M-am gandit sa scriu cateva randuri despre Disney.
Cum japonezii sunt inebuniti dupa tot ce este 'made in America', era firesc dupa pasiunea lor pt. baseball, fac o paranteza si va spun ca si-au construit un Dome impresionant - tokyo-dome.co.jp/e/dome si au dedicat acestui sport un canal de televiziune, deci, era firesc sa apara si varianta japoneza a Disneyland-ului.
Accesul catre parc se face in stil pur japonez: cu trenuri particulare sau de stat. Respectiv 5 linii particulare si una de stat, JR Line. Dupa ce am coborat la statia Maihama, am luat asa numitul monorail. Un tren 'suspendat'care este destinat celor care stau in resorturile din cadrul parcului, dar si celor care vor sa faca un tur al intregii destinatii. Ce frumos se vedea oceanul... si intregul parc... !
Ca si cel de la Paris, acesta este format din 2 parcuri: Disneyland si DisneySea. Ambele. Veti avea ocazia sa vedeti gondolieri japonezi in partea venetiana a parcului, povestea lui Aladin sau Sindbad in partea araba...
Personal mi-a placut foarte mult zona numita Mermaid Lagoon, facuta chiar ca o laguna. In interiorul lagunei am intalnit meduze, pesti si multa culoare...
Povestile raman povesti si sunt foarte frumos transpuse fie ca esti pe Coasta Araba, Italiana sau in lumea lui Jules Verne.
Exista restaurante tematice sau nu, cu mancare pt. toate gusturile. Veti observa ca in toate locurile de luat masa, inclusiv aici, apa este pusa la dispozitia clientilor gratuit.
Din pacate ar trebui sa luati in calcul faptul ca este aglomerat peste tot. Dar exista fastpass-uri si posibilitatea de a achizitiona biletele de intrare on line.
In rest, simtiti-va copii si nu va refuzati nimic :). Inclusiv mancatul cu betisoarele. Alte variante de tacamuri nu veti gasi. Doar daca nu s-au schimbat lucrurile intre timp.
Poate mai multe va vor spune fotografiile...
Trimis de crysttine in 13.01.13 18:17:07
- A fost prima sa vizită/vacanță în JAPONIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crysttine); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Jun.2024 Odaiba, polul distractiei in orasul Tokyo — scris în 21.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Ceva vechi, ceva nou, in cartierul Asakusa — scris în 14.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Senso-ji , cel mai vechi templu din Tokyo — scris în 13.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Shibuya Scramble Crossing, cea mai aglomerata intersectie din lume si Metropolitan Government, cladirea cu privelisti panoramice excelente asupra Tokyo — scris în 10.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Templul sintoist Meiji Jingu — scris în 07.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Gradinile de Est ale Palatului Imperial din Tokyo — scris în 07.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Turnul Eiffel al capitalei Japoniei — scris în 04.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ