ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.09.2019
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Alba Iulia
ÎNSCRIS: 01.07.18
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
OCT-2018
DURATA: 6 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI -- v: -

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
60.00%
Către satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
70.00%
Satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
72.00%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Siva Grand Hotel Hurghada

TIPĂREȘTE

Salutare tuturor! Doresc să împărtășesc cu voi experiența mea în hotelul Siva Grand Hotel, Hurghada, în care am fost cazată la sfârșitul lunii octombrie 2018. De la început vreau să vă spun că nu sunt obsedată de curățenie, nu văd bacteriile cu ochiul liber, nu sunt mofturoasă la mâncare și nici gurmandă!

Acest hotel este unul german, probabil făcut chiar de nemți (presupun că de aceea biletele de cazare și zbor sunt în germană). Iar unde sunt nemți, înseamnă bani, dar, din păcate, și discriminare față de alte nații. Românii sunt foarte puțini acolo (noi am fost doar două familii, iar hotelul are aproape 1000 camere). Sunt mulți turiști în vârstă, cam cum e la noi în stațiunile balneare.

Idei generale

Temperatura aerului în această perioadă este foarte plăcută. Soarele răsare cam pe la ora 05.45 iar la ora 17.00 e beznă.

Apa mi s-a părut a fi cam rece (ce-i drept, eu sunt friguroasă). Vă sfătuiesc să vă luați încălțăminte specială când intrați în mare pentru că am văzut foarte mulți arici de mare și scoici cu țepi!

Plaja este amenajată artificial. La intrare în apă este un fel de limbă de nisip super, te poți plimba pe ea 500 m și apa nu depășește genunchiul!

În partea dreaptă apa este mai adâncă și mai rece, însă în partea stângă apa e mică, maxim până la brâu și foarte, foarte mulți pești! E ca un acvariu! Poate face snorkeling și cel mai nepriceput!

Apa este foarte sărată, nici nu trebuie să știi să înoți pentru că te ține la suprafață fără cel mai mic efort.

Aveți grijă că spre capătul pontonului apa se adâncește brusc!

Plaja hotelului este superbă iar Marea Roșie e mirifică!

Camerele din hotel

Piscina este mare, apa este curată, dar camerele lasă de dorit. Aerul condiționat este montat în hol, face gălăgie și un praf extraordinar. Nu este tavan în hol ci un grilaj de lemn ca să repare aparatul în caz de defecțiune. Aerisirea din baie constă pur și simplu într-o gaură în tavan care dă în alt tavan (adică e un tavan mai înalt). Practic tot mirosul se întoarce, nu are unde să meargă.

Prosoapele bănuiesc că sunt doar uscate, nu și spălate! Nu au văzut clorul niciodată! Sunt gri și de la atâta folosire și au un miros îmbâcsit. Lenjeria de pat este și ea gri, uzată și cu același miros urât. Scurgerea de la cadă a fost plină de păr de când am venit. Tot mobilierul este vechi, iar obiectele din baie prezintă rugină. Obiectele sanitare nu sunt spălate, tot timpul au stropi și urme de săpun. Perdelele sunt îmbâcsite de praf și murdare, iar prelata pe post de draperie este... jegoasă.

Nu este Wi fi în camere ci doar la parter, la lobby.

Mâncarea

În privința mâncării, hotelul iar stă cam slăbuț. Carnea este puțină. În unele zile este carne de vită coaptă la cuptor, carne de oaie în sos sau aripi rupte de pui în sos. Da, da! Ei nu taie carnea, ci o rup! În rest predomină peștele și legumele (conopidă, vinete, fasole, mazăre, cartofi, năut, varză, salate, roșii, castraveți). Cârnații, chiftelele și parizerul au același gust, numai forma diferă. Acolo nu o să vezi piept de pui la grătar, șnițel de pui sau pește cu sos de lămâie.

Băuturile non alcoolice și alcoolice iar nu sunt de apreciat. Au un suc de portocale la dozator care e defapt suc la plic, apă chioară cu aromă de lămâie în care sunt aruncate 3 felii de castraveți, bere fără alcool, cafea lungă cu lapte diluat. Bineînțeles, contra bacșiș, există bere rece cu alcool (dar nu mereu) și suc Timbark. Apropo, dacă nu dai bacșiș pentru bere, fie te mint că berea e caldă, fie mergi la bar și îți toarnă din doză în pahar și face trei sferturi spumă și un sfert bere. Pentru germani, tot timpul este bere rece, paharul plin și o vorbă bună. Prăjiturile doar arată bine dar nu sunt comestibile. Au un strat generos de blat, urmă de cremă, sunt super dulci și au culori stridente.

Toată mâncarea e refolosită. Cașcavalul cu gust de plastic merge la pizza, parizerul dulce merge la prăjituri, salată sau pizza și așa mai departe. Toate foietajele sunt aproape goale; eventual mai dai de o ușoară urmă de brânză, vanilie sau miere. Croissantele cu unt și pâinea sunt ok. Și încă un apropo! Vedeți că dimineața și seara în restaurantul Shams este un chelner ce se plimbă cu fresh de fructe printre mese. Acela nu e gratis ci costă 50 EGP. Au fost câțiva turiști care au picat în plasă pentru că ospătarul iți cere banii după ce bei din pahar.

Restaurantele hotelului

Pentru micul dejun recomand restaurantul Shams, cel de la parter, care are și terasă. Acolo mâncarea este cea mai diversificată. Cel de la etajul unu, restaurantul Amar, are mai puțină mâncare. La pizza Corner se folosesc produsele ce nu se consumă dimineața (cașcavalul, brânza, parizerul); mie personal nu mi-a plăcut. La restaurantul de pe plajă, Beach Grill, găsiți dovlecei, vinete, cartofi la grill dar și niște chifteluțe vegetale care sunt foarte bune.

Pentru prânz recomand Oasis Restaurant (cel dintre plajă și piscină), mâncarea fiind diversificată (acolo trebuie neapărat dat bacșiș zilnic la ospătar pentru că nu au lichide la îndemâna turiștilor, ci vă aduc doar ei). Pentru cină recomand tot Shams, la fel, mâncarea fiind mai diversificată. Am atașat o poză cu programul 2018 al restaurantelor.

Entertainment

Echipa de animatori sunt doar niște gălăgioși, agasanți și murdari. Fie dau de trei ori din mâini pe acorduri orientale și apoi merg la toate șezlongurile să ceară bacșiș, fie iși pun costum de sumo și cap de urs panda și se bagă în seamă singuri când vrei să stai liniștit pe plajă.

Relaxarea pe plajă

Statul la plajă e un stres. Vin, te agasează și trag de tine insistent să îți facă împletituri la păr, să te penseze, să te bărbierească, să te duci la cină romantică la restaurantul a la carte, să faci parasailing, să te duci la maimuțăreala animatorilor, să îți facă album de poze, să îți facă portret, și te mai miri ce. Contra cost, bineînțeles.

În prima zi de plajă am crezut că înnebunesc, că, pe lângă toți pe care i-am zis, au venit și animatorii, pe rând bineînțeles, 4 la număr, să ne convingă să mergem la party-ul lor. Și nu te întreabă dacă vrei, ci îți prezintă toată oferta ca și când ar fi gratis, apoi încep să te întrebe de unde ești, dacă nu vii, de ce nu vii, dar ca e imposibil să nu vii, și multă pălăvrăgeală. Gândește-te cum e să stai la plajă să vină 12 indivizi, pe rând, să îți prezinte diverse oferte, când tu vrei să te relaxezi și să te bucuri de vacanță.

Șezlonguri sunt pentru toată lumea, atât la piscină cât și pe plajă.

Bacșișul

Acolo banii vorbesc pentru că Egipt este o țară sărăcă. Primul „contact” cu cerutul bacșișului a fost după ce am aterizat și am mers la autobuz. I-am dat șoferului bagajul și apoi a întins mâna după bani.

După ce am ajuns la hotel, am dat 20 euro la recepționer. Noi am rezervat cameră deluxe de la agenția de turism și când am ajuns acolo a zis că ele sunt în bungalow-urile din spate, cu vedere la grădină. Recepționerul a zis că dacă îi dăm niște bacșis ne schimbă camera cu una în hotelul principal cu vedere la mare. Dar, dacă totuși vreți altă cameră din aceeași categorie, vă sfătuiesc să nu dați șpagă până nu vedeți camera, pentru că toate sunt la fel. Nu îți dă o cameră mai modernă sau mai curată dacă îi dai bani. Dacă vreți una din categorie superioară, dați bacșiș că merită.

Apoi am dat bacșiș la cel care face curățenie, dar, cu toate astea, tot ne-a lăsat fără peria de la wc. Și, bineînțeles, am dat bacșiș la ospătar. Dacă îi dai vreo 4-5 euro pe zi, te servește cu tot ce vrei și are grijă să te simți bine. Bacșiș am dat și la duty free (era inclus în preț; de exemplu iei o sticlă de șampanie la 10 euro + 15 EGP, ăla e bacșiș). Se dă bacșiș și la cei cu care faci poze. Sincer, mă simțeam furată pe față.

La polul opus se află germanii și englezii. Ei sunt tratați regește. Îi așează la masă, se joacă cu copiii lor, râd cu ei, le șterg masa, îi întreabă de sănătate ca și când se cunosc de o viață, îi servește într-o secundă, că doar deh! Ei sunt bogații! Egiptenii sunt foarte amabili dacă le dai bani!

Mall-ul din hotel

În hotel este un „mall” care constă defapt în 5 magazine: unul cu bijuterii, unul cu parfumuri, unul cu suveniruri și unul cu haine și încălțăminte. Nu există prețuri pe produse, totul se negociază. Chiar și așa, cer foarte mulți bani pe produse slabe calitativ. Nu cumpărați cartelă de telefon din magazinul cu suveniruri pentru că este mult mai scumpă și are mai puțin trafic de internet decât cea din aeroport. Vă dă un preț exorbitant și vă minte spunându-vă ca acea cartelă Orange luată din aeroport cu 8 euro se dezactivează după 3 ore. Fals!

Aveți grijă cu băiatul de la parfumerie. Stă în fața magazinului să agațe turiștii și are o strategie bună de a te atrage. Vine la tine cu replici de genul „Hello ma’ friend! Where are you from? I have a lot of friends in Romania! ” Apoi te invită la un ceai și gata, ești ca și furat. Îți arată „esențele” lui de parfum care defapt sunt niste uleiuri parfumate ce persista 3 ore, apoi te dă cu ele pe mâini și îți dă un preț de 50 sau 100 de euro pentru 50 ml. Eu am picat în plasă pentru ca l-am întrebat daca are cartelă sim și am ajuns să cumpăr parfum negociat la 20 euro. Deci am vrut cartelă și am cumpărat parfum. Alții l-au cumparat cu 10 euro. Daca vrei să cumperi, negociază dur cu el pentru că alea nu sunt esențe!

Vă recomand să nu cumpărați suveniruri din hotel, sunt scumpe. Mergeți în afara hotelului pentru că sunt destule magazine cu suveniruri faine mai ieftine.

Diverse

Brățările pentru acces pe care le dau turiștilor sunt din material textil, tăiat scurt (strategic) și se desprind foarte repede. Recomand ca acestea să fie cusute. Dacă se pierde o brățară, una nouă costă 30 euro. Atenție, euro, nu dolari! Acum nu prea se acceptă dolarii la multe magazine și hoteluri!

Vă recomand să vă cumpărați folie alimentară pentru înfolierea bagajelor (dacă aterizați în Cluj). Eu am dat 7 dolari să înfolieze două bagaje și ghinionul a fost să trebuiască să desfacem unul din bagaje și să fie necesar să îl înfoliem din nou. Bineînțeles, a mai cerut 2 dolari.

Apropo, curtea este foarte mare și îngrijită! Iarba e ca un covor iar palmierii sunt superbi!

 

Pentru detalii privind excursiile, vă invit să citiți „Egipt – a fost frumos, dar nu mai merg!”.

Toate cele bune și concedii reușite vă doresc!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de TeLav in 22.09.19 17:21:58
Validat / Publicat: 22.09.19 18:36:48
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT. A mai fost în/la: -
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4130 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TeLav); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P03 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 17400 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest review

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[22.09.19 18:36:35]
»

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs invitației de a scrie propriul set de impresii din această vacanță. - bun și acest review

webmaster
[23.09.19 07:34:26]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂSiva Grand Beach Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045382022857666 sec
    ecranul dvs: 1 x 1