ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.07.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUL-2024
DURATA: 7 nopți
Familie
3 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1460
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ AI
Raport PREȚ/CALITATE:
REZONABIL

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
70.00%
Satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
84.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 37 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 18 MIN

Vacanța la mare vara 2024

TIPĂREȘTE

A venit vara și a venit vacanța la mare aferentă. Am ales Turcia, nevizitând această țară din 2019. Mi-am promis de ceva timp că voi încerca să caut ceva mai bun calitativ. Din punctul meu de vedere am reușit chiar dacă familionul nu era chiar deplin de acord cu această afimație. Le-am tot explicat, povestit, dovedit că ceea ce vor ei trebui alocați pentru 3 adulți cca de pe la 2000-2500 euro ori dacă această sumă lipsește logic scazi din așteptări ori te bagi în bancă dar ar fi culmea ca pentru 6-7 zile de lux pe urmă să tot plătești luni la rând rata la acesta. Astfel stabilit bugetul la 1500 euro am început căutările.

Rezervare

În momentul când am aflat când se termină cursurile băiatului am început să căutăm împreună. După căutări lungi am găsit un hotel-resort puțin mai obosit dar la care am observat că ne-ar satisface dorințele necesare pentru o vacanță standard de 7 nopți. Am plătit 1460 eur. (mai întâi avansul, pe urmă după cca 3 săptămâni restul de plată)

Nici din punct de vedere recenzii situația nu era prea roză (booking 5, tripadvisor 3.5, pe google scriau că este horror) Cât de horror o fost pentru ei nu știu că noi ne-am simțit bine aici.

La nici o unitate de cazare ever nu am observat o fluctuație de preț ca la acesta (o fi dar eu aici am observat). După o zi am observat că touroperatorul a ieftinit sejurul cu 60 euro. M-am enervat puțin pe urmă m-am resemnat. Situația de infarct a venit după 2 săptămâni cu minus 200 euro în configurația sejurului nostru. Nu m-am putut abține și am tot făcut calcule ce ar fi dacă... Am luat legătura cu agenția, agenția cu tour-operatorul, nici cum nu au vrut să ne ierte la o anulare și re-rezervare, penalizarea trebuia plătită. Până la urmă am obținut doar un upgrade la cameră de la standard la large. Atât.

A trecut timpul și a apărut un articol aici pe AFA (vezi impresii) și am aflat de un preț de 890 euro la trei adulți. Perioada sejurului a fost cu fix o lună înainte (început de iunie) Eu am urmărit și în perioada respectivă dar nu am observat așa ceva (doar biletul de avion/3 pers. este 750-800 euro, asta ar însemna că sejurul ar fi gratis??) Mă rog o fi fost o ofertă deosebită, m-am resemnat și de această dată și ne-am pregătit de vacanță.

Zborul și transferul

M-am săturat să mă tot deplasez la alte aeroporturi din țară și am profitat de ocazia că la acest sejur există un zbor și din Sibiu. Ar mai fi fost o problemă, din 2022 încoace nu mai reușesc să am un început de sejur dimineața care se termină după-masa. Astfel se pierd 1-2 zile din start. Și la sejurul despre care scriu m-am uitat la zborurile din toate localitățile și nicăieri nu am găsit pt. data respectivă un zbor mai avantajos. Cred doar din OTP dimineața la 7.00 dar zborul de întoarcere era cu noaptea în cap deci mai rău. Astfel zborul nostru era la 18.45 seara și întoarcerea 15.45 după-masa cât de cât rezonabil, și fără deplasare în alte localități (costuri de drum și de parcare + timp și oboseală)

La dus transferul avea loc normal, locul sejurului am ales să nu fie prea departe (zona Side cca 1 oră cu autocarul, ultima oară am fost la Alanya (3.5 ore cu autocarul). Deci am plecat la 17.00 de acasă cu taxi, și la 22.30 am fost la hotel.

La întoarcere am avut o situație mult schimbată, chiar la limită. Eram destul de stresat deoarece aveam un zbor spre Italia din motive de servici și asta chiar în ziua de întoarcere, orice întârziere a zborului era problematică pentru mine. La momentul când am aflat că orarul de zbor a rămas neschimbat am răsuflat ușurat. Doar că m-am bucurat prea devreme autocarul pentru transfer a întârziat o oră și un sfert. Sunând la numărul de urgență nu au reușit să mă ajute. Tocmai am vrut să plătesc un transfer privat la recepție (60 euro au cerut) când a intrat autocarul. Motivul întârzierii a fost că șoferul nu cunoștea și nu găsea hotelurile de unde colecta turiștii.

Încă eram în grafic dar a fost accident pe autostrada D400 și s-a format un ambuteiaj. Acolo am început să transpir deja de emoție mă gândeam la zborul meu ulterior destul de important din punct de vedere profesional.

Până la urmă am ajuns cu 75 minute înainte de zbor, în aeroport am fost cel mai rapid dintre toți, degeaba, ne-am blocat la check-in. Softul folosit la PC-ul de la chekin nu dădea voie să ne emită biletele deoarece eu și băiatul avem același nume. Cu mari dificultăți și cu mai mulți angajați după 30 minute au reușit să ne emită biletele, după care am fost din nou cel mai rapid om din aeroport și am reușit să ajungem la boarding înainte să închidă :)

Minusuri (acesta nu are legătură cu hotelul): o bilă neagră pentru tour-operator, nu a fost capabilă să organizeze un transfer eficient periclitând zborul de întoarcere a turiștilor (aproximativ 50 persoane din autocar toți urmau să zboare cu același avion)

Hotelul

Hotelul Side Royal Paradise construit în 2006 cu un trecut mai glorios, în prezent funcționează și atât. Ultima renovare a avut loc în 2021 și acest lucru se observă, asigură un anumit grad de confort turiștilor. Se află în zona din Side (suburbia) Kumkoy, aproximativ 5 km de la centrul Side.

Hotelul se află în a doua linie, puțin retras de la litoral, locația este totuși bună, având în vedere câte hoteluri din Turcia se află mult mai departe. Adresa exactă este :

 Gömecli Mahallesi 283. Sokak, Kumköy Cd. No:3,07112 Manavgat/Antalya, Türkiye

Phone: +90 242 756 15 35

Din punct de vedere structural hotelul are 2 corpuri de cazare cu 5 nivele fiecare și 335 camere, 2 curți interioare suficient de încăpătoare ca să găzduiască piscinele și terasele aferente, o curte exterioară la fațadă acolo unde există o scenă pentru spectacole iar la parter zona de recepție unește toate aceste zone. Din zona de recepție se merge în toate părțile, restaurante, terase, baruri, spa, magazine, alte locuri de divertisment. Suprafața totală (la sol) ar fi de 12000 mp la acest hotel. În afară de aceste locuri hotelul are plaja proprie și acolo există un alt restaurant-terasă.

Aeroportul Antalya se află la 57 km de la acest hotel, centrul Side la 5 km, plaja proprie la cca 3-400 m (estimare personală)

Cazare

Camera large cum se scrie la acest hotel are cca 35 mp și este concepută pentru max 4 persoane. Prima impresie a mea personală a fost bună chiar dacă 2 probleme din cameră s-au rezolvat ulterior. Pereții camerei erau alb-gri plăcut stilizat cu diferite elemente decorative și pe alocuri cu tapet. Mobilierul era alb lucios, pardoseala era cu parchet laminat și gresie.

În cameră erau un pat matrimonial, un pat single și încă un fel de canapea ce se putea folosi pentru a patra persoană cu noptierele aferente. Zona de birou avea încorporat frigiderul și suportul pentru bagaj. Designul mobilierului integral în alb mi-a plăcut mai avea 2 rafturi montați pe perete pentru depozitare diferite obiecte. Pe partea opusă paturile aveau saltele bune și noi, o lenjerie albă și curată asigurând un somn de calitate. Lumina peste zi era asigurată prin fereastră și ușa de sticlă de la balcon. Draperiile erau de o culoare închisă. Lumina pe timpul serii era asigurată de veioze montate pe pereți și la pat.

Deasupra ușii se afla unitatea interioară al aerului condiționat Beko funcționând permanent (24h din 24) asigurând răcirea camerei. Televizorul (tot cu ramă albă integrându-se în culorile camerei) era tot de marcă Beko, și se puteau viziona 80 programe majoritatea HD. Prize în cameră se aflau suficiente atât la pat cât și la birou. Consumabile erau câte 6 sticle de apă (3 plate, 3 carbogazoase) mici pe zi, lenjerie pat schimbată o dată pe sejur.

Baia era placată cu gresie și faianță bej-maroniu și avea o dimensiune de 6 mp. În interior era o cabină de duș semirotundă, o chiuvetă pe blat de marmură cu mult spațiu de depozitare și cu dulap sub el, oglindă de machiaj, feon, priză, WC cu spălător, suporturi de prosoape. Consumabile erau multe prosoape și schimbate de vreo 2 ori/pe sejur șampoane, săpunuri, geluri alimentate și astea de 2 ori pe sejur, hârtie igienică, bețișoare de urechi, alte accesorii, etc.

Balconul era mic, s-a mai povestit aici despre. Un singur etaj am văzut la hotel cu balcoane mari, acolo sînt camerele superioare, etajul 1. Pe balcon se află un scaun, măsuță, uscător, scrumieră, o lampă. Vederea era spre piscina mare, vecinătatea și aveam vedere laterală la mare.

În hol pe jos este gresie, pe pereți am găsit un tapet rezistent. Dulapurile erau mari, încap multe pe acolo. Seiful din dulap este electronic. În hotel există servicii de spălătorie și călcătorie aveau saci de rufe și o listă de prețuri acolo în dulap. Ca și accesorii am găsit umerașe, lingură, pastă și perie de pantofi (de unică folosință).

WIFI-ul în cameră funcționa bine, de ex. meciul România – Olanda am vrut să văd prin Pro TV (nedisponibil la programele lor) și am vizionat pe laptop.

Orarul check-in este ca peste tot, intrare 14.00 ieșire 12.00. Accesul în cameră se face cu un card, mecanismul funcționează cu baterii astfel la o eventuală pană de curent nu se rămâne blocat afară.

Minusuri

Cel mai mare minus legat de cameră dar și de servicii este faptul că la sosire nu funcționa apa la WC și televizorul. S-au rezolvat ambele a doua zi. Problema cu apa la WC a fost descrisă și în articolul anterior. Următorul mare minus este legat de balconul minuscul, nu știu din ce cauză s-au construit așa, poate să rămână camera mai mare, nu știu. În balcon oricum nu se putea sta de la căldură, nici măcar seara.

Un mic minus a constat în intensitatea slabă a luminii. Și acest lucru a fost semnalat de autoarea articolului precedent (vezi impresii). Am observat că folosesc becuri cu puțini wați. Acest lucru era valabil și pe hol, dar atâta vreme cât găseam ușa iar în cameră nu lucrez la vreu proiect era ok :) De alte minusuri legate de cameră nu îmi aduc aminte, s-a observat că s-a renovat și era totul nou, mai puțin în baie.

Mâncare

Este capitolul care îmi place. Gurmand fiind când este vorba de diversitate și gust mă interesează, iar la acest capitol hotelul excelează. Restaurantul este cu specific internațional și otoman. Cele alacarte sînt cu specific italian și otoman. Locuri unde se poate mânca sînt: restaurantul principal, restaurante alacarte (în trecut acestea erau la subsol dar s-au desființat, tot la restaurantul principal dar într-un loc mai retras, terasa snack, terasa de la plajă.

Orarul meselor este: 7.00-10.00 mic dejun, mic dejun târziu 10.00-10.30 (dar mai puține feluri), prânz 12.30-14.00, cină 19.00-21.00 cină târzie 22.00-24.00 (doar ciorbă, așa se și numește supă de noapte) restaurantul de la plajă: 12.30-15.00. Personal la fiecare masă am ajuns târziu de ex ½ oră înainte de final, dar nu părea că lipsește ceva, se aducea continuu mâncare.

La mic dejun câteva feluri de cafea, laptele, sucurile erau de la dozator și fiecare se servea singur. Erau băubile, cafeaua mi-a plăcut (cea simplă) Ceaiul era gata preparat și se putea alege între ceai negru sau verde (mentă) Apa se găsea în vitrine frigorifice și era în niște caserole mici de 0.2l. Din punct de vedere panificație era pâine, chifle, brioșe, croissanturi, biscuiți. La mic dejun era atât bufet de mâncare rece cât și caldă. Preparate pe loc erau omleta, ochiurile, cârnații, cremvurștii, clătitele. Nu am dus lipsă nici de verdeață, legume suficiente, fructe multe, compoturi, miere (am putut consuma și cu fagure), iaurturi, lapte, cereale, rahat și halva. Un rai gastronomic am găsit acolo.

La prânz aveam ciorbe 2 feluri, nu erau strălucite dar au fost bune la gust. Se putea condimenta cu diferite, era și ardei iute iar lângă zona de ciorbe se făcea un fel de pizza și se puneu feliile în tavă. La prânz erau din nou preparate calde și reci, antreuri, diferite delicatese, iar carnea de miel, pui, pește sau de vită era exemplar pregătit. Foarte bine se pregătește carnea la acest hotel. Din zona de grătar se poate lua carne preparată pe grătar, pește la grătar, burgheri pe care o poate personaliza fiecare. Am căutat predominant bucătăria turcească, am căutat feluri noi pentru mine. La capitolul dulciuri din nou jos pălăria, se știe că turcii le au cu dulciurile. Am cam dat la o parte torturile, prăjiturile cu creme și am ales cele tradiționale, turcești cu miere și nucă. Am descoperit prăjituri noi pentru mine foarte bune la gust.

După masă se putea mânca la bufetul de afară burgheri sau pizza, cozonac, check, înghețată. Cina era la fel cu multe feluri de mâncare.

La restaurantul-terasă de la plajă erau mai puține feluri de mâncare. Nu era ciorbă, dar erau 7-9 feluri de mâncare, multe salate, fructe și de dulciuri nu îmi aduc aminte că nu am mâncat acolo. Pe la amiază o angajată a hotelului de la bucătărie vine la terasa de la plajă și face lipii în mod tradițional pe plită (plita este însă alimentată de gaz dacă era pe lemne nu făcea față la turiști) și o umple cu un amestec (se poate alege între diferite tipuri de brânză, salam, verdețuri, etc)

În primele zile am biruit mesele și am încercat multe feluri de mâncare. După 3-4 zile nu mai puteam, mai gustam câte un pic din bunătățile expuse. Această bucătărie este un pericol real persoanelor care la check-in au deja 100 kg. După întoarcere încă nu am avut curajul să mă cântăresc :)

Băutură

Așa cum am povestit în cameră primeam apă plată și minerală zilnic în sticle mici. Dacă nu ajungea erau vitrinele de apă de jos (cu acele caserole mici) la restaurant și la terasa de la plajă. Acestea ca și dozatoarele de suc erau disponibile după un program. La plajă orarul este 10.00-17.00, la barul de la hotel 10.00-24.00. La barul de la restaurant orarul este în funcție de mesele de prânz și cină (12.30-14.00/18.30-21.00)

Sucuri de la dozator erau vreo 3 feluri, dar la bar se mai putea cere pepsi, fanta, sprite. Berea era la pahar de la butoi, era bună, rece dar slabă (cca 4 gr) Era o marcă locală de bere. Aparate de bere erau la restaurant, la una din terasele laterale, la plajă și la barul care era până la ora 24.00 deschis.

Barurile erau alimentate și cu vinuri bunicele albe, roșii și rose dar și cu șampanie. Se preparau și diferite cocteiluri cu sau fără alcool, dar eu de regulă beam băutura nemixată cu nimic. Avea rachia, vodcă, brandy, whysky, erau OK. La barul de la plajă nu avea tării doar bere și vinuri.

Mesele din restaurant se debarasau repede și erau pregătite pentru următorii. Am observat curățenie atât pe mese cât și la tacâmuri, farfurii.

Minusuri

Câteva minusuri pot enumera și aici la capitolul mâncare și băutură. Prima impresie era de la cina târzie (supa de noapte) Ajungând târziu așteptam altceva, măcar câteva feluri de mâncare rece neperisabile nu doar ciorbă și atât. Pe urmă iluminația din restaurant (în afara unei zone) era slabă, vedeai mâncarea dar era slabă, asta seara mai mult. În general la restaurant nu era coadă erau destule feluri de mâncare. Coadă era însă la înghețată (se primea între anumite ore), la lipia făcută pe plită la plajă, și la băuturi seara în special după ora 22.00/23.00.

Și încă un mare minus a fost că în nici o seară nu se organiza ceva cu specific (de ex seară turcească, etc, menționate în articolele precedente). Un alt minus ar fi din punct de vedere organizatoric. În trecut existau la subsol 2 restaurante alacarte cu intrare separată fiecare unul cu specific italian și unul cu specific otoman. Coborând acolo observ că sînt dezafecate nu mai există. La recepție mi-au zis că se află în restaurantul unde mâncăm zilnic. Până la urmă am observat (destul de târziu în ultima zi) că într-un loc mai retras, delimitat cu pereți de sticlă mesele sînt decorate puțin altfel. Întrebând ziceau că în acest loc este și cel otoman și cel italian. De curiozitate am vrut să merg și eu (în ultima seară) dar nu s-a mai putut face rezervare, ziceau că este plin. Ori eu toată săptămâna nu am observat mai mult de 4-5 mese ocupate :). În principiu din articolul precedent am aflat că nu prea merita. Nu îmi aduc aminte de alte minusuri.

Piscine

Hotelul are o piscină super-mare (pe toată latura corpului de cazare), o piscină cu topogane, o piscină pentru copii și pe cealaltă latură încă 2 mai mici pentru adulți și copii. Adâncimea piscinei mari este peste tot la fel 1.5m, la cel de copii mai mic. Toboganele funcționează o perioadă destul de lungă. Apa curată era caldă nu simțeam răcorire, cred că avea în jur de 28grC. În jurul piscinei erau șezlonguri albe de plastic cu saltele și umbrele+măsuțele aferente. Salvamarul atât la piscină cât și la plajă avea un program (8.00-17.00) dar nu era interzis scăldatul înainte sau după aceste ore. Astfel am observat că în special seara când se aprindeau luminile în piscină erau mulți care se scăldau în apă, lucru încercat și de mine.

Minusuri

Un prim minus ar fi că piscinele de pe cealaltă latură a hotelului (cele mai mici) erau nepracticabile. Apa era mai murdară și oaspeții nu aveau acces. Erau deschise doar celelalte 3 dar erau suficiente. Cred că tot din această cauză cum toată lumea venea la aceste 3 piscine neavând acces la celelate 2 nu se găsea loc chiar la orice oră pe șezlonguri. În acest caz una din terase fiind lângă piscină ne stabileam acolo la o masă.

Plaja

Așa cum am scris mai sus estimativ avem de mers pe jos între 300 și 400m, m-am cronometrat, și am făcut 6 minute (până la restaurantul de pe plajă) Există și un transfer din 30 în 30 minute (la fix se pleacă de la hotel la și 10 sau la 40min se pleacă de la plajă. La amiază (11.30-13.00) este o pauză când nu circulă. Vehiculul nu este o mașinuță electrică ci o camionetă trasformată în transport persoane. Cu acel vehicul drumul este de 1 minut. Eu am renunțat și am mers mai mult pe jos.

Terasa-restaurant este umbrit și acolo mesele și scaunele sînt din plastic. În spatele terasei se află toaleta iar în față dușurile. De acolo începe zona de șezlonguri care este umbrită cu umbrare comune din punctul meu de vedere mai eficiente decât umbrelele. În primele rânduri sînt locuri neumbrite pentru cine vrea să stea la soare. Zona este dimensionată și aici se găsește loc la orice oră. După zona de șezlonguri urmează o zonă liberă unde sînt amplasate terenul de volley pe plajă. Urmează marea cu o intrare superlină și un nisip fin cum numai în Bulgaria la Albena am mai văzut. Zona de baie este delimitată cu sfori.

Minusuri

Observând vecinii (zona de plajă de la alte hoteluri) în comparație cu ei mobilierul nostru (șezlongurile) și umbrarele erau vizibil mai uzate.

Zona spa

În subsol există amenajată zona spa. Vă scriu acum ce mai funcționează de acolo și ce nu. Se mai poate face masaj și saună contra cost. Se mai poate folosi hammamul contra cost. Aici se află biroul de unde se pot cumpăra ședințe de masaj sau de folosire a hammamului. Tot aici se ridică prosoapele de plajă contra cardului primit la recepție, și tot aici se aduc înapoi.

Minusuri

Piscina interioară nu mai funcționează! Am fost acolo, am văzut. Jacuzii de lângă la fel nu funcționează. Angajații mi-au dat răspunsuri contradictorii. Unul mi-a zis că este desființat definitiv, altul mi-a zis că funcționează doar iarna.

Zona recepție

Recepția la acest hotel este mare, pompoasă, la intrare ne întâmpină o lustră imensă în adăpostul unei cupole. Locurile de odihnă, fotoliile sînt confortabile, biroul recepționerilor mare, lung și elegant. De aici se pleacă în diferite zone din hotel. Lifturi în total sînt 4 câte 2 pentru fiecare corp.

La dreapta de recepție există o zonă de jocuri diferite iar în centru tronează 2 mese de biliard. Mai este o zonă de magazine cu prețuri bunicele la haine.

Minusuri

Sînt zone din recepție unde mobilierul este mai uzat și sînt probleme cu curățenia, am observat ferestre nespălate. În zona casei scărilor miroase a canalizare. Toaleta de la parter miroase atât de la canalizare cât și din lispa curățeniei. Am avut pană de curent câteva ore într-o dimineață.

Animație

La acest capitol încep direct cu minusurile. La sosire și în vizita de recunoaștere a incintei am descoperit panoul cu programul de divertisment, gimnastică în apă, jocuri, sporturi și seara spectacole. Dar pe toată durata șederii noastre nu am observat animatori nici la hotel nici la plajă. Ceea ce se făcea regulat acel minidisco organizată de singura animatoare pe care am văzut-o. O singură seară au fost momente artistice organizate de dansatoare foarte pricepute, acel show a fost de calitate și mi-a plăcut. Dar a fost singurul show.

În rest s-a mai amplasat ecranul pentru video-proiecția meciurilor și atât. La plajă o singură dată a fost spuma party. Mi-a plăcut și acela, ne-am distrat. În rest animația ți-o făceai singur, la plajă se putea cere mingea și se putea face volley ceea ce s-a și făcut. La hotel având în vedere mărimea piscinei se putea face polo de apă, la fel s-a făcut zilnic. Săgețile de darts se puteau cere și se putea juca. Seara se putea dansa pe muzică ceea ce s-a și făcut. Am jucat și biliard dar contra cost 7 euró/ora.

Lângă plajă sînt amplasate centre de divertisment, la noi era Lion water sports center. Aici se putea face parasailing, se poate merge pe skijet, banana sau colac, barcă cu motor inclusiv unele haioase în formă de mașină. Aici s-a dat băiatul cu skijetul m-a costat 60 euró 20 minute.

Împrejurimi

La ieșire de hotel este Kumkoy Mall + o zonă de shopping foarte frumoasă cu prețuri expuse în euró, asta din cauza inflației dacă astăzi o liră turcească valorează ceva peste o săptămână valorează mai puțin.

În drum spre plajă se va trece printr-un parc frumos amenajat. Aici găsim pisici uriașe (habar n-am cum au crescut atât) iar la râul care curge pe lângă parc sînt niște broaște țestoase imense, acestea erau totuși vedetele pe acolo.

La 5 km de acest loc se află centrul Side, acolo se poate vizita orașul antic roman. Am vizitat prin 2019 aceaastă minune. Într-o zi dornic de mișcare am făcut o plimbare pe plajă până acolo și le-am revăzut parțial.

Am mai vizitat orașul Manavgat și pe urmă am luat alt autobuz spre cascadă. Se dă 1 euró sau 1 $ la șofer pentru un drum, atât este și intrarea la cascadă. Din fericire în trecut am văzut multe din zonă (din orașul și zona Antalya, Alanya, etc) astfel în acest concediu am stat mai mult pe loc și lenevit, citit o carte, dormit pe plajă, scris articole AFA și făcut toate cele descrise mai sus :)

Personalul

În general am găsit un personal ok aici la hotel, nu strălucit dar ok. Pentru rezolvarea problemelor de la cameră nu am dat nici un bacșiș dar atunci când am pierdut eu cardul de intrare în cameră și mi-au dat fără nici o întrebare alt card, atunci am dat ceva. Am mai dat la cameristă bacșiș și cam atât.

Ceilalți turiști

Majoritatea turiștilor au fost ruși, turci, câteva familii de români, germani, unguri, polonezi. Comportamentul cel mai prost au avut turiștii din fosta uniune sovietică și asta din toate punctele de vedere. Nu am avut nici o treabă cu ei în zonele comune dar când observ că de și jos la restaurant sînt munți de mâncare, ei cară în continuare în camere de parcă ar veni sfârșitul lumii. În fiecare dimineața când treceai pe holuri știai unde locuiesc acești turiști crescuți în est, acolo erau multe resturi de mâncare, pahare, dulciuri rămase scoase în afara ușii ca alții să le adune mizeria. Dar asta nu este o surpriză.

Cum am petrecut noi acolo

Noi ne-am simțit bine acolo chiar dacă familia la început a fost mai reticentă. Eu am avut o vacanță de vară ok, m-am odihnit, m-am întors cu forțe proaspete.

Concluzii

De și un hotel obosit, dacă se trece peste cele câteva minusuri descrise de mine mai sus se poate petrece o vacanță frumoasă aici. Și bineînțeles dacă nu te uiți permanent la vecini niște hoteluri mai noi și condiții superioare față de aici. Că atunci rămâi frustrat. Eu consider că am primit ceea ce am plătit și sînt mulțumit. Vacanțe faine vă doresc


[fb]
---
Trimis de AZE in 15.07.24 22:35:18
Validat / Publicat: 15.07.24 23:14:19
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 73 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
INFO membrii AmFostAcolo beneficiază de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii.PREȚURI PREȚURI
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Side Royal Paradise
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3600 PMA (din 4 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 37.50 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    1 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [16.07.24 00:11:36]
    »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂSide Royal Paradise [Kumkoy]:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056156873703003 sec
    ecranul dvs: 1 x 1