ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.04.2026

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mulțumit, mici obiecții

încărcat de pe telefon!

Plai Laem Thai Food & Phad Thai – locul unde mănânci bine și ieftin în Koh Samui

TIPĂREȘTE

Un alt restaurant, (destul de modest, dar cu mâncare foarte bună), unde am servit masa, a fost Plai Laem Thai Food & Phad Thai.

Faţă de China, unde mâncarea nu a fost deloc pe gustul meu, aici, în Thailanda, mâncărurile tradiţionale mi se par foarte gustoase, fiind o îmbinare fericită de gusturi: dulce, acrișor, picant.

De obicei, în Thailanda, restaurantele cu mâncare tradițională, mai modeste ca amenajare, sunt cele care oferă și cele mai mici prețuri.

Astfel, dacă nu eşti o persoană cu pretenţii şi nu cauţi lux, poţi savura mâncăruri delicioase într-un cadru simplu, la preţuri foarte bune.

DESPRE PLAILAEM -THAI FOOD & PHAD THAI

ADRESĂ: 28/1, Bo Put, Ko Samui District, Surat Thani 84320, Thailanda

TELEFON: +66 86 623 0119

Program: zilnic, 10:00 – 21:00

Scor excelent de 4,9 stele pe platformele de recenzii.

Acest local se afla foarte aproape de cazarea noastră și, într-o zi, am servit masa acolo, iar în zilele următoare, fiind foarte aglomerat, am vorbit cu patronul, care ne-a livrat mâncarea direct la cazare.

Acest lucru ni s-a părut un mare avantaj, demonstrând amabilitatea și disponibilitatea patronului de a veni în întâmpinarea clienților, chiar și în condiții de aglomerație.

Meniul este destul de variat și cuprinde în principal preparate tradiționale thailandeze, precum Pad Thai, noodles în diverse combinații cu pui, porc sau fructe de mare, orez prăjit, dar și supe consistente cu carne și legume.

De asemenea, se pot servi curry-uri, salate fresh, dar și preparate simple, cum ar fi creveți pane (tempura), nuggets de pui, ochiuri, cartofi prăjiți sau diverse gustări rapide, potrivite pentru toate gusturile.

Prețurile sunt foarte accesibile, în linie cu specificul restaurantelor locale din Thailanda, fiind unul dintre motivele pentru care acest tip de locații este atât de apreciat.

Astfel, preparatele principale, precum Pad Thai, orezul prăjit sau noodles, au prețuri cuprinse, în general, între 70 și 100 baht, iar supele sau curry-urile se situează aproximativ între 80 și 130 baht.

Gustările, precum cartofii prăjiți, nuggets sau creveții pane, au prețuri în jur de 60 – 100 baht, iar cele mai scumpe combinații de 180 baht.

Pe lângă preparatele culinare, se pot servi și băuturi răcoritoare, băuturi alcoolice, precum și diverse deserturi, toate la prețuri foarte accesibile. Astfel, băuturile și cafeaua se încadrează, în general, între 20 și 80 baht, iar deserturile între aproximativ 60 și 100 baht.

Noi am ales mai multe preparate din meniul tradițional, printre care noodles în combinații cu carne de porc și legume sau cu creveți, o supă consistentă cu legume, dar și creveți pane cu cartofi prăjiți, alături de o salată fresh.

De fiecare dată am primit desert câte două farfurii cu felii de pepene roșu din partea casei.

Toate preparatele au fost foarte gustoase, bine gătite și prezentate simplu, dar apetisant. Un aspect important de menționat este că porțiile au fost foarte mari, astfel încât dintr-o singură farfurie puteau mânca lejer două persoane.

Localul este unul simplu, specific restaurantelor tradiționale thailandeze, cu mese și scaune din lemn așezate într-un spațiu deschis lateral cu vedere la drum, fără pretenții, dar curat și bine organizat. Este dotat cu ventilatoare care mai atenuează căldura, iar atmosfera este relaxată și autentică.

Există și un frigider cu băuturi reci, apă, sucuri și nuci de cocos, la îndemâna clienților.

Un aspect care mi-a plăcut este faptul că bucătăria este deschisă, iar preparatele sunt gătite chiar în fața ta, ceea ce îți oferă încredere și completează experiența.

Mulți turiști care mâncau acolo erau chiar de la hotelul nostru.

Un alt aspect care ne-a plăcut a fost faptul că puteam comunica direct cu bucătăreasa, căreia, la fiecare comandă, i-am specificat ca mâncarea să fie doar puțin picantă. De fiecare dată a ținut cont de dorințele noastre, astfel încât preparatele au avut un gust exact pe măsura așteptărilor.

De asemenea, atât ea, cât și soțul ei, care se ocupa și de livrările la cazare, au fost extrem de amabili, mereu politicoși și cu zâmbetul pe buze, ca niște adevărați thailandezi.

CONCLUZIE:

Am avut parte de o experiență culinară foarte plăcută, într-un loc simplu, dar autentic, cu mâncare gustoasă, porții generoase și prețuri foarte bune!

Ca să vă faceți o idee - pentru una din comenzile noastre, nota de plată a fost de aproximativ 390 baht, adică în jur de 10 euro / 50 lei, ceea ce ni s-a părut extrem de convenabil raportat la cantitatea și calitatea mâncării!

Am apreciat servirea excelentă, dar și amabilitatea gazdelor care a fost pe măsură!

Recomand cu mare drag!

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de elenaadina in 27.04.26 08:55:26
Validat / Publicat: 27.04.26 09:25:59
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în THAILANDA.

VIZUALIZĂRI: 14 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Mâncare multă, gustoasă și ieftină
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 4 voturi)

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Koh Samui?:

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.037880897521973 sec