GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mâncare excelentă, la prețuri decente
După ce am reușit toți să schimbăm bani la un Western Union a venit vremea să căutăm un local drăguț să ne ostoim foamnea.
După cum spuneam într-un articol anterior, aici în El Calafate există o stradă principală, Avenida del Libertador unde sunt înghesuite mai multe localuri, magazine și agenții de turism. Cu toate că oferta este destul de bogată pentru un orășel turistic aflat la capătul lumii, mai mult și în afara sezonului turistic.
Cu toate astea ne-a fost destul de greu să găsim un local drăguț, pentru că prin această zonă majoritatea localurilor sunt închise între orele 15.00-18.00 pentru siestă. Parcă ne aflam undeva pe malul Mediteranei!!!
Până la urmă am pus ochi pe restaurantul Wanaco Tradicional Bar situat, cum altfel, pe Avenida del Libertadores la numărul 1091. Acesta este deschis zilnic între orele 12.00-00.00, așa că vă dați seama că la ora la care am ajuns noi era destul de plin.
Localul este foarte mișto decorat, cu tot felul de decorațiuni care de care mai originale. Au decorațiuni originale, ca exemplu o bicicletă veche recondiționată, un fier de călcat de pe vremea bunicii sau o mașină de cusut, de asemenea de pe timpuri. ȘI mobilierul ales e original. Sunt niște băncuțe ce imită un trunchi de copac, dar și multe alte chestii foarte funny.
Muzica din acest local, aranjat mai mult ca un bar, gen hard rock cafe de pe la noi este foarte antrenantă și este de calitate. Este un loc unde te simți foarte bine. Internet există si merge destul de bine spre bucuria noastră, a românilor. O să mai povestesc despre acest aspect cu altă ocazie.
Atât barmanii, cât și ospătarii sunt simpatici, dar cu toate astea am fost un pic nemulțumiți de servire, parcă se mișcau în reluare. Sau poate prin alte zone timpul trece altfel, cert e că ei sunt pe stilul atât de cunoscut de prin Africa și anume pole, pole! =)) Nu toti, doar la acest local despre care vă povestesc acuma.
Deschiderea am făcut-o cu câte o bere, iar eu personal am ales o sangria, care a fost foarte bună, așa că am cerut-o și pe a doua.
Meniul nu e foarte variat, dar toate produsele există și după părerea comesenilor toate sunt gustoase. Cum nu mai aveam prea mult de stat prin Patagonia eu am ales să consum un guanacos, animalul lor tradițional. Nu a fost o alegere greșită, ba chiar din contră. Mi-a fost gătit așa ca o tocăniță, carnea nu era foarte tare, iar ca gust se asemăna cu a noastră căprioară. Cine a mâncat așa ceva știe foarte bine despre ce vorbesc.
Ospătarii ne-au recomandat mațe prăjite. Cu toate că citisem anterior că această specialitate a lor este foarte gustoasă, nimeni nu a vrut să riște cu așa ceva! Dacă am fi stat mai multe zile prin zonă și nu am fi fost atât de înfometați, poate am fi încercat și așa ceva.
Mai aveau carne adică friptură argentiniană care mai mult ca sigur era delicioasă, dar și friptură de miel despre care nu mai are rost să povestesc. Cu toate astea mai tinerii mei parteneri de călătorie au ales să comande hamburgeri de vită și nachos sau chipsuri după gust.
Deși de mulți ani hamburgerul nu mai face parte dintre mâncărurile mele preferate, acesta vă spun cu mâna pe inimă este cel mai bun mâncat de mine vreodată. Curcubeu pe cerul gurii, ce să mai? Cât contează carnea din care e preparat!
După experiența chiliană, aici pe plaiurile argentiniene am fost foarte plăcut surprinși de prețuri! Puteai mânca foarte bine cu cinci, șase dolari. Parcă-i altceva față de prima masă în Chile de 33 de dolari.
Mâncarea excepțională, prețurile decente, atmosfera frumoasă, nu ne mai încurcăm acuma cu servirea care n-a fost tocmai la înălțime, așa că dacă aveți cumva norocul să ajungeți prin zonă, nu ezitați să petreceți o seară, la acest local foarte șic.
P.S.Toaleta era foarte curată si original decorată! Poze pe-acolo nu prea fac, așa că nu am cum să v-o arăt!
Trimis de robert in 27.10.18 10:23:23
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (robert); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
rog melodia: https://www.youtube.com/watch?v=nCp4HK3FZDg
mersi frumos!
Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Calafate? , EL CALAFATE" (nou-creată pe sait)
--
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
@robert: Hamburger cu gaură?
Sunt bune mațele prăjite, dar și ciorba din mațe e gustoasă, le-am încercat pe ambele.
Să îți fie de bine! Eu îmi mănânc prânzul... o gutuie. Are vitamina C
@krisstinna:
Mersi frumos! Or fi bune mațele, dar numai când te gândești cum sună...
Mersi frumos pentru vizită si comentariu!
Poftă mare si tie, sigur prepari ceva pentru băieți!
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmaster: mersi frumos! Harta nu se deschide pt localizare!
@robert: Auzi, dar ciorba de burtă mănânci? Eu nu!
Gătesc pentru ai mei dar nu mănânc. Pentru că seamănă cu ciorapii flaușați
Fiecare cu “păsărica” lui.
@krisstinna: acum da, chiar sunt mare fan. Pe vremuri nu mancam, tocmai din acest motiv... nu-mi plăcea cum arăta!
Evident gusturile nu se discută!
@robert: Si a sosit si SB! numai bine.
Calatorii frumoase oriunde si oricând!
@robert:
”Ospătarii ne-au recomandat mațe prăjite. Cu toate că citisem anterior că această specialitate a lor este foarte gustoasă, nimeni nu a vrut să riște cu așa ceva! Dacă am fi stat mai multe zile prin zonă și nu am fi fost atât de înfometați, poate am fi încercat și așa ceva.
eu as fi mancat, asa cum am mancat in China mate gatite dar si gandaci, cum ciorba de burta este preferata mea, cum mananc cu placere si fudulii la gratar si picioare de broasca pane, cum am mancat si melci culesi din gradina bunicii si multe astfel de exemple, cred ca as fi facut-o si pe asta de curiozitate.
Cum insa nu am sa ajung pe acolo, astept in zona un restaurant cu asa ceva in meniu.
Felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Bravo ție! Si eu încerc să gust din diversele bucătării pe unde umblu, dar gândaci sau șerpi sau alte bazaconii chiar nu pot.
As fi încercat mațele alea, dacă stăteam mai multe zile. Oricum am fost setat pe vită argentiniană, care-i bestială, plus miel, iar ca bonus a fost acest guanacos, care e foarte clar că a fost o premieră pentru mine.
Multumesc pentru vizită si comentariu!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)