, devorând-o până la ultima picătură. Era groasă, conținea bucățele de pește și midii cu tot cu carapace. Sosul nu ne-a prea fost util, nesimțind nevoia de „iute” la ciorbă, dar l-am testat mai mult din curiozitate.
Nu după multă vreme, au apărut calamarii care aveau un aspect foarte apetisant. Porțiile, generoase și fierbinți, veniseră fiecare însoțite de sos tartar și lămâie. Absolut delicioși calamarii, iar în combinație cu sosul tartar, curcubeu pe cerul gurii!
Vinul alb a însoțit minunat mâncărurile savurate până la ultima înghițitură. Nota de plată nu a fost nici modestă, dar nici costisitoare, având în vedere categoria localului. A însumat 57 €, din care ciorbele au însemnat 18 €, calamarii 30 €, iar vinul 9 €. Am achitat cu cardul lăsând câțiva euro cash drept mulțumire pentru modul în care am fost serviți.
În concluzie, recomand restaurantul Cockney`s pentru clasă, rafinament, calitatea preparatelor și pentru un serviciu foarte bun, toate la un preț nu prea mare. În general, mie Malta nu mi s-a părut prea accesibilă la capitolul culinar, iar Cockney`s Restaurant a fost cumva surpriza plăcută, de aceea am și ales să-l recomand.
Restul meselor le-am luat în târgul de iarnă unde am găsit mâncare bună, de regulă stradală, la prețuri rezonabile, de aceea Cockney`s Restaurant este singura experiență avută la un local adevărat.
AmFostAcolo fără reclame?
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult
Trimis de irinad in 23.12.25 18:40:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALTA.
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (irinad); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.

ECOURI la acest articol
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@irinad: Observ că vouă vă plac calamarii. Mie nu-mi plac deloc! 😮💨Dintre toate "lighioanele" apelor este singurul pe care nu-l pot manca, indiferent de cum este preparat!
Să vă fie de bine!... și pupici! 😘🥰😍
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@doinafil:
”Observ că vouă vă plac calamarii.
Da, ați sesizat foarte bine. Îi mâncăm gătiți în mai multe feluri: prăjiți, la grătar, umpluți. I-am descoperit în Grecia în primele vacanțe și de atunci îi căutăm peste tot.
”Mie nu-mi plac deloc! 😮💨Dintre toate "lighioanele" apelor este singurul pe care nu-l pot manca, indiferent de cum este preparat!
Suntem diferiți, ca atare gusturile noastre pot fi la fel de diferite.
Vă îmbrățișez cu drag! Apreciez sinceritatea dvs. !
😘🥰
o muzica cu influente siciliene si o limba imposibila
iata propunerea pentru fondul sonor
@webmaster13:
”iata propunerea pentru fondul sonor
Mulțumesc, este potrivită!
”o muzica cu influente siciliene si o limba imposibila
Știu, și ceva arabă în combinație, greu de învățat ceva din acest amalgam!
@irinad: Citind acest articol, mi-am amintit că și noi am mancat o ciorba la restaurantul descris.
Și mie îmi plac fructele de mare, de toate felurile! Soțul in schimb nu mănâncă decât scoici.
@adrianaglogo: Având o poziție bună, aproape de centru și lângă terminalul de ferry spre Sliema, l-ați ales probabil și pentru că v-a ieșit în cale, dar și fiindcă face o bună impresie prin preparate și prezentare.
Ziceam în ecoul anterior că suntem diferiți și uite că îmi confirmați când îmi spuneți că dvs. vă plac toate fructele de mare, în timp ce soțului dvs. îi plac doar scoicile.
Mulțumesc pentru ecou, vă doresc Sărbători Fericite și multă sănătate!
cand am intrebat un chelner intr-un restaurant din Rabat, ce ne recomanda, dar sa fie ceva specific Maltei, ne gandeam ca ne va propune preparate pe baza de peste sau fructe de mare, dar nu, recomandarea lui a fost tocanita de iepure, intradevar a fost foarte buna, nu am reusit sa identific ierburile cu care era aromatizatam dar erau extrem de placute aromele, avream sa aflu ulterior ca maltezii sunt campioni la consumul de carne de iepure.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2022 [Luciano Restaurant] Luciano - Restaurant cu specific italian — scris în 21.05.22 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Dec.2021 Unde am mâncat în Sliema — scris în 18.01.22 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Mason’s Bistro, sau 'restaurantul nostru'! — scris în 13.07.18 de adrianaglogo din PITEșTI - RECOMANDĂ

Rog așteptați...






















