ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 20.06.2025
EXCELENT

SERVICII:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mulțumit, mici obiecții

Trei mâncătorii, sau unde poți să mănânci ieftin în Dubai

TIPĂREȘTE URM de aici

În general Dubaiul este asociat cu luxul, cu bogăția, cu atracții nemaivăzute în altă parte a lumii, mașini de sute de mii de euro circulând pe bulevarde.

Adevărat pentru turistul obișnuit o escapadă/sejur în Dubai va costa ceva mai mult decât în altă destinație a lumii dar nu exagerat. Iar anumite lucruri în Dubai sînt accesibile și nouă turiștilor din România. Transportul în comun va fi la preț acceptabil, costul circulației cu taxiurile va fi acceptabil, sînt suficiente plaje libere unde putem sta fără taxa de cearceaf și avem și utilități la dispoziție. Și dacă majoritatea atracțiilor turistice sînt scumpe găsim și unele la preț acceptabil și chiar gratuite.

Dar să revin la tematica articolului. Pentru a potoli foamea în Dubai nu trebuie neapărat băgat adânc mâna prin buzunare. Adevărat este nevoie de o bază, o cazare măcar cu mic dejun. Noi am avut demipensiune astfel 66 % din zi era rezolvată din punct de vedere a meselor. În rest de 6 ori am mâncat în afara locului de cazare, de trei ori la restaurante alacarte și de 3 ori la mâncătorii mai ieftine. Despre acestea din urmă voi povesti în următoarele.

Hardees, Dubai Mall

Este numele mâncătoriei care se află în incinta Dubai Mall de lângă turnul Burj Khalifa de 163 etaje. Accesul la Mall am povestit-o deja într-un articol precedent :

Voi începe cu accesul spre obiectivele aflate la adresa 1 Sheikh Mohammed bin Rashid Boulevard. Acest bulevard este circular și pleacă/se întoarce în Financial Center Street. Șoseaua circulară sus-numită înconjoară Burj Khalifa, Dubai Mall și lacurile. Accesul spre obiectiv se pot face în mai multe moduri, cu metrou, bus, taxi sau indirect cu feribotul (folosind Dubai Creek canalul cu legături maritime)

Acest mall de lângă Burj Khalifa are o formă semirotundă, este situat pe mai multe nivele și pentru orientare este necesară folosirea hărții (de pe telefon sau de pe ecranele interactive din mall) Mallul este legat cu pasaje pietonale de diferite zone de acces transport (metrou, stație de taxi, de autobuz)

Harta mallului se poate consulta aici

thedubaimall.com/en/map

este un oraș în oraș, putem petrece lejer o zi aici. Încep cu ce este mai important, mâncătorii fără număr în zonele food-court găsim aici pentru toate buzunarele. Bineînțeles că nu lipsesc nici mâncătoriile de lux din mall. Un singur lucru nu am văzut în mall: magazine specializate în comercializarea băuturilor alcoolice

Hardees este specializat în comercializarea burgherilor, se află în zona Food Court din Mall și are un spațiu cu mese și scaune destul de generos. Comanda se face ca la orice mâncătorie de acest gen la un ecran și acolo se poate face și plata cu cardul. Merg și cardurile în lei, comisionul este zero. Prețurile sînt bune, un meniu burgher+cartofi prăjiți+suc este în jur de 29-35 aed (34-42 lei).

Dar și mai bine ieși dacă cumperi meniul de familie. Am plătit 77 aed (93 lei) și am primit 4 burgheri uriași + cartofi prăjiți + pepsi 1,25 l. Ne-am săturat 3 persoane cu astea, a fost ofertă de ramadan.

Am stat la masă, am mâncat, ne-am uitat la lumea din Mall, am butonat (internetul este liber în Mall) după care am putut continua plimbările.

Pizza Hut, Dubai Mall

După o zi am frecventat aceeași locație, același etaj, dar cu 20 m mai încolo am găsit Pizza Hut cu o super-ofertă de ramadan 3 pizza medii+ suc la prețul de 33 aed (40 lei). Acum advărat că pizza medie mi-a ajuns cam pe jumătate de măsea :) dar totuși prețul de 40 de lei pentru 3 pizze+ Pepsi a fost meseriaș. Nu garantez că veți găsi la acest preț acum dar de ramadan se fac asemenea oferte.

La Pizza Hut au avut o problemă tehnică și nu am putut plăti cu cardul, am plătit cu dirhami fizici aici.

Döner, Marina Mall

Al treilea prânz cu mâncare nesănătoasă a avut loc în Marina Mall. Acesta se află în cartierul exclusivist Marina din Dubai iar adresa exactă este Sheik Zayed Road-Dubai-Dubai Marina-United Arab Emirates. Spre deosebire de celălalte Malluri la acesta se poate ajunge și cu tramvaiul.

Döner se află la un etaj superior din Marina Mall, la fel în zona cu denumirea Food Court. Preparatele aici costă între 39-43 aed (47-52 lei) dar sînt porții mari. Porția de copii costă 21 aed (25 lei). Aici la Doner 3 meniuri cu preparate diferite (eu am preferat carnea de vită, ceilalți carnea de pasăre) plus Pepsi și apă m-au costat 160 lei. Aici nu a fost nici un fel de ofertă de ramadan.

Locurile de servit masa de mai sus le recomand dacă sînteți în grabă, sau dacă vreți să salvați niște bani și nu aveți treabă cu mâncarea nesănătoasă tip fast-food. Dacă nu atunci mergeți la una din restaurantele/terasele alacarte, sînt destule cu prețuri decente chiar și în Dubai. Poftă bună

Trimis de AZE in 20.06.25 00:35:29
Validat / Publicat: 20.06.25 07:09:16
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.

VIZUALIZĂRI: 62 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P07 Hardees Dubai Mall
Puteți VOTA acest articol:

2 ecouri scrise, până acum

nicole33
[20.06.25 23:57:11]

@AZE:

Într-adevăr, şi la capitolul "mâncătorii" Dubaiul are oferte pentru toate buzunarele.

Citind articolul tău nu pot să nu constat că nimic nu s-a schimbat în cei aproape zece ani care au trecut de la vizita mea în Dubai. Şi acum, ca şi atunci, varianta de a lua masa la cele mai accesibile preţuri o reprezintă food court-urile din mall-uri.

Eu am mâncat la KFC mai bine ca în România, la preţuri comparabile sau puţin mai mici, dar porţiile erau vizibil mai generoase. Şi fără să beneficiez de vreo ofertă specială. Singura chestie care nu mi-a plăcut au fost cartofii prăjiţi picanţi, cu mult prea spicy decât ar fi suportat stomacul meu. În rest, numai de bine.

Desigur, în mall-uri erau şi restaurante care serveau mâncare gătită, probabil mai scumpă, dar eu nu am fost tentată să încerc.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[21.06.25 11:17:21]

@nicole33: Adevarat ce scrii. Am mancat in aceste locuri din comoditate. Dar este bine ca am incercat si cateva alacarte.

Multumesc pentru ecou si vot, weekend fain sa ai

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Dubai?:

• LOGAT? = DA (IntC=1)