ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.02.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 08.01.11
STATUS: PRETOR
LUNA
DEC-2014
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 2 MIN

La pomul laudat (pe merit) - Starata Loza

TIPĂREȘTE

Pentru a ne potoli foamea am ales in Tryavna sa mancam la „Starata Loza”, citisem numai pareri bune despre ea pe net. Asa ca am tabarat pe ea. Privind-o de afara, este deosebita, amenajata intr-o frumoasa casa veche, cu atentie restaurata. Se afla chiar vis-a-vis de Muzeul Daskalov.

Este primul restaurant particular deschis in 1990 dupa inlaturarea regimului comunist si de la ei din tara. Se pare ca are un bun renume, judecand dupa aglomeratia de aici.

Terasa nu functiona evident, fiind iarna, asa ca am intrat inauntru.

Cand am intrat inauntru, prima surpriza. Nicio masa libera. Toate ocupate, si nu sunt mese putine. Noroc ca tocmai se pregatea un cuplu sa plece la o masa aflata chiar langa bar.

Pot spune ca am avut chiar noroc, observand cat am stat acolo, ca a fost in permanenta plin, noii veniti intreband pe ospatari daca sunt sanse sa se elibereze rapid vreo masa, daca este cineva la desert sau asteapta nota de plata. :)

Am remarcat promptitudinea ospatarilor, atat la luarea comenzilor, cat si la servire, sau la incasarea notei de plata. Bineinteles trebuie remarcata si curatenia nu numai in local dar si la toaleta.

Ni s-au adus imediat meniurile, care erau foarte stufoase cu tot felul de preparate.

Am ales cate o portie de „чушки бюрек” adica niste ardei copti, pane, umpluti cu branza framantata cu ou si verdeata. Si cate o „Кавърма” un fel de mancare în compozitia caruia intra de obicei carne, legume și condimente si optional branza si care se fierbe inabusit mai mult timp. De altfel, numele sugerează ingredientul de baza și modul de preparare, deoarece provine din cuvantul turc kavurma care înseamnă carne fiarta inabusit, aceasta fiind pregatita si servita in acele oale de lut mai mici sau mai maricele pe care le gasesti pretutindeni la vanzare prin pravalioarele cu suveniruri alaturi de la fel de celebrul „сач” acel platou gros de ceramica care se pune direct la cuptor sau pe flacara preparandu-se pe el un mix de carnuri si legume, aduse sfaraind la masa direct pe acest platou asezat pe un suport metalic cu manere. Am completat si cu painea traditionala din zona Tryavnei, care zici ca este o mega-briosa ca aspect.

Si bineinteles rakia casei si o bere draught la sfarsit.

Practic am plecat de acolo, cam „rostogolindu-ne” cum se zice, dupa cat mancasem.

Mancare foarte buna, gustoasa, si rezonabila ca pret, pentru doua persoane platind daca-mi aduc bine aminte cam 20 leva.

Eu zic (si nu numai eu zic :)) ca merita din plin o trecere in interes culinar pe aici!


[fb]
---
Trimis de Testosu' in 20.02.15 14:35:40
Validat / Publicat: 20.02.15 15:56:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.

VIZUALIZĂRI: 2159 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 8 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Tryavna? :

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.042349100112915 sec
    ecranul dvs: 1 x 1