GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La pomul laudat (pe merit) - Starata Loza
Pentru a ne potoli foamea am ales in Tryavna sa mancam la „Starata Loza”, citisem numai pareri bune despre ea pe net. Asa ca am tabarat pe ea. Privind-o de afara, este deosebita, amenajata intr-o frumoasa casa veche, cu atentie restaurata. Se afla chiar vis-a-vis de Muzeul Daskalov.
Este primul restaurant particular deschis in 1990 dupa inlaturarea regimului comunist si de la ei din tara. Se pare ca are un bun renume, judecand dupa aglomeratia de aici.
Terasa nu functiona evident, fiind iarna, asa ca am intrat inauntru.
Cand am intrat inauntru, prima surpriza. Nicio masa libera. Toate ocupate, si nu sunt mese putine. Noroc ca tocmai se pregatea un cuplu sa plece la o masa aflata chiar langa bar.
Pot spune ca am avut chiar noroc, observand cat am stat acolo, ca a fost in permanenta plin, noii veniti intreband pe ospatari daca sunt sanse sa se elibereze rapid vreo masa, daca este cineva la desert sau asteapta nota de plata. :)
Am remarcat promptitudinea ospatarilor, atat la luarea comenzilor, cat si la servire, sau la incasarea notei de plata. Bineinteles trebuie remarcata si curatenia nu numai in local dar si la toaleta.
Ni s-au adus imediat meniurile, care erau foarte stufoase cu tot felul de preparate.
Am ales cate o portie de „чушки бюрек” adica niste ardei copti, pane, umpluti cu branza framantata cu ou si verdeata. Si cate o „Кавърма” un fel de mancare în compozitia caruia intra de obicei carne, legume și condimente si optional branza si care se fierbe inabusit mai mult timp. De altfel, numele sugerează ingredientul de baza și modul de preparare, deoarece provine din cuvantul turc kavurma care înseamnă carne fiarta inabusit, aceasta fiind pregatita si servita in acele oale de lut mai mici sau mai maricele pe care le gasesti pretutindeni la vanzare prin pravalioarele cu suveniruri alaturi de la fel de celebrul „сач” acel platou gros de ceramica care se pune direct la cuptor sau pe flacara preparandu-se pe el un mix de carnuri si legume, aduse sfaraind la masa direct pe acest platou asezat pe un suport metalic cu manere. Am completat si cu painea traditionala din zona Tryavnei, care zici ca este o mega-briosa ca aspect.
Si bineinteles rakia casei si o bere draught la sfarsit.
Practic am plecat de acolo, cam „rostogolindu-ne” cum se zice, dupa cat mancasem.
Mancare foarte buna, gustoasa, si rezonabila ca pret, pentru doua persoane platind daca-mi aduc bine aminte cam 20 leva.
Eu zic (si nu numai eu zic :)) ca merita din plin o trecere in interes culinar pe aici!
Trimis de Testosu' in 20.02.15 14:35:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2014 Beraria Tryavna — scris în 20.02.15 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2014 Unde mâncăm în Tryavna? — scris în 29.06.14 de Floria din BUCURESTI - RECOMANDĂ