ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.07.2024
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galaţi
ÎNSCRIS: 27.08.17
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2024
DURATA: 14 zile

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Turnul Eiffel al capitalei Japoniei

TIPĂREȘTE URM de aici

Dupa vizitarea Palatului imperial, am pornit la o plimbare prin Ginza, cel mai faimos cartier de shopping si divertisment din Tokyo, cu numeroase magazine de lux, buticuri, galerii de arta, restaurante, cluburi de noapte si cafenele. Ginza Place, situat pe coltul uneia dintre cele mai aglomerate treceri, este cladirea ce cuprinde 5315 panouri de aluminiu, cu 11 etaje si gazduieste showroom-urile emblematice ale Nissan si Sony. Casa Seiko Ginza, turnul cu ceas al Casei Seiko este simbolul districtului, cea mai mare parte a cladirii fiind ocupata de magazinul universal Wako, care vinde ceasuri, bijuterii si alte articole de lux.

Matsuya Magazine ce face parte din lantul de magazine universale Matsuya, ofera moda, alimente, bunuri de uz casnic, un magazin de animale de companie si o sala de expozitii, intinse pe 11 etaje.

Ne-am indreptat apoi spre Minato City, cartierul in care isi au sediul multe companii, corporatii si ambasade, acesta avand cea mai mare concentrare de facilitati si servicii pentru straini din tot Tokyo.  

In cartierul Minato, ca urmare a initiativei Guvernului Metropolitan din Tokyo pentru a atrage companii straine, au fost incluse zone de afaceri majore din oras: Roppongi, Toranomon, Shimbashi, Tamachi si Shinagawa. Companiile straine care isi stabilesc sediile centrale in aceste zone se pot bucura de un tratament preferential, cum ar fi: reduceri de taxe locale, derogari de la reglementari, sprijin financiar, intretinere pentru afaceri.

Ca si turist, in acest cartier ajungi insa din alt motiv, anume Turnul Tokyo, unul dintre cele mai faimoase repere din Tokyo, cu o inaltime de 333 de metri. Este cel mai inalt turn de otel auto-sustinut din lume, cu 3 metri mai inalt decat modelul sau, Turnul Eiffel. Tokyo Tower a fost cea mai inalta structura a Japoniei pana in 2012, cand a fost depasit de Tokyo Skytree.

Spre deosebire de turnul din Paris, care e confectionat din fier forjat, cel din Tokyo are ca principal material structural, otelul, despre care se spune ca o treime a provenit din vechile tancuri americane folosite in razboiul din Coreea.

Decizia de a ridica un turn de transmisie inalt pentru televiziune si radio, a fost luata de guvernul japonez la mijlocul anilor 50, pentru a evita ca orasul sa fie acoperit de multe antene mici. Este folosit si pentru colectarea datelor meteo si despre poluarea aerului.

Iese in evidenta prin culorile rosu si alb, in care e vopsit, necesare pentru a respecta reglementarile privind siguranta aerului. Turnul trebuie revopsit la fiecare cinci ani, insa datorita inaltimii, procesul dureaza un an intreg pentru a se finaliza.  

Noi am ajuns in zona turnului seara, cand este iluminat puternic in culori calde, galben portocaliu, ceea ce il face vizibil de la distanta mare. Initial, turnul a fost iluminat pentru a-si arata pur si simplu conturul. In 1989, iluminarea a fost reproiectata, dand impresia ca pluteste pe cerul noptii, iar in perioada Craciunului este foarte apreciata, semanand cu o lumanare aprinsa ce imprastie o lumina calda.

Se poate vizita zilnic intre orele 9:00 si 22:30 (ultima intrare la ora 22:00), iar preturile pentru accesul la observatoare este de 1200 yeni (35 lei) pentru primul nivel, aflat la 150 metri fata de sol si de 3000 yeni (85 lei) pentru ambele nivele, al doilea fiind la 250 metri inaltime.

La parter, in cladirea cunoscuta sub numele de Foot Town, aflata la baza turnului sunt o serie de magazine si restaurante, precum si complexul de divertisment Red Tokyo Tower.

Angajatii sunt extrem de politicosi, salutand aplecandu-se pana la aproape 90 grade, multumind turistilor. Am trecut prin cateva incaperi in care am vazut inclusiv o macheta a cartierului vechi, inainte de a demara constructia acestuia, precum si machete ale turnului.

La observatorul principal al turnului, la 150 de metri, am ajuns cu liftul, iar pentru a accesa puntea superioara, exista un alt set de lifturi, care urca pana la 250 de metri. Noi am urcat doar pana la prima punte, insa experienta traita ca urmare a privelistii oferita asupra luminilor orasului, a fost de 100 de puncte. Daca te uiti spre cartierul Shinjuku din Tokyo, vei vedea zgarie-norii falnici din Roppongi Hills, iar daca privesti spre Odaiba, vei vedea faimosul Rainbow Bridge.

Pentru o atmosfera de basm, sunt proiectate diferite imagini, trecand de la lanuri de flori si hortensii, la stele cazatoare si artificii.

Coborand pe scari un etaj, am ajuns la alt nivel al observatorului principal, unde exista o cafenea, un magazin de suveniruri si cateva „ferestre de vedere” in podea pe care sa stai privind catre baza turnului.  

In perioada cand ma documentam despre vacanta in Japonia, am citit despre una dintre distractiile pe care ti le ofera aceasta tara, anume colectionarea stampilelor, pe care le poti aplica atat in aeroport, statii de tren, metrou, cat si la obiectivele turistice. Am descoperit si in Turnul Tokyo standul unde se afla stampila cu acest obiectiv, colectionand astfel prima stampila aplicata in carnetel.

Daca doriti o varianta gratis de a urca intr-o cladire si de avea o priveliste asupra orasului de la inaltime, exista puntea de observatie a cladirii guvernamentale din Tokyo, aflata la 202 de metri, mai inalta decat puntea principala si aproape la fel de inalta ca puntea de sus.  

Mi-a placut foarte mult sa petrec timp aici si pentru ca altceva nu mai aveam de vazut in acea seara, am pierdut circa o ora, pana ne-am hotarat sa coboram cu liftul pe pamant si sa ne indreptam cu metroul catre hotelul in care eram cazati.  

 


[fb]
---
Trimis de geani anto in 04.07.24 21:31:53
Validat / Publicat: 04.07.24 22:20:53

VIZUALIZĂRI: 108 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geani anto); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9000 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

mirceabrasovPHONE
[04.07.24 23:56:52]
»

IMPRESIONANT!

MichiPHONE
[05.07.24 11:18:27]
»

@geani anto: Am fost in Ginza unde sotul meu a cumparat o camera de luat vederi. Magazinul era imens si aoroape m- am pierdut in el. Dacă m- a impresionat atat acum 18 ani, ce trebuie sa fie acum? Reviewul tau efectiv m- a uluit.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Michi, mirceabrasov
Alte impresii din această RUBRICĂTurist în Tokyo:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060350179672241 sec
    ecranul dvs: 1 x 1