ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.12.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 12.03.11
STATUS: APOLLO
LUNA
SEP-2018
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Un prânz gustos la Iberotel Luxor

TIPĂREȘTE

Adresa: Khaled Ibn El Walid، Street

Coordonate GPS: 25.694510; 32.635272

În septembrie anul trecut am avut plăcuta surpriză de a lua masa de prânz la restaurantul hotelului Iberotel Luxor 4*, un restaurant elegant de patru stele la fel ca şi hotelul care îl găzduieşte.

Iberotel Luxor este un hotel de patru stele din Luxor, care poate constitui o bună alegere în cazul unei vizite pe cont propriu în zonă. Are o poziţie privilegiată chiar pe malul Nilului, avantajoasă prin apropierea faţă de majoritatea obiectivelor de interes din zonă. Templul din Luxor se află la mai puţin de un kilometru distanţă, iar cel din Karnak la 3,5 kilometri, Coloşii lui Memnon se află la 3 kilometri, Valea Regilor la 5 kilometri, Valea Reginelor la 5,5 kilometri, la el ca şi Templul Reginei Hatshepsut. Gara din Luxor se află la doar un kilometru depărtare, iar aeroportul la 7 kilometri, deci este uşor accesibil indiferent de varianta de transport aleasă pentru a ajunge la Luxor.

Am fost încântată de mâncarea gustoasă oferită de restaurant în regim bufet suedez, exact pe gustul meu, fan declarat al regimului all inclusive indiferent de ţară sau de continent.

Masa a fost puţin pe repede înainte, nu am avut prea mult timp pentru a savura toate cele oferite, dar îmi amintesc cu plăcere de gustul cărnii de vită impecabil gătită, atât de fragedă încât se topea în gură, cu garnitură de orez şi salată verde, precum şi de dulciurile egiptene tradiţionale, bune şi acestea.

De băut am primit gratuit câte o sticlă de apă foarte rece, restul băuturilor fiind contra cost. Pentru mine apa rece a fost suficientă.

Mi-a plăcut salonul elegant al restaurantului care ne-a întâmpinat cu o răcoare plăcută şi extrem de binevenită după cele 52 de grade de afară.

Există şi internet WIFI gratuit, care funcţiona foarte bine.

Surpriza cea mai mare a venit în momentul în care am ieşit pe terasa restaurantului pentru a fuma o ţigară după o masă copioasă. Atunci am văzut grădina superbă şi foarte îngrijită, cu mese şi scaune aşezate pe mici terase în trepte până pe malul Nilului. Mi-aş fi dorit să fi avut timp să admir în voie panorama deosebită oferită la o cafea în grădină, dar nu aveam timp pentru asemenea răsfăţ, programul trebuind respectat.

Nu sunt fan piscine, dar mi-a plăcut mult piscina foarte originală a acestui hotel, încălzită, amenajată pe un fel de ponton care plutea pe Nil, cu şezlonguri în jurul acesteia, cu tot ce trebuie.

Pentru noi a urmat îmbarcarea pe nişte bărci cu motor cu care am traversat pe celălalt mal al Nilului, unde mai aveam destule de vizitat.

=

Ideea scrierii acestui articol mi-a venit căutând prin pozele din vacanţa de anul trecut din Hurghada, ocazie cu care mi-am reamintit şi preţurile excursiilor opţionale plătite de mine, toate luate de la touroperator. Chiar dacă nu are neapărat legătură cu restaurantul vizitat şi prezentat pe scurt mai sus, voi preciza faptul că excursia la Luxor m-a costat doar 60 USD, nicidecum dublu cum susţin în articole fără număr, fără cap şi fără coadă cei care scriu doar pentru a lăuda o anumită agenţie locală.

În preţul plătit de mine a intrat preluarea de la hotelul din Sahl Hasheesh unde eram cazată, hotel aflat la douăzeci şi cinci de kilometri de Hurghada, preluare pentru care cei de la agenţiile locale din oraş mă taxau în plus cu 10 USD de persoană:(, transport cu autocar confortabil cu WIFI, ghidaj în limba română pe tot parcursul excursiei, având norocul de a beneficia de serviciile unui ghid competent de la care am aflat multe nu doar despre istoria locurilor vizitate, ci şi despre viaţa de zi cu zi a egiptenilor, despre politică, despre religie etc., intrările la toate obiectivele incluse în program (Templul din Karnak, vizitarea a trei morminte din Valea Regilor, o oprire scurtă doar pentru câteva poze la Coloşii lui Memnon, Templul Reginei Hatshepsut), masa de prânz la un restaurant curat şi elegant, nu la cine ştie ce bombă dubioasă, plus vizitele „obligatorii” la o fabrică de alabastru şi una de papirusuri care au fost bonus :D.

După trei vizite în Egipt în decurs de doar un an şi cu o a patra vizită deja rezervată pentru anul viitor, cochetez cu ideea unui sejur pe cont propriu sau a unei croaziere pe Nil, singurele variante care mi-ar permite să vizitez şi obiectivele la care nu am ajuns încă din cauza distanţelor prea mari şi să revizitez în ritmul meu ceea ce am făcut până acum pe repede înainte, iar Luxorul este pe listă, mai ales pentru că ştiu deja hotelul la care mă voi caza: Iberotel Luxor, desigur, unde o cameră cu Nile View sigur mă aşteaptă :p.

Recomand restaurantul hotelului Iberotel Luxor. Eu am mâncat acolo şi mi-a plăcut.


[fb]
---
Trimis de nicole33 in 02.12.19 06:22:59
Validat / Publicat: 02.12.19 06:55:43
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.

VIZUALIZĂRI: 975 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicole33); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 Un prânz gustos în Luxos - terasa şi grădina
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 105201 PMA (din 65 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).

ECOURI la acest articol

12 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[02.12.19 06:54:33]
»

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Luxor?, [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

webmaster
[02.12.19 08:52:17]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Carmen Ion
[02.12.19 09:51:25]
»

@nicole33: Dacă nu ai ajuns în sudul Egiptului, îți recomand să te înscrii într-o croazieră pe Nil care să cuprindă obligatoriu Aswan, Abu Simbel și Kom Ombu. Ideea deplasării pe cont propriu, probabil cu mașina închiriată, este destul de riscantă: distanțe lungi, zonă militarizată etc.

Eu am făcut această croazieră în urmă cu peste 25 de ani și am avut norocul unor ghizi locali superprofesioniști. Am aterizat în apropiere de Aswan, ceea ce observ că nu se mai face acum, și de acolo ne-am îmbarcat pe vapor și am pornit spre nord, cu opriri la siturile arheologice, unde eram duși în excursii opționale cu autocarele.

Au fost două săptămâni fabuloase!

Ca fapt divers, distanța de la Luxor la Cairo am parcurs-o cu autocarul, făcând un ocol pe la Hurghada, care abia se născuse... Cred că nu existau la vremea aceea mai mult de 2-3 resorturi...

Zoazore
[02.12.19 11:12:49]
»

@nicole33:

precum şi de dulciurile egiptene tradiţionale, bune şi acestea.

In Egipt maslinele sunt la categoria dulciuri? Sau in P11 nu-s masline?

Oricum, mai pun si eu un SB pe langa atatea lucruri gustoase!

Carne de vita frageda... Mmmm... vreau si eu! Dar fara masline!

Si eu as fi iesit pe ponton! Chiar arata bine locul! Oamenii stiu sa-si faca treaba!

Sa va fie de bine!

lucy
[03.12.19 01:45:04]
»

@Zoazore: Curmale, cred. Nu par a fi masline

nicole33AUTOR REVIEW
[03.12.19 06:35:53]
»

@webmaster:

Mulțumesc!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.12.19 06:46:20]
»

@Carmen Ion:

Dacă nu ai ajuns în sudul Egiptului, îți recomand să te înscrii într-o croazieră pe Nil care să cuprindă obligatoriu Aswan, Abu Simbel și Kom Ombu.

Într-adevăr, aceea era une din principalele zone care mă interesau. Se pare că varianta unei croaziere este cea mai potrivită.

Ideea deplasării pe cont propriu, probabil cu mașina închiriată, este destul de riscantă: distanțe lungi, zonă militarizată etc.

La închirierea unei maşini m-am gândit înainte de a ajunge prima dată în Egipt. Când am văzut cum se circulă în Cairo, mi-a trecut . În plus, altele sunt controalele la care sunt supuse autoturismele faţă de autocarele cu turişti, iar filtrele foarte dese ar conduce la o creştere aberantă a duratei oricărei călătorii. Din acest motiv, deplasarea cu trenul mi s-ar părea mai ok. Sutele de kilometri parcurşi cu autocarul, cu starea de rău aferentă, m-au terminat şi parcă nu aş dori să mai repet experienţa. Iar avionul mi se pare prea scump pentru bugetul meu.

Rămâne de studiat problema pentru 2021, eventual.

Ca fapt divers, distanța de la Luxor la Cairo am parcurs-o cu autocarul, făcând un ocol pe la Hurghada, care abia se născuse... Cred că nu existau la vremea aceea mai mult de 2-3 resorturi...

Eu am cunoscut o cu totul altă Hurghada, unde resorturile sunt înşirate ca mărgelele, unul lângă altul, ba chiar şi pe două rânduri

Îţi mulţumesc mult pentru sfaturi, vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.12.19 06:47:57]
»

@lucy:

Curmale, cred. Nu par a fi masline

Răspuns corect!

Într-adevăr, despre curmale este vorba.

Mulţumesc pentru vizită şi ecou!

nicole33AUTOR REVIEW
[03.12.19 06:57:01]
»

@Zoazore:

In Egipt maslinele sunt la categoria dulciuri? Sau in P11 nu-s masline?

Ai confundat curmalele cu măslinele.

Şi doar ţi-am povestit ce curmale bune şi foarte bune am mâncat de fiecare dată în Egipt. Bine, şi curmalele din Tunisia au fost de excepţie, dar aici povesteam de Egipt.

Carne de vita frageda... Mmmm... vreau si eu!

Nu au ei porc, un mare minus , dar un risc asumat, însă ştiu să gătească divin şi vita şi oaia de nu ştii ce mănânci sau... cât mănânci.

Dacă nu uit, îţi aduc nişte " măsline" din astea în mai când mă întorc din Egipt şi vei vedea diferenţa

Mulţumesc mult pentru vizită, ecou şi SB!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Zoazore
[03.12.19 11:42:11]
»

@nicole33:

Dacă nu uit, îţi aduc nişte " măsline" din astea în mai când mă întorc din Egipt şi vei vedea diferenţa

m-a indus in " oroare" culoarea! Ador curmalele si... Jimmy stie! . Sunt convinsa ca nu vei uita! Nu-ti sta in ADN! Asa ca abia astept sa revii. Poate atunci dau o fuga prin Bucuresti sa va revad si sa onorez invitatia lui Dan. Mi-e foarte dor de toti!

dorgo
[04.12.19 18:26:01]
»

Draga Nicole thirty three, tu stii ce mult tin eu la tine, asadar, nu pot sa nu-ti spun ca mi-a placut la nebunie remarca aia a ta cu privire le... " articole fără număr, fără cap şi fără coadă" , e grozava!... tu stii ca exista, pe langa articolele mentionate de tine, cam 3 feluri de reviuri 1. -de mancare, 2. -de cazare si 3. -de plimbare... al tau, asta cu pranzul gustos, de care este? De mancare? Sau de plimbare? Pt. ca n-ai decat 3 poze cu farfurii si 11 poze, de umplutura, cu Nilul si vreo 5 cu niste gradini, fara legatura cu farfuriile... dar vina nu e a ta ci a programului, care te obliga, atunci cand scrii un reviu alimentar ce incepe cu " Unde mancam in orasul x sau y" , pe langa cele 3-4 poze esentiale, adica 1. restaurantul, 2. ciorba, 3. felul doi si 4. desertul, sa mai pui inca vreo 15 poze si cu anturajul farfuriilor. Si chestia asta se aplica si la reviurile de cazare. Eu as modifica programul IT de cazare si de mancare, l-as reduce la 20-30 de fraze ca text (sau la un chestionar) si la 10 poze, ca imagini. Ar fi suficient. restul e ca-n poezia eminesciana... " E usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" ...

webmasterX
[04.12.19 19:15:48]
»

@nicole33:

În preţul plătit de mine a intrat preluarea de la hotelul din Sahl Hasheesh unde eram cazată...

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, lucy, Zoazore

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051094055175781 sec
    ecranul dvs: 1 x 1