ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.02.2020
DE roth
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 04.11.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
DEC-2019
DURATA: 4 zile
prieteni
9 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Unde, cand cum si de ce, Eilat 14-17 decembrie 2019

TIPĂREȘTE

Din seria vacante accesibile in locuri faine astazi voi povesti despre Israel dintr-o alta perspectiva, anume cea a unui concediu de relaxare la mare / soare chiar si in luna Decembrie.

Stiam ca vremea in aceasta perioada este una blanda, placuta in aceasta zona a tarii, am avut deja o experienta similara la mai putin de 1km de granita, in statiunea Taba din Egipt despre care am spus cateva cuvinte deja. Vremea este in general una de vara tarzie, cu posibilitatea de baie si plaje in conditii asemanatoare finalului de Septembrie de la noi.

Unde

Eilat, o statiune la Marea Rosie, pe care eu as infrati-o cu statiunea Mamaia de la noi, mai putin ca fita / preturi si mai mult ca ce inseamna ea pentru locuitori, adica o statiune de lux.

Ce putem face noi turisti obisnuiti aici, cu ce costuri si mai ales cu ce tips-uri voi incerca sa spun in randurile ce urmeaza.

Bilete de avion

Si pe aceasta ruta, pe noul aeroport Ramon, abia inaugurat de cateva luni si inca in plina amenajare, statul Israel sponsorizeaza cursele pentru a aduce turisti in minunata zona Eilat. Deci, ce sa spun mai mult decat ca nu am putut rezista ofertei exceptionale si am gandit o minivacanta.

Cazare

Am cautat si am gasit ceva mai mult decat decent/accesibil (perioada a fost una in extrasezon, recunosc), la Hotel Rich Luxury Suites despre care voi povesti separat.

Cand

Cred ca lunile Iulie si August sunt de evitat datorita temperaturilor ridicate si perioadei de concedii a locanicilor care vin cu mic cu mare in aceasta zona, Ianuarie si Februarie datorita vremii mai urate, ninge ff rar spre deloc insa sunt ploi si vanturi care nu se imbina cu dorinta de explorare a unui turist. Restul de 8 luni se preteaza perfect pentru o vacanta mai mare sau mai in trecere, fiecare avand de unde alege hotel, perioada, obiective.

Cum

De ajuns e simplu, te sui in avion, in circa 3h esti pe alt continent, peste mari si tari, la o diferenta de vreme uneori simtitoare si de ce nu binevenita.

Acum e bine de stiut

1* Aeroportul pe care se aterizeaza acum este Ramon, un aeroport nou ce a inlocuit pe cel intern ce se gasea in mijlocul statiunii/oras si pe cel improvizat de pe aeroportul militar Ovda aflat la ~60km de oras. Acest aeroport este inca in plina dezvoltare/amenajare, in acest moment zona sosiri cat si cea plecari sunt o mica parte din ce doresc ei sa faca acolo.

2* De la aeroport sunt mai multe busuri locale, 30,50, etc care au cam acelasi traseu, iar pentru suma de 4,2 sekeli te lasa in oras sau la statia centrala. Biletele se pot lua de la sofer daca ai bani locali (acum nu mai este asa greu sa ii procuri, sunt ceva case de schimb in Bucuresti de unde se pot lua), eventual scoti cu un card de lei/valuta de la un ATM, in aeroport fiind mai multe ATM-uri. la iesire sunt automate care elibereaza bilete insa in cazul meu, atunci seara, nu a vrut neam sa dea biletele dupa ce am incercat cu card, apoi am ales varianta de plata cu cash, bun aceptata insa bilete... nu si nu... Am apelat la o angajata a aeroportului, a fost mai mult decat amabila si a spus soferului ca nu am reusit sa iau de la aparat cele 2 bilete pentru care am bagat banii, astfel 2 din cei 9 din gasca nu au mai platit la urcare in bus.

Controlul la intrare

Este/poate tine de noroc/perceptie/atitudine, unul mai strict ca in alte zone ale lumi. Din grup am avut 4 persoane la interviu, 2 au trecut ceva mai usor iar pentru 2 totul a culminat cu control in telefon si intrebari personale destul de multe, ei au primit viza pe cartonas verde strict pentru perioada declarata ca stationare in Israel/Eilat unde se mentiona ca nu au drept de lucru. Cred ca se putea evita daca aveau booking-ul pt cazare la ei, asta ar fi fost motivul pentru care i-a trecut la interviu, ulterior am dat o copie si in max 10 min erau alaturi de grup.

Nu doresc nimanui sa aibe neplaceri dar subliniez ca este bine sa aveti

* dovada cazarii

* dovada returului daca este posibil sau macar in aplicatie daca nu ai facut check-in pt retur

* calm si deschidere pentru a le raspunde la cateva intrebari.

Am trecut printr-un interviu la prima intrare in Israel, acum cativa ani si sincer nu mi se pare ceva ce merita sa te panicheze, e drept ca te intarzie putin insa asa sunt ei. As spune ca nu e nimic de nerezolvat daca esti corect si vi cu ganduri bune ca turist. Am trecut cu totii, am petrecut 3 zile pline de vis.

Obiective

Maestrul Google e plin de idei insa eu le aveam pe ale mele asa ca doar am dialogat pentru schimb de informatii... desigur acestea erau

Red Canion

Observator sau Underwater Observatory Park

Timna Park

Plaja si baie in Marea Rosie

Am avut bucuria/placerea sa le bifez pe toate, asa ca am sa le iau putin la puricat.

ziua 1

Aterizare seara, intarziat ceva cu trecerea/intrarea in tara asa ca nu a ramas mai nimic de facut (ar fi fost in plan o plimbare pe faleza) am luat busul 30, si cu ajutorul maps me am coborat cat mai aproape de zona unde eram cazati, busul urmand a ajunge pana la vama cu Egiptul punctul de trecere a frontierei Eilat/Taba. Era un grup mai mare ca al nostru, preponderent fete, care intrau in Egipt cu destinatia Sharm el-Sheih prin punctul vamal Taba, unde erau asteptate de un bus de la agentia cu care aveau intelegere, spun asta ca si dovada ca in zona Sinai s-a mai relaxat tensiunea, ei avant transferul pe timp de noapte.

Revenim, de unde ne lasa busul mai mergem 700/800m si gata, ajungem la hotel. In drum, foarte aproape de noi am gasit un supermarket non stop care a fost mai mult decat util pe toata perioada sederii noastre acolo. Ne cazam in baza unui cod de acces, aveam lasate cheile intr-o cutie postala, un cod pentru usa de intrare, apoi mergem la magazin pentru diverse.

Facem o prima aprovizionare, mentionez ca am avut doar cazare fara nici o masa, pentru MD ne-am gospodarit iar restul am servit prin oras. Somn de voie sau cam asa ceva fiindca nu am lenevit mult in dimineata zilei urmatoare, urma sa exploram.

ziua 2

Prima zi plina de vacanta. Nu am un plan facut in totalitate, asa ca o luam usor, din mers. Desteptarea pe la max 8, mancam toti in gasca asa ne cunoastem mai bine, eu fiind singura care stiam tot grupul. Decidem sa facem Observatorul, iar dupa amiaza plaja, ziua se arata superba.

De la gara centrala luam bus 15 (merge si 16) cu care plecam pana la Observator. Ambele ajung la punctul vamal Taba, atentie insa in functie de unde sunteti cazati, eu recomand sa il luati de langa plaja, in zona Mall Hayam Eilat, altfel aveti inclus un tur de oras cum l-am numit eu fiindca face un mega ocol cu trecere pe la principalele hoteluri de unde in sezon ia turisti spre minunatele plaje din zona Observatorului.

Observatorul

Am mai fost, am mai povestit, spun doar MERITA din plin fiecare sekel dat.

Sait coralworld.co.il/en; Adresă: Eilat, Israel

Deschidere: 1974

Program: 9-16

Telefon: +972 8-636-4200

ce sa vezi

Ca si adult e posibil sa nu te dea pe spate demonstratia de deschidere a scoicilor in vederea cautarii de perle, restul nu e nimic ce ar merita ratat. Totul, dar absolut totul e o mininata poveste, un joc de emotii, culori si informatii ce trebuie savurate.

Eu nu as recomanda plimbarea cu submarinul, am fost , nu m-a cucerit, acum fiecare alege ce si cum la fata locului. Merita urcat in turnul de observatie, se vad 3 state, Arabia Sauudita in departate peste Marea Rosie, Iordania cu frumosul oras Aqaba care este imens si binenteles Eilatul. Nu se vede niomic din statiunea Taba din Egipt fiindca tarmul/relieful nu permite acest lucru.

Am avut nevoie de 3-4h ca sa savuram tot ce s-a putut acolo. Gata vizita gata si soarele, un nor asa venit de nu stiu unde, sper ca in vizita scurta, apare pe cer si incepe sa ploua. Retragere la baza, planificari / povesti la un pahar de ceva. Pe seara tarziu a stat ploaia, apare un cer plin de stele semn ca norul a plecat sau s-a evaporat.

Ziua 3

Dimi md in gasca, la 9 fara 10 eram la statia centrala sa luam busul 392 care duce la Red Canion. E drept ca ai ceva de mers de unde este statia pana la intrarea in canion insa am venit sa ne plimbam. Pret bus 12.5 sekeli pe sens, pentru orar vezi poza.

Intrarea in canion e libera, este recomandat insa ca pana la apusul soarelui sa fi deja iesit din zona, acesta este foarte aproape de granita cu Egiptul si este bine sa fi in siguranta. La intrare era un minivan cu ceva produse de baza, apa, rontaieli si inghetata daca vrei sa iti iei pentru interior. Nu recomand (cel putin in extra sezon) am gasit cipsuri expirate de 2 luni, nu am mai testat insa altceva. Recomand sa aveti la voi APA, macar 1l de persoana.

Durata traseului principal, format din traseul verde ce trece prin Canionul propriuzis, cu retur pe o portiune mica de negru si una de albastru se face in maxim 2h asta daca nu ai un autocar de fotografi in fata. Peisajul este wow pentru cine nu a vazut Petra si frumos pentru cine a vazut-o

Canionul in sine nu cred ca aibe mai mult de cateva sute de metri 200/300 ceva de genul insa are portiuni de coborate pe scari ancotare in stanca cu trepte metalice prinse in cablu de otel asa ca atentie la tinuta, minim adidasi nu papuci sau balerini/sandale cu toc. Este si o portiune cu trepte laterale in zid, coborare printre pereti ingusti ca la final sa ai parte de o deschidere faina pentru popas/picnic

Recomand revenirea pe traseul negru+albastu care ocoleste canionul pe sus. Am vazut ce inseamna sa vrei sa urci si sa gasesti persoane care insista sa faca poze in pozitii cat mai ciudate pentru care si Van Damme ai fi fost invidios. Cracite, desi nu suna prea elegant, dar asta era pozitia pe stanca ce se vroia imortalizata cat mai mult, astfel creind un disconfort clar pentru persoanele ce asteapta sa coboare sau cele ce vor sa urce. Acum na, ce sa zici stai admiri sau bombani printre dinti. La 12.15 eram deja in bus, directia hotel pentru schimb si mers la plaja/baie. Am oprit langa Statia Centrala la un fel de terasa unde am mancat, bine si aceptabil la pret:falafel cu salata si cartofi prajiti, kebab plus alte chestii gen streat fast food

Plaja

Am facut plaja si baie in zona de langa Mall, cost sezlong 20 sekeli cu o bautura inclusa, in sezon nu am idee cat ar fi acest cost.

Apa buna, sincer, buna de baie, curata de zici ca ar trebui scoliti aici cei de la APA NOVA sa vada ce inseamna apa limpede.

Pe la 17 trecute plecam spre centrul de inchirieri auto. Urma sa facem Timna Park, aici nu merge cu bus/taxi sau alta combinatie fiindca aveam bagajul cu noi, era in ultima zi si trebuia eliberata camera pana la ora 12.

Acum ca in filmele de comedie, pentru masina trebuie musai garantie cu card de credit, nu au vrut neam cash. Asa ca, cine avea card cu bani pe el nu avea carnet si invers, singura cu ambele cerinte bifate am fost eu, pot spune acum "multam AFA " pentru experienta de la Alba Iulia fiindca am avut curaj sa spun DA conducc eu bus de 8+1.

Bus-ul un Opel cu 34000 km la bord fiabil si usor de condus pentru un cost de 360 sekeli/zi la care se adauga TVA, cica asa e la masini mari. La combustibil a fost simplu plin cu plin, pentru ce am avut noi am pus motorina de 25 sekeli astfel am iesit chiar oki la pret, 2 masini mici ar fi fost mai economice per total, costul uneia era de 115 sekeli insa nu soferi, nu garantii cu card de credit.

Am luat masina, am mers la hotel, unde sunt locuri de parcare in dreptul lui fara cost suplimentar. In aceasta zi am avut o sarbatorita in grup asa ca am sarbatorit cu tort si suc, am stat la povesti chiar daca am ajuns in momente diferite. Trebuia sa fie surpriza. Dimineata, relax, mancam, facem bagaj, predam camera si plecam cu cantec spre...

Ziua 4 si ultima

Timna Park - sait parktimna.co.il/EN

Adresă: 90 דרום, Eilat, 8820000, Israel

Program: cu exceptia duminicii cand e deschis 8-15 in celelalte zile este 8-16

Telefon: +972 8-631-6756

Cost 45 sekeli / adult, stiu ca studentii si pensionarii au o mica reducere

O arie protejata, o poveste frumoasa aflata la intrarea in parc unde inainte sa pleci in exporare esti indrumat sa vezi filmul de prezentare. La cumpararea biletelor primestii o harta a parcului, ce se poate vedea si care ar fi traseul de urmat, acesta se poate face la pas, cu bicicleta sau cu masina. Este bine semnalizat fiecare obiectiv, ai loc de parcare in zona adiacenta ceea ce face o placere din a vizita acest obiectiv. Drumul se termina la lac, acolo se gasesc ceva rulote/corturi unde pe timpul verii te poti caza si un restaurant unde am poposit sa luam un binemeritat pranz. La magazinul de suveniruri in baza biletului de acces primesti o sticluta in care poti sa pui nisip colorat dupa propria imaginatie, astfel ai un suvenir personalizat.

 

O zona ce merita vizitata pentru obiective frumoase, pentru temperaturi blande la inceput de iarna. Daca cauti cu atentie poti sa planifici o minivacanta la costuri decente atat dpdv al cazarii cat si al celorlalte costuri.

Recomand o incursiune altfel in Israel, una relax , fara goana din zonele preponderent cu obiective religioase.


[fb]
---
Trimis de roth in 02.02.20 22:08:00
Validat / Publicat: 03.02.20 08:13:52

VIZUALIZĂRI: 967 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roth); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 vazut de la intrare, observatorul, cladirea principala mareata si impunatoare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 38000 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[03.02.20 08:13:23]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în Eilat, EILAT" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: Descoperă Eilat]

webmaster
[03.02.20 10:55:18]
»

Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

alinafulg
[03.02.20 13:08:51]
»

@roth: Felicitări pentru vacanta frumoasa! Eilat este un loc în care vreau să ajung dar din păcate de la noi din vestul țării nu sunt zboruri, poate mi-ar fi mai aproape din Budapesta dar nu stiu daca în cazul acesta nu vor fi suspicioși la controlul de securitate, adica un român de ce ar pleca din Ungaria?

rothAUTOR REVIEW
[03.02.20 18:12:58]
»

@alinafulg: Buna, multumesc de vizita si as inclina sa te sfatuiesc sa mergi daca asta iti este dorinta. Lasa temerile la usa avionului.

Zona este frumoasa, posibilitatile multiple iar preturile bune daca esti putin atenta si cauti unde trebuie,

Am sa scriu intr-un ecou cateva vorbe despre preturi, asta putin mai tarziu sa ajung si eu acasa.

Vacante minunate

irinad
[03.02.20 20:16:48]
»

@roth: Mi-ai adus aminte de minivacanţa mea în Eilat, de acum mai bine de un an şi îmi dau seama că, în afara Observatorului şi a oraşului efectiv, cu plajă, mall, promenadă, etc., nu prea ştiu nimic, dar mi-ar plăcea încă o vacanţă în care să văd împrejurimile. În plus, e minunat ca pe vremea mai friguroasă de-acasă să ai o escapadă într-o zonă cu climă blândă. Nu mai zic că noul aeroport (care era aproape terminat atunci, dar nefuncţional) e situat mai aproape, deci nu se mai consumă aşa mult timp cu transferul.

E de luat în seamă destinaţia cu toate atracţiile sale! Mulţumim de informaţii şi tipsuri! Toate cele bune!

rothAUTOR REVIEW
[03.02.20 20:49:57]
»

@irinad: Ma bucur daca povestea mea a placut, zona este mai ofertanta, ai si Camel Park, Plaja cu Delfini, undeva aproape de Eilat este un Kibut, un fel de ferma mica, locala frumosa ce merita vizitata si inca alte vai sau obiective prin zona.

Vacante minunate

PS

Abia astept vacanta in cele 5 pamanturi, wizz mi-a facut cadou 1/2 zi, a schimbat zborul de la ora 14 la ora 7 dimi in ziua de plecare... yupiiii

irinad
[03.02.20 20:51:26]
»

@roth: Bravo, super!

mprofeanu
[04.02.20 11:08:15]
»

@roth: Excelent review, Camelia! Pentru mine pică la fix, voi fi acolo la mijlocul lui februarie!

Am în vedere Red Canion, dar într-o zi de vineri, la Timna Park nu voi merge, nu voi închiria mașină, poate va mai fi și o altă dată... Din impresiile celor de pe googlemaps, am ceva emoții pentru că este zi de Sabat și dacă este plin autobuzul nu oprește la întoarcere, el vine tocmai de la Be’er Sheva...

Frumoase și atât de convingătoare și pozele!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
rothAUTOR REVIEW
[04.02.20 12:10:59]
»

@mprofeanu: Ma bucur ca iti va fi de folos chiar si partial. Pentru Timra eu as fi folosit si varianta Bus pana la aeroport si de acolo taxi, este cumva peste drum putin spre Ierusalim accesul la park. Nu stiu cost insa clar e vb in primul rand de marimea bagajului. Daca acesta este rucsac, eu asa calatoresc, atunci te poti gandi la o astfel de incursiune, faci plimbarea pe sos sau cu bicicleta inchiriata daca stii sa mergi . Apoi rogi la casa de bilete sa iti cheme ei un taxi sau ai nr de tel al soferului cu care ai venit si gata te-ai scos.

Oricum vacanta frumoasa si daca ai intrebari nu ezita.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[05.02.20 11:46:20]
»

@roth: În documentarea mea am găsit că în aeroport au un ghișeu pentru cardul Rav Kav, deschis până la ora 22:30. Știi ceva despre acest ghișeu!? Ai spus că aeroportul este funcțional dar mai este de amenajat...

Cursa ajunge la ora 21:15 și așa cum spui și tu voi avea rezervările printate, pentru a câștiga timp...

Poți să-mi spui ceva despre wizzair, merg cu ei pentru prima dată, mă refer la bagaje, sunt stricți la vamă, la greutate, dimensiuni, poți lua câteva pliculețe de ness în bagaj, drogul de trezire...

Mulțumesc mult!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mprofeanu
[05.02.20 12:01:45]
»

@roth: Altă întrebare!? citez din "clasici" ai mers și cu autobuzul din Central Station, dimineața ați găsit locuri la caserie sau ați făcut rezervare!?

rothAUTOR REVIEW
[05.02.20 18:36:22]
»

@mprofeanu: Buna, la cat mai multe intrebari la care sa reusesc sa dau raspuns. Biletele nu se iau de la caserie, asta pentru cursele locale si zona imediat limitrofa

Se sta la rand, in zona unde trage masina, iar in functie de cum sosesti, biletul se ia de la sofer atunci cand urci.. Pe cursa de Red Canion au fost multi turisti, s-a stat in picioare, a fost destul de full. Noi am fost acolo cu 15 min mai devreme.

Cum intri in zona Statiei ai la fiecare zona unde poate trage un bus un panou suspendat pe care sunt trecute numerele acestora. Cea pentru Canion este cam ultima zona pe patrea reapta.

Vacante minunate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanu
[05.02.20 18:57:42]
»

@roth: Bune informatiile. Mulțam. O seara frumoasa!

rothAUTOR REVIEW
[05.02.20 19:28:15]
»

@all

Am spus ca voi revenii cu un ecou unde sa dau ceva preturi:

Transport de la/spre aeroport si in interiorul orasului 4.20 seckeli. Platiti la sofer.

Trensport spre Red Canion 12.5 sekeli pe sens, se plateste la sofer, busul se ia de la Statia Centrala (de preferinta fiti cu 15/20 min inainte fiindca sunt multi turisti care opteaza pentru aceasta forma de a ajunge la Canion)

Observator 99 sekeli bilet adult, am spus ca merita si o sustin.

Mancare:

O masa de pranz pentru cine iubeste mancarea stradala gen fast food este intre 30/50 sekeli la una dintre terasele din zona Statiei centrale vezi pozele adaugate

Pizza de la 15 sekeli felia, o farfurie cartofi prajiti, 15 sekeli, tortul din poza (bunnn) a fost ~70 sekeli.

Pe la supermarket

painea este scumpa la ei, in jur de 19 sekeli bucata

lactate, fructe, legume comparativ cu preturile de la noi

Gasesti adesea oferte gen 1+1 sau 2+1 care par/sunt mai oki insa eu ma feresc de ele daca nu sunt cantitati cu adevarat micute fiindca risc sa le arunc si inafara ca nu am facut economie fac si risipa, iar la capitolul prapadit mancare sunt foarte atenta.

la Mec

Aici sunt meniuri diverse, unele chiar uriase cu preturi intre 35/60 sekeli, o inghetata este 12 sekeli

Am mancat o masa si aici, fiecare dupa preferinta, ce am vazut/gustat si a placut au fost cartofii dulci prajiti.

cumparaturi diverse

in functie de ce doriti se gasesc preturi si lucruri pentru fiecare. Noi am cumparat mici suveniruri sau chestii de trebuinta personala si din cate retin ar fi

Parfum stic pe baza de ulei la observator 39 sekeli

Crema maini cu catina si minerale (100 gr) 5 sekeli de pe promenada un magazin gen DM

Magneti din zona promenadei este un fel de targ la maxim 700 m de unde incepe ea din zona Mall-ului

Dulciulete de prin supermarket-uri la preturi decente.

Daca pot ajuta punctual atunci astept intrebari

Vacante minunate

tipsuri

La humus, exista unul normal si unul picant, ATENTIE cel picant e picant. Noi nu am reusit sa il mancam asa ca unul a ajuns la cos unul la cei de la hotel.

Rosiile desi par cam verzi sunt gustoase, fructele au gust bun.

Aurici
[06.02.20 18:22:18]
»

Am tot văzut și eu ofertele astea care sunt atât de tentante și tot am încercat să-i fac loc uneia dar nu mi-a ieșit pana acum. Și ma bucur ca n-a ieșit pentru ca uite ce mură-n gura mi-ai dat tu toate cele și cum m-ai scutit de o grămadă de munca.

Mulțumim frumos pentru toate informațiile, atât de bine sintetizate. O să-mi fie, mie și sigur și altora, de mare ajutor.

Mulțam încă o data și nu uita sa ne scrii despre toate locurile în care ajungi.

????

mishu
[22.03.20 15:33:48]
»

@roth: Cami, am vazut intai pozele, apoi am citit articolul si pot spune ca deja gafai, , pentru ca te cunosc stiu cum te deplasezi, cum faci 10 lucruri in acelasi timp (si le faci pe toate bine).

Mi-a placut articolul, mi-a placut ce ai vazut iar recomandarile sunt bine venite. Am vazut insa din poze (si din comentariie tale) ca sunt si portiuni mai grele si ma intreb daca as fi in stare sa le parcurg.

In orice caz, daca ajung in zona oricum am ce sa vad, felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
rothAUTOR REVIEW
[22.03.20 22:02:33]
»

@mishu: Buna, cu siguranta poti face tot ce am facut noi. Poate mai lent, mai atent la detalii insa nu vad o piedica reala.

Merita, acum vedem cand si cum o sa tedevenimi " plimbareti" .

Sanatate si asteptam vacantele!

Mary Năstase
[17.09.21 18:10:39]
»

Ce articol frumos! Mi-a trezit amintiri frumoase, din acelasi an si luna!!!

Noi am fost din 3 pana in 7 decembrie 2019 ????. As veni cu o precizare pentru cei care nu vor sa inchirieze masina pentru Timna Park - exista day trips din Eilat catre parc, la preturi super ok (nu stiu daca am voie sa spun aici cu cine am fost si cat a costat, va stau la dispozitie in privat).

Observatorul il bifasem cu un an in urma si ne-am bucurat ca niste copii, chiar a fost relaxant!

Va recomand si o excursie la Kibbutz Neot Semadar si Ketura, cel din urma fiind o experienta extraordinara. Se pot vedea, deasemenea, intr_un day trip din Eilat.

p. s. - pentru preparate din fructe de mare delicioase la preturi decente va recomand Pina Ba' Yam, o terasa micuta situata mai departe de centrul promenadei, dupa zona hotelurilor. Ulterior am descoperit ca restaurantul este foarte apreciat si pe tripadvisor, nu stiam asta cand am nimerit acolo in 2018!

Abia astept sa pot reveni in Eilat, ma simt ca acasa acolo!

rothAUTOR REVIEW
[18.09.21 21:40:00]
»

@Mary Năstase: Bune precizari, recunosc ca nu am cautat excursii de o zi sau spre o locatie anume, sunt mai rebela si vreau sa fiu eu cea care decide. Recunosc avantajul unui trip ghidat si recomand cu drag celor ce vor asta. Tipsul cu restaurantul e de retinut, clar voi mai ajunge in Eilat si merita mers.

Multam de vizita si vacante minunate.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinafulg, Aurici, irinad, Mary Năstase, mishu, mprofeanu, roth
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța în Eilat:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08095908164978 sec
    ecranul dvs: 1 x 1