Am fost cu sotul meu la Hotel Solana din Melieha. Nu avem nimic de comentat vi-a-vis de cazare, mancare. un hotel de 4 stele europene. In schimb locatia hotelului este destul de proasta, in sensul ca, intr-o tara- insula cu sute de hoteluri cu vedere la mare acest hotel, ca si Pergolla sunt la marginea strazii, intre constructii, la cca 3 km de mare. transportul urban lasa mult de dorit, duminica si de sarbatori (sau cand au ei chef) poti sa ramai cine-stie pe unde. La fel daca ploua sau se intampla cea mai mica problema. Sunt multe de vizitat, dar cazarea in Melieha nu este cea mai buna oferta, asta daca nu vreti sa va inchiriati masina cu volan pe dreapta si sunteti in stare sa conduceti invers
Preturile sunt mai mici decat in Grecia, insa programele la obiectivele turistice sunt tot dupa ureche, sistem care te cam incurca, in sensul ca poti ajunge acolo si sa fie inchis
plajele sunt pline de pietre in schimb se fac scufundari o. k.
De Revelion restaurantele se inchid la 12, sansa este sa cauti vre-un bar unde vei petrece alaturi de englezi, singurii care-si permit acolo
Trimis de alexa_a in 05.02.11 15:12:08
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALTA. A mai fost în/la: Valetta
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alexa_a); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
In primul rand iti urez bine ai venit in comunitatea AFA si te felicit pentru faptul ca ai decis sa ne povestesti despre experienta turistica.
Cateva amanunte referitoare la hotel ar fi mai mult decat binevenite, de exemplu povesteste-ne despre camere, servicii, ce tip de masa ati avut inclus? Nota referitoare la plaja s-a datorat exclusiv din cauza pietrisului de la tarm?
Tu te-ai duce la un asemenea hotel unde sunt oferite doar informatiile prezentate de tine? Haide, curaj, dezvolta putin conditiile din hotel, pare interesant.
multumesc de urari.
masa era demipensiune, foarte buna, dimineata pana la 10 si seara pana la ora 22.
Dupa parerea mea, daca nu practici sporturi nautice, doar pentru plaja nu se merita deoarece plajele cu nisip sunt foarte putine si apartin hotelurilor. De asemenea o problema este cu transportul, din cel putin doua puncte de vedere.
1. se ajunge doar cu avionul, cea mai convenabila fiind cursa charter, dar aceasta este disponibila doar daca mergi prin agentii cu tot pachetul turistic, si toate au ca singur turoperator pe Romania malta travel. Din acest motiv ofertele sunt limitate si nu cele de prima mana... ca pozitionare. Spre exemplu toti, dar absolut toti romanii erau cazati la hoteluri de 4-5 * FARA vedere la mare. erau sute de hoteluri la malul marii la acelasi pret sau mai ieftine ce aveau si iesire la mare si erau mult mai dotate.
cativa din romani incercasera sa-si rezerve pe net locuri la alte hoteluri, dar nu au gasiti cu ce sa ajunga, iar preturile de avion pentru a ajunge in Malta prin escale sunt peste 400 Euro, asa ca s-au lasat pagubasi.
2. Ajuns acolo, ca sa inchiriezi masina e foarte usor, dar sa conduci e ff greu, deoarece totul este invers si risti sa te accidentezi. Transportul comun lasa mult de dorit in sensul ca nu respecta absolut nici un program si nici nu prea stii ce si unde merge sau daca mai merge... este foarte frustrant, crede-ti-ma, mai ales ca, la o banala ploaie nu mai merg pur si simpliu cateva ore!! Taxiurile sunt ca in Turcia... apar ca din senin la nevoie pe pretuiri ff mari... iar inrest nu prea sunt
Ciudat ce spui tu despre transportul in comun, eu am fost la hotelul vecin Pergola in 2009 in septembrie si pot sa spun ca am fost chiar multumit, am vizitat mare parte din insula folosindu-ne de autobuzele lor si nu am simtit deloc nevoia sa ne inchiriem masina. Au venit intotdeauna la timp, nu am avut probleme cu ele, chiar am fost de vreo 2 ori seara pana la Sliema cu ele si si-au respectat orarul, atat la dus cat si la intors.
Cat despre locatia celor doua hoteluri, ele sunt in centrul statiunii si nu prea am vazut cladiri in constructie, chiar mi s-au parut bine situate, aproape de multe restaurante cu mancare super si de biserica unde se desfasurau "festele" malteze.
Intr-adevar, distanta fata de plaja e cam de 1,5 km, dar din punctul meu de vedere in Malta nu prea mergi pentru plaja, ci pentru a vizita, sunt multe obiective de civilizatie si cultura care nu trebuie ratate si iti umplu cam tot sejurul.
Plajele de altfel sunt inguste si in mare parte cu pietre, insa exista si pentru amatorii de stat la plaja Laguna Albastra, care e superba, e cam cea mai frumoasa plaja pe care eu am vazut-o pana acum.
Oricum, e pana la urma chestie de perceptie diferita a acelorasi realitati, mie personal unele dintre minusurile reliefate de tine mi s-au parut mai degraba plusuri, dar depinde de ce asteptari avem pana la urma de la o vacanta, e normal in definitiv sa vedem lucrurile fiecare in alt fel.
- Nov.2015 Malta in noiembrie (Hotel Solana) — scris în 30.11.15 de RelyaV din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Daca sunteti amatori de tocanitze — scris în 02.08.13 de puiu_isas din CONSTANTA - nu recomandă
- Sep.2010 O alegere inspirată — scris în 22.10.10 de ancamariagadea* din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jul.2007 Prima excursie in afara — scris în 18.03.10 de monyka_7777 din BUCURESTI - RECOMANDĂ