GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Shibuya Scramble Crossing, cea mai aglomerata intersectie din lume si Metropolitan Government, cladirea cu privelisti panoramice excelente asupra Tokyo
Din locatia linistita a templului Meiji si a parcului Yoyogi, ne-am indreptat spre Shibuya, un cartier plin cu magazine, foarte frecventat de tineri, o importanta zona pentru viata de noapte.
Tot aici se gaseste gara cu acelasi nume, iar in fata acesteia se afla cea mai aglomerata intersectie din lume, in forma de dreptunghi, care are, pe langa trecerile de pietoni ce unesc laturile consecutive ale dreptunghiului si o trecere pe o diagonala a dreptunghiului.
Shibuya Crossing poate fi comparata cu intersectia Times Square din New York si cu intersectia Piccadilly Circus din Londra si apare in filme cum ar fi: Lost in Translation, The Fast and the Furious: Tokyo Drift, Alice in Borderland și Resident Evil: Afterlife.
Trecerea a fost inaugurata in 1973, a fost prezentata la ceremonia de inchidere a Jocurilor Olimpice de vara din 2016 pentru a promova Jocurile Olimpice de vara din 2020 de la Tokyo. Intersectia Shibuya este luminata si decorata de reclame, chiar si 3D, de pe cladirile inalte. Spectacolul incepe atunci cand semaforul devine verde pentru pietoni si in cateva secunde intersectia este asaltata din toate directiile.
Se estimeaza ca intre 1000 si 3000 de persoane se inghesuie la o schimbare medie a semaforului, iar intre un sfert si jumatate de milion de oameni traverseaza in fiecare zi.
Am traversat si noi pentru a merge in gara si a asista de la inaltimea primului etaj, la„invazia’’ pietonilor.
In fata garii Shibuya se afla si statuia de bronz a cainelui Hachiko, din rasa japoneza Akita, devenit legenda in Japonia si subiectul filmului in care rolul principal l-a interpretat Richard Gere. Povestea incepe in anul 1924, cu Hidesaburo Ueno, profesor la catedra de agricultura a Universitatii din Tokyo, care mergea in fiecare dimineata in gara Shibuya, de unde lua trenul catre locul sau de munca. In fiecare dimineata, el era insotit de cainele sau, Hachiko, ce il astepta, loial, in acelasi loc de langa gara si cei doi se intorceau impreuna acasa. Din nefericire, intr-o zi, profesorul Ueno a murit ca urmare a unui accident cerebral. Vreme de 9 ani, Hachiko a continuat sa-si astepte stapanul in acelasi loc, cu un devotament care a intrat in istorie. Nu deranja pe nimeni si cu timpul personalul statiei si navetistii l-au acceptat, devenind prieteni si au hotarat in anul 1934, cu un an inainte ca Hachiko sa moara, sa-i ridice o statuie. La dezvelirea statuii de bronz a participat si Hachiko, care era inca in viata. Emotionanta poveste, cu atat mai mult cu cat a fost adevarata! Chiar si in ziua de azi, turistii care ajung in Tokyo, vin aici si asteapta la rand pentru a se fotografia alaturi de Hachiko.
Am dorit sa ne incheiem ziua, privind Tokyo de la inaltimea cladirii Tokyo Metropolitan Government, unde am ajuns cu metroul in statia JR Shinjuku.
Cladirea Guvernului Metropolitan are 243 de metri inaltime, cu doua turnuri, fiecare gazduind un observator la o inaltime de 202 de metri. Intrarea este gratuita, intre orele 9:30 - 22:00 (ultima intrare la 21:30), observatoarele fiind deschise alternativ, fiecare dintre ele avand o cafenea si un magazin de suveniruri.
Cladirea avand birouri si sala de adunari a guvernului metropolitan din Tokyo, ne-au fost verificate bagajele inainte de urcarea in lift. In ziua vizitei noastre era deschis turnul de sud, in care am urcat cu liftul pana la etajul 45. Conditiile meteo favorabile, ne-au permis sa vizualizam repere celebre precum Tokyo Skytree, Tokyo Tower, Tokyo Dome si cel mai important, Muntele Fuji.
Dupa ce am admirat privelistea oferita din toate unghiurile posibile, am inceput sa cautam variante de distractie pentru cateva ore seara, dupa ce coboram din turn. Un afis ne-a atras insa atentia, care promova un spectacol cu proiectii de imagini si lumini, exact pe cladirea in care ne aflam, Tokyo night&light. Prin urmare, am coborat din turn si am cautat zona in care urma sa se desfasoare spectacolul live. In piateta interioara, imensa, ne-am asezat pe banci, alaturi de multi alti spectatori si am asteptat inceperea primei reprezentatii, de la ora 19,30, acestea avand loc din jumatate in jumatate de ora, ultima fiind la ora 21,30.
Cladirea Tokyo Metropolitan Government preia un nou rol dupa apusul soarelui, servind acum drept fundal pentru un spectacol de cartografiere de proiectie uluitor. Acoperind o suprafata impresionanta de aproximativ 13.905 mp, spectacolul a fost certificat de Guinness World Records drept cel mai mare spectacol de cartografiere de proiectie din lume.
Incepe numaratoarea inversa si deodata, Godzilla, o creatura renumita pentru ca zdrobeste cartiere intregi cu o singura miscare de coada tepoasa, ataca prima cladire a guvernului metropolitan din Tokyo. Apare oare un salvator? Bineinteles ca in cele din urma, rasa umana intercepteaza si distruge Godzilla, cu o noua super-arma, „Super X2 Kai” .
Urmatoarele proiectii insa pe mine m-au impresionat mult mai mult, promovand cultura japoneza, viata de zi cu zi, asa cum s-a schimbat odata cu vremurile, din perioada Edo pana in zilele noastre. Picturile Ukiyo, care au fost dezvoltate in perioada Edo, sunt opere de arta care infatiseaza diverse aspecte ale vietii, in culori vii și delicate.
A meritat sa„ne sucim gatul” admirand imaginile miscatoare, fiind prima data cand am asistat la o astfel de reprezentatie si terminand ziua intr-un mod inedit.
Trimis de geani anto in 10.07.24 20:22:32
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2024 Odaiba, polul distractiei in orasul Tokyo — scris în 21.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Ceva vechi, ceva nou, in cartierul Asakusa — scris în 14.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Senso-ji , cel mai vechi templu din Tokyo — scris în 13.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Templul sintoist Meiji Jingu — scris în 07.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Gradinile de Est ale Palatului Imperial din Tokyo — scris în 07.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Turnul Eiffel al capitalei Japoniei — scris în 04.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Jun.2024 Palatul Imperial din Tokyo — scris în 01.07.24 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ