BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O bucurie de vacanta
Buna,
Pe 17 septembrie trebuia sa plec in Israel. Bilet de avion cumparat inca din decembrie 2019, cazari rezervate, masina, trasee stabilite... Pandemia a sters totul si a inchis granitele Israelului.
Where else? Fiind asistentul personal al mamei mele, a trebuit sa gasesc o destinatie apropiata, rapida care sa imi dea posibilitatea sa ma reincarc cateva zile macar. Aceasta destinatie a fost Bulgaria, Balcic. www.booking.com mi-a oferit, la fel de rapid, versiuni de cazare, am luat una aleatoriu, la care am renuntat rapid in favoarea alteia. Dar despre cazare, voi vorbi la secțiunea ei.
Ce poate face oricine intr-o vacanta scurtissima de joi pana duminica, din care joi si duminica sunt zile pe drum? (Vineri a plouat de-a rupt, lipsea zapada. Sambata am stat ca molusca la soare, pana m-am ars, la Albena pe sezlong, bla-bla-bla-bla...) Deci, ce?
Sa se bucure de mâncare. Ei bine, aici vroiam sa ajung. Mancarea. Multe review-uri au indicat Ariciul. Veni, Vidi, și nu Vinci! Nu mi-am propus sa scriu anti-Ariciul, dar nu ma identific cu cei multi care au scris review-uri pro. Niciun PRO in acest caz. Cine se respecta, NU MANANCA LA ARICIU (parca nu avea si L de la articolul hotarat. Si lipsa lui mi-a intors pofta pe dos). Sa incep cu meniul slinos? Mai bine, ma duc pana vizavi, unde un mare afis te indeamna sa iti doresti sa cunosti bucataria bulgareasca la ea acasa. De fapt, ce inseamna a calatori? A cunoaste istoria, a te amesteca cu oamenii, a trai viata si a gusta bucataria locului. Este minimumul de respect pe care il poti arata unei tari cand o vizitezi si te predai cu incredere in mainile ei.
Bistro-ul Kestena, chiar vizavi de ciungul ARICIU, te primeste cu lumina. Lumina zilei, lumina zambetului, lumina darului din farfurie. O mana de baieti, ca nu am vazut fete la servire, fac toata treaba, de la barman, ospatar, bucatar, chef, administrativ... aveam sa aflu asta dupa doar 3 vizite acolo. Meniul este curat, imbracat in piele, iti vine sa dai paginile. Cu Bucurie. Si tot ce gasesti inauntru, iti este explicat de-a fir a par.
Dau un exemplu: Ciorba de Burta. Negasind una din ciorbele pe care mi le doream (cu perisoare), intr-o zi am luat supa de pui (yam), a doua zi, ciorba de burta. Ce putea fi diferit fata de a noastra? Ei ce putea? Totul. De la taietura ingredientului principal, pana la asezonarea ciorbei finale cu un ulei rosu (din boia) aaabsolut delicios, care dadea o dulceata aparte intregului preparat. Si nici usturoiul nu este cel obisnuit la noi, iar gama de ardei iuti este regala...
Sa mai zic de specialitatile marine si modul lor de preparare, TOTAL diferit de ce mananca majoritatea la Dalboka sau la restaurantele comerciale de pe valeze... Sa continui cu Limba de vita preparata in fata ta, cu toate condimentele si artificiile chef-ului? Sau cu „Saci” -ii din porc/pui cu legume? OK, am intins destule nade. Nu sunt false, sunt cat se poate de testate, TOATE si vi le recomand din suflet.
Diversificati!
Bucurati-va de tot ce va poate oferi o destinatie noua!
Si banii sunt putini...
Iar oamenii... o sa ramaneti impresionati de simplitatea lor. Care de la noi a disparut demult! Si tare rau imi pare.
Sa va simtiti bine si sa aud de bine!
Mai recomand un hotel din apropiere, respectiv AHILEA, camere cu balcon cu vedere la mare si piscina. Nu e lux, dar e curat, liniste. Si pretul per 3 nopti 442 lei camera. Nu e marfa?
despre SERVICII
Noi am fost in grija lui VELIZAR... Un baiat special ca Velizar, mai rar intalnesti. Bun simt, informat, glumet cu limita respectului, bine pregatit si chiar pregatit si pentru ascensiune, un chef serios care promite. Unde pun video si poze?
Trimis de cristina_tiscri in 09.09.20 17:06:48
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina_tiscri); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Bună recomandarea!
--
Contul nou-creat s-a dovedit o dublură, probabil accidentală, a vechiului cont creat în 2015
Am mutat impresiile pe vechiul cont
cristina_tiscri: Cu ce sa incep? cred ca prin a-ti face un compliment, ai un fel atat de amuzant de a scrie incat m-am uitat la casuta varstei, avand in vedere si acest comentariu
”Fiind asistentul personal al mamei mele,
si am avut parte de o surpriza placuta, tonul articolului te situeaza la jumatatea varstei declarate (chiar daca putin voalat), apoi am vazut ceea ce eu o consider o coincidenta, ai un prim articol in apoi dupa ani. Eu am scris primul articol in 2009 cand m-am inscris, apoi inca unul in 2012, dupa care am inceput sa povestesc toate calatoriile la final de 2015 si uite ca am trecut de 400 de articole, si la felul in care scrii mi-as dori sa mai povestesti.
Minunat articolul ca o gura de aer proaspat, felicitari, votat cu mare drag.
@mishu: Multumesc din suflet, mishu, am scris despre vacanta, fie ea si micuta ca a mea. Deci tonul nu putea fi trist sau serios. Macar cand scriem despre vacantele placute sa ne mai scuturam de rigorile societatii. Ai dreptate, nu am mai scris de ceva ani, desi am calatorit mult de atunci. Promit sa revin. Din pacate, in prezent, plecarea mea in calatorii, chiar si pt 2 zile e cu cantec (si nu vesel). Si decat asa, mai bine stau in banca mea. Dar, pot calatori oriunde cu mintea mea. Si mai ales pot sa scriu despre locurile prin care am fost si mi-au placut. Sau nu. NU? :-) Ref. varsta... e doar o cifra. Inauntru toti suntem si ramanem tineri. Nu credeam ca va fi asa. Si totusi e.
@webmasterX: buna, mersi mult.
Da, am uitat si ce username am folosit atunci, coquette de acum mi se pare dragalas, l-as pastra, nu ma pricep cum sa jonglez cu userii si parolele, ah parolele pe care le uit mai mereu, la fel cum nu stiu sa postez poze si filmulete de pe telefon aici cand folosesc laptopul. O sa ma mai destept zilele urmatoare. Promit sa reintru. Din nou multumiri.
”Unde pun video si poze?
In versiunea desktop/calculator ai doua butoane dreapta sus
' ' incarca poze' ' , ' ' incarca video' '
In versiunea mobil, le gasesti imediat sub review.
@cristina_tiscri: ca să-ți fie mai ușor, voi reda linkurile directe mai jos
1. schimbare username: intră aici: amfostacolo.ro/myacc-dp.php - caută acolo butonul „schimbă username” , apasă pe el, apoi scrie în căsuta respectivă „coquette” (sau orice altceva se dorește)
2. încărcare de pe laptop poze din telefon - e un pic mai complicat (trebuie transferate, copiate pozele din telefonpe laptop)
Îți propun să încarci pozele direct din telefon - accesează review-ul de pe telefon, apoi folosește linkurile de mai jos
- pt a încărca poze la ACEST review: amfostacolo.ro/pic_add9.php?hid=10168
- pt a încărca video la ACEST review: amfostacolo.ro/video9.php ... 01189&hid=10168
@webmaster: you' re an angel. Multumesc din suflet, sa ai o zi superba oricand!
@cristina_tiscri: Si mie mi-a placut sa citesc ce ai scris. Scrie mai des, ca o faci cu haz.
Si ai dreptate ca trebuie sa ne bucuram de orice vacanta, cat de mica ar fi ea.
Uite, eu am inlocuit 16 zile in Grecia cu 5 la Saturn. Spre mirarea mea, mi-a placut foarte mult si m-am simtit foarte bine.
Dar iti reprosez ceva : asa bine ai descris felurile de mancare, ca mor de foame acum!!!
@cristina_tiscri: Dau un exemplu: Ciorba de Burta
Bun venit in Clubul Mancatorilor de Ciorba de Burta!
Pe 17 septembrie trebuia sa plec in Israel.
Si eu, dar in mai, cu amanare in noiembrie! Sa plec... sa nu plec... Glumesc! Fireste ca nu voi pleca...
Scrii tare-tare frumos! Vesel, simplu... Si ai o atitudine de vacanta superba!
Tine-o tot asa!
@Zoazore: Multumesc tare. As tine-o tot asa, dar nu mai calatoresc. Deocamdata. Si nici timpul nu prea se inghesuie sa ma lase libera. Daaaar... gasim noi o cale sa ne mai amuzam de prin vacanteld trecute, ca pensionarii. Macar sa ne amintim, daca altfel nu se poate. Pup, si mersi pentru urarea de intrare in clubul mancatorilor de cdb. Nu-s de mult timp membra, ca am fost vegetariana ceva timp, acu' am dat-o iar pe carne. Sa zic ca e un Next Level. (Sic!)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 [Restaurant Vintage House] O vizita de-o zi pe la vecini — scris în 31.07.24 de Yolanda din PITESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 El Balcon del Mundo și niște mărunțișuri... — scris în 29.06.24 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Bistro Kestena / Chestnut] Un prânz în apropierea „Cuibului liniștit” – Bistro Kestena din Balcic — scris în 12.07.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 [Restaurant El Balcon del Mundo [Topola]] El Balcon del Mundo – un desert la înălțime — scris în 13.06.23 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2023 [Restaurant Antik] O cina de coșmar — scris în 04.05.23 de ux128981 din GALAţI
- Apr.2023 Restaurant Selena Balcic, 1,2, 3, plus, plus, ˝ca la mama acasă˝ — scris în 26.04.23 de Michi din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2020 [Restaurant Ariciu Doner & Burgers] „Ariciu” Restaurant în Balcic — scris în 27.12.20 de mprofeanu din PITEşTI - RECOMANDĂ