BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cel mai tare din Medellin

Citatul zilei- Dacă mâncarea străină ți se pare grețoasă, ignori obiceiurile locale, te temi de religiile străine și eviți oamenii, mai bine stai acasă. James Michener
Cel mai tare din Medellin- cel puțin așa am citit pe unele review-uri scrise de turiști. Să vă prezint întâi câteva:
🔹 „Cel mai bun restaurant din Medellín! Atmosferă magică, mâncare incredibilă, iar cocktailurile sunt spectaculoase.” 🔹 „Un loc secret cu un vibe extraordinar. Meniul nu este mare, dar fiecare preparat este perfect echilibrat.” 🔹 „Mâncarea este de top, iar servirea impecabilă. Recomand să comanzi mai multe feluri și să le împarți cu prietenii.”
Acest local l-a găsit tot fii-mea. Ea urmărește tot felul de influenceri și era recomandat de unul dintre aceștia, ce tocmai se întorsese din Columbia. Am mers și de data asta pe mâna ei.
La fel ca la precedentul local și aici trebuie musai o rezervare prealabilă, semn că este un local foarte apreciat de localnici și după părerea mea sinceră și personală, mult mai apreciat de turiștii străini sau de expați.
Restaurantul Alambique este situat tot în cartierul Poblado. Parcă am regretat un pic faptul că nu ne-am cazat în această zonă. Era cumva departe de centrul orașului, dar cele mai bune cluburi ori restaurante aici erau, mai mult și excursiile tot aici aveau punctul de plecare.
Alambique este unul dintre acele locuri care îți oferă o experiență încă de la intrare. Restaurantul este discret, cu o ușă slab iluminată, aproape ascunsă, ceea ce îi oferă un aer misterios și exclusivist. Din acest motiv l-am și ratat prima oară. Am trecut pur și simplu de el fără să-l remarcăm.
Odată ce am intrat am fost întâmpinați de o atmosferă boemă și relaxantă, cu un decor rustic-industrial. Pereții sunt îmbrăcați în lemn, rafturile sunt pline cu obiecte vintage, iar lumina caldă contribuie la senzația de confort. Vegetația abundentă creează o senzație de junglă urbană, iar mesele din lemn masiv completează estetica relaxată.
Chiar de la intrare am fost întâmpinați de un bodyguard cu stație care a trebuit întâi să ne verifice și să ne confirme rezervarea, apoi a chemat o ospătăriță să ne conducă la masa rezervată. Aceasta se afla la ultimul etaj, la etajul al treilea, în fapt o terasă acoperită. Aveam și un fumător în grup, numai că ghinion, în Columbia nu este permis fumatul nici măcar la terasele în aer liber. Doar afară pe trotuar.
După ce ne-am așezat la mese ni s-au adus rapid meniurile care erau pur și simplu ca niște cărți de povești. Citisem eu pe undeva că dacă ai un meniu mai sofisticat, cu cât sunt mai detailate produsele din acestea cu atât consumul este mai mare. Adică dacă îți spun o poveste frumoasă vei consuma și vei plăti mai mult.
Bucătăria de la Alambique este o combinație între tradiția columbiană și influențe internaționale, punând accent pe ingrediente proaspete și preparate cu arome intense.
Cele mai apreciate feluri de mâncare sunt tacos negros cu creveți pane, adică o explozie de arome tacos de porumb negru umpluți cu creveți crocanți, avocado cremos, kimchi roz și sos de coriandru, chicharrón con costilla respectiv coaste de porc fragede și suculente, servite cu o crustă crocantă de chicharrón, acompaniate de un sos special și legume, patacones cu guacamole adică banane prăjite, servite cu guacamole făcut în casă și brânză proaspătă, empanadas cu carne de vită fragede și pline de savoare, cu umplutură suculentă și sosuri tradiționale columbiene, pescado del día adică un pește proaspăt, preparat lent, servit cu legume și un sos de mango și chili.
De altfel și aici am fost avertizați că produsele sunt preparate lent și cam o oră vom aștepta după ele. Eram înfometați după drumul lung așa că de voie de nevoie am acceptat. Evident când aștepți ce poți face decât să bei.
Alambique este faimos și pentru barul său creativ, unde cocktailurile sunt adevărate opere de artă. Guadalupe care este un amestec tropical de mezcal, ananas, lămâie și un strop de chili, choco lulo un cocktail exotic cu lulo (fruct columbian), ciocolată neagră și rom artizanal, jungle sour care este o reinterpretare a clasicului pisco sour, cu ingrediente locale. Apropo mezcal este o bătură spirtuasă din Mexic, la fel la tequila.
Sincer meniul nu era foarte diversificat așa că după ce am citit câteva povești ne-am ales niște cockteiluri fetele, iar noi băieții am mers pe clasic vin și bere.
Din câte mi-a aduc aminte eu am comandat un pork cake, adică un tort de porc. Aceasta este o mâncare destul de des întânită la ei în care mănânci mai multe părți ale porcului inclusiv șoriciul. Mie mi-a plăcut foarte mult ce am mâncat, dar am fost singurul de la masă care am declarat așa ceva.
Mâncărurile erau aranjate cu gust de un maestru bucătar, porțiile erau generoase, dar majoritatea erau dulci. Nu știu ce puneau în ele, poate miere, cert este că nu prea au fost pe gustul comesenilor mei.
Din ce îmi mai aduc aminte ei și-au comandat și empanadas și salată alambique, carimanola pastry o vită marinată cu ceva foietaj de branză, supă și alte preparate de pui. Cert este că mâncarea a fost cam de nota șapte, iar băutura plus atmosfera de nota zece, datorată evident și de muzicii locale. Acum trebuie să admitem că noi europenii poate avem alte gusturi. Ce e foarte bun la ei nu este la fel și la noi.
Prețurile erau mai ridicate ca-n alte părți din Columbia, dar un pic mai mici decât la noi la un local de cartier. Deci top în Columbia este aproximativ egal cu un local de cartier de la noi, asta din punct de vedere al prețurilor vorbesc.
Concluzie, dacă vizitezi Medellín și cauți un loc autentic, cu preparate delicioase, un decor boem și o atmosferă unică, Alambique este alegerea perfectă! Ideal pentru o cină specială, un brunch relaxant sau pentru a savura un cocktail sofisticat.
Trimis de robert in 13.03.25 09:26:43
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2025 [Restaurant Mamasita Medallo] Un local cu un vibe pozitiv — scris în 08.02.25 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ