ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.03.2017
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
MAR-2017
DURATA: 9 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

China - vacanţa standard (I)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Se duce vestea: Chinezii au reusit sa sparga pagina de internet a Pentagonului.
S-a aflat si in ce fel au reusit: Fiecare a incercat cate o parola...

Asa este, tocmai m-am intors din tara imensa a poporului chinez si prima impresie care am avut-o ajuns in tara si iesind pe strada a fost: unde sint toti oamenii, ce s-a intamplat aici?

Articolul de mai jos va fi o descriere ale unei excursii standard. De ce am numit-o asa? Deoarece majoritatea agentiilor care organizeaza excursii in aceasta tara de pe langa Marea Galbena includ in program doar cateva obiective turistice importante din 2 sau 3 orase iar asta pe o durata standard de 9-11 nopti. Am observat acest lucru studiind programul a mai multor agentii turistice. Si totusi... este mai mult decat un simplu City Break iar turistul poate sa-si faca o idee buna cam cu ce se mananca China (dar nu cu lingura sau cu furculita ci cu betisoarele...) Iar prin articolul prezent un viitor turist care doreste sa achizitioneze un sejur de acest fel va primi informatiile necesare.

In cazul meu a fost o excursie reusita am primit pentru banii dati ceea ce am asteptat, chiar mai mult de atat, singurul meu regret (destul de mare) ca nu am putut fi prezent la Intalnirea AFA 2017 (si cu cat citesc mai multe articole despre acest eveniment regret tot mai mult) dar nu am avut ce face, sejurul era deja platit.

Ideea

Ideea de a vizita China mi-a venit anul trecut dupa ce am citit articolele colegilor si colegelor AFA despre aceasta tara. Si dupa ce am luat acest pre-virus de vizitare a tarii poporului galben a inceput numaratoarea inversa.

Cautarea ofertei

Dupa ce turistul s-a hotarat sa plece in vacanta in China, urmeaza partea cea mai grea si anume alegera agentiei, perioada sejurului si pachetului turistic. De exemplu o excursie standard cu cazare 7 nopti cu mic dejun inclus, vizite ghidate in limba engleza la principalele obiective turistice, asigurare medicala si de calatorie pleaca undeva de la 1200 euro in sus. Pe urma pretul in functie de optiuni si extraoptiuni va creste. Acestea inseamna de regula mai multe nopti, obiective turistice in plus, ghid limba romana, localitati incluse in plus in program, regim de mese in plus. Pretul poate ajunge si la 5-6000 euro ceea ce inseamna un pret prohibitiv pentru majoritatea dintre noi. In cazul meu plata de 1450 euro a impus ceva sacrificii financiare. Eu am ales un sejur de 9 zile/8 nopti (total 11 zile mi-au trebuit deoarece 2 nopti se petrec pe avion) petrecut in 3 orase mari (Shanghai, Beijing si Xian), hoteluri de 4 stele, mic dejun inclus plus 2 cine, vizite ghidate cu sofer in 7 zile (in China chiar conteaza foarte mult un sofer, nu as fi in stare sa sofez acolo), 2 zile ramanad pentru explorare pe cont propriu, asigurare complexa de calatorie care acopera mai multe riscuri (de exemplu imbolnavire/deces asigurat sau membri familie, anulare /amanare zbor, intrerupere vacanta, etc) Compania aeriana (dupa 3 modificari in ultimele 3 luni) a ramas Qatar Airlines, o companie care si-a indeplinit cu brio sarcinile atat din punct de vedere siguranta cat si calitate.

Bineinteles ca exista si varianta explorarii Chinei pe cont propriu si ii admir pe cei care o fac si pot sa o faca. Eu am ales varianta mai comoda si chiar daca am pierdut ceva obiective de vazut am reusit sa-mi fac o idee despre China.

Viza China

In afara de Hong Kong turistul are nevoie de viza. Nu este ieftina si pe langa faptul ca turistul plateste 320 ron are dreptul doar la doua intrari. (240 la o singura intrare) Documentele necesare sint pasaportul valabil inca minim 6 luni, o fotografie tip pasaport cu o vechime de maxim 6 luni, o copie dupa cartea de identitate, dovada de plata a contravalorii vizei la Banca Unicredit si formularul completat corect (manual sau cu PC) care se gaseste aici: chinaembassy.org.ro/rom/l ... 90392126977.doc Adresa ambasadei este Soseaua Nordului nr. 2 programul incepand de la ora 9.00. Eu am stat 30 de minute aici iar pasaportul l-am primit prin curier. Sansele de obtinere a vizei sint 100% in conditiiledescrise mai sus. La sosire in China trebuie completat un formular atat la sosire cat si la plecare, iar hotelurile au obligatia sa anunte musafirii la politia locala. La orice drum/vizita/plimbare in China pasaportul trebuie sa fie la noi, se fac controale (am vazut zilnic zeci, inclusiv eu am fost controlat intr-o gara)

Pregatirea

Avem viza, am platit excursia, seful a aprobat cererea de concediu, lasam tot la o parte si ne pregatim. Ce insemana bagajul? In primul rand documentele plus copiile tuturor documentelor in bagaj si pe telefon/PC, numere de telefon in caz de urgenta (sa nu se uite de activare roaming) carduri bancare, cash eventual ceva USD in China nu merge cu euro, harti cu locurile pe care urmeaza sa le vizitam descarcate pe telefon (e mai comod), aparatura (PC, tableta, aparat foto+cablaje+incarcatoare), adaptoare daca nu aveti nu trebuie neaparat in China in majoritatea hotelurilor se gasesc prize pentru toate tipurile de stechere daca se merge pe cont propriu este bine sa luati asa ceva..vezi foto., medicamentele de uz general sint permise in China dar pentru altele trebuie o reteta tradusa in engleza (deoarece in caz contrar se pot considera droguri iar pedeapsa pt transportarea acestora este cea capitala (!!!)) incaltaminte comoda+de schimb, imbracaminte subtire si groasa, lenjerie calculata pentru fiecare zi, alte consumabile. La Qatar Airlines bagajul de mana are voie sa aiba doar 7 kg, dar trebuie calculat pentru acest bagaj si o rezerva de haine de schimb (in cazul pierderii bagajului de cala) Spre deosebire de SUA se pot lua alimente iar cantitatea de alcool poate sa fie de 1,5l (asa mi-am luat palinca cu mine)

Drumul

Indiferent de companie aeriana la clasa economy este greu, foarte greu. Daca dau vreodata de gainusa de aur business class va scrie pe fruntea mea. Pana atunci suferim mai ales pentru lipsa de loc si inghesuiala. Si totusi Qatar Airlines incearca sa mai aline din suferinte cu programe variate pe ecranul din fata noastra, cu mese destul de bogate, bauturi care nu le da la portie si o gramada de accesorii (de la patura, perna, sosete groase pana la periuta si pasta de dinti toate acestea fiind intr-un ambalaj sigilat) Iar escala lunga pe un aeroport de 5 stele din Doha devine scurta avand in vedere cate facilitati gasim aici, inclusiv o piscina in care putem innota de voie. La toate zborurile am cerut locuri langa hublou si bine am facut timpul cat de cat bun mi-a dat ocazia sa studiez muntii din Turcia si Iran, iar a doua zi cafeaua am baut-o admirand muntii Himalaya impreuna cu rasaritul de soare.

Organizarea

La sosire in China la sosiri ne-a intampinat ghidul local vorbitor de limba engleza cu o pancarta cu numele agentiei. Primul oras vizitat a fost capitala Chinei Beijing. Tot asa la fiecare oras ne-a intampinat cate un ghid la gara deoarece de aici incolo ne-am deplasat cu trenul de mare viteza. Asa ca dupa Beijing a urmat Xian iar dupa Xian a urmat Shanghaiul. Drumurile la/de la obiective turistice au fost realizate cu masina si sofer traficul este infernal, pentru cei care merg pe cont propriu nu recomand inchirierea masinilor (doar cu sofer). Intr-o tara asa indepartata si ghidul a fost de mare folos mai ales pentru sfaturi privind foarte multe inclusiv mesele deoarece nu erau toate incluse in program. La unele excursii bacsisul este inclus in program, in cazul nostru nu a fost, de recomandat este cca. 5 $/zi daca sintem multumiti cu serviciile lor.

Vremea

Fiind in martie ne putem astepta la ploi, racoare. Dar in cazul meu nu a fost asa, in Beijing si Shanghai am petrecut niste zile veritabile de primavara cu mult soare doar in Xian era o atmosfera mohorata si destul de frig. Vizibilitatea mare a fost o surpriza (chiar si pentru localnici) totusi soarele nu o vedem ca acasa. Turistul trebuie sa fie pregatit insa cu haine atat groase cat si mai subtiri, nici umbrela nu trebuie sa lipseasca. Cea mai buna perioada de a vizita China este primavara sau toamna. Vara este prea cald, scump si sint prea multi turisti.

Mesele

Asa cum am descris am avut incluse in program micul dejun in fiecare dimineata si 2 cine. Dupa ce stomacul meu mi-a dat ok la mancarea chinezeasca m-am ferit de mesele gen Subway, KFC, MacD. si restul. Acestea le avem si acasa asa ca am cautat doar mancare chinezeasca care se gaseste din belsug si nu este nici asa scumpa. M-am ferit in schimb sa iau de pe strada de si ti se face foame cand vezi toate bunatatile pe marginea trotuarului. In general mancarea lor este mai condimentata si mai dulce. Am incercat sa mananc si cu betisoarele dar de cele mai multe ori am preferat ustensilele pe care folosesc si acasa. Ca bautura ceaiul este de baza deci nu lipsea nici din camera de hotel si de la nici o masa. Berea locala este buna dar slaba si scumpa, la tarie ei le zic vin si incepe de la 45 grade (cel mai slab) pana la 70 de grade.

Obiectivele turistice si alte informatii le voi enumera in partea a doua, pana atunci rog WM sa ataseze la inceputul articolului acest videoclip, multumesc.

youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 23.03.17 23:54:11
Validat / Publicat: 24.03.17 09:13:11
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în CHINA

VIZUALIZĂRI: 3911 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Fortificatiile orasului Xian
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 33500 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

8 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[24.03.17 06:00:33]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

robert
[24.03.17 09:22:18]
»

@AZE: Bravo! Felicitări că ai ales această destinație, care mie mi-a intrat efectiv la suflet. C u toate că am fost de multe ori pe-acolo parcă aș încerca experiența pe care ai avut-o tu, cu o agenție de turism. Mai ales că prețul a fost acceptabil.

Ai văzut o mulțime de lucruri minunate așa că aștept detailierea excursiei. Acest prim articol sper că este doar de deschidere. Știu, știu că ai mai scris câteva, dar cu ăsta zic eu că ar fi trebuit să începi!

Felicitări sincere încă o dată!

mprofeanu
[24.03.17 11:50:55]
»

@AZE: Felicitări pentru review, pentru poze și pentru excursie!

Prețul pentru o persoană prin agenție a fost bun, se merită. Când sunt 2 persoane mi se pare cam mult prețul.

Când nu ai timp prea mult pentru documentare prin agenție este ok. Te duce șoferul acolo unde ceri. Nu ai prea multe griji.

Oricum sejurul este standard și poți să îți faci o părere despre Marea Chină. Și acum regret că nu am văzut destul Shanghaiul... Oare asta mă va face să mai revin acolo?.....

Asta este, nu poți să le vezi pe toate...

Toate pozele sunt extraordinare, cele cu Bundul, cu flori, cu bujori și câte și mai câte...

mishu
[24.03.17 13:53:09]
»

@AZE: Ei, o adevarata placere sa revad locuri atat de dragi. si am sa incerc sa punctez cele spuse de tine aici atat de frumos:

- alegerea destinatiei - hotelurile de preferat sunt de la 4* in sus, dar poti avea nocroc si la 3*

- viza - daca citesti atent ce scrie pe pagina oficiala a ambasadei nu ai cum gresi in completarea formularului. Am vazut la coada o multime de aiuriti care nu stiau ca u nevoie de aia sau de ailalta, si inca o paranteza - noi pentru ca de obicei aveam mai multe cazari si nu incapeau in formular, le-am scris pe o pagina alba de hartie si am pus copii de pe vouchere.

- compania aeriana - aici am spus ca cel mai mult (din cele cu care am fost eu acolo) mi-a placut Turkish Airlines, foarte aproape de ce spui tu (escala a fost scurta am apucat doar sa gust niste rahat turcesc)

- formularul care se completeaza in avion daca te deplasezi cu un avion apartinand unei companii chineze sau la aterizare pentru alte companii trebuie sa aiba 2 parti (una dintre ele iti ramane tie si o prezinti la iesirea din tara). Spun asta deoarece la a doua deplasare mergand cu Aeroflot am completat formular in aeroport si pe acolo erau multe formulare carora de lipsea una dintre parti. Pe formular exista spatiu mic pentru completarea hotelului iar noi am trecut de obicei, primul si ultimul neaparat si in rest ce mai apucam.

- intre orase sunt foarte de accord cu deplasarea cu trenurile de mare viteza, este mult mai placut, relaxant si sigur (de obicei avioanele pe cursele interne au intarzieri sau anulari, stiu pe pielea mea)

- vremea - pentru zona de nord este similara cu Romania, cu cat mergi mai la sud este ceva mai cald (si tot ca exemplu am fost dupa 15 oct - 4 nov) si la Beijing erau cam 15 grade iar in Taiwan la sf de oct am prins 30 de grade.

- si eu recomand pentru confort masina cu sofer si daca mai serveste si drept ghid, cu atat mai bine.

Inca o data tot respectful meu pentru @mprofeanu care a fost pe cont propriu si toti cei care au fost acolo isi dau seama ce inseamna asta.

Ma bucur ca aceasta comunitate a iubitorilor tarilor asiatice a mai capatat un membru si astept continuarea povestii.

Felicitari, votat cu foarte mare drag.

PS - Intradevar pozele din zona Bund-ului sunt minunate si imi aduc aminte cu cata placere am savurat momentele petrecute in acea zona dar si vizita facuta in Oriental Pearl Tower.

webmasterX
[24.03.17 18:12:25]
»

Mutat în rubrica "Sfaturi utile pentru vacanța în China, Circuite, excursii diverse" (nou-creată pe sait)

AZEAUTOR REVIEW
[24.03.17 19:57:55]
»

@robert: mulțumesc, chiar am văzut multe si nu îmi pare rău de banii dați, merita fiecare leu dat ca să ajungi ACOLO. Stiu ca m-am grăbit si articolul din prezent ar fi trebuit să fie primul dar... entuziasmul si bucuria m-a făcut (plus ca am dat de o viteză pe net puțin mai bun la hotel dar nu suficient, a trebuit să se reduc drastic dimensiunea pozelor) sa scriu atunci pe loc aproape live imediat după excursie (aici mă refer la revenirea de la zidul chinezesc si imediat după ce am revenit la hotel după urcarea la etajul 120din Shanghai Tower)

AZEAUTOR REVIEW
[24.03.17 20:01:58]
»

@mprofeanu: mulțumesc, si inca o data tot respectul ca ați făcut anul trecut excursia pe cont propriu fără ghid făra ajutoare, pur si simplu va admir.

AZEAUTOR REVIEW
[24.03.17 20:19:13]
»

@mishu: Mă Bucur ca am putut să scriu acest articol care este si remember pentru tine, referitor la notele tale, în privința cazarii toate hotelurile au fost de 4 stele dar în hotelul din Xian am beneficiat de un lux deosebit si nemaiîntâlnit (o să relatez cu lux de amănunte intr-un viitor review) Referitor la formularul chinezilor am trecut toate datele scrise minuscul dar au încăput, iar formularul de e întoarcere l-am pierdut dar în aeroportul din Shanghai erau topuri întregi din acelea așa că am completat rapid unul. Compania aeriană inițial trebuia să fie cea turcă dar s-a schimbat pe urma în Lufthansa si pe urma în Qatar. Așa ii-am cunoscut si sincer nu îmi pare rău îi recomand. Iar despre tren în China, eu zic ca e avion... Foarte comod si rapid. Prețul este pe măsură (cca 400 roni în banii noștri la 1200 km) dar era inclus în sejur biletul în schimb îl am si il păstrez. În privința șoferului eu zic ca este ca si cum ai găsi aur, deplasarea este aproape tabu dacă ai merge cu mașina, este un trafic dezastru...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, mishu, mprofeanu, robert
Alte impresii din această RUBRICĂSfaturi utile pentru vacanța în China:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048975944519043 sec
    ecranul dvs: 1 x 1