GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Festin gastronomic
Unul din obiectivele mele principale, ale vizitei prin Brazilia, era să ajung la o Churrascaria tradițională și să îmi gâdil un pic, papilele gustative. Din ce m-am informat anterior vizitei mele, se pare că în sudul Braziliei se mănâncă excepțional de bine.
După ziua plină petrecută la lanțul de cascade Iguazu, am trecut pe la hotel, doar pentru un duș rapid. Urma să mergem în oraș, să cautăm un restaurant, pe gustul nostru. Neavând mult timp de pierdut, am apelat la amicul Tripadvisor și am ales o Churrascaria situată în centrul orașului.
Am comandat două Uber cu destinația finală, Churrascaria Gaucho. Aceasta are recenzii foarte bune pe Tripadvisor, cu o medie de patru stele din cinci la un număr de peste 200 de recenzii. Un scor foarte bun care-mi garanta, că am luat o decizie bună.
Adresa Churascaria Gaucho este Avenida Republica Argentina nr 632, Foz de Iguazu, stat Parana, Brazilia. Asta pentru cine ajunge prin zonă și vrea să-i calce pragul.
Sala de mese de la restaurant este situată într-o încăpere foarte generoasă, putând intra simultan 100-200 de clienți. Pe mijloc este un bufet, iar în lateral sunt amplasate mesele. În fund este barul și undeva în capăt pe partea stânga este bucătăria. Chiar la intrare am fost întâmpinați de un chelner foarte amabil, care ne-a întrebat în ce parte dorim să stăm? În dreapta sunt clienții restaurantului care doresc să consume doar de la bufet, iar în stânga cei care optează pentru tipul de servire rodizio completo!
Dar ce este această rodizio completo? Ei bine cei care optează pentru acest tip de meniu, au acces la liber la bufetul situat în centrul restaurantului, bufet din care te-ai putea sătura fără probleme. Ai diferite tipuri de salate proaspete ori preparate, ai garnituri de legume de tot felul culminând cu celebrii cartofi prăjiți, dar ai și diverse tipuri de carne preparate cu sos ori gen crispy. Ai și multe fructe plus deserturi fel de fel. Clar poți mânca de aici pe săturate. De fapt chiar ești îndemnat să consumi cât mai mult din acest loc. Dar nu o face!!!
Pentru că urmează răsfățul gastronomic pentru carnivori. Dacă esti vegetarian clar nu-ți recomand acest tip de local, pentru că-ți va pune serios la încercare rezistența, la multiplele tentații.
Dar să revenim. După ce ne-am uumplut farfuriile din zona de bufet, mai mult cu salate și garnituri a început rodizio. Pe la două, trei minute trecea un ospătar pe la toți clienții de la mesele situate în stânga bufetului cu câte un tip de carne pus pe băț, cam ca la noi la șaormeria. Numai că aici veneau cu diverse tipuri de carne, care de care mai variată și de apetisantă. Norocul nostru că restaurantul era destul de gol si ajungea rapid si pe la noi.
Fiecare mușteriu care dorea să fie servit de ospătar îi făcea un semn discret. Acesta se oprea și îi taia o felie subțire de carne. Inițial părea cam subțire, dar după ce trecea de câteva ori pe la noi efectiv nu mai făceai față.
Dar ce tipuri de carne erau? Ei bine exista fripură de vită, de miel, de porc sau de pui. Existau cârnați chorizo, dar și organe. Specialitatea casei era culmea ananasul prăjit.
Delicos preparat mi s-a părut mielul, dar și porcul. Și vita era bună, dar mai mult mi-a plăcut în Argentina. Acolo sunt specializați deja pe așa ceva.
Evident că la acest rodizio, fetele au capotat primele. Noi băieții am mai rezistat vreo două trei ture. Sincer eram sătui, dar pofta era prea mare și nu știai niciodată ce va urma. Cert e că am mâncat pe săturate. Eram și înfometați, după alergătura de pe la cascade și era deja ora 16, așa că această masă a picat perfect si a făcut cât două.
De băut ne-am luat un vin chilian, pe care îl știam foarte bine și eram sigur că nu voi da greș. Fetele au băut câte o bere, iar fata mea o limonadă naturală. Chiar la intrarea în local era un butoi mare, plin cu băutura lor locală capirinha, din care îți puteai lua singur gratis. Evident că am deschis masa cu câteva capirinha. Nu a fost atât de bună ca cea din jungla preparata de Moises, dar a fost îndeajuns pentru a ne crea bună dispoziție.
După atâta mâncare si bautură parcă mergea ceva dulce. Fetele au ales diverse fructe si prăjituri, iar eu m-am mulțumit cu o delicioasă budincă de ciocolată.
A venit și momentul adevărului și anume nota de plată. Un meniu de tip rodizio complete costă numai 37 de reali, cam 39 de lei în banii noștri. Foarte, foarte convenabil mi s-a părut. Cu tot cu băutură și cu tips această masă copioasă ne-a costat 300 de reali pentru cinci persoane.
Să mai spun ca localul este decorat cu motive tradiționale braziliene, că atmosfera a fost ok, iar servirea ireproșabilă. A făcut un pic 13-14 când a văzut că fetele au ieșit din local înainte să plătim, dar i-am explicat că se duc până la o casă de schimb valutar ca să schimbe bani. Engleză nu vorbeau deloc, norocul meu a fost că am reținut cum se cheamă casa de schimb valutar și anume cambio și s-a linistit.
Recomand acest local. Doar să veniți cu burțile goale și foarte înfometați. Veți avea parte de un festin gastronomic. Clar nu e de repetat foarte des, dar o poftă o dată la nu știu cât timp îți poți face. Enjoy! ;)
P. S. La sfârșit o să adaug câteva poze de prin oraș și de pe la catedrala ce am vizitat-o pentru că nu mai am când să le pun. Aici s-a încheiat și capitolul Foz de Iguazu.
Trimis de robert in 26.10.19 10:29:22
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=sNJVFloPIVA
mersi frumos!
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
===
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în FOZ do IGUACU?, FOZ do IGUACU" (nou-creată pe sait)
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@robert: Să vă fie de bine!
Chiar un festin gastronomic... cu de toate!!!
Butoiul ăla cu băutura locală, este de fapt o damigeană de sticlă cu robinet ????
Merge un păhărel înainte de masă...
Eu îmi pun un păhărel de lichior de gutui... yammii...
Noroc!
Toate cele bune!
@ANILU: mersi frumos Anilu! Butoi. damigeana sau ce-o fi! Ne mai incurcam in amanunte??? Bautură să fie să ne veselim nițel!
bine ca mancai inainte! ai un stil de a povesti ca parca il vad pe chelner ca trece pe langa mine si nu vrea sa imi lase o fleicuta
@nrs: dacă nu-ți lasă o fleicuță îi poți pune o piedică! Mie și acu în plouă în gură când mă gândesc la mâncarea de-acolo.
Adevărat că nu peste tot e ok, am luat și niște țepe prin Rio!
Mulțumesc pentru vizită și pentru comentariu!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)