ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.11.2024
Cuplu

DISTRACŢ. / RELAXARE:

4 obiective turistice in Tokyo – Ginza, Asakusa, Shibuya si Shinjuku

TIPĂREȘTE URM de aici

O plimbare prin Tokyo, într-o zi de lucru, te face să intri în ritmul locuitorilor și al orașului. Este o experiență de neuitat, în care vei observa stilul de viață al japonezilor obișnuiți. Deși este extrem de aglomerat, orașul este foarte curat - de altfel nici nu există coșuri de gunoi pe stradă 😮. Poate părea neobișnuit pentru noi, dar în Japonia este ceva normal. Fiecare își ia acasă gunoiul (în cazul nostru la hotel) și îl sortează corespunzător. Prin gările și stațiile de metrou mai mari sunt amplasate containere unde puteți scăpa de surplusul nedorit. În prima seară, după transferul de la aeroport la hotel, am ieșit la o plimbare prin Ginza.

Ginza

este cel mai select cartier din Tokyo, unde un metru pătrat de teren poate ajunge la 500.000 dolari. În această zonă sunt prezente toate marile firme, Ginza fiind comparabil cu 5-th Avenue din New York. Este unul din cele mai bune cartiere din Tokyo, în care să te cazezi. Vitrinele magazinelor debordează de lumină, astfel că lămpile de pe stradă sunt aproape inutile. Cabinele telefonice dispun și de wi-fi gratuit.

Numeroasele restaurante au în vitrină mulaje din silicon ale preparatelor din meniu. Astfel poți vedea la scară 1/1 ceea ce vei primi și cum arată preparatele - din meniu nu vei înțelege nimic 😃. Fiind duminică seara, totul era liber, fără a fi aglomerație. A rezultat o plimbare de seară agreabilă, reconfortantă după multele ore petrecute în avion.

Asakusa, Senso-Ji

În Tokyo sunt mai multe treceri de pietoni unde poți traversa și pe diagonală. Prima astfel de trecere am zărit-o în cartierul Asakusa. Tot aici se află cel mai vechi templu din Tokyo -Senso-ji. Finalizat în anul 645, templul a fost ridicat în cinstea zeiței îngăduinței, Kannon. Este un templu budist, vizitat anual de 30 milioane de turiști și localnici.

Nakamise este zona comercială din apropierea templului. Străduțele sunt aglomerate, iar aici veți găsi magazine tradiționale cu prăjituri, evantaie, bețișoare, săbii sau kimonouri, ce redau atmosfera unui Tokyo din trecut.

Shibuya

Shibuya, cu cei 2,4 milioane de pasageri zilnic este a 4-a cea mai aglomerată gară din Japonia. Trcerea de pietoni Shibuya Crossing Street este celebră - aici au fost turnate și scene din diferite filme. La o singură trecere sunt în medie 2000 de oameni, care traversează în toate direcțiile. La orele de vârf trec simultan circa 3000 de oameni. Este fascinant să vezi cum nimeni nu se ciocnește cu nimeni, deși este o mare aglomerație. Japonezii au dexteritate aparte, exersată probabil, de-a lungul anilor. În filmulețele atașate puteți vedea intersecția, atât de sus cât și de la nivelul străzii.

Shinjuku

În apropierea gării Shinjuku din Tokyo, o mare atracție o reprezintă o pisică. Pe un panou publicitar, o pisică 3D, apare în diferite ipostaze. Pisica pare atât de reală, iar uneori miaună la trecători. Din când în când, printre alte reclame de pe ecranul 4K, pisica prinde viață și distrează trecătorii și turiștii. Reclama rulează între 7 dimineața și ora 1 noaptea.

De pe acoperișul unei alte clădiri, Godzilla vă supraveghează cu mare atenție 🙂. Cu o medie zilnică de 3,6 milioane pasageri, Shinjuku este cea mai aglomerată gară din Japonia și din lume. A fost inaugurată în 1885, are în total 53 de peroane (pe mai multe niveluri) și peste 200 de ieșiri. Aici se intersectează 12 linii de tren și 4 magistrale de metrou.

În apropierea gării sunt numeroase mici restaurante, frecventate de japonezi după încheierea programului de lucru. Locațiile sunt foarte înguste, cu o tejghea și câteva scaune - totul se prepară pe loc, în fața clienților. Toate preparatele sunt de calitate - aici nu se pune problema să ți se servească mâncare de o calitate îndoielnică.

Citește și CONTINUAREA aici

Trimis de BOGDAN DSN in 07.11.24 20:14:57
Validat / Publicat: 07.11.24 21:06:45
  • A fost prima sa vizită/vacanță în JAPONIA

VIZUALIZĂRI: 218 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (BOGDAN DSN); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
P03 Clădirea Nissan
Puteți VOTA acest articol:

4 ecouri scrise, până acum

doinafil
[07.11.24 22:43:29]

Pe câteva fâșii de pământ înguste și lungi, japonezii au fost nevoiți să se dezvolte mai mult pe verticală și... ce bine au făcut-o!

Chiar mă bucur că ai filmat pisica! Pare atât de reală!

Te felicit pentru articol și poze!... și...

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[08.11.24 17:27:14]

@doinafil: Mulțumesc, mă bucur că ți-a plăcut. Lipsa spațiului pe orizontală nu le-a dat de ales - singura variantă a fost pe verticală 🙂. Dar au construit și drumuri/autostrăzi pe verticală. Sunt zone unde autostrada de la nivelul 2 trece prin dreptul etajelor 6-7 ale blocurilor. Cea de la nivelul 1 trece pe la etajele 3-4, iar la nivelul solului este altă stradă!

La așa aglomerare urbană (38 milioane) nu e de mirare că în Tokyo sunt interzise trotinetele electrice. Dacă vrei să-ți iei mașină (mă refer ca și persoană fizică), trebuie să dovedești că ai loc de parcare asigurat și plătit. Ei cu ale lor, noi cu ale noastre 😃

mprofeanu
[10.11.24 11:46:26]

@BOGDAN DSN: Am vizitat și eu zonele prezentate de tine la sfârșit de vară în 2015, nu primăvara ca tine, superbonus! vezi impresii.

La Ginza am fost tot spre seară pentru a vedea clădirile și reclamele luminoase, la fel și în Shibuya! Atunci nu am văzut câini în cărucioare, poate am ratat sau au mai trecut destui ani... au apărut și roboții ce servesc turiștii și câte și mai câte... Eu eram mai atentă pe partea tradițională a Japoniei, bine nu aveai cum să nu observi și latura ei modernă, sunt atâtea de văzut, ce să faci mai repede în 14 zile cât am fost acolo!

Japonia este colosală, de văzut o dată în viață măcar! Felicitări pentru articol și pentru ce va urma!

BOGDAN DSNAUTOR REVIEW
[10.11.24 13:14:07]

@mprofeanu: Mulțumesc mult! Da, ai spus foarte bine - Japonia merită vizitată măcar o dată! Acum după prima vizită (de 12 zile), îmi doresc foarte mult să revin pentru a descoperi alte locuri dar și pentru a aprofunda cultura japoneză și stilul lor de viață.

Faptul că am prins pe tot parcursul circuitului cireșii înfloriți a fost un maaare bonus 🙂. Anul 2024 a avut o primăvară mai răcoroasă și perioada de înflorire a fost întârziată cu 7-14 zile.

Am văzut de mai multe ori căței în cărucioare - am aflat că sunt magazine speciale cu astfel de cărucioare 😉

2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mprofeanu
Alte impresii din această RUBRICĂTurist în Tokyo:

[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]