REZONABIL
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Demirkiran Konya
După cele două zile pline în Cappadocia vacanța petrecută împreună cu gașca veselă urma să continue. Urma să facem un drum lung cu autocarul între Anatolia și Antalya și să intrăm din toamnă... în vară din nou. Pe un drum așa lung am și vizitat ceva obiective turistice dar a trebuit să și mâncăm. Locul de servit masa a fost ales de organizatorii excursiei. Este un loc care se află la drumul principal D696 care se mai numește Antalya Çevre Yolu, se numește Demirkiran și este deschis non-stop.
În locul unde se află restaurantul se mai găsesc benzinării, magazine, piețe. Puteam să aleg să cumpăr ceva de mâncare și să nu mai intru aici dar o masă caldă a fost bine venită. Se poate mânca în interior-există vitrine cu feluri de mâncare/salate/alte preparate sau afară în terasa acoperită. Preparatele alese din meniu au fost servite de către ospătari. Alegerea mea a fost afară, decorul cel mai apropiat a fost un iaz artificial cu rațe. Dincolo de iaz se vedea altă terasă. Toaleta este accesibilă din interior.
Prima impresie despre acest loc de servit masa a fost că e conceput pentru cei care se află în drum. Nu sînt nici prea multe feluri de mâncare.
După ce ne-am așezat la masă am primit câte un meniu simplu. Din cele două feluri de ciorbe (linte și legume) am ales cea de linte. Din cele 4 feluri de kebap (Adana, Urfa, Sis, Tandir) am ales Adana Kebap. Lângă toate astea s-a mai primit pâine și o salată. Prețurile erau afișate în euro ciorba (îmi place denumirea turcă Corba) era 3-4 euro, kebabul 6-8 euro, salatele 3 euro, niște feluri de pizza (pe meniu scria Pita cu carne, brânză sau mix) 6 euro, cola/fanta/sprite/cafea/fresh 2 euro, apă/ceai 1 euro. Eu zic că a fost modest ceva de genul meniul zilei.
Dacă tot discutăm despre potolirea foamei pe drumul care leagă Anatolia de zona Antalyei trebuie să mai menționez o primă oprire la 21 km de Aksaray. Hanurile au fost construite în sprijinul călătorilor de pe lungul drum al mătăsii și serveau ca loc de luat masa și odihnă. Este vorba despre Oresin Han aflat la o importantă intersecție de drumuri și a fost construit pe vremea romanilor. Construcția tipică găzduiește un bazar în interior iar călătorii din prezent pot servi masa la o terasă exterioară. Dacă în trecut curtea hanului a fost plină de cămile și căruțe acum era plină de autocare și auto turisme, fiecare epocă cu vehiculele lui.
Încerc să integrez în acest articol câteva cuvinte și despre caravanseraiul Sultan Hani aflat pe drumul între Konya și Aksaray. Nu se mai poate mânca în interior dar se poate servi masa în bazarul de lângă acest obiectiv turistic. Clădirea în formă rectangulară de 4800 mp. a fost construită pe vremea lui Aladin Keykubat între anii 1228-1229. Clădirea construită în stil arhitectural oriental se afla după o amplă renovare (la unele încăperi și ziduri se mai lucra încă) și accesibil turiștilor.
Trimis de AZE in 05.07.20 08:33:32
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@AZE:
Să-ți fie de bine!
”Din cele două feluri de ciorbe (linte și legume) am ales cea de linte.
De fapt, ambele variante erau supe-creme, la turci ciorbele, în sensul pe care îl cunoaştem noi, sunt destul de rare. Supa de linte însă le reuşeşte foarte bine. Mie mi-a plăcut de fiecare dată când am avut ocazia şi ocazii au fost multe.
”Din cele 4 feluri de kebap (Adana, Urfa, Sis, Tandir) am ales Adana Kebap.
Şi eu tot Adana Kebap alegeam dintre cele patru variante.
”Prețurile erau afișate în euro ciorba (îmi place denumirea turcă Corba) era 3-4 euro, kebabul 6-8 euro, salatele 3 euro, niște feluri de pizza (pe meniu scria Pita cu carne, brânză sau mix) 6 euro, cola/fanta/sprite/cafea/fresh 2 euro, apă/ceai 1 euro.
Preţurile mi se par puţin cam mari. Mi se pare ciudat faptul că acestea sunt exprimate în euro şi nu în lire turceşti.
La 6 euro, iarăşi cam mult, primeai aşa numitele "pide", foarte gustoase indiferent de varianta pe care ai fi ales-o.
@AZE:
”Prețurile erau afișate în euro ciorba (îmi place denumirea turcă Corba)
, normal in ceea ce priveste cuvantul ciorba, avand in vedere ca ei au adus-o la noi, si chiar discutam cu cineva zilele trecute, ca multe dintre mancarurile pe care le consideram traditional romanesti, provin de la turci si de aceea si numele snt asemanatoare. Am mai schimbat noi cate ceva, cum ar fi cazul sarmalelor (carne, frunza, poate chiar condimente), dar tot de la ei ne vine numele si ideea de produs.
Sa va fie de bine, felicitari, votat cu mare drag.
@nicole33:
Asa este preturile nu au fost cele mai mici. Locul fiind strategic (nu doresc sa comentez aici) si-au permis preturile mai mari
Avand in vedere ca nu eu am ales locul de servit masa plus ca nu prea am avut timp la dispozitie a fost bine si asa rau... Plus ca mi-a fost si foame
O seara buna
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2021 [Demirkiran Petrol & Dinlenme] Restaurant Demirkıran - Konya — scris în 12.04.23 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Sep.2019 [Restaurant Deva 1] Deva din Konya — scris în 13.11.19 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Feb.2017 Delicii culinare unice în restaurantele Havzan şi Kubbealti Koftecisi — scris în 13.02.17 de senateo din PăULEşTI [PH] - RECOMANDĂ