BUN
Sleeep Hotel Ansfelden [Ansfelden](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Sleeep hotel Ansfelden
La întoarcerea din Elveția de și am tot sperat că o să fie mai puțini :) cei 1700 km nu au dispărut/nu s-au scurtat de pe Waze :). Astfel gândit zis și făcut am căutat o cazare și la drumul de întoarcere, tot la 1/2 de drum, tot în Austria. Cazarea anterioară din Austria de și excelentă mă obliga la o ocolire și implicit pierdere de timp prețios. Am ales ceva chiar pe autostradă în apropierea orașului Ansfelden. Se numește Sleeep Hotel și nu cred că este mai bun la altceva decât pentru dormit. În principiu asta am și dorit, să dorm :)
Acces Sleeep Hotel
Autostrada A1 care traversează Austria trece în apropierea orașului Linz. În dreptul localității Ansfelden se poate ieși pentru accesul acestei localități sau pentru a accesa un popas care conține acest hotel (Sleeep Hotel), o benzinărie JET sau Shell, un McDonalds sau un KFC, un magazin SPAR (Eurospar) chiar lângă hotel, și alte mici facilități.
Până la Linz sînt mai mult de 11 km dar în cazul în care stăm aici mai mult de o zi hotelul se poate transforma în tabără de bază :)
Prețuri și checkin Sleeeep Hotel Ansfelden
În premieră pentru mine am făcut check-in cu un robot, mai exact ceva ce pare un simplu ecran. A fost suficient introducerea numărului rezervării de pe bookimg, pt că prin asta s-a rezervat (ca la un easybox de pe la noi) și automatul a scuipat printr-o fantă cheile camerei (cardul de acces în camere). Ceva în plus față de un easybox ar fi fost necesitatea scanării cărții de identitate/pașaportului acesta s-a mai cerut de aparat.
La check out cardul se aruncă într-o cutie special amenajată pentru acest scop, dacă cumva uiți cardul undeva și nu o arunci acolo nu se întmplă nimic, nici dracul nu te mai trage la răspundere, cardul este alb, neinscripționat și clar nici nu mai funcționează după ora check-outului :)
Ca și preț am plătit la fel ca la prima cazare din Austria adică 55 euro. Totuși prima era o cazare clasică cu mic dejun într-o cameră spațioasă. În consecință această cazare mi s-a părut mai scumpă și cu un raport preț-calitate inferioară decât prima. Dar mai aproape de autostradă, deci avantaje și dezavantaje.
googleadservices.com/page ... NCgQ0Qx6BAgUEAE
Camera
Așa cum am povestit mai sus calitativ și din punct de vedere spațial este cu mult sub prima cazare din Austria (vezi impresii)
Chiar și o singură persoană abia se mișcă între acei 4 pereți. Dar denumirea hotelului spune totul Sleeep Hotel, doar dormit și nimic altceva, atunci este ok. Și sincer și pentru mine a fost ok.
În cameră am găsit un pat matrimonial, noptiere, veioze moderne (leduri) cuier cu suport bagaj, un birou pe colț, televizorul cu diagonala de 60 cm deasupra, ceva prize, mochetă, fereastră, fără balcon. Nu am observat în cameră nici frigider nici aparat de aer condiționat. Dar cred că sistemul centralizat care în cazul meu acum asigura căldura vara va sufla aer rece.
Pe jos era parchet, căldura era asigurată centralizat și se regla cu ajutorul unui panou. Electricitatea se asigura introducând cardul în fanta special amenajată.
Camerele au în general 15mp. Cele single costă 55 euro, cele duble 62 euro.
Accesul între etaje se va realiza cu un lift. Accesul pe holuri se va realiza cu ajutorul cardului primit de automatul de check-in. Am locuit (pardon, am dormit) într-o cameră situată la etajul doi.
Baia
Baia era amenajată într-un colț al camerei, se intra acolo printr-o ușă de sticlă. Avea de toate, lavoar, WC, duș. Dușul nu era delimitat de restul spațiului, apa curgea pe jos totuși căderea asigura o scurgere adecvată. Aveam consumabile, șampon, săpun, hârtie.
Internetul era ok ca la noi acasă, nu este parolată. Dacă se mai doreau consumabile (să zicem că se termina hârtia igienică sau șamponul, afară pe hol într-o plasă inscripționată existau rezerve.
Cam asta era cazarea într-un hotel fără personal (sau mă rog va trebui să vină cineva o dată pe zi să pregătească camerele pentru următorii clienți)
Alte zone din hotel
Parcarea pentru clienți este amenajată subteran. Acolo este o parcare mare și fiecare loc este inscripționat unele locuri cu Sleeep Hotel, altele cu SPAR (clienții magazinului de alături) Dar mai mult de 2/3 de locuri erau pentru hotel. Am găsit loc și am parcat fără probleme.
Pe holurile hotelului se găsesc automate de băuturi sau snackuri. Se poate opta pentru mic dejun (cca 10 euro/pers) eu plecând mai devreme decât ora mic dejunului (la 5.00) nu l-am mai cumpărat. Am înțeles că ar fi o sală de mic dejun undeva, am înțeles că micul dejun ar fi foarte ok și că ar exista și un angajat în carne și oase pe acolo :) Scriu asta pentru că am comunicat doar cu ecrane pe perioada șederii la Sleeep :)
La ieșire din hotel se află o pizzerie Pizza Royal am observat că se cheamă iar înuntru am observat angajați turci. Preparatele păreau foarte ok așa prin vitrină. La magazinul SPAR am observat prețuri bune chiar mai bune decât la noi acasă. Mergeau austriecii și străinii și își făceau cumpărăturile de weekend.
Împrejurimi
Mi-am făcut timp să vizitez Ansfelden. Se află în spatele hotelului. Are rang de oraș și 15000 locuitori. Ar exista din anul 788. Ceea ce am văzut și vizitat au fost bisericile, biserica evanghelică Ansfelden și biserica catolică Haid, casa memorială Anton Bruckner, primăria Ansfelden și biserica Berg. Cam astea le-am putut vedea. Pentru Linz din păcate nu mai era timp.
Pentru unii grăbiți recomand această cazare, somn (sleeep, zzzz) ușor :)
Trimis de AZE in 06.12.24 20:33:37
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 48.21217262 N, 14.28768818 E - neconfirmate încă
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@AZE: Interacțiunea ta cu ecranele mi-a amintit de o întâmplare din 2006, când, niște prieteni care "fugiseră" in Suedia înaine de 89, ne-au luat cu ei intr-o excursie de 3 săptămâni prin Europa, până în Suedia. Am dormit si la un hotel Formula 1, cu acelasi sistem de cazare. Un pic mai greoi, nu primeai cartela ci un cod format din 6 cifre. Stress să nu-l uităm, l-am notat pe mai multe bilețele puse prin buzunare! Baia era comună, pe hol, cu autocurățare dipa fiecare folosire. Ce ne-am mai mirat noi atinci!
Cred că în viitorul nu foarte îndepărtat așa vom „comunica” în zona serviciilor de tot felul, doar cu ecrane, coduri, etc., etc. !
Forța de muncă va fi înlocuită de digitalizare! , se pare că este mai economic așa, altfel n-ar fi investit bani în aceste sisteme!
Mie-mi place când merg la o cazare, sau la un magazin să spun „-Bună ziua!” , să primesc un răspuns de „-Bine ați venit!” , etc..., să vorbesc cu oameni, nu cu ecrane
Daaaar, ne adaptăm timpurilor, n-avem de ales! E bună cazarea asta DOAR pentru sleeep!
Felicitări și... mulți
@adrianaglogo: Răspund și eu într-un târziu la ecou, vorba aia în weekend ne mai ocupăm și cu altceva decât politică și avem mai puțin timp să răspundem la ecouri
Am citit cu interes ecoul tău și interacțiunea cu ecranele, roboții sau boții cu este acum la modă . Eu am ajuns într-o țară vest-europeană prima dată în 1991. Și am fost extrem de mirat cum dracu există atâtea minuni de care habar n-aveam până atunci. Păi, dacă am fost îndobitociți dea-binelea de regimul comunist nici nu este de mirare...
Câteva exemple să vă amuzați și voi:
În 1991 mi-a dat cineva o marcă germană să iau căruciorul de la supermarket. Am reușit s-o iau dar după ce am dus căruciorul înapoi acel cineva m-a întrebat unde este marca??? eu am crezut că atâta costă închirierea căruciorului
Tot în 1991 eram într-o baie și nu știam cum să dau drumul la apă să curgă. (încă nu au apărut în România robineții de moncomandă din acelea care se ridică și care sînt cele mai accesibile acum)
Ce să mai discutăm de roboți, și boți și ecrane când și un ecran color (în forma unui televizor/monitor color erau atât de căutat că unii și-au vândut pământurile pt a cumpăra așa ceva-din păcate există cazuri reale de atunci)
Sînt doar două exemple la cât de îndobitociți eram datorită de regimul de atunci...
@doinafil: Doamnă, bine ați venit în viitor. Din păcate în viitor pentru a interacționa cu cineva în carne și oase la o recepție de hotel ca deveni un lux care nu o va putea plăti oricine. Asta va fi o opțiune plătită cu vârf și îndesat
Așa că o să ne obișnuim și cu aceste cazări, fie că ne place sau nu.
Mulțumesc pentru ecou și vot, dumincă faină
@AZE: Sustin ceea ce ai spus. Un văr primar a vândut in 1991 o bucata bună de teren și și-a luat TV color si video. Nu l-a ascultat pe tatal meu, apoi a regretat!
Iar noi, in 90, am facut " comert exterior" la sârbi si am strâns 1000 marci (eu aveam atunci salariul 70 M). Cu ei am fost in RFG si am luat TV color si video. Tare ne-am mirat ca ne-a dat bonnus un telefon fix, de agatat pe perete.
Si tot atunci am vazut Kivi, am crezut ca sunt cartofi si ma miram ca ce scumpi sunt si ce calici sunt nemtii, că luau 3-4 " cartofi părosi ".
Și căte de-astea n-or fi de povestit, de zicem că eram proști. Dar eram prostiți, nu proști