GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Restaurant Zum Schiffchen: Mancare traditionala germana Rasol de porc pe varza :)
Restaurant Zum Schiffchen
Preambul : Nus cum altii mai tin minte cu extitate pe unde au fost strazi, istorie etc. Cred ca au fituici sau plagiaza ca la doctorat :) . Eu tin minte mai greu si lecitina nu are nici un efect. Restul bulinelor le iau constant.
Terminat treaba prin Expozitie, am baut vinisorul din 2012 de la hotel, am atipit si cand suna telefonul. Amicul : Hai sa mergem sa mancam. OK Am luat U79 nici nu-mi aduc aminte cate statii spre centru. Platit bilet de 1,5 euro (pentru cateva statii) Amicul vroia sa-l plateasca pe cel de 2,60 euro. S-a dat dupa mine si am platit 2 bilete din automatul din tramvai/metrou. Unele statii sunt gen tren urban, altele cu refugiu ca la tramvai si cateodata merge pe sub pamant si are peron de metrou. Coborat in centrul vechi si am mers agale printre restaurante. Eu cred ca Messe Dusseldorf le da de lucru la toti cetatenii. Biletele de expozitie au transportul asigurat in ziua respectiva, restaurantele pline ochi. Noi am mers mai devreme si am intrat la Zum Schiffchen. Sper c-am scris bine. Un ospatar care numai neamt nu arata ne-a condus la masa ne-a adus 2 beri la pahar de 250 (cah, calici mai sunt).
I-am spus ca vreau sa mananc ceva traditional german : Ciolan de porc/rasol pe varza??? Asta avem si noi. Altceva : Friptura de vita la cuptor in vin rosu cu varza rosie si galuste de piure de cartofi. Parca suna mai german. Amicul a luat o mancare traditionala : File de somon cu garnitura... naspa. Pe o farfurie imensa am avut 3 felii de friptura de vita manjite cu gem de gutui cu varza rosie zic ei in ceva ce as fi zis ca este un sos de otet si doua biloaie de piure. Amicul farfuria semigoala. A cerut un cos de paine ca sa se sature. Biloaiele aveau gust de cauciuc natural si cand incercam sa le tai se cam lipeau. Gustul neutru. Friptura de vita bestiala dar m-a enervat gemul de pe friptura, varza nu a fost rea. Per ansamblu, mancarea a fost buna dar nu as mai cere a doua oara. Cost total 53 euroi cu doua berici si cate o apa de caciula. Cand am plecat toti erau disperati sa gaseasca un loc la masa mai ceva ca pe vremea impuscatului. Sincer pt Germania nu mi s-a parut mult.
A doua zi am mancat tot aici dar la ora 14. Am luat meniul zilei 13 euroi de meniu. Alta mancare traditionala germana Costita de porc cu fasole. Vi se pare cunoscut?? Va pun poze sa vedeti ce culoare avea fasolea. Amicul nu a vrut sa manace fasole caci face "vento". Eu am mancat si i-am spus ca este un fel de sos pe baza de cascaval sau branza. A cerut un cos de paine si a mancat. Am avut impresia ca nemtii se uita la greutatea fiecaruia. Cu toate ca sunt uscat la mancare am fost pe plus. Mi-a dat doua costite, amicului doar una si a continuat cu paine. Am vrut sa-i spun complimente bucatarului dar am plecat fff rapid si nu de la fasole :)
Se mananca bine daca sti ce sa ceri sau mai bine zis daca te uiti la altii caci din germana nu stiu daca intelegi ceva. Pizza gasesti la orice pas si nu esti la Napoli :).
Orasul este foarte plin si cred ca numai de la expozitie. Daca nu este expozitie cred ca este tristete maxima.
O plimbarica mica pe malul Rin-ului si inapoi cu U78 care ne-a lasat tot langa hotel dar in alta statie.
Trimis de fanespoitorul in 07.06.16 19:46:04
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fanespoitorul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Restaurante în Dusseldorf și împrejurimi, DUSSELDORF" (nou-creată pe sait)
@fanespoitorul - Coane, mahlzeit! Adica sa-ti fie de bine! Fasolea de-o mancasi e din boabe de fasole verde, adica neuscata. E mai putin "nociva".
Da' stiu ca te plimbasi, iar asta ma bucura, ca-mi place sa te "citesc". Mai pleci?
Da, interesant, iar berea pare tare apetisanta, chiar si la pahar mic. Felicitari, votat cu placere chiar daca cu parere de rau sunt doar nr 13 o sa fie cu noroc pentru urmatorul vot.
@mishu - Intotdeauna am avut nr 13 la catalog . Am facut in scaldatoare cand eram mic. Pe bune. Multumesc pentru aprecieri.
@ Zoazore - Momentan pe tapet am doar Albena - Ralitsa Aqua park. Am fost cu serviciul. Mi-am rupt picioarele dar macar am mai adaugat ceva, la plimbarici, poze, amintiri etc. Mi-ar fi placut sa merg si cu 1/2 ca sa vada si ea. Toate cele bune
Deci coane ai fost in Dusseldorf si nu m-ai vizitat. Eram cu barca (mare) la malul Rinului. Sa-ti fie de bine dupa varza, ca eu de la nemti am invatat s-o apreciez. Cand mai ai treaba la messe anunta, ca nu gasesc prea multi membri AFA pe aici
@Radu Tudoran - Nici nu stiam ca esti cu barca cu "Toate panzele sus" . Cam pustiu in Germania mai ales in Dusseldorf. Sunt primul care am mancat?? chiar asa fomist sunt?? Am apreciat fasolea, varza avea un sos cam acrisor. Treaba pe la Messe mai am la anul la incepul lui Mai. Eu am abtibild lipit pe masina AmFostAcolo.ro membru si nu ma claxoneaza nimeni in Romanica si nici alte masini la fel nu am vazut
Adineauri vazui ca te cam plimbi si nu numai prin Germania ci si Italia
@fanespoitorul: Si Olanda si acum am venit din Franta. Am furnici pe toata talpa. Ai fost cazat la un vapor pe Rin?
In general sunt prezent la messe, la Dusseldorf, Koln, Neuss. Eu sunt cu partea de cazare. Deci pe mai, la Dusseldorf
Sa ai si concedii frumoase.
@Zoazore: Daca mai stateam si la campionat schimba Sefa broasca la intrare. Si asa vin rar pe acasa
@Radu Tudoran - Schimba broasca și venea și ea!
Și poate găsea o broască mai ”silențioasă”, care să orăcăie mai rar și mai piano!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)