ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 17.05.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Temple Of Heaven — Beijing 2017

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Nu pot sa plec din Beijing pana nu scriu despre acest obiectiv turistic atat de important

De si ma aflu acasa inca ma simt acolo datorita ultimelor impresii scrise despre capitala Chinei. Deci nu plec discutand virtual pana nu povestesc despre aceste amintiri placute vizitand Templul Cerului.

Am auzit ca la Templul Cerului veneau fostii imparati Ming pentru a se ruga pentru o recolta buna (de fapt s-au organizat ceremonii intregi pentru acest scop). Mi-am zis hai sa ma duc si eu sa ma rog pentru o recolta buna, doar am gradini pe acasa, iar agricultura facuta de mine este la nivel de hobby. Dar se pare ca ori din cauza ca nu sint unul de-al lor, ori nu m-am rugat destul, ori zeul acela chinezesc a considerat ca la nivelul hobby la gradinarit nu se aduna puncte (nu am pus destula spaga, pardon ofrande)... am patit-o, dupa Pasti a venit un frig si zapada de mi-a inghetat pomii fructiferi, iar fructele s-au injumatatit.

Despre trecutul acestui loc

Lasand la o parte glumele partiale (la partea cu lipsa fructe bio anul acesta nu prea imi vine sa glumesc) Templul Cerului a fost infiintat intre anii 1406-1420 pe vremea imparatului Yongle. Poate nu are rost sa detaliez ca Orasul Interzis a fost construit tot in aceasta perioada, iar cladirile, templele seamana foarte mult intre ele, chiar si culoarea roz predomina atat in Orasul Interzis, Palatul de Vara, Drumul sacru, Mormintele Ming cat si la Templul Cerului. Dar nu tot toate cladirile pe care le vedem in prezent au fost construite pe timpul lui Yongle si Ming, dinastia Qing si-a pus de asemenea amprenta pe acest loc. Au mai avut loc imbunatatiri, distrugeri, incendii, reconstruiri, iar in anul 1918 de pe vremea presedintelui de atunci al Republicii Populare Chineze Yuan Shikai s-a deschis acest complex de 2,73kmp compus din cladirile templelor si parcul publicului larg, adica omului simplu care nu a avut acces pana atunci acolo (asa cum sintem si noi turistii)

Cum am ajuns acolo

In centrul Beijingului la sud de Piata Tien, anmen si Orasul Interzis in cartierul Dongcheng se afla acest loc si putem intra pe cele 4 porti (est, vest, nord si sud) platind cei 20 rmb (12 ron). Pe panoul luminos cu informatiile privind pretul era si programul de deschidere afisat (8.00-16.30 iarna si 8.00-17.30 vara)

Pe noi ne-a dus soferul si ghidul pana in dreptul canalului South Moat probabil un canal cu legatura cu fluviul Galben si Yangtze asa cum sint si celelalte canale din Beijing. Acolo a parcat si am mers pe jos pe Jingtai Road pana in dreptul portii de sud, o zona cu blocuri de 4 etaje varianta comunista ca la noi si o parcare imensa de biciclete si motorete. La poarta sudica a avut loc si controlul de securitate am observat ca multi fumatori s-au despartit definitiv de brichetele lor aruncandu-le intr-o cutie.

Dupa ce am intrat pe poarta sudica cu trei arcade si roz ca celelalte cladiri istorice din Beijing am gasit multe panouri de informare, precum si mai multe harti ale parcului. Pe una din harti erau trecute si liniile de autobuze care ne pot aduce pana aici. Asa am aflat ca la poarta sudica opreste autobuzul 53, 120, 122, 525, 3, 11, 12, 102 nordica 6, 34, 35, 36, 106, 110, 687, 707 estica 24, 34, 35, 36, 39, 41, 43, 60, 116, 684, 685, 686, 687, 707, 723, 957, 958 vestica 2, 7, 15, 17, 20, 35, 36, 69, 71, 105, 120, 504, 707. Linia de metrou cea mai apropiata este nr 5 pe partea estica. Noi dupa ce am vizitat acest loc am parasit complexul pe partea estica, acolo este o parcare mare unde ne astepta soferul.

Ce am vazut acolo?

Dupa intrarea pe poarta sudica cu trei arcade si in culoarea roz care se mai numeste Zhaoheng Gate, ne-am intreptat pe alee foarte lata marginita de vegetatia din parc compus din multe conifere. Primul obiectiv important vazut a fost Circular Mound Altar (Altarul Circular) dupa ce am trecut de inca o poarta destinata controlului biletelor de intrare si trecand pe sub poarta Lingxing. Terasa circulara construita in 1530 are trei etaje fiind prevazuta cu balustrada din marmura alba precum si numeroase figurine mitice dragoni si pasari phoenix, sculpturi din acelasi material. Pe aceasta terasa au avut loc rugaciuni si sacrificii pentru scopul descris la inceputul articolului.

Pe terasa superioara in centru se afla o piatra, piatra centrala simbolizand numarul 9 sau cele 9 ceruri. De asemenea in dreapta terasei se afla niste anexe unde se tineu si se sacrificau animalele pentru scopul propus. Turistii s-au obisnuit sa-si faca selfie stand pe aceasta piatra. In parcul din dreapta altarului am vazut cativa pensionari femei si barbati care isi petreceau timpul liber facand gimnastica ascultand muzica incercand sa faca aceleasi miscari pe care ii facea un alt mos manuind o sabie.

Dupa ce am coborat de pe aceasta terasa urmatorul obiectiv vizitat a fost Imperial Vault Of Heaven (Bolta imperiala a Cerului) construit tot in anul 1530. Este un complex compus de pavilionul acoperit in care se tineau ceremonii de rugaciuni, si doua cladiri anexa (West si East Annex Hall) in care se tineau incriptiile de pe niste panouri folosite la rugaciuni (Divine Tablets asa cum scria pe panoul de informare) Intregul complex este inconjurat de un zid circular denumit Echo Wall (zidul ecourilor) ghidul spunea ca se aude tot in interiorul zidului indiferent de punctul in care te afli) In parcul din dreapta Zidurilor ecoului alti pensionari, alta muzica de aceasta data dansau. Seara in schimb parcurile sint pline de o categorie de varsta mai tanara care ziua lucreaza (ca sa avem noi chinezarii in casa) iar seara danseaza in parc.

Ca sa ajungem la principala atractie din complex Hall Of Prayer for Good Harvests (Templul Cerului sau sala imperiala de rugaciuni) trebuie sa trecem peste Podul Danbi o constructie lunga de 360m. Dar pana sa ajungem la templu la stanga se observa o alee care duce la Fasting Palace un complex compus din cladiri, zid, si poarta cu destinatia de petreceri, chefuri, distractie al imparatilor. Si mai in spate la stanga de aceste cladiri se afla Divine Music Office unde se canta si se invata Zhonghe Shaouye o muzica folosita in timpul sacrificiilor si rugaciunilor folosind mai multe instrumente. Cladirea ca si celelalte sint roz si seamana la arhitectura.

La dreapta de podul Danbi am gasit Dressing Terasse o cladire in care se schimba imparatul inaintea ceremoniilor. In prezent turistii pota face fotografii contra cost in haine medievale dar este si magazin de souveniruri inauntru.

Am ajuns si la atractia principala mult mai mare, mai inalta, mai impunatoare decat celelalte cladiri. Dar inainte sa ajung acolo am ami trecut de o poarta tot cu trei arcade cu denumirea de Gate Of Prayer for Good Harvest. In poarta fiind mult mai mare decat celelalte sint cateva magazine amenajate, se comercializeaza predominant souveniruri dar am vazut sucur, cafea, dulciuri si alte alimente la preturi destul de mici. Templul cerului facut din lemn ca si celelalte cladiri se afla pe un soclu de piatra decorat cu marmura tot o terasa tripla pe care se urca pe niste scari. Inaltimea cladirii este 38m, diametrul 36 m, acoperisul triplu este albastru (tigla de culoare albastra) banuiesc ca intentionat simbolizand cerul care e tot albastru. Aceasta cladire a fost construita in 1420 pe vremea lui Yongle, dar a avut sfarsit tragic intr-un incendiu. Ce vedem in prezent este reconstructia din 1889. In dreapta templului am vizitat un muzeu in care putem invata istoria acestui loc, exponatele fiind obiecte folosite in acele vremuri dar si machete ale templelor.

Si la acest templu exista cladiri anexa pentru tinerea si sacrificarea animalelor oferite ca jertfa, in acest loc spre poarta estica se afla si Long Corridor (coridorul lung) prin care am parasit complexul. Din acest coridor lung din lemn si de aproape 300m lungime, se intra la anexe inclusiv la animale. Coridorul are o balustrada de lemn care da spre parcul plin de vegetatie. Aceasta balustrada era plina de pensionari chinezi care jucau sah, carti si alte jocuri de ale lor. In jurul la fiecare jucator mai statea cativa care se uitau. Erau asa multi ca prima intrebare catre ghid a fost daca se pregatesc pentru o manifestatie, dar raspunsul a fost nu, doar au iesit din blocuri si stau asa la soare ca mustele (dar si sint multi ca mustele)

Asa cum am povestit la inceput, am parasit complexul templului pe poarta estica. Recomand vizita turistilor in aceste locuri incarcte de istorie. Rog WM sa ataseze acest clip video despre templu, coloana sonora este extraordinara, multumesc

https://www.youtube.com/watch?v=rPxTpxdV-wY

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 17.05.17 23:11:06
Validat / Publicat: 17.05.17 23:54:16
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în CHINA.

VIZUALIZĂRI: 2527 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P26 Tavan pavilion
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 59800 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[17.05.17 23:53:19]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

webmaster26
[18.05.17 08:14:59]
»

@AZE: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

===

Mutat în rubrica "Temple of Heaven ( Templul Cerului ), BEIJING" (nou-creată pe sait)

AZEAUTOR REVIEW
[18.05.17 08:51:14]
»

@webmaster26: este corect

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dana2008
[18.05.17 09:27:47]
»

Felicitari pentru articol!

Construcții minunate și fotografii superbe!

Călătorii plăcute!

mishu
[18.05.17 09:57:51]
»

@AZE: Si un binemeritat SB acordat cu tot dragul. Inca un episode din fascinanta China si sunt convinsa ca fiecare nou episod inseamna pentru tine mult mai mult.

Iar peste cativa ani cand vei reciti aceste articole ai sa-ti aduci aminte cu drag de aceasta excursie.

China este o tara in care as reveni cu cel mai mare drag oricand si sper sa mai ajung odata acolo.

Foarte frumoas is acest articol, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
tata123 🔱
[18.05.17 14:26:22]
»

@AZE: Frumoase construcții, frumoase culori! Aseară tocmai ce am văzut filmul „The Great Wall” cu Matt Damon în rolul principal - o peliculă fantastică care explică motivul ridicării Marelui Zid . P18 și P25 mi-au amintit de faze din film, de armata de monștri - TaoTei (personaj mitologic chinezesc) care vor să îi „consume” pe chinezi.

Observ că se vând o groază de „chinezării” la magazinele de acolo

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Carmen Ion
[18.05.17 17:14:43]
»

@AZE: Foarte interesant și incitant acest articol, ca de altfel întrega serie chinezească. Plus fotografii reușite. Felicitări!

AZEAUTOR REVIEW
[18.05.17 17:17:48]
»

@Dana2008: mulțumesc, deocamdată am lăsat călătoriile la o parte, am foarte mult de lucru atât la servici cât și acasă... dar asta doar până la vacanță de vară (care nu este departe) dar diferența majoră între vacanta băiatului si concediul meu (ce a mai rămas ca după cum știi eu am început deja în martie) este nu mai puțin de 80 zile (adică 90-80=10 zile atât mai am pe 2017) Si ție iti doresc călătorii placute

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[18.05.17 17:23:31]
»

@mishu: mulțumesc

Să știi că am salvat tot ce am scris până acum, dar sper ca propriile articole să le folosesc ca minighid în caz de revenire în China (ceea ce nu este exclus) asta doar în cazul în care uit ceva (am încă o memorie foarte buna)

AZEAUTOR REVIEW
[18.05.17 17:30:45]
»

@tata123: Mulțumesc

Am reținut titlul filmului, si o vizionez la prima ocazie (adică atât timp liber cât durata filmului)

Pai in China (si in toată lumea) se vând doar chinezării... sau alte obiecte contrafăcute care nu par chinezării... dar tot chinezării sint. De asta nu am suveniruri aduse acasă (doar niste chinezării) pt ca acasă e deja plin (nu există obiect în casă pe care nu scrie made in China nici măcar dispozitivul de pe care scriu acum...)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[18.05.17 17:35:12]
»

@Carmen Ion: mulțumesc

Să știi că este foarte interesant dacă cunoști cât de cât istoria Chinei. Sincer clădirile noastre istorice din Europa sint mai frumoase. Dar si pe acestea le-au copiat chinezii (o să vezi când o să le descriu în seria Shanghai)

webmaster
[18.05.17 19:21:56]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

---

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

AZEAUTOR REVIEW
[18.05.17 19:32:03]
»

@webmaster: Multumesc

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, mishu, tata123 🔱
Alte impresii din această RUBRICĂTemple of Heaven (Templul Cerului):

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071000099182129 sec
    ecranul dvs: 1 x 1