GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Mai intai vreau sa va spun cate ceva despre Langkawi, o insula malaeizana din Kedah. Acesta este un stat, o regiune, din Malaezia, foarte apropiata de Thailanda, de altfel insula Langkawi fiind numai la o ora parca de mers cu barca de Koh Lipe, cea mai apropiata insula thailandeza, foarte apreciata de turistii romani (sau cel putin prezentata in mai toate ofertele agentiilor de turism). Langkawi este in realitate un arhipelag, in care cea mai mare insula, Pulau Langkawi, este cea mai turistica, aici se afla si un aeroport, situat la o ora de zbor de capitala Kuala Lumpur.
Aceasta vizita, destinatie de plaja, prin excelenta, o puteti cupla cu unele mai active, cum ar fi Kuala Lumpur sau Cambogia, destinatii pe care le puteti cupla foarte usor.
Stiu ca in mod normal firesc ar fi sa va povestesc de-a fir a par cum este aceasta insula - am sa o fac - dar pentru noi Langkawi a insemnat aproape exclusiv PLAJA, mult dorita dupa iarna din Romania si, de ce nu, dupa un an de asteptare. Insula are multe de oferit, dar principalul motiv pentru care oamenii vin aici este plaja, care rivalizeaza, daca nu depaseste in opinia mea, faimoasele plahe thailandeze (pe care am avut placerea sa le vedem, fireste partial, anul trecut).
Lasand la o parte introducerea, pentru noi Langkawi a insemnat Tanjung Rhu Resort. O spun din capul locului, este cel mai frumos si special hotel in care am stat pana acum. Nu stiu ce inseamna acest lucru pentru alti calatori sau turisti mai experimentati (si eu am vazut cateva hoteluri pana acum), dar acesta este WOW!
Am aterizat dimineata in Langkawi, caldura aceea frumoasa parca ne-a inconjurat inca de la coborarea din avion, in plus mirosul de frangipani era pretutindeni... din aeroport am luat un taxi catre Tanjung Rhu, costa numai 30 de lei si totul e organizat - se plateste la un ghiseu, primesti un cupon si cu acesta se merge la taxi. Frumos, elegant, fara spagi, fara tepe... era Malaezia, era ceva cu care urma sa ne obisnuim mai tarziu - civilizatie! .
Insula a fost prima destinatie din itinerariul nostru si, pentru a ne "rasfata" un pic recunosc ca am sapat mult pana am gasit cel mai potrivit hotel - Tanjun Rhu, situat pe plaja cu acelasi nume. Inca de la urcarea in taxi am simtit ca mergem intr-un loc special- soferul a luat cuponul, a vazut numele destinatiei si a exclamat "Wow... ok". Am zis ca de rau nu are cum sa fie :)
Drumul dureaza cam 20-25 de minute si a serpuit prin zone superbe, impadurite, cu munti si vai, pline de palmieri si alte plante exotice. Hotelul este cumva in nordul insulei, foarte izolat, este pe aceeasi plaja cu Four Seasons, una dintre cele mai frumoase din lume. Pe mine m-a cucerit definitiv. V-am mentionat despre padurile tropicale de pe drum - aceste fac parte din patrimoniul UNESCO, sunt paduri milenare, se spune ca aici sunt arbori cu o vechime incredibila, iar multe din zone sunt foarte rar (daca nu deloc) explorate. Insula este una pur tropicala, ploua mult, singurele luni "uscate" sunt decembrie si ianuarie, in rest cam ploua, nu mult, dar... Noi am prins o vreme superba, 33-35 de grade ziua, briza, fara ploaie, deci nu pot decat sa recomand aceste doua luni din an. Este o insula curata, fara industrie multa, cu oameni minunati
Accesul la plaja pe care se afla hotelul, Tanjung Rhu, este oarecum restrictionat, se face, pentru cei care nu sunt clienti ai hotelului Tanjung Rhu sau Four Season, numai in capatul ei, unde se afla si un mic port pentru ambarcatiuni de agrement. De asemenea, soseaua catre hotel, la un moment dat vireaza mult stanga, se apropie de plaja si exista un punct de control cu bariera, pe unde se face accesul. Partea cu securitatea este destul de stricta, nu lasa sa intre alte masini sau turisti, nici macar in proximitatea (foarte larga) a hotelului. Nu stiu de ce, dar, evident ca nu ne-a deranjat.
La sosirea la hotel, am fost intampinati de un fel de hostess, care ne-a poftit direct in camera si aici, la un pahar de suc natural si sampanie, am facut check in-ul, un lucru destul de neobisnuit, dar care te face, de ce sa nu recunoastem, sa te simti destul de important (si nu e mare lucru pentru un hotel care se respecta sa o faca, nu? Aviz amatorilor :)).
Hotelul e in forma de semicerc, asezat in mijlocul padurii tropicale, cu deschiderea catre plaja. Zona din interiorul semicercului este plina de plante tropicale, are o piscina cu plaja articificiala si are multe, multe raulete si lacuri, tot artificial create. Peisagistica este pur si simplu incredibil de placuta ochiului, te face sa te simti intr-un sanctuar elegant in mijlocul junglei.
Camera aleasa de noi, un Damai Suite (hotelul nu are camere obisnuite, ci numai apartamente), era cea mai ieftina, dar absolut superba, voi atasa poze, multe nu am de comentat: un pat imens, un tv imens, peste tot vaze cu orhidee si frangipani, schimbate cam la 2 zile, o baie cu dus si cada separata, foarte mare si un balcon care dadea catre curtea interioara (micuta jungla despre care va vorbeam) si din care vedeai si marea.
Domnisoara care ne insotea ne-a prezentat informatii despre restaurante, facilitati etc si ne-a inmanat cartelele de acces. Ne-a spus ca ea se va ocupa de orice doleanta a nostra pe parcursul sejurului si ca este un fel de "personal assistant". Ce sa mai zicem, decat, wow, ne-am procopsit cu un valet... a venit si vremea asta, de cand o asteptam :):).
Ne-au adus micul dejun in camera pentru ca tocmai se terminase ora servirii acestuia, adica 10.30 parca, am mancat si am iesit din camera.
Daca ar fi sa va prezint intr-o singura fraza impresia pe care ne-a creat-o acest resort si plaja sa, ar aceasta: Un paradis tropical, unde discretia, linistea si eleganta erau la ele acasa. Recunosc ca imi face atat de multa placere sa imi reamintesc... asa ca o sa o iau pe indelete:
1. Atmosfera generala. Stiu ca generalizez, dar eu cand spun Langkawi, spun Tanjung Rhu. Nu vreau sa implic nimic altceva :) Nimic nu vreau sa zdruncine impresia de sublim pe care am mai intalnit-o doar in Santorini, pe Caldera, in Imerovigli. Sunt doua locuri foarte asemanatoare ca atmosefera, desi atat de diferite in esenta lor. Ideea este ca in aceste doua locuri ne-am simtit cel mai bine in viata noastra. E tare greu sa descrii placerea pura, sa incerci sa transpui in cuvinte o atmosfera care este intr-o armonie atat de potrivita cu sufletul tau. La fel cum spuneam despre Santorini ca acolo m-a impresionat linistea, aici, de asemenea, este remarcabila atmosfera de relaxare, de liniste, dar nu acea liniste apasatoare, deranjanta, ci linistea aceea placuta, care simti ca te invaluie si te protejeaza parca de orice influenta exterioara.
Trecand la lucruri mai "pamantene", desi nu aflasem acest lucru cand am platit hotelul, in mod sigur acesta este destinat cuplurilor care vor relaxare (am vazut insa si cativa copii, dar foarte putini) intr-un cadru foarte discret. Intr-un resort care isi face reclama spunand despre el ca este "o oaza de 1000 de acrii de serenitate", nu cred ca erau cazate mai mult de 100 de persoane. Sau chiar mai putine. Nu ii vedeai decat dimineata, la micul dejun, cativa pe plaja, mai multi pe la piscine si seara la restaurante. Insa de fiecare data, parca erau asa, atat de departe... Concret, era un teritoriu imens, putini turisti si mult personal. Ideal, nu?
Muzica in surdina, seara se canta la pian si la vioara afara, restaurantele toate erau pe malul marii, langa piscine, distantele dintre mese (la restaurant) sau sezlonguri (pe plaja) erau mari, incat iti asigurau acel mult dorit spatiu de relaxare.
In plus, mai era un concept interesant - acela al asistentului personal, il sunai pe acesta si el se ocupa de orice, de rezervari la restaurant, de ocupa locul preferat de pe plaja sau de la piscina si orice fel de chestii similare.
2. Hotelul, in sine, nu cred ca e prea nou, in fond ocupa cea mai buna pozitie de pe insula, trebuie ca a fost primul acolo :) Dotarile camerelor si logistica, in general, este una la standarde foarte inalte, nimic din ceea ce ar trebui sa fie prezent la un resort de 5 stele nu lipseste de aici. Gasesti orice vrei, dar mi s-au parut demne a fi mentionate faptul ca in camera se aflau pe umerase 2 tipuri de halate (unul de mastase si unul obisnuit pentru fiecare turist cazat), apa minerala si plata la discretie, gratuit, servire impecabila atat pe plaja cat si la piscina si... preturi bune la orice. Adica, sa zicem, mai ieftine cu mult decat unele pe care le-am platit la Mamaia pentru niste glume proaste de hoteluri sau servicii, asa zise de 4 sau 5 stele.
Am mai vorbit despre teritoriul intins al resortului, pe acesta se afla multe raulete artificiale, cateva vile individuale si restaurantele, trei la numar. In mijlocul restortului, in acel semicerc unde se afla cladirea principala, este o piscina cu apa sarata si o micuta plaja artificiala cu nisip, toate inconjurate de palmieri si cocotieri. Aici recunosc ca nu am stat deloc, dar era interesant conceptul. Receptia era in aer liber, iar distantele dintre principalele obiective din resort sa zicem ca se faceau in maxim 7-8 minute de mers lejer, pe jos. Din nou insist pe faptul ca erau putine locuri de cazare raportate la intregaa suprafata, uneori parca era resortul tau.
Personalul-numeros pentru numarul de turisti cazati, orice nevoie aveai era imposibil sa nu gasesti in 3 secunte de cineva care sa te ajute, toti vorbeau engleza foarte bine, pana si cei de la security. Unul dintre ei chiar stia de Romania (chestie mai rara prin zona), auzise de Palatul Parlamentului, de gimnastele noastre. Acest personal patrula permanent, mai ales pe plaja pentru a nu lasa pe cineva din exterior sa patrunda in zona resortului.
3. Restaurantele si barurile. Erau vreo 3, toate pe malul marii, langa piscine, cu specific mediteraneea, asiatic si tip nouvelle cuisinne. Micul dejun se servea la unul dintre ele, Saffron, si era demn de cele mai pretentioase gusturi. Nu cred ca are rost sa insist, decat pe faptul ca erau numai lucruri de calitate, statii de gatit live, sampanie, sucuri numai fresh (vreo 4 tipuri) si cred ca e destul. Un mic dejun la fel de bogat si calitativ am mai intalnit numai (hei, asta e chiar ciudat, nu?) in Romania, la Hotel Ioana din Sinaia.
Puteai sa iti upgradezi cazarea cu 550 de lei pe camera in plus pe noapte si treceai la regim allinclusive, in care nu era inclus insa alcoolul sub nicio forma. Dar nu era allinclusive din acela clasic, ci Allinclusive a la carte peste tot, adica puteai comanda orice, nelimitat, mancare si bautura nealcoolica, din meniul oficial, care era prezentat tuturor turistilor., aici nu exista conceptul de bufet suedez. Toate mesele au fost excelente, am mancat mult peste, prezentat proaspat, il alegeai si ti-l gateau cum voiai.
4. Plaja am lasat-o mai la urma pentru ca vreau sa ramaneti cu gandul la ea: imaginati-va cea mai lata plaja pe care mintea o poate cuprinde, un nisip alb ca faina, cateva stanci iesind din apa, la distanta, ca in posterele din filmul Avatar, sezloguri si umbrele pe plaja, iar cel mai apropiat vecin sa fie la cel putin 100m distanta. Nu e rau, nu? Adaugati si un cockteil, un suc sau o bere pe masuta de langa si un pic de Buddha Bar, asa, in surdina...
E soare, e cald, e ianuarie, in Romania e cod portocaliu de viscol si tu stai aici... pai, mai vrei sa explorezi insula? Poate da, poate nu... In cazul nostru, plaja aceasta a reprezentat locul perfect pentru cele 6 zile. Nu ne-am mai aventurat nicaieri, decat la piscine si, seara, dupa, apus in camera si apoi la restaurant. Piscinele erau gen infinity pool, plasate direct pe plaja, una era adult only, dar nici la cealalta nu am vazut copii, cred ca o singura data am vazut cativa.
Apa era calda, mai calda in mare decat la piscine, iar culoarea ei... ce sa mai spun, vedeti pozele. La reflux, se retragea apa si puteai merge pe un banc de nisip pana apropape de o stanca inalta aflata la cam 100-150 de m de mal. Parca apele se dadeau la o parte si te lasau sa mergi pe nisip, inconjurat de mare, mergeai pe poteca aceea aurie si erai martorul unui spectacol extraordinar: te insoteau in deplasare pesti de toate culorile, pisci de mare, vedeai melci, meduze etc. Trebuia insa sa nu zabovesti prea mult, in aprox, o ora, apele cresteau din nou si... daca te prindeau prea departe de mal, cred ca putea fi si ultima ta plimbare de acest fel :(Am auzit ca li s-a intamplat unora.
5. Alte lucruri de facut pe insula. Este o telecabina pe un varf de munte si un pod suspendat, situat cumva la statia de sosire a telecabinei, care leaga 2 varfuri muntoase. Este frumoasa privelistea de acolo, merita o excursie mica intr-o dimineata, nu dureaza mult. In rest, ce mai poti face? Rafting, plimbare prin padurea tropicala, vizitarea padurii de mangrove etc. Nu am facut astfel de activitati, recunoastem ca am fost cam lenesi - nu am vrut decat plaja. Dar nu am regretat niciun moment.
Pentru noi, Langkawi inseamna Tanjung Rhu, chair daca este o gandire un pic prea simpla. Am fost atat de incantati de sederea noastra pe insula, la acest resort asezat pe aceasta plaja, incat pot afirma ca a fost reteta unei vacante perfecte pentru noi, iarna, intr-o tara care a devenit atat de speciala pentru inima mea, Malaezia.
Mai sunt zone frumoase pe insula, insa nimic nu se compara cu Tanjung Rhu, de altfel, la plecare am mai stat o noapte la un hotel, vandut de fiecare agentie de turism romaneasca care are in portofoliu Malaezia - Berjaya Resort, dar experienta a fost muuuult mai proasta. E drept, eram sub influenta unor locuri si hoteluri minunate, intalnite prin Malaezia (Tanjung Rhu si Istana din Kuala Lumpur) si Cambogia (de Sarann Villa), care nici macar nu se pot compara cu Berjaya. Fie si numai pentru ca este foarte frecventat de romani, voi face un review dedicat acestuia, dar o spun din capul locului - e un resort prost, plasat pe o plaja frumoasa. Cam atat. Nimic nici macar comparabil cu experienta Tanjung Rhu.
Asa cum recomandam, legat de Santorini, ca turistii care ajung aici sa nu cumva sa se cazeze in zona de jos a insulei, ci sa merarga pe buza vulcanului, in Imerovigli sau Oia, unde pot experimenta ceva fabulos, la fel recomand si cu privire la Langkawi / Malezia - nu cumva sa mergeti, economisind cativa de dolari pe noapte in alta zona sau la alt hotel unde veti gasi ceva placut, exotic, poate chiar deosebit daca sunteti pentru prima data intr-o locatie mai exotica - mergeti in Tanjung Rhu - veti avea parte de o vacanta pe care sa o tineti minte toata viata si care sa fie "una dintre vacantele acelea speciale ale vietii voastre" pe care sa le povestiti nepotilor!
Trimis de rentea in 18.02.17 22:07:41
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ASIA - ALTE LOCURI.
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rentea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 6.45589000 N, 99.82453400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
17 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@rentea:
Mutat în rubrica "Tanjung Rhu Resort, LANGKAWI [INSULA]" (nou-creată pe sait)
===
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)===
Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare. Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazarea - folosind linkul EDIT IMPRESII, afișat cu roșu mai sus și disponibil permanent la publicare (şi timp de 30 minute după aceasta).
Ulterior, poți scrie notele de la CAZARE şi sub formă de ECOU — le vom adăuga noi în caseta tehnică.
Articolul este selectat ca fiind "de interes turistic crescut" (dintr-o destinaţie inedită sau de la care nu avem impresii recente).
Beneficiază în consecinţă de un spor de punctaj la voturile FB/FU şi B/U (eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Ce destinație frumoasă! Și ce bine prezentată! Vreau și eu!... Dar pun o întrebare: când v-ați întors din Paradis, n-ați avut un șoc, n-ați căzut în depresie?
@Rodel: Recunosc ca dupa 2 saptamani de caldura sosirea la minus 10 grade nu a fost chiar super binevenita, dar... nu prea aveam ce face!
Ramanem cu amintirile, printre putinele lucruri in care merita sa investesti bani intr-o viata
Poti ajunge aici mai usor decat crezi, trebuie doar sa ai putin ... curaj sa iti faci singur vacanta, chiar daca mergi atat de departe. Din pacate agentiile romanesti pun un ados exorbitant pentru destinatiile acestea, iar un hotel precum Tanjung Rhu nici macar nu il includ in oferte. Sincer, am ramas socat cand mi-au cerut pe toata excursia de 2 saptamani, Langkawi, Kuala Lumpur si Cambogia, cu avioane de legatura mai mult decat dublu fata de cat am platit eu!!
@aurel34: Ti-am dat un mesaj personal legat de preturi, cred ca e mai ok asa.
@webmaster45: Coordonatele sunt ok. Acolo este plaja si resortul Tanjung Rhu.
Legat de notele pentru cazare, dau un 10 cu brio, mai rar asa ceva!
Multumesc.
@rentea: super! da-mi si mie un mesaj cu pretul total al intregii excursii!
@robert: ti-am trimis un mesaj despre costuri, robert!
@rentea: Daca as spune doar ca mi-a placut ar fi mult prea putin, mi s-a parut minunat totul si te felicit pentru alegerea facuta. La fel ca si colegii mei as dori si eu sa-mi comunici printr-un PM mai multe date referitoare la alegerea facuta: drum, costuri, alte sfaturi.
Felicitari, votat cu mare placere.
Felicitări! Aș vrea și eu mesaj cu informații suplimentare.
Mulțumesc!!
@skf: da-mi un mesaj privat (sau nu) cu ce te intereseaza mai exact si nu este mentionat in review. Te lamuresc cu mare placere!
@rentea: salut datorita articolului tau am ajuns in lankawi.
Nu am fost singur ci cu un coleg de servici asa ca am locuit in centrul insulei hotel 2 st panorama. am inch masina asa ca numai am dormit acolo.
Am viz ferma de crocodili
. am facut greseala sa mergem cu air asia pe ins invecinata penang am irosit timpul aiurea in loc sa stam la plaja.
Am prins doar refluxu dim pe plaja.
Au fost 3 zile super maimute pe marg drumului am vazut plantatie de arbori de cauciuc. Sanatate
@kaka747: Ma bucur ca te-am convins. Eu la anul voi mai da o tura prin Malaezia, inclusiv prin Penang. Malaezia e una din tarile mele preferate. Si ma bucur ca e departe, asa ramane mai greu de accesat
Si uite, iti mai recomand ceva (un pic) mai greu de ajuns, dar superb, din Thailanda - romanii se opresc multi dintre ei in porcaria aceea de Pattaya si, in cel mai "fericit" caz, Phuket : vezi impresii
@rentea: sal thai nu ma enerveaza viza indonezia e mai relax si fara viza
am 58 ani si nu mai pot reveni in locuri in care am fost.
am in vedere california pt la anu.
unde am stat eu in lankawi a fost 20 lire pe noapte. lucrez in londra platesc in lire si asta inp la 2 ca am fost cu coleg.
masina o fost 150 pe 3 zile nissan mare si benz ridicol de ieftina.
oamenii mi sau parut f prosti cu toti am avut probleme si vorbeau engleza. am platit 3 cafele pina o facut un expreso. la rez locului cer la geam imi da in mijloc. la pred masinii. mai vorbim
@kaka747: Nici eu nu revin de 2 ori intr-un loc prin strainatate, Penang e altceva fata de Langkawi. E adevarat ca inca se cere viza pt Thailanda, este prostia Guvernului Roman, in special a ambasadei de la Bangkok, care nu e in stare sa obtina conditii favorabile pt noi.
In rest, vorba-aia, iarna nu-i ca vara si Thailanda nu-i Indonezia
@rentea: sal am putin timp.
Zboru spre cealalta insula a fost ciudat. Dureaza 30 min. 10 min la dec stau fetele legate apoi 10 min dau mincarea in pungi f rapid. 10 min spre aterizare iar se leaga si asta e tot maninci din punga pe aeroport.
Nu stiu sa trimit poze regret ferma de croco a fost super.
Am revazut cum am hranit puii de croco cu o buc mica de pui.
Daca cazi acolo esti gata si sunt pui.
In pachet aveam si 2 poze mic album cu pui de croco.
Colegu a facut doar una la a doua nu o mai vrut puiu.
Te speli pe maini sa le racesti si tot nu vea.
Eu lam lasat pe dresor sal tina. Nu avam asigurare si semnezi inainte ca e pe riscu tau
Apropo ma cheama necula dan mihai si sunt din cluj
Salutari
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)