GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Drumul - Am plecat din Istanbul spre Ankara. Am intrat pe centura orasului unde am ignorat indicatorul de Nevsehir, care ne ducea si la Lacul Sarat (pe care l-am vazut in 2010) si am tinut indicatorul de Kayseri. Din Ankara si pina in Cappadochia (Goreme) sunt aproximativ 300 Km.
Goreme - Orasul se afla pe D765 la 20 km de Nevsehir si este o baza foarte buna pentru explorarea oraselor dimprejur (Avanos, Zelve, Urgup, Uchisar), cu hoteluri mici obisnuite sau hoteluri/pensiuni tip "cave".
Hotelul - Tip pestera, rustic, cu 8 camere pe 3 nivele.
Nu este la strada principala, ci pe o colina. La hotel se ajunge din centrul orasului pe o straduta strimta, in panta, ce pleaca de linga un turn cu ceas care se vede de departe. Pina in centru se fac max. 10 minute pe jos.
Camerele - Nu seamana una cu cealalta, nici ca mobilier, nici ca forma sau dimensiuni. Atit camerele de la parter cit si cele de la etaj beneficiaza de o zona de relaxare - terasa - (comuna pentru fiecare nivel), cu o masuta, canapea sau doua fotolii. Privelistea de pe aceste terase este foarte frumoasa.
Camera noastra avea doua paturi simple, o masuta si doua fotolii, un minibar, televizor si cam atit. Am avut posibilitatea sa o schimbam a doua zi cu o camera mai mare, care, pe linga cele enumerate, mai avea o comoda si dulap pentru haine. Camerele nu aveau aer conditionat, dar in septembrie cind am fost noi, nu a fost nevoie.
Internet Wireless iar parcarea se face pe strada linga hotel.
Baia - Foarte mare, cu gresie si faianta, cada imensa - dotata cu tot ce trebuie. Prosoapele albe, aproape noi, se schimbau zilnic.
Mic dejun - Se servea pe terasa de la primul etaj (in prelungirea zonei de relaxare) si a constat in: oua fierte, telemea, cascaval, masline, rosii, castraveti, unt, gem, miere, lapte, cereale, ceai, cafea, pepene rosu si struguri, suc de doua feluri.
Pentru celelalte mese, puteai alege restaurante/pensiuni chiar din apropierea hotelului sau din centru (unde se aflau si cafenele), cu preturi bune.
Hasan, partonul hotelului, era prezent de dimineata pina seara la receptie sau printre turisti. Vorbea foarte bine engleza si acorda si asistenta turistica, punindu-ti la dispozitie si o harta cu obiective din zona.
Au fost citeva zile interesante - atit in ceea ce priveste zona, cazarea cit si ce am vizitat, nu ne-am plictist deloc.
Trimis de ania in 06.11.12 09:52:19
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Istanbul, Kusadasi, Marmaris, Bodrum, Alanya, Side, Belek
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ania); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 38.64798079 N, 34.83670235 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@ania: Interesant! In anul 2008 am vizitat si eu Göreme - cu vechi locuinte sapate in stanca, deasupra solului si Ürgüp - orasul subteran. Am aflat ca sunt spatii de cazare moderne (amenajate sau in curs de amenajare) in stancile Cappadociei, dar nu am avut ocazia pana acum sa vad cum arata in interior. Inteleg ca nu e nevoie de aer conditionat, dar in timpul noptii incaperea daltuita in piatra nu se raceste?
Cazarea cu mic dejun a fost 135 euro pentru toate cele trei nopti?
@iulianic: Pretul a fost 165Euro pentru toate cele 3 nopti cu MD.
In perioada 16-19 septembrie, cind am fost noi, ziua erau 30-32 de grade, iar noaptea in jur de 15. In camera nu era rece noaptea. Nici foarte cald, ziua. Cred ca tuful moale si poros in care sunt sapate hotelurile/pensiunile este un bun izolator termic. In plus, erau si calorifere in camere, pentru zilele/anotimpurile reci.
In zona sunt multe unitati de cazare cu preturi de la 55Euro/noapte pina pe la 80Euro/noapte.
Marea majoritate sapate in stinca, rustice (dar cu tot comfortul din zilele noastre- TV, Internet, apa calda, etc.), dar si mici hoteluri "clasice", ca sa spun asa. Noi in 2010 am stat la hotelul Yukseller si am fost cam dezamagiti.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)