GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Un adevărat festin regal
Și acu după atâtea zile în care am fost acolo, mă mai gândesc la acea masă. A fost ceva absolut deosebit. De altfel, acolo am mâncat cel mai bine, din tot sejurul nostru sud american. Și cam peste tot prin America de sud, se mănâncă foarte bine. Dacă stau bine și mă gândesc, mi-aduc aminte că am regretat, că n-am repetat masa, de la acest restaurant.
Chiar am ajuns din întâmplare la acest local. Ne plimbam pe străzi și ni s-a făcut fomică, așa că ne uitam după un local, care să ne facă măcar un pic cu ochiul, scuzați cacofonia.
Localul care ne-a încântat papilele gustative, se numește La Estancia Parilla și este situat pe strada Gobernador Godoy la numărul 155 din Ushuaia, Tierra del Fuego, Argentina. Până și denumirile sună bine prin această zonă. =))
Orarul dupa care funcționează acest local este similar cu al majorității localurilor din zonă, cu o pauză de siestă în jurul prânzului. Astfel acesta este deschis zilnic între orele 12.00-14.30, respectiv 19.00-23.30.
Noi l-am vizitat exact la ora deschiderii, respectiv la ora 12.00 și eram singurii clienți. Asta contrar opțiunii mele de a nu intra într-un local gol, fără prea mulți mușterii. Dacă-i gol ori se mănâncă prost ori sunt prețuri mult prea mari. Eh aici am făcut o excepție și am riscat, că prea bine arăta de-afară zona unde se preparau fripturile. =))
Localul este destul de mărișor, destul de decent amenajat. În centru era o masă mare deja aranjată cu diverse aperitive, care de care mai atrăgătoare. Ne-am dat seama că se poate mânca în genul „all you can eat”, dar se poate comanda și a la carte.
Eu după cum probabil mă cunoașteți, nu mă dau în vânt dupa genul ăsta all inclusive, dar făcând o scurtă comparație a prețurilor, ne-am dat seama destul de rapid, ca este mult mai avantajos să comandăm așa, cât putem duce. Și am dus!!!
Un meniu de genul „all you can eat” costa 600 pesos argentinieni, aproximativ 17 USD. Doar mâncarea, fără băutură. De băut ne-am comandat din marea varietate de vinuri doua sticle de vin roșu, mediu ca preț. Oricum vinul prin aceste zone este faorate bun. Și ieftin! De fapt am constatat ca aici vinul e mai ieftin ca și apa și carnea este mai ieftină ca legumele!!!
Servirea chelnerilor a fost impecabilă, ca la restaurantele de mare clasă. Chiar nu ne așteptam la așa ceva prin zona în care ne aflam. Da ce-am consumat pe-aici de a fost un festin regal?
Când mă interesam de ce se mănâncă prin Argentina, invariabil primeam răspunsul – CARNE! Evident că doream să încerc renumita friptură argentiană de vacă în sânge, dar nu știam că acest cuvânt CARNE este asimilat acestei fripturi. Vrei miel ceri miel, vrei porc ceri porc, vrei pui sau pește, ceri pui sau pește, vrei vită spui simplu CARNE!
Dar să revenim! Inițial ne-am dus să ne umplem farfuriile de la aperitive. Erau acolo tot felul de salate și de garnituri. Chiar vis a vis de noi se afla nenea gratargiul. Avea acolo niște berbecuți la proțap si niște hălci de vită sau de porc, de și acum îmi lasă gura apă.
După ce ne-am făcut un pic de curaj cu câte un pahar de vin roșu, ne-am dus cu farfuria la nenea gratargiul. Nu vreți să știți ce fripturi ne –a putut pune în farfurie!! Eu am ales miel și vită, preferatele mele. Știti și voi foarte bine că leguma preferată a bărbaților este carnea. Ei bine să știți că fripturile alea erau atât de gustoase, că pe rând atât noi băieții, apoi și fetele de la masă au renunțat la garnituri și salate în dauna fripturilor. La a doua tură, pentru că a existat si o a doua tură pe la nenea gratargiul, am încercat și un cârnat de porc făcut în casă, care și el a fost, cum altfel decât foarte bun?
Nu știu ce rasă de animale au, ce le dă de mâncare și cum le prepară, dar fripturile de vită sau de miel pe care le-am încercat au fost absolut delicioase. Ți se topesc în gură și au o aroma și o savoare, curcubeu pe cerul gurii!!! M-am îndrăgostit iremediabil de această zonă!!!
Am comandat și desert ceva cu ciocolată. Nu m-a dat pe spate, poate si pentru că eram sătul sau poate pentru că nu prea sunt specializați în așa ceva!
La un restaurant de acest gen clar trebuie să te duci înfometat bine. Eventual după o tură de trekking pe munții din zonă. Nu a fost cazul nostru așa că am capotat mai repede decât am fi vrut!
A fost cel mai bun restaurant la care am mâncat prin Argentina. Nu spun ca nu ar fi restaurante bune și prin alte părți, dar eu n-am mai găsit ceva similar, nici măcar în capitala Buenos Aires. Așa că dacă ajungeți cumva prin Ushuaia, nu ratați acest local. Și puteți închina și un pahar de vin în cinstea mea, doar dacă v-a plăcut ce ați consumat.
Să mai spun că am fost atât de mulțumiți că am lăsat un „tips” atât chelnerului, cât si lui nenea gratargiul. Chiar merita cu prisosință!
Trimis de robert in 19.11.18 10:02:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=I_izvAbhExY
mersi frumos!
@robert: Off... un adevărat festin regal!!!
Parcă aș fi vrut să văd și farfuriile tale... de fapt fripturile tale... dar bănuiesc că n-ai apucat să le faci poze... ???? virtual să le gust ????
Arată bine localul... iar ideea cu garniturile și cu carnea de pe gratar... yammii... foarte bună și la un preț rezonabil.
Să vă fie de bine!
@robert: Dar cu ce ai mâncat carnea? Goală?
N-aș fi renunțat la legume. Și știi de ce? Cred că și alea erau grozave
@ANILU: mulțumim frumos! Cu pozele e o altă poveste: am făcut toți poze, pe la restaurante cu gândul că o să ni le împărțim si împărtășim, când ne vedem. Au trecut două luni si din păcate nu am reușit să ne mai întâlnim. Din această cauză am așa puține poze de la restaurante. Plus ca ne era foame, dar parcă mai mult poftă!
Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!
@krisstinna: de obicei o treime carne, o treime garnitură si o treime salată. Aici 90 % carne si 10% salată! Era prea bună carnea. Si nu uita eram la frig si organismul are nevoie de mai multe proteine! In țările calde poti sta linistit fără carne, dar aici se pare că e un pic mai greu.
Mulțumesc frumos pentru vizită si comentariu!
@robert: Ce rau imi pare ca am citit de abia acum articolul tau, zau ca doare rau de tot ce povestesti tu, dar sa-ti fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: mersi frumos dragă Mishule! Stai liniștită, că si pe la voi pe la austrieci se mănâncă foarte bine! Mi-e dor de un schnitzel uriaș!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2018 [Restaurant El Viejo Marino] King-crabul e delicios — scris în 17.11.18 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ