GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ocean Basket - restaurant cu specific pescăresc
Nu puteam ajunge în Larnaca și să nu încercăm un restaurant pescăresc, dintre cele recenzate și de colegii AFA dar și pe portalurile vestice de specialitate.
Având de ales între Zephiros (restaurantul de la capătul plajei MacKenzie) și Ocean Basket (aflat chiar pe Finikoudes, la numai 200 m de hotelul nostru), am optat pentru cel din urmă.
Oferta de preparate din pește, fructe de mare și sushi este generoasă.
Pe de altă parte, prețul unui prânz de două persoane este de cca. 45-55 Euro (fără băutură).
Un platou "pentru 2 persoane", cu selecții de pește (captura zilei - preparat la cuptor), pui de caracatiță, calamari, scoici și creveți, toate asezonate cu cartofi prăjiți sau natur și risotto costă 26 Euro.
O salată cipriotă (village salad) cu roșii si feta din belșug costă 4 euro, o bere Keo (la 63 cl) este 3,90 Euro, o cola mică - 2 euro. La desert, am încercat cataif (3,50 euro) și înghețată Alaska Chocolate la 3,95 Euro iar cafeaua cipriotă costa 2 euro.
Prețurile variau între 10 euro - pentru o tigaie cu pește prăjit și până la 55 euro pentru un platou declarat "pentru 3 sau mai multe persoane".
Meniul complet poate fi studiat aici: oceanbasket.com/menu
Localul este destul de aglomerat (ceea ce este un semn bun de obicei).
Nu mi-a plăcut faptul că aveau sosurile pentru meze gata pregătite (le țineau într-un dulap - sper că vara le stochează altfel) și faptul că balustrada scărilor din restaurantul mare (noi am mâncat la terasa de pe promenadă însă ne-am spălat pe mâini la grupul sanitar din restaurantul mare) era soioasă și mirosea a pește. Să fi rămas ciprioții fără cârpe și spray-uri de curățenie?!? :)
Conculzionând, Ocean Basket a fost interesant dar nu aș mai reveni acolo.
Mi s-a părut puțin overpriced (cu 35 euro, inclusiv bacșiș, mâncați un meniu traditional copios - pentru 2 persoane - la orice tavernă) și mult prea aglomerat pentru un prânz tihnit și pentru gustul meu (era ca la mc, la Unirii, într-o după amiază de vineri).
Și aș face neapărat ceva cu balustrada cea soioasă, căci nu suntem în tabăra de la Năvodari...
Trimis de nosferatoo in 30.04.15 19:08:24
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CIPRU.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nosferatoo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@nosferatoo - Mutat în rubrica "Restaurante în Larnaca, LARNACA" (nou-creată pe sait)
@webmasterX - multumesc frumos. Estimez ca mai postez la aceasta rubrica inca cel putin 3 recenzii.
@Dan&Ema - va multumesc frumos! Chiar ca am spus verde-n fata: prea ridicau unii in slavi locatia.
Per ansamblu, nu mi-a placut cum arata, am gasit si o furnica in cosul cu paine (incident nedecelat in review) si am o banuiala ca crevetii si calamari serviti erau proaspat... decongelati (in virtutea principiului, ce nu produce China... ) intrucat pareau cam maltratati.
Desigur ca am adunat mai multe impresii placute, sens in care va invit sa cititi in zilele ce urmeaza si recenzia tavernei Stou Rousha ori a restaurantului meu preferat: Kalamaki. Va urez un week-end minunat.
@nosferatoo: Eu pun mare pret pe articolele care spun si plusurile si minusurile intrand in detaliile care fac diferenta si pe care nu le gasesti pe site-urile obiectivelor ci le poti aflanumai direct de la turisti. Turisti AFA-isti care spun verde in fata. Si eu am procedat in articolele mele la fel, ba chiar in ultimul timp am avut cateva de criticat. Astept articolele tale urmatoare despre Cipru, despre care am scris si eu. Si nu numai.
Am trecut de multe ori pe langa acest restaurant si ce ne-a facut sa nu ne oprim sa mancam acolo a fost faptul ca ori de cate ori treceam era un domn cu pliante in mana si ne dadea oferte pentru restaurant. Ok, e un lucru normal sa te promovezi in acest mod, dar faptul ca ne-a vorbit din prima pe ruseste ne-a enervat la culme.
Plus ca daca treceam de 10 ori pe acolo intr-o zi, ne dadea 10 pliante.
Intr-o zi l-am refuzat in mod politicos, spunand ca am mai primit oferta de mai multe ori si s-a uitat urat la mine )
Ma bucur sa citesc review-ul dvs si sa vad ca nu am pierdut nimic. Noi am mancat la Alexander si ne-a placut mult de tot.
@GabrielaG -
”Noi am mancat la Alexander si ne-a placut mult de tot...
ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.
Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.
[În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc) ]
Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)
@webmasterX - Ok webmaster, voi tine cont de acest lucru. Ma gandeam ca este de ajuns ca am mentionat despre restaurant in review-ul meu despre Larnaca.
@GabrielaG -
Buna dimineata,
nu pot sa nu observ faptul ca laudati "alexander", fara insa a posta o fotografie de-a locatiei.
Terasa asta (ca restaurant nu poate fi vreodata) era chiar langa Kalamaki Bar si arata (in acceptiunea mea) exact ca o terasa ieftina din Jupiter-Neptun (de gustibus, deh...),cu singura diferenta ca era ticsita de englezi (ceea ce, de cele mai multe ori, nu este un lucru bun... )
Si, chiar va contrazic intr-o privinta: am si acum pliantul soios de la Alexander (am obiceiul sa pastrez pliante si bonuri fiscale, spre a tine minte si a putea dovedi ce scriu prin recenzii).
Nu stiu cum dumneavoastra, care aveati cazarea la cca 2,8 km de aceasta locatie ati primit sute si mii de pliante de la OB iar eu, care am trecut pe acolo in fiecare zi, niciunul...
Si cum justificati faptul ca, la Alexander, un amarat de sandwich costa 7,8 euro (cautati prin recenziile colegilor AFA, veti gasi imagini si preturi...)? Nu accept sa platesc pentru un sandwich taiat in 2 preturi de Monaco. De principiu...
Nu am sa aleg niciodata o locatie doar pentru ca acolo lucreaza niste romani de treaba, amabili, etc.. Sunt in concediu si vreau sa primesc cea mai buna calitate pentru banii munciti un an.
Si, la final, va asigur ca nici eu nu sunt vreun "fan" al turistilor rusi insa am constatat pe propria piele ca nici conationalii lui Nigel Farage nu sunt mai presus.
Din moment ce 70% dintre turisti sunt rusi, este normal ca localnicii sa invete limba si sa redacteze materiale informative in limba vizitatorilor. Nu sa stea "mandri" ca hotelierii din Ro, pana aproape de faliment...
@nosferatoo - Buna dimineata,
Pentru unele aspecte va dau dreptate.
Nu am mers la Alexander doar ptr faptul ca acolo lucra o romanca. Nici nu stiam acest lucru pana nu am inceput sa comandam. Am mers pentru ca citisem pe site ca esteun restaurant ok iar celelalte nu m-au "atras" in mod deosebit.
Noi stiam exact ce dorim sa mancam si anume meze. Diferenta la pret intre Ocean Basket si Alexander era de 2-3 euro (mai scump la Alexander).
Probabil sandwichurile sunt scumpe, dar nu m-a interesat acest aspect pentru ca noi am mancat mezze...
Am primit multe pliante de la Ocean Basket pentru ca zilnic mergeam in oras (nu conta distanta hotelului pana in centru). Mergeam de 2 ori pe zi in oras, si dimineata si seara.
In legatura cu pozele, cand ma voi mobiliza, o sa scriu un articol despre restaurantul Alexander si voi posta si poze
@GabrielaG - Subscriu. Am mancat foarte bine la Alexander, de mai multe ori si nici nu stiam ca acolo lucrau si romani. Nu stiu cat costa un sandwich, dar o portie zdravana de musaca era 8 EUR. Preturile cred eu reflectau foarte bine raportul calitate/pret si erau acceptabile.
Am primit pliante cu meniul la intrare, totdeauna noi, in nici un caz soioase, dar... cine stie.
Am mancat si la Ocean Basket. Ca local este mai "rasarit" decat Alexander, dar curateania lasa de dorit si nici calitatea produselor nu ne-a dat pe spate. Am avut si noi impresia ca fructele de mare erau congelate, iar pestele daca nu beneficia de aportul acelor sosuri nu avea nici un gust.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2023 De la rustic la banal și șic: câteva localuri din Larnaca — scris în 15.12.23 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Experienta mea la Grill chef — scris în 16.09.20 de OliIB din ARAD - RECOMANDĂ
- May.2019 Restaurante din Larnaca - Câteva sugestii — scris în 07.09.19 de c-kosty din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- Apr.2019 [Cofetării, cafenele, ceainării în Larnaca] Gloria Jean's Coffee Finikoudes, Larnaca — scris în 26.04.19 de Marcumandru din ORADEA - RECOMANDĂ
- Apr.2018 In tara Afroditei — scris în 27.05.18 de DOINITA din BOTOșANI - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Mâncătorii în Larnaca - zona Finikoudes — scris în 29.01.17 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2016 [Taverna To Edesma Tou Paradisou] Taverna «To Edesma Tou Paradisou» din Larnaca, într-adevăr raiul bucatelor tradiţionale cipriote — scris în 06.07.16 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ