GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Taverna O Gios Loggos - mancare buna, staff prietenos si preturi sub media tavernelor din insula
A doua oara ajunsi in Paxos, la invitatia acelorasi prieteni (veniti bai, nu fiti fraieri, ca nu se stie cat mai stam aici!!), intr-un fel eram de-ai casei. Insula fiind foarte mica, toti se cunosc intre ei iar prietenii nostri sunt niste oameni foarte sociabili, asa ca cel putin cand ieseam impreuna cu ei, eram bineveniti oriunde. Asa cum spuneam si in review-ul trecut (vezi impresii), a contat faptul ca avem cunostinte pe insula, pentru ca desi serviciile sunt bune si foarte bune, in general, s-a simtit acel plus la servire si cateodata si un minus la nota.
Revenind, la O Gios am mancat frecvent, deoarece este cea mai apropiata taverna de locul unde am stat si, in plus, mancarea a fost diversificata exact atat cat trebuie dar si foarte, foarte gustoasa.
Taverna este pozitionata chiar pe mica promenada din Loggos, un mic orasel situat la mijlocul insulei, intre Lakka si Gaios, asa zisa capitala a insulei, unde este si portul. La restaurant se poate ajunge si cu masina, drumul este bun dar este foarte stramt si daca se nimereste sa te intalnesti cu autobuzul, chiar ai o problema, ca n-o sa dea autobuzul cu spatele. Cel mai bine este ori by foot ori cu scuterul; in cel mai rau caz, merge maxim un Fiat Panda.
Revenind la O Gios, nu cred ca sunt mai mult de 10 - 12 mese, totul este curat, doua doamne mereu zambarete care servesc foarte rapid (una este romanca, Ruxi iar cealalta grecoaica, bastinasa din Paxos) iar in bucatarie, alturi de cele doua doamne, gateste chiar si patronul. Si ca toate sa fie bune, pe acelasi patron il puteti vedea in barca de pescuit, acostata chiar in fata restaurantului, curatand si pregatind calamarii pe care ii baga la tigaie sau la gratar imediat. Deci, mai proaspat de atat ce poate fi!? De la prietenii nostri stim ca O Gios este una din putinele taverne obisnuite din Paxos care serveste exclusiv peste si fructe de mare proaspete si nu congelate. Da, chiar daca esti la malul marii, pestele congelat este mai ieftin si astfel multi carciumari cad in pacatul asta. Oricum la O Gios iti alegi singur pestele (viu) precum si modul de preparare, iar apoi il bagi pe gat (mort):)
Noi am stat in Loggos si, cand nu eram plecati in Lakka sau Antipaxos, veneam la plajele de langa taverna (Leverechio si Marmari), asa ca pentru masa de pranz faceam o plimbare de 200m pana la O Gios. Mai greu era la intoarcere, cu burta plina si pe urcare...
O masa de pranz, pentru 2 adulti si 1 copil (bine, 2 copii, dar infantul nu se pune la socoteala) costa cam intre 60 si 90 de euro + bacsis, in functie de ce comandai, fireste, dar fara peste. Preferatele mele au ramas, in continuare, pastele cu fructe de mare, care desi se serveau la platou pentru 2 persoane, mie unul mi s-au parut suficiente :)
Am mai mancat calamari prajiti ori pe gratar, pulpa de miel la cuptor, cotlete de miel la gratar, vita cu sos de soia, souvlaki, scoici in sos de vin cu usturoi, pui in toate felurile - mai ales snitel, preferatul serpisorului, chiftele cu sos de rosii, paste cu fructe de mare, etc., nelipsita salata greceasca, deci am cam trecut prin tot meniul. Pestele la gratar cu un sos acrisor/picant a fost demential - pestele este cel mai scump din meniu.
In general, luam cate 1-2 antreuri, 3 feluri principale cu garnituri, 1-2 salate grecesti, bere, apa minerala, suc si 2-3 deserturi, daca erau pe gustul nostru - si mai mereu au fost. Mereu am fost tratati foarte bine, fetele de la servire au fost la inaltime, am vorbit si cu patronul care iesea din bucatarie sa ne salute la venire si sa ne intrebe cum ne-a placut, la plecare. Si nu era la costum si cravata, ci in echipament de bucatar si transpirat de munca.
Oricum, pe promenada sunt cred ca 5 sau 6 taverne si mereu la O Gios terasa era plina, turistii asteptand chiar sa se elibereze o masa. In general, am intalnit turisti englezi, italieni si americani si foarte putini turisti din Romania.
O Gios este taverna noastra preferata din Paxos, pentru ca este foarte tourist friendly, mancarea este foarte buna si gatita 100% in casa, inclusiv deserturile, si nu este un restaurant exclusivist. In review-urile care urmeaza, va voi prezenta si astfel de locatii.
Hint: daca ajungeti la O Gios, intrebati de Ruxi, este foarte de treaba si va poate ghida prin meniu foarte bine - inclusiv va va da specialitatile zilei si alte chestii, intelegeti voi...
In ceea ce ne priveste, vom reveni intotdeauna cu placere la O Gios.
Pofta buna!
black_mamba.
Trimis de black_mamba in 04.03.20 14:14:21
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (black_mamba); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în insula Paxos?, IONICE, alte insule" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@black_mamba: O recomandare foarte buna, felicitari, votat cu mare drag.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2021 [Taverna Taka Taka [Gaios]] Foarte bine la Taka-Taka! — scris în 02.02.22 de maryka din GHIMBAV [BV] - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Erimitis Bar & Restaurant [Magazia]] Dinner with a HUGE view: Erimitis Bar & Restaurant — scris în 04.03.20 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Akis Fish Bar & Restaurant [Lakka]] Lunch with a view: AKIS Fish Bar & Restaurant in Lakka — scris în 04.03.20 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2019 [Taverna Averto [Magazia]] Averto Bar & Restaurant - daca nu stii, nu te opresti, insa este foarte bine inauntru — scris în 04.03.20 de black_mamba din BUCURESTI - RECOMANDĂ