ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 14.01.2026
LUNA
NOV-2025

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:

Prea bun, prea ca la țară

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Bancuri africane

Cum se măsoară timpul la gătit în Africa? —  „Mai punem un lemn pe foc și mai vorbim puțin.”

De ce mâncarea africană nu are nevoie de rețetă scrisă? —  Pentru că gustul se învață, nu se citește.

Ce spune puiul piri-piri înainte să fie servit? —  „A fost o viață scurtă… dar condimentată!” 😄

De ce toată lumea mănâncă din aceeași oală? —  Pentru că mâncarea e mai bună când e împărțită.

Astăzi o să vă povestesc despre o experiență culinară incredibilă, avută tocmai în orașul Livingstone din Zambia!

Am ajuns după-amiaza târziu la cazare. Ne-am luat rapid camerele în primire și am ieșit în oraș să ciugulim ceva, pentru că eram pur și simplu ligniți de foame. Am mers la restaurantul recomandat de Peter, restaurant café Zambezi care era și aproape de noi.

Am intrat în restaurantul café Zambezi cu un amestec de curiozitate și foame atmosfera plină de localnici și turiști, muzica care se auzea discret și vibrația generală a locului ne-au împins să rămânem și să încercăm ceva cu adevărat special.

La intrare sunt expuse o mulțime de creații artizanale, care de care mai frumoase și nu m-am putut opri până nu am achiziționat câte ceva pentru acasă.

Deși meniul lor e renumit pentru carne la grătar, crocodile ribs sau piri-piri chicken, eu eram hotărât să gust ceva mai clasic, dar cu aer local un șnițel crocant și suculent.

Vă spun sincer nu aveam mari așteptări la un șnițel de calitate. Tocmai ce fusesem la noi acasă la o șnițălărie celebră unde am fost tare dezamăgit, așa că ce așteptări să am aici la capătul lumii? Mai ales că în Africa nu prea excelează cu mâncarea.  Și totuși când a ajuns la masă, primul lucru care mi-a atras atenția a fost crustă — perfect rumenită, uniformă, cu un aspect care promitea textură.

Am tăiat prima felie și am simțit acea combinație ideală de exterior crocant, dar nu prea uscat, Interior moale și suculent cu arome echilibrate. condimentele erau subtile, dar bine puse în valoare de sosul acrișor care îl însoțea.

Textura era exact ceea ce îmi doream pentru un șnițel: ușor crocant la exterior și fraged în interior. Gustul mi s-a părut mai profund decât simplu „pui pané” , Avea un plus de savoare pe care doar un bucătar care știe ce face îl poate obține.

Am combinat porția cu o garnitură simplă și anume cartofi prăjiți proaspeți, asezonat cu o salată delicioasă și un sos ușor picant pe care îl recomand cu căldură și astfel parcă fiecare mușcătură era mai bună decât precedenta, parcă nu îmi mai doream să se termine. Și acum când povestesc parcă îmi plouă în gură...

Ce face experiența și mai plăcută e atmosfera plină de energie, ospătarii zâmbitori și prietenoși și barul complet echipat cu băuturi delicioase. Totul se potrivește perfect cu momentul în care savurezi o porție atât de gustoasă de șnițel și te relaxezi după o zi plină de explorări în Livingstone.

Șnițelul pe care l-am mâncat la café Zambezi nu a fost doar un preparat a fost una dintre acele experiențe culinare în care simți că mâncarea și atmosfera se completează reciproc. Cel mai bun șnițel pe care l-am încercat în Livingstoneși nu numai, chiar mai bun decât acasă. Crocant, aromat și perfect servit într-un loc care merită vizitat.

Chiar a mers la fix cu berea locală rece! A doua zi când am fost la acest restaurant foarte vesel, am zis să schimb și am mers pe o friptură de vită, care nu a fost prea strălucită, prilej pentru mine să regret că nu am comandat tot un șnițel. Nu era rea, doar că șnițelul a fost prea bun, prea ca la țară!

Două beri reci și un șnițel delicios au costat doar aproximativ 15 usd, un preț mai mult decât decent, drept pentru care recomand această locație.

Unul dintre punctele forte ale Cafe Zambezi este simplitatea bine făcută, porții generoase, ingrediente proaspete și gusturi curate, fără a încerca să impresioneze forțat. Totul este gătit corect, cu accent pe confort și savoare.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de robert in 14.01.26 11:12:44
Validat / Publicat: 14.01.26 13:25:40
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AFRICA [alte locuri].

VIZUALIZĂRI: 53 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 pe la restaurant
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[14.01.26 13:25:24]

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Livingstone / Victoria Falls?, LIVINGSTONE" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

webmaster
[14.01.26 15:45:34]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

mishu
[14.01.26 21:32:18]

@robert: Am riscat cu articolul tau, citeam si inghiteam in sec si ma gandeam ca nu te sufar, imi imaginam acel snitel suculent, cu crusta crocanta cat sa iti dea satisfactie... etc, m-am razbunat putin cu vita .

Sa va fie de bine, votat cu mare drag.

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)