Review-ul meu - IEFTIN, MULT SI BUN- a creat multe controverse pivind suma alocata concediului si a prea multor obiective vizitate.
Am sa va descriu concediul din 2010 in Austria in care am cheltuit si mai putin, am vizitat detule si chiar am facut si cumparaturi!
Cazarea am avut-o tot la "punct fix" in Rudersdorf... undeva intre Graz si granita cu Ungaria, in casa de vacanta a unui prieten... deci MOCA!
GRAZ - PRIMA ZI (62 km)
Am vizitat Schlossberg (Palatul munte) sau orasul cetate. Aici se afla Turnul cu ceas - simbolul Grazului, cazemata si o fintina turceascaadinca de 98 m. Sint impresionante gradinile, cazemata transformata in sala de spectacole si mai ales scarile din stinca.
Apoi am fost pe Murinsel, o insula artificial din otel si sticla aflata pe riul Mur care este de fapt un bar-restaurant si un teatru in aer liber.
Am trecut in revista si Kunstchaus - muzeul de arta moderna, pe care doar l-am vazut din exterior. Calatoria am incheiat-o cu o lunga plimbare pe strazile si prin pietele Grazului.
SALZBURG - A DOUA ZI (346 km)
Plecarea a fost destul de devreme deoarece aveam un drum lung de parcurs. Pe drum - masa in parcare din surse proprii. Odata ajunsi am dat navala spre pantele castelului Hohensalzburg.
Castelul-cetate este impresionant si vizitarea lui ne-a luat foarte mult timp. Isi merita banii (24 euro de familie) si timpul "pierdut".
A urmat apoi o vizita in cimitirul St. Peters si la catacombele din stinca ce delimiteaza acest cimitir (1.5 euro/pers.). Am mai avut timp sa vedm Domul
din Salzburg si piata Kapitel inainte de a pleca spre palatul Hellbrunn. Palatul se afla la marginea Salzbugului si in afara de el se mai pot vizita
fintinile arteziene impresionante si iazurile din gradina palatului, pline cu crapi imensi si un iaz cu sturioni numai buni de impuscat (atit de mari sunt).
Si... inapoi acasa, inca 346 km plus un stau cu control de la politie.
RUDERSDORF - A TREIA ZI
Dupa ziua precedenta, care a fost obositoare, am simtit nevoia sa raminem acasa, sa facem o ciorba si sa executam niste plimbari usoare!
VIENA - ZIUA A PATRA (166 km)
Am calculat gresit si am nimerit in trafic exact cind toata lumea mergea la munca... infernal chiar si pe autostrada.
Oprit si mincat pe drum, intr-o parcare, din lada frigorifica proprie. Parcat in centrul Vienei - scump... si fuga la palatul Schonbrunn.
Mama, ce dea minunatii!!! Palatul, gradinile superbe si IMENSE, Gloriette-ul, gradina zoologica, serele... cine nu a fost, trebuie neaparat sa mearga!
A urmat catedrala Sf. Stefan pe care imi pare foarte rau ca nu am vizitat-o in interior, biserica Sf. Karl, opera si multe alte cladiri importante.
Calatoria s-a terminat cu o vizita prin magazinele de pe Mariahilferstrasse... ca si fetele trebuiau imbunate dupa ce le-am pus sa marsaluiasca prin Viena!
La intoarcere am avut timp sa ne abatem putin din drum si sa vizitam statiunea Bad Blumau... o statiune cu cladiri viu colorate, asimetrice si acoperite cu
pamint si iarba.
SHOPPING - ZIUA A CINCEA
O noua zi de relaxare. Preturile din Viena nu prea ne-au convenit asa ca am vizitat complexele comerciale din jurul Rudersdorfului. Am descoperit niste preturi
mici pentru care m-as muta oricind in Austria... si nu ma refer la alimente, ci la imbracaminte si incaltaminte. Din magazine ca acestea se aprovizioneaza
cei care vind produse in Romania cu 10 lei si au si profit! Ne-am cam dublat volumul la bagaje cu ce am cumparat.
Dupa amiaza am lasat fetele acasa (ele au vrut sa ramina) si am plecat la bai termale in Loipersdorf... bazine cu apa termala si jacuzi, topogane cu apa,
trambuline, bazin cu valuri... superb! (10 euro)
GRAZ - ZIUA A SASEA
Mai mult o plimbare lejera, cu vizitarea pietei centrale, a primariei, plimbare pe malul Murului si savurarea unui snitel vienez la el acasa. (cu berile aferente -destul de scump)
RUDERSDORF - ZIUA A SAPTEA
Vizitarea detaliata a orasului in care am avut cazarea, un orasel curat, cochet, cu multe flori la geamurile caselor... daca as putea, miine m-as muta acolo!
Si... pregatirea bagajelor pentru plecare. UN CONCEDIU MINUNAT!
Trimis de Chien in 04.10.11 13:17:53
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2018 Vacanța celor 100000 de pași — scris în 15.08.18 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- May.2017 Ein tag in Osterreich. O zi in Austria — scris în 22.04.20 de ovidiuyepi din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 De ce Austria? — scris în 26.07.17 de liviu49 din BRăNEşTI [IF] - RECOMANDĂ
- Sep.2012 Austria, nu numai pe autostrăzi — scris în 10.11.12 de Dragoș_MD din FRUMUşANI [CL] - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Restaurantele LandZeit — scris în 23.06.11 de Diaura* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2010 Cât de doriți suntem în Austria? — scris în 28.07.12 de ak-ar de rumÂn † din SFâNTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Austria, arta de a trai cu bucurie — scris în 12.06.11 de doina_c24 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ