ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.05.2025

SERVICII:
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
Mulțumit, aproape încântat

Restaurant Shamiat, sau unde poți să mănânci în Dubai bine și convenabil

TIPĂREȘTE URM de aici

În următoarele voi descrie și recomanda un loc de servit masa din centrul Dubaiului, un loc unde se poate mânca bine și ieftin, mai ieftin decât în centrul Sibiului orașul meu. Dar dacă vă gândiți că restaurantul se află undeva la periferie, nu este așa, Shamiat restaurant se află în buricul târgului în zona World Trade Center din Dubai și stația de metrou cu același nume.

Unde se află Shamiat restaurant?

Adresa exactă a restaurantului este Sheik Zayed Road-Trade Centre-Trade Centre1-Duja Tower-Dubai-United Arab Emirates.

Sheik Zayed Road este artera principală a metropolei și traversează tot orașul. Principalele puncte de interes și atracții aflate în apropiere sînt stația de metrou World Trade Center, cartierul WTC cu zgârie norii săi Museum of the Future (muzeul viitorului) și atracția The Frame. Însuși clădirea la parterul căruia se află restaurantul este o atracție Duja Tower are 53 de etaje și are destinație mixtă de birouri și locuințe.

Duja Tower s-a construit în 8 ani (2009-2017) are 53 etaje și a trecut deja printr-un incendiu major în 2020. În apropierea restaurantului se află și o stație de taxi și de autobuze.

Despre Shamiat restaurant

Specificul restaurant este sirian, libanez și mediteranian. Este destinat atât turiștilor cât și localnicilor, are un orar generos zilnic 8.00 dimineața-5.00 dimineața a doua zi. Pe unele saituri arată 24 din 24 h dar nu este așa. Sala de mese interioară nu este prea mare, am văzut vreo 10 mese cu câte 6-8 locuri iar la perete canapele. Pe terasa mică din fața clădirii am observat patru mese cu câte 4 fotolii.

În zona de tejghea, pentru că bar nu există pe aici :) există o vitrină de prezentare cu prăjituri și alte gustări, se poate cumpăra și pentru acasă sau comanda mâncare prin curier. Tot la tejghea există casa de marcat, aparat pos și toaleta în spatele acestuia.

Vederea de pe micuța terasă este spre zgârie norii din jur, inclusiv clădirea gazdă Duja Tower.

Meniu

Așa cum am povestit și în titlu mâncatul aici nu te sărăcește, nu te îmbolnăvește totul strălucește de curățenie iar preparatele proaspete. Voi atașa și meniul complet la poze 1 AED= 1,3 ron la momentul vizitei, acum este 1,24 ron.

Antreurile, gustările bucătăriei specifice costă între 22-36 AED. Un mic dejun individual până la platou costă între 29-55 aed. Acesta din urmă este pentru mai multe persoane. O supă de ciuperci costă 20 aed. Și apare tot pe pagina micului dejun. Felurile principale consistente au prețul între 35-99 aed. Cele mai scumpe sînt un preparat din carne de vita (93 aed) și carne de miel (99 aed). Un platou grill mix pentru 2-3 persoane este 83 aed. Pe pagina cu pește observăm prețuri de 79,83 și 103 aed acesta din urmă fiind un platou pentru doi cu fructe de mare.

Urmează din nou 2 pagini cu preparate specifice (legume, sanvișuri, altele) inclusiv pentru vegetarieni aici prețurile sînt între 10-33 aed. Shaorma, kebabul și falalelul costă între 20-35 aed., pizza 35-37 aed mărime medie. Deserturile specifice costă între 16-26 aed (budingă de orez, Shamiat Kunafa, Kunafa ice cream, lazaqiat)

Sticla mică de apă este 7 aed, cea mare 11 aed. Răcoritoarele și freshurile costă între 8-22 aed, ceaiul 10 aed, cafeaua 12-16 aed. Alcoolul poți s-o uiți aici :)

Vizita noastră

Eram în drum spre muzeul viitorului și mi-am zis că ar fi bine să nu ne ducem în viitor cu stomacul gol :). Astfel am decis să intrăm aici arăta bine și de afară și dinăuntru. Chiar dacă eram în perioada ramadamului ne-au întrebat unde vrem să mâncăm afară sau înăuntru. Am mâncat înăuntru din 2 motive, în primul rând afară era căldură mare și în al doilea rând nu este frumos ca de ramadan să le faci poftă la cei care postesc, nu se face așa ceva. Eu am venit cu lecția învățată de acasă și am vrut să respect obiceiurile lor.

În incintă era bine, răcoare și liniște o muzică specifică în surdină se mai auzea, clienți puțini, doar o masă ocupată în afară de a noastră, era în jur de ora 14.00,14.30.

Meniurile fizice sînt colorate cu pozele preparatelor, inscripția este în engleză și arabă cu prețul aferent. Am ales și timpul de așteptare a fost destul de scurt. Au fost promți.

Eu am ales jumătate de pui prăjit (half grilled chicken, french fries, garlic sauce) dar prezentarea a fost tare faină, am primit carnea pe o tavă lunguță, puiul era pus pe o chiflă iar peste pui era o mini-pizza cu sos de roșii, salată și ceapă. Lângă pui în 2 tăvițe mici pătrate era sos de usturoi foarte bun și legume (morcovi, castraveți și zuchini). Lângă pui erau și cartofi prăjiți. am biruit greu această porție de jumătate de pui dar am reușit până la urmă. Porția mea a costat 35 aed (44 lei)

Familia nu a vrut să încerce nici măcar puiul băiatul a mâncat BBQ Chicken Pizza (37 aed) cu un sos interesant și soția doar o pizza Margarita (35 aed). Ca și băutură am băut doar apă, o sticlă mare 11 aed. Dar se pare că s-au săturat și ai mei, totalul a fost 118 aed (146 lei) De plătit am plătit cu cardul. Noi am mâncat lucruri simple dar observând pozele din meniu varietatea este foarte mare.

Recomand

Trimis de AZE in 15.05.25 22:14:22
Validat / Publicat: 16.05.25 09:54:23
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORIENTUL MIJLOCIU.

VIZUALIZĂRI: 243 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P20 Meniu
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29300 PMA (din 21 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[16.05.25 09:53:17]

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Dubai?, DUBAI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

webmaster
[16.05.25 10:39:44]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

dan sorin
[16.05.25 10:51:38]

superfain...

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dan sorin

SOCIALs