GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Situata in jungla amazoniana, pe malul raului cu acelasi nume, Tambopata Ecolodge este un resort mai altfel. Cand am ajuns acolo totul era diferit decat ceea ce mi-am imginat.
Am ajuns in orasul Puerto Maldonado capitala regiunii Madre de Dios in jurul pranzului, cu avionul, venind de la Cuzco. Aici, conform programului ne astepta ghidul nostru cu un microbuz. Noi am crezut ca mergem direct la resort. Dar nu a fost asa. Am fost condusi la sediul firmei aflat in oras. Aici am lasat clasicele valize si ne-am mutat lucrurile in doua genti speciale, genul sac de marinar. Motivul: sunt mai usor de transportat pe barca cu motor decat valizele.
Dupa aceea am servit pranzul la pachet: orez si legume fierte, manioc, snitzel de pui, banane, apa. Fiecare frumos infasurate in hartie cerata. Deasemenea am primit si tacamuri, servetele si apa plata.
Apoi ne-am urcat din nou in microbuz si am pornit pe un drum neasfaltat, practic un drum de tara. Am mers cam 1 h si jumatate dupa care am coborat si ne-am mutat pe o barca cu motor, cu care am mers cam 3 ore si jumatate. Peisajul este senzational: vegetatie luxurianta, animale pe marginea raului in cautare de hrana, multe pasari, dar si mai multe insecte...
Accesul in resort se face urcand o gramada de scari, ca de... e pe malul riului si malul e destul de inalt. Dar privelistea care se arata compenseaza efortul: o arcada de flori galbene inflorite, unde un papagal verde (am aflat ca il cheama Homer) este poarta de acces. Dupa o scurta discutie cu ghidul am aflat ca resortul are mai multe vile individuale, fiecare cu cate 2 camere separate; fiecare camera cu baie si dus propriu + 1 terasa de 10 mp unde aveam o masa, scaune si bineinteles un hamac! Deasemenea ni s-a spus ca trebuie sa avem grija cu utilazarea apei calde si sa fim atenti cu usile: tot timpul sa le inchidem sa nu intre insectele iar noaptea sa dormim sub plasa de tantari ce acoperea patul. Toate vilele nu au geamuri ci plase de tantari, asa ca tot timpul auzeam oracaitul broastelor si 'cantecul' greierilor, al papagalilor, maimutelor. O alta surpriza a fost lipsa curentului electric! Seara stateam la lumina lumanarilor sau al lanternelor ce le-am avut la dispozitie. Incarcarea telefoanelor mobile sau al celorlalte accesorii se putea efectua numai intre orele 18 si 22, in barul de la intrarea in resort.
Deoarece era sezonul ploios am primit fiecare o pereche de cizme de cauciuc spre utilizare.
In prima zi dupa sosire am avut noroc ca nu a plouat de dimineata, asa ca am plecat spre Lago Condenado la ora 6.30. Am vazut exact ce inseamna padure tropicala (Amazonica cum spun localnicii). Pana sa ajungem la acest lac am mers cam 1.5 h prin padure. Plimbarea pe lac cu o canoe a fost extraordinara deoarece asa am vazut de aproape cum traiesc maimutele (se jucau pe malul lacului), pasarile si cum stuful incearca sa acopere lacul.
Dupa amiaza ne-am odihnit iar in cursul serii am mers din nou cu barca pe rau si am vazut capibara si caimani.
A doua zi, din pacate nu am vazut papagalii!!! Cauza a fost o ploaie torentiala ce a inceput in cursul noptii si a continuat toata ziua urmatoare. Intre timp nivelul raului crescuse cu cel putin 3 m! Totusi am iesit din resort si am vizitat o ferma din apropiere (platani, mango, cacao, ananas, lime, portocali, manioc). O experienta inedita!!!
In mod cert, pozele vor fi edificatoare.
Trimis de Arinuca in 17.01.12 22:59:39
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în AMERICA de SUD. A mai fost în/la: Argentina
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Arinuca); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat la rubrica "Tambopata Eco Lodge [Puerto Maldonado]" (nou-creata pe site).
De asemenea, am introdus pagina web oficiala (vezi mai sus) si l-am clasificat la 4 stele, poti sa ne confirmi daca-i ok. ?
Multumesc!
@webmaster15:
da, multumesc. ! Mai ales link-ul cu site-ul resortului.
Frumos... mi-ar fi placut mai multe poze, deoarece e o zona in care foarte putin din noi ajungem.
@viviv: o sa mai incarc poze! problema este ca dureaza mult. cele 5 poze le-am incarcat aseara in 40 min. Sotul meu mi-a promis ca va rezolva problema si ca o sa mearga mai repede de acum incolo (in tot concediul am facut peste 1000 de poze).
@Arinuca
Mie mi-ar fi placut si mai multe detalii in afara de pozele pe care abia le astept.
Sa inteleg ca vilele erau din lemn, suspendate deasupra solului pe piloni metalici, asa cum vad in foto P06?
Cand ati iesit a doua zi din resort, tot mai ploua? Ati mers efectiv prin jungla? ... asa cu apa siroind pe voi si alunecand la fiecare pas cu cizmele de cauciuc?
Ati fost avertizati inainte ca in perioada respectiva vor fi ploi abundente? Ati facut vaccinuri? Ati avut multe creme contra tantarilor?
Cum va-a afectat discomfortul umiditatii excesive?
Ooo... cred ca nu ma mai opresc cu intrebarile.
Cine v-a adus restul de bagaje? In afara de pelerine si cizme de cauciuc, ati mai avut si ” alt echipament ” adegvat?
Cat a costat distractia?
@Diaura: da, vilele sunt din lemn - exact ca in poza. Stiam ca este sezon ploios in ianuarie dar nu mi-am imaginat ca este posibil sa ploua 14 ore torential. Partea cu mocirla le-a placut copiilor mult de tot. Nu puteam sa-i mai cert sa fie atenti sa nu se murdareasca. Nu era obligatoriu sa fii vaccinat. Noi facusem vaccinul contra febrei galbene acum 3 ani si este valabil 10 ani. Referitor la malarie am fost informati ca de 25 ani nu a mai fost raportat nici un caz in zona, asa ca nu ne-am facut griji cu privire la medicatie.
Nu m-a deranjat umiditatea cat am stat acolo. Mi-am facut griji abia la intoarcerea in tara, ca bagajele noastre erau umede si mi-a fost frica sa nu se mucegaiasca. Daca vrei, scrie-mi pe privat. Astept
Multumesc pentru raspuns.
Daca mai ai timp dupamiaza cand incarci foto, mai povesteste ceva din cele patru zile petrecute acolo. Orice ar fi, pentru marea noastra majoritate, este ceva inedit.
Arinuca: subscriu! Cand mai poti, mai povesteste-ne si alte lucruri. Sora mea a facut o luna de voluntariat in Peru acum 3 ani, deci a cunoscut partea cea mai reala a societatii, ca sa zic asa. Insa cred ca va fi intotdeauna nostalgica la amintirea acestei experiente. A avut norocul sa mearga si la Macchu-Picchu, ca de, voluntariat, voluntariat, dar au gasit ele solutia sa poata ajunge si acolo. Cat despre peisaje si natura, a fost incantata. Ea sufera de migrena aproape cronica, si acolo nu a luat absolut nicio pastila!!
Asteptam cu nerabdare si alte impresii. Multumesc.
@alinapopi: voi continua cu descrierea excursiei in Peru. Practic a inceput pe 31 dec 2011 si s-a terminat pe 15 ian. 2012. Pe scurt, ordinea a fost: Lima, Juliaca, Turnurile de la Sillustani, Puno, Lacul Titicaca, Cuzco, Ruinele de la Sacsaywaman, Valea Sacra a Incasilor, Pisaq Market, Ruinele de la Ollantaytambo, Macchu Picchu,
”problema este ca dureaza mult. cele 5 poze le-am incarcat aseara in 40 min
Pentru ca, fotografiile tale sunt facute cu un DSLR (de unde si calitatea lor foarte buna), au intre 4 si 5 MB fiecare (o dimensiune foarte mare), asta fiind motivul pentru care le incarci greu.
Solutii:
1. Incarci seturi de 4-5, astepti sa le prelucram/validam si pe urma incarci alt set - asa vei putea incarca mai usor, dar nu la fel de rapid;
2. Le incarci intr-un editor foto (chiar si in Office Picture Manager, din suita Office a Windows-ului) si le micsorezi rezolutia (lasand latura mare la 1000), dupa care le dai Save As intr-un folder nou, de unde le poti incarca mai apoi, deoarece ai sa constati ca vor avea marimi de ordinul a catva sute de KB, iar incarcarea va merge cu mult, mult mai rapid.
si aici vreau sa ajung, acum le citesc pe rand, imi place f. f. mult soiul acesta de broasca testoasa am vazut-o si am fotografiat-o si eu in Brazilia, de fapt suntem tot in America de Sud, seamana f. mult cu Brazilia, pasarile vegetatia, eu acolo nu am ajuns si in Amazoane, dar o sa ajung aici
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)