ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.05.2026

Mulțumit, aproape încântat

Chamas Buzios

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

În ziua excursiei la Armacao dos Buzios Brazilia — vezi impresii — am mâncat într-un resturant local aflat pe străduța comercială Rua las Pedras. Armacao dos Buzios localitate care se poate compara într-un fel de Vama Veche a brazilienilor, nu duce lipsă de mâncătorii mai ales pe această stradă paralelă cu faleza și nici Orla Bardot care poartă numele celebei actriței franceze și care acum 62 de ani a reînviat din punct de vedere comercial acest loc.

În moment ce există 3 obiective care îi poartă numele (strada, statuia și un cinematograf local) restaurante sînt mult mai multe care sînt numite după ea. Numai eu de exemplu am văzut 3.

Dar restaurantul în care am mâncat se numește Chamas Buzios.

Adresa localului este:

Rua das Pedras 275-loja 08-centro, Armacao dos Buzios-RJ, 28950-800, Brazil

Adresa WEB este:chamasbuziosrest.com.br/cardapio și dacă se dorește o masă servită tip bufet pe mare pe un catamaran (3 ore) se pot face rezervări aici: chamasbuziosrest.com.br/a ... eio-de-catamara și ar costa 150 rs (126 ron)

Tot prin intermediul site-ului se pot rezerva mese la restaurant, detalii pe site.

Despre Chamas Buzios

Chamas Buzios este un restaurant excelent situat oferind vedere spre mare de la terasă. Este cunoscut pentru conceptul bufet suedez la un preț accesibil, fiind apreciat pentru mâncarea gustoasă și locația de pe malul apei, pe tripadvisor având o notă de 3,5 din 5.

Restaurantul s-a deschis în iulie 2006 deci în acest an împlinește 20 de ani.

Orarul restaurantului

Pentru prânzul tip bufet restaurantul este deschis zilnic între 12.00-17.00

La ora 18.00 se rearanjează mesele pentru cină alacarte și este deschis până la 23.30 zilnic de luni până vineri și ora 24.00 în weekend.

Prețuri, meniu

Prețul prânzului tip bufet este unul imbatabil, 49.99 brl (cca 42 ron), iar în unele zile pot exista oferte la 39.99brl. Sînt zile cu cina tip bufet (când nu este alacarte) acesta este 59.90 brl/persoană. La bufet sînt incluse meniuri principale pe bază de carne (cca 3 feluri: pui, vită, pește) și o multitudine de sosuri, garnituri, alte preparate.

O mică paranteză: Având în vedere că eu în artiolelele mele întotdeauna prețurile le recalculez în lei indiferent de țară (pentru o înțelegere mai ușoară a prețurilor pentru turiștii care urmează să meargă acolo) doresc să precizez că 1 real brazilian (R$ sau brl prescurtat) la momentul vizitei (martie 2026) era 0,84 ron iar acum în mai este 0,89 ron.

Câteva exemple de prețuri la preparate alacarte:

-risotto cu file mignon 70 brl/59ron,

-picanha (capac vrăbioară vită) 100 brl/85 ron,

-burgher artizanal 20 brl/17 ron,

-pizza toate sortimentele 40 brl/35 ron,

-petiscos (gustări, aperitive diferite) 35 brl/30ron,

-deserturi diferite cca 24brl/20ron,

-tăieturi de vită premium cu garnituri 100 brl,

-fructe de mare (pește proaspăt la grătar ori tocăniță de pește cu lapte de cocos) 100brl,

-pui la rotisor 70brl,

-porc marinat 90brl.

Câteva exemple la băuturi ar fi:

bere la halbă (Brahma Chopp, Cervejaria Buzios (artizanală), Geriba și Brava, toate produse local în Buzios) 12-18brl (10-16ron),

-bere la sticlă mărci cunoscute de ex. Heineken25 brl/ 21 ron,

-apă plată/minerală 10brl/8 ron, cola/guarana, altele 12brl/10ron,

-sucuri naturale din fructe tropicale (locale) 15-20brl/12-17ron,

-caipirinha 20brl/17ron,

-butelie vin de la 62brl/52 ron, pahar de vin de la 24 brl/20ron. La tării cea mai simplă este:

-cachaqa (baza de caipirinha) 10 brl/8 ron,

-whysky/vodca/gin 20-35brl/17-30ron), măsura este 50ml.

Alte taxe

Se practică taxa couvert (taxa de masă) un fel de bacșiș inclus 10% sau 20%, ar fi opțională conform legii, eu nu am verificat pe bonul meu, am aflat după aceea de existența ei.

Taxa de muzică se practică în unele seri când există muzică live la Chamas Buzios. Acesta este 20brl / 17 ron/ persoană.

Taxa de rezervare mese poate fi 200brl la o masă între 4-8 persoane. Nu știu dacă și include un aperitiv ceva.

Ce am mâncat, băut pe acolo?

Așa cum am mai povestit am avut parte de prânzul tip bufet și nu alacarte. Ora cea mai bună de venit la bufet este imediat după deschidere la 12.00, deoarece preparatele, carnea este mai proaspăt gătită, și este mai puțină lume. Ei, eu nu am ajuns la ora respectivă, eu am ajuns în jur de ora 15.00, era și aglomerat, dar mâncarea mi s-a părut gustoasă așa cum se scrie pe reviewurile existente.

Eu am luat din bufet carne de vită dintr-o tavă cu sos+carne, o singură bucățică de nuggets de pui dar mai multe feluri de garnituri (fasole cu boabe mari, un preparat cu orez, un preparat ciudat cu pesmet în care erau și ceva bucăți de mezel dar și legume și ceva cartofi prăjiți în loc de pâine)

Da știu că sună aiurea mixul meu dar așa am avut poftă :) Am luat și o salată pe lângă astea și pusă separat pe o altă farfurie. În poză preparatele nu arată prea fotogenici așa cum le-am aruncat pe farfurie dar în primul rând mi-era foame iar în al doilea rând eu nu prea fac parada modei cu mâncarea :)

Modul de așezare al bufetului era în linie, în mijloc erau tăvile încălzite și acoperite cu carnea, la stânga de asta pastele și salata iar la dreapta de astea garniturile de mâncare în principiu leguminoase. Într-un alt loc este panificația, chifle și felii de pâine și în alt loc se vede o vitrină frigorifică cu înghețată. Personal nu am văzut alt desert în afară de înghețată, dar o fi seara la cina alacarte.

Bufetul se află în mijloc, mesele la stânga și dreapta de acesta, terasa cu vedere la mare nu este suficient de încăpătoare, nu am găsit loc acolo. Barul se află într-un colț. Casa se află la intrare/ieșire. Deci eu am avut

-bufet suedez 50 brl/42 ron (în prețul excursiei)

Ca și băuturi am dat pe gât

-2 beri 0,5 l Brahma chopp (bere la halbă Brahma) foarte rece 24 brl/20 ron,

iar la sfârșit o

-înghețată 12 brl/10 ron.

Total cu bufetul ar fi fost 86 brl/73 ron dar am plătit 36 brl/30 ron.

La casă mi-au atras atenția 2 lucruri: casierița braziliancă și un ceas care mergea invers :)

Am plătit cu cardul de pe telefon și la ieșire era unul care verifica bonul fiscal ca nu cumva s-o ștergi de acolo mâncat și sătul dar să nu plătești :)

Asta a fost experiența mea cu Chamas Buzios, în concluzie mâncarea este gustoasă, varianta mai ieftină și mai aglomerată este bufetul de prânz, varianta mai scumpă și mai aerisită este cina alacarte.

Poftă bună

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de AZE in 03.05.26 12:23:55
Validat / Publicat: 03.05.26 16:17:15
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD.

VIZUALIZĂRI: 22 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P01 Chamas Buzios este un restaurant local aflat în Armacao dos Buzios Brazilia
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită

7 ecouri scrise, până acum

webmaster13
[03.05.26 13:30:34]

iata propunerea pentru fondul sonor

webmasterX
[03.05.26 16:16:31]

Mutat în rubrica "Unde mâncăm în Buzios? , BUZIOS" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER UndeMâncăm]

webmaster
[03.05.26 17:25:26]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

[03.05.26 17:32:32]

@webmaster13: e ok, ms

[03.05.26 17:34:32]

@webmaster: multumesc

Pușcașu Marin
[03.05.26 18:07:37]

@AZE: Începe să-mi fie frică de tine. Dacă ai reușit să mănânci într-un restaurant înainte de deschiderea lui... ai ceva puteri paranormale și asta mă cam înspăimântă .

Glumesc desigur, cred că ți-a” scăpat” degetul și a ieșit 2026 în loc de 2006. Dar trebuie să recunoști că citesc cu mare atenție povestirile tale

Mie-mi place cum arată farfuria ta. Câte puțin din fiecare, culoare în farfurie, gustul... nici nu vreau să-mi amintesc cum gătesc brazilienii vita. De excepție.

Să te-ajute Zeul Călătoriilor să ajungi unde vrei tu în lumea asta și poate să repeți Rio unde să stai mai mult și să vezi tot ce-i de văzut în tihnă.

[03.05.26 18:09:30]

@Pușcașu Marin: Multumesc, corectez

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Pușcașu Marin

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)