ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.04.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 20.03.08
STATUS: CONSUL
LUNA
MAY-2019
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Restaurante din Bruges

TIPĂREȘTE URM de aici

În sejurul petrecut în Bruges am testat câteva restaurante/localuri unde am servit masa. Plecasem de acasă cu temele oarecum făcute și selectasem câteva locații alese din recomandările găsite pe diferite saituri, dar la fața locului din tot ce aveam pregătit am mâncat doar într-una singură. Celelate două localuri au fost alese la locul faptei, iar într-o zi am mâncat de la tarabele de pe stradă. În Bruges o masă la restaurant pentru 1 persoană (incluzând un fel principal, un desert și o bere belgiană) înseamnă cam 25-35 euro. Porțiile sunt mari astfel că nu a fost nevoie să luăm mai mult de 1 fel. În cele 3 localuri în care am mâncat, berile erau doar la sticlă de 330 ml – nu am văzut la draft, la doză sau la 0,5 litri, dar nici nu am fost în prea multe restaurante. La prânz puteți să vă luați câte ceva de la tarabele de pe stradă, puteți intra într-o patiserie sau vă luați un sandviș din numeroasele localuri de acest gen sau chiar din supermarketuri (vă vor prepara pe loc sandvișul dorit).

Voi începe cu De Bottelier un restaurant situat pe strada Sint-Jakobsstraat la nr. 63. Localul ne-a fost recomandat de personalul hotelului la care am stat și tot ei ne-au sfătuit să facem rezervare. Ceea ce am și făcut cu o zi înainte în timpul plimbării de seară, iar acest local ne-a atras atenția prin faptul că era plin, dar și prin decorațiunile din interior. Este o afacere de familie – Hans servește și are grijă de clienți, iar Hilde este la bucătărie și prepară pe loc felurile din meniu. Oamenii au grijă și de ei, se respectă așa că restaurantul este deschis doar 4 zile /săptămână - de marți până vineri de la ora 18. Hans este un fost ceasornicar, fapt evidențiat din plin pe pereții localului, unde veți vedea o mulțime de ceasuri, mecanisme și alte decorațiuni. La subsol există o cameră unde puteți coborî ca să vedeți o expoziție cu multe alte obiecte vechi - de la mobilier și farfurii până la un pian și ceasuri. Aceste obiecte se pot vinde (unele au prețuri afișate) astfel că amatorii de antichități ar putea găsi ceva interesant.

Există cam 10-12 mese, iar localul era plin în toate serile când treceam prin zonă în plimbare – deci rezervarea este binevenită. Noi am ajuns chiar la ora deschiderii (18) și am fost primii în local (ulterior s-au ocupat toate mesele). Meniul este doar în flamandă (neerlandeză), dar nu vă îngrijorați - Hans vorbește foarte bine engleza și veți primi explicații detaliate despre preparatele din meniu (ingrediente, mod de gătire etc). Am ales file din piept de rață cu sos de bere neagră și legume gratinate (fel local) și tajine (un preparat de origine arabă), iar la desert am ales dame blanche (înghețată de vanilie cu frișcă și sos de ciocolată) și mousse de ciocolată.

Felurile de mâncare au fost însoțite de 2 beri belgiene - Bourgogne de Flandres (bere neagră) și Blanche Super 8 (bere blondă). În momentul când ne-a fost luată comanda am fost informați că prepararea acestora va dura circa 25-30 de minute. Farfuriile cu mâncare vin de la subsol cu un mic lift. Acum eu ce să vă spun – am savurat fiecare dumicat și am rămas impresionați de gustul și calitatea preparatelor, absolut senzaționale. Mai multe detalii aici - debottelier.be

Bistro De Pompe este al doilea local în care am servit cina. Ochisem localul cu o seară înainte și văzusem meniul pe panoul de afară, meniu care includea un preparat local recomandat prin toate ghidurile - Flemish beefstew, carne de vită frăgezită 3 ore în bere neagră. Preventiv am făcut și aici rezervare pentru ziua următoare - localul este deschis de la ora 12 până la ora 22 iar asta reprezintă un avantaj pentru cei care nu vor să ia masa prea târziu (unele localuri deschid la ora 19 sau 20). O secțiune din meniu este dedicată faimoaselor preparate belgiene, incluzând felul de mai sus dar și alte 4 - voi atașa o poză cu meniul de aici.

În acest local sunt maxim 15 de mese, atmosfera este foarte plăcută, iar personalul este prietenos și amabil. Am comandat pe lângă carnea de vită de care vă spuneam mai sus și un alt preparat inclus tot în categoria Famous Belgian Dishes - iepure în bere neagră, cu prune, bacon, ciuperci și mere caramelizate (Grandmother style). Cele 2 feluri au fost stropite cu berea locală - Brugse Zot, în varianta blondă și neagră. Toate preparatele (felul 2 cum zicem noi) sunt însoțite de salată și la alegere cartofi prăjiți sau crochete de cartofi. Localul nu are site propriu - sincer să fiu nici nu are nevoie. Am trecut de 3 ori pe lângă local și mesele erau ocupate aproape în totalitate.

Singurul local inclus pe lista de acasă unde am și mâncat a fost berăria Cambrinus poziționată în centrul istoric, pe strada Philipstockstraat la nr. 19. Aici se servesc 400 de sortimente de bere, iar deviza lor este De koning van het bier! pe înțelesul tuturor - Cambrinus-Regele berii. Localul se află într-o clădire istorică datând din anul 1699, are reviewuri foarte bune pe saiturile de profil, deci este deosebit de apreciat și căutat. Ați înțeles desigur că o rezervare este absolut necesară, dacă nu vreți să așteptați zeci de minute în fața localului. Noi am luat aici masa de prânz înainte de a pleca spre aeroport și am făcut rezervarea în ziua anterioară.

Berăria are în față vreo 2-3 mese, ocupate și acestea chiar dacă era destul de rece afară (nu erau mai mult de 15 grade) - probabil că pe perioada verii crește numărul meselor de afară. La interior sunt vreo 25-30 de mese, atmosfera poate fi uneori gălăgioasă, dar nu deranjantă. Tot mobilierul este din lemn, barul arată foarte bine, iar deasupra fiecărei mese este atârnată o lampă. Fiecare masa are modelul ei de lampă – nu am văzut două la fel. Meniul cu mâncare nu este prea stufos, în schimb cel de băuturi (a se citi bere) are multe zeci de pagini care includ cele 400 de sortimente de bere.

Am comandat 4 tipuri diferite de bere (4 pahare de 250 ml fiecare, deci 1 litru de bere) servite pe un suport special conceput, Odată cu berile ne-a fost adus din partea casei un bol cu crănțănele sărate, numai bune pentru început. După răsfoirea meniului am ales ceva mai ușor (trecuseră doar vreo 4 ore de la micul dejun) - Fish Soup with “Rouille” (Spicy Garlic Sauce) and Garlic Bread și Fresh Salad with a Goatcheese with spiced Bread, Bacon and a Raspberry Vinaigrette. Mâncarea gustoasă, cu ingrediente de calitate – totul a fost foarte bun ????. Alte detalii aveți aici - bierbrasseriecambrinus.eu/?lang=en

Deși eram în Belgia și ciocolata este la mare preț, nu am ratat ocazia să luăm și gelato – există 3 localuri cu acest specific și în Bruges – noi am ales Gelateria Da Vinci. Este situată în centrul istoric la vreo 5 minute / 300 m de piața centrală (Markt) pe strada Geldmuntstraat 34. Oferă 150 varietăți de gelato așa că aveți de unde alege. Detalii aici - davinci-brugge.be/en/home.

Chiar vis-à-vis este un local care vinde delicioasele goffre - cu căpșuni (era sezonul lor), cu ciocolată, cu miere, cu înghețată sau simple. Trebuie să gustați și din aceste produse specifice pentru că sunt …... mmmmm (știu că îngrașă, dar măcar în vacanțe, nu-i așa?). Acestea se vând și la rulotele amplasate pe străzile din Gent sau Oostende. În general din ce am văzut, multe localuri sunt afaceri de familie, sunt micuțe, cu puține mese, iar atmosfera este caldă și prietenoasă. Nu am avut probleme de limbă - toată lumea vorbește engleza, iar dacă știți flamandă veți fi foarte apreciați ????.


[fb]
---
Trimis de BOGDAN DSN in 02.04.20 18:13:54
Validat / Publicat: 02.04.20 18:53:50
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.

VIZUALIZĂRI: 3311 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 De Bottelier - la ora deschiderii eram primii în local
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 22700 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

Carmen Ion
[02.04.20 20:01:30]
»

@BOGDAN DSN: De Bottelier arată foarte bine, se vede că e un restaurant cu ștaif, nu mă miră că proprietarii își permit să țină deschis doar patru zile pe săptămână.

Cred că ați făcut alegeri inspirate cu iepurele, vita și rața frăgezite în bere - sunt într-adevăr delicioase. M-am mirat în schimb că nu ați testat și fructele de mare - și în special stridiile - belgienii sunt renumiți pentru ele, dar poate că nu le agreați în general.

Înțeleg că ați mers serile la restaurant, atunci prețurile sunt mult mai mari... La prânz, optând pentru meniu fix, poți ieși la 14-20 euro/persoană, incluzând un aperitiv și fel principal (care poate fi și stridii), plus un pahar de vin sau o cafea. Deși - desigur - varianta cea mai ieftină rămâne ”frites” - cartofii prăjiți, cu diverse sosuri, vânduți la cornet la fiecare colț de stradă.

Ciocolata belgiană - of, îmi plouă în gură . În schimb, cu goffrele nu m-am înțeles: am încercat mai mult variante dar toate mi s-au părut mult prea dulci. Dar, sigur, e chestie de gusturi.

PS Era să uit: m-a frapat treaba cu supa de pește cu rouille, un sos absolut demențial, eu l-am încercat în Franța cu mai multe ocazii. M-am mirat că a fost preluat de flamanzi...

Felicitări pentru seria belgiană!

webmasterPHONE
[02.04.20 22:05:00]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu
[03.04.20 19:17:34]
»

@BOGDAN DSN: Am inghitit la greu de cand am vazut pozele, apoi cand ai mai si detaliat, asa incat nu pot decat sa salut alegerea facuta si daca o sa ajung pe acolo am sa o iau pe urmele tale.

Ca o gluma insa, nu are legatura cu articolul, dar a asta m-a dus pe mine gandul, ai avut Bistro Le Pompe, un copil isi suna tatal si il intreaba ce este aia o pompa si incepe tatal (mandru de intrebarea fiului) sa ii spuna ca pompele pot fi de mai multe feluri, pompe de caldura, pompe submersibile, pompe centrifugale, care in functie de destinatie sunt construite in anume fel... etc, dar unde ai intalnit cuvantul pompa, intreaba tatal.

Raspunsul baiatului: In cartea de istorie, scria ca Nero a intrat in Roma cu mare pompa!

Foarte frumos, sa va fie de bine, felicitari, votat cu are drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.04.20 20:20:13]
»

@Carmen Ion: Îți mulțumesc pentru lecturarea atentă a serialului belgian și pentru felicitări.

De Bottelier ne-a lăsat o impresie excelentă. Am fost foarte mulțumiți de alegerile făcute - nu am dat greș cu niciuna. Referitor la stridii/scoici - știu că belgienii sunt renumiți (peste tot găseai așa ceva) dar ne-ai ghicit... nu prea suntem fani.

Noi la prânz eram mereu plecați și ciuguleam pe unde apucam - am văzut și meniuri la 25 euro, dar majoritatea se învârtea în jurul sumei de 18-20 euro.

Ciocolată belgiană ne-am luat și noi 1,750 kg - 10 tablete plus o cutie de 750 g cu diferite praline - deosebite.

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[03.04.20 20:29:21]
»

@mishu: Mulțumesc mult. Bună poanta... credeam că era vorba de Bulă, dar tu ai scris doar... un băiat.

Am uitat să scriu la începutul articolului - o faceți pe riscul vostru, a nu se citi pe nemâncate . Absolut toate preparatele au fost excelente.

Îți doresc să ajungi pe acolo pentru că orașul Bruges merită o vizită.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mishu
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Brugge? :

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055371999740601 sec
    ecranul dvs: 1 x 1