ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 31.07.2026

PLAJA şi MAREA:

AUTORUL NU ar recomanda

Nu aș mai reveni la Sozer Otel din Ayvalik

TIPĂREȘTE URM de aici

A doua cazare intermediară în drum spre Kușadasi, am ales-o cât de centrat am putut, adică cât de cât la jumătatea drumului dintre Edirne și Kușadasi.

Am avut de condus aproximativ 5 ore (dacă nu punem în calcul opririle), respectiv 400 km. Destul de lejer. Despre traversarea de la Canakkale, drum și alte costuri, am scris deja tot, în recenzia de vezi review aici.

Rezervarea la Sozer Otel am făcut-o cu aproape 2 luni înainte de plecare. Deși am zis eu că avem timp suficient pentru a găsit o cazare ok, pare că nu a fost așa. Am avut încă de la început anumite îndoieli dar am zis aia e... fie ce-o fi! Am rezervat cu aproape 107 euro o "Family Room" pentru 3 adulți și 1 copil. Cum ne-am tot oprit pe drum și am mai traversat și cu ferry la Canakkale, fapt ce a adăugat timpi traseului, se făcuse deja 4-5 la prânz și nu ajunsesem. Am dat un mesaj prin Booking, celor cu propietatea să le spunem că venim după 18.00 dar ciuciu... nu au răspuns.

Am ajuns la 18:10, am parcat mașina în lateral unde erau 2-3 locuri libere și am mers spre recepție. Din primele impresii, locația era extrem de modestă și nici nu prea era nimeni. I-am spus tipului de la recepție că i-am dat mesaj, nu prea vorbea engleză dar prin Google am înțeles că nu are curent, fiind o avarie mai mare în zonă. Totuși avea telefon cu internet... în fine, treacă.

Ne-a dus la etajul 1 unde aveam să ne fie repartizată camera. Ușa de la intrare era veche și nu se închidea etanș, iar ferestrele aveau tâmplărie veche din aluminiu și se închideau foarte greu. Așa-zisa „vedere spre grădină” era, de fapt, o vedere către proprietatea vecinului din spate; nu exista nicio "grădină" amenajată dar țeapa asta am mai tot luat-o. Camera era aproximativ ca în poze, modestă, deloc wow, zic o noapte nu moare nimeni. Să dăm drumul la aer că era cald de mureai... de unde aer că nu aveam curent.

Ne-am lăsat o parte din bagaje și am mers la pas spre centru unde am mâncat și ne-am plimbat. La întoarcere aveam curent. Am pornit aerul care era vechi de 10-15 ani și făcea cu greu față camerei care nu era chiar imensă.

Ferestrele, cum spuneam din același aluminiu vechi cu geamuri termopan, care nu se închideau mai deloc bine. Deh... blestemul ferestrelor mă cam urmărește peste tot în Turcia. Nu prea mai aveam unde merge, era și târziu, zic să mai punem un suc o apă în frigider. Ce să pui... frigiderul deși conectat la rețea, era mort. Televizorul mort și el, abia schimbai posturile, având acel sistem cu 2 telecomenzi, a doua fiind pentru un soi de receiver.

La baie mobilier vechi, modest, demodat. Nu asta ar fi fost problema ci faptul că apa curgea fie la mijloc unde era bateria, fie sus la para de la perete. Întrebare: Dacă vrei să-ți faci un duș rapid, cum faci? De asemenea bateria de la chiuvetă era ponosită și vai de mama ei.

Lași apa să curgă sus, sperând să ajungă peste tot... o lași doar la baterie și o iei ca pisica cu laba? Ideea era că NU exista pară cu furtun. Un cretinism teribil de sistem pe care nu am cum să-l înțeleg, oricât de tare m-aș strofoca. Hai tu ca bărbat dai apa sus și aia e te speli și pe cap dar doamnele? Poate au vreo coafură, poate abia se spălaseră la cap... cum fac?

Wifi-ul era în moarte clinică la ATI, am stat mai mult de pe netul nostru. A doua zi la micul dejun evident că nu prea mai aveam nici o așteptare. Zic dacă ne dau un covrig și un ceai să zicem mersi! A fost totuși destul de ok, nici prea prea nici foarte foarte. Cât să nu mori de foame și să stai liniștit până spre prânz. Am avut acele caselore mici cu ciocolată, unt, apoi niște gogoși mici proaspete făcute de ei pe loc, roșii, castravete, brânză, cașcaval, ou fiert și alte 2-3 chestii plus ceai, suc sau cafea.

Per total consider că am primit puțin de banii dați. Chiar și cu un tarif pe care unii în consideră mic, unele chestiuni sunt elementare. Frigiderul, aerul condiționat nu mai sunt un moft, ci o necesitate. De asemenea dușul ăla cretin, a contribuit și el la gradul scăzut de satisfacție.

Nu aș mai reveni aici și nici nu aș recomanda altcuiva să meargă. Acum intervine iar treaba aia cu ce așteptări are fiecare, pentru mine... aș mai plus 20 de euro și poate aș găsi ceva mai decent pe viitor. Totuși la momentul căutării, deși aș fi mers iar la Rawda din Altinoluk, prețurile lor erau de aproximativ 2000 de lei /noapte pentru o cameră ceea ce mi s-a părut MULT prea mult.

De menționat și că Hotelul nu prea era Hotel... nu știu cum au rămas ei cu catalogarea asta dar nici de departe hotel, ci mai degrabă un motel sau o vilă. Ce mi-a plăcut cel mai mult a fost priveliștea spre mare care se putea vedea din balconul comun aflat pe hol. Camera noastră NU avea nici un balcon... personalul era amabil dar... cât de amabil să fii să compensezi cu atâtea bube... ?

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
  • Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub -- citește mai mult

Trimis de ⭐ValentinB_88⭐ in 31.07.26 15:30:37
Validat / Publicat: 31.07.26 18:14:59
INFO ADIȚIONALE

VIZUALIZĂRI: 51 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (⭐ValentinB_88⭐); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
P01 Sozer Otel din Ayvalik
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7800 PMA (din 6 voturi)

3 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[31.07.26 18:14:27]

Mutat în rubrica "Sozer Hotel, AYVALIK" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

mprofeanuPHONE
[31.07.26 20:32:08]

@⭐ValentinB_88⭐: Îmi pare rău pentru că nu ați avut o cazare decentă cu niște lucruri esențiale pe care le-ai enumerat, aer condiționat, frigider și dușul funcțional. Nu prea știu zona dar și prețul mi se pare cam piperat pentru ce oferă!

Am mai citit pe AFA și erau prețuri mai mici, poate a contat și faptul că a fost Family Room pentru 3 adulți și un copil. Am văzut pozele și par două camere cu legătură, una cu pat pe mijloc și alta cu două paturi.

Bine că micul dejun a fost cât de cât acceptabil!

webmaster
[31.07.26 21:51:07]

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2026) sau anul trecut (2025) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mprofeanu

SOCIALs

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)
  • pagină generată în 0.045188903808594 sec