Un vis de-al meu mai vechi, a fost sa vizitez Spania.
Ca urmare, am facut un program, bugetul cam subtirel, rezervari la hotelul Auto Hogar din Barcelona si la o firma de transport cu autocarul.
Mi-am luat nevasta din dotare si am pornit la drum. Si am mers, am mers, 2 zile si 2 nopti, peste mari si tari, cu pauze din 3 in 3 ore. Noroc ca putem dormi fara probleme in autocar.
Dintre pasagerii autocarului eram singurii in concediu, ceilalati fiind plecati la munca, vreo 4-5 cu chemare restul, fara.
Perioada aleasa pentru concediu nu era chiar propice, deoarece trecusera doar 2 luni de la atentatul din gara Atocha iar peste 2 saptamani urma sa aiba loc nunta Printului Felipe.
Viza Schengen ne-a fost aplicata in Austria, asa ca eram increzatori ca drumul, va decurge fara probleme pana la destinatie.
Ce avea sa se intample insa, a fost cu totul de necrezut.
Dupa 2 zile, dimineata la 7, ajungem la granita dintre Franta si Spania, observand in vama 2 autocare cu nr. de Bulgaria si Romania trase pe dreapta.
Bineinteles ca suntem si noi opriti, si observam din nou, ca masinile sau autocarele din alte tari nu erau verificate.
S-a urcat o doamna vames, sefa de tura, aveam sa aflam si a inceput controlul pasapoartelor.
Am aratat si rezervarea facuta la hotel, a strans toate pasapoartele si dusa a fost.
Dupa 30 minute ni se restituie pasapoartele iar reprezentantul firmei de transport este anuntat ca in Spania nu vor intra decat cei 4 sau 5 care aveau chemare. Daca se doreste asa, daca nu: stanga-imprejur cu totii.
A plecat reprezentantul firmei de transport dupa ea, dar s-a intors asa cum a plecat. Ce era de facut?
S-a luat legatura cu repezentantul din Spania care a decis sa ne intoarcem in primul peco din Franta, urmand sa vina el sa discute cu vamesa.
Nu stiam ce sa mai credem, deja incepeam sa ne temem ca ne vom intoarce inca 2 zile si 2 nopti, fara sa vedem Spania.
Dupa 1 h de asteptat in peco, vine reprezentantul spaniol si ne anunta ca a rezolvat el problema cu un alt vames. Inapoi in vama.
Se urca vamesul nostru, se uita la pasapoarte si cand sa rasuflam usurati, cine apare? Vamesa.
INAPOI, a fost strigatul de lupta.
Ne-am retras in plina glorie, fara raniti, acum convinsi ca nu mai avem nici o sansa.
Dar spaniolul, baiat cu idei, propune sa mergem in Perpignan, primul oras din Franta, sa punem fiecare cate 10 euro si sa inchiriem un autocar francez.
Zis si facut, am asteptat inca 1h in gara din Perpignan pana cand spaniolul a venit cu un autobuz.
Bagajele si cei cu chemare au plecat inainte cu autocarul nostru, urmand sa ne astepte in primul peco din Spania.
Asa ca, cu mainile in buzunare ne pregatim sa fortam granita.
La atac. Am pornit ascunsi dupa perdele si am reusit sa trecem prin vama fara sa ne intrebe nimeni de sanatate.
Am fost bucurosi de parca trecusem fara viza. Am facut schimbul de autocare si am continuat calatoria si un concediu de vis la Barcelona-4 zile, Valencia-4 zile si Madrid- 3zile.
Despre cazarea la Auto HOGAR am scris, voi reveni cu reviewuri si despre orasele vizitate.
Inchei prin a lauda incrancenarea cu care firma de transport, a reusit sa ne duca pana acolo, unde am avut biletul platit.
Trimis de marius gaudi* in 04.01.11 10:48:52
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marius gaudi*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Am retras PMA standard aferente acestui review in principal datorita vechimii sale si a faptului ca, conjunctura in care s-au intamplat cele povestite in review nu mai este de actualitate, cetatenii romani avand acum o mult mai mare usurinta in a circula prin Europa.
Pentru cine a trait si vremurile acelea prin tari straine poate aprecia emotiile prin care ati trecut. Sunt de acord cu "webmaster" ca nu mai prezinta utilitate in calatoriile viitoare ale romanilor dar e bun pentru amintirea istoriei UE.
- Jun.2016 Sfaturi utile pentru excursia în Spania — scris în 12.02.18 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ